- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Шофьорски курсове
С шишета няма да види абсолютно нищо, ако паркира назад. Пълна загуба на време е.
Пръчки да си сложи![]()
Няма да види шише ? Ти нещо ебаваш ли се ? Мога да паркирам по опънат канап, тя шише нямало да види, това да не е игла. Това когато говорим за страничните шишета. Задните, така или иначе за да паркира наравно трябва да прецени колко е голяма клетката и да познава габаритите на колата, нещо което изначало е по-трудно на жените.
МожеШ. Сега. Не, когато си бил още преди книжка, хайде да не си говорим глупости.
Аз съм се упражнявала точно на полигон, от един момент нататък, при паркиране назад е напълно нормално да не вижда шишетата, освен ако не си наклони огледалата надолу, който пък - както вече казах - е пълна загуба на време за градски условия. Шишетата са в пъти по-ниски от колите - следователно, няма да й се налага да използва нещо такова като ориентир, когато вече кара. Защо да си го прави в пъти по-трудно, като и без това ще се научи с времето и опита?
Няма такова нещо като липса на видимост на нещо като шише. Достатъчно е да вижда предните няколко за да знае на къде върви линията им. Когато си на паркинг и паркираш в клетка, за ориентир използваш само маркировката която е доооста по-ниска от 2л пластмасова бутилка. Точно в градски условия при паркиране и най-вече изкарване в тесни пространства доста често ми се е налагало да си свалям огледалата, което е нещо напълно нормално и не виждам как го свързваш със загуба на време. Иначе защо да си го прави трудно ? Защото специално жени (нищо против жените шофьори) с книжки и опит години не могат да паркират като хората. В големите градове горе долу успяват повечето да се научат, ама с много мъки и надрана боя. Една жена ме кара да изкарвам бус дълъг 6м за да може тя да излезе с колата си, при положение че има място за две коли, а не пожела да ми даде да и изкарам колата. Удобно място да спомена, че съм влюбен в страничните огледала на бусовете хах.
Направо ми избива пот някой като не спре в клетката и се унищожат две парко места след като другите спрат както трябва.
Между другото аз карах преди да взема книжка, а точно преди изпитите си обикалях един паркинг и си паркирах, карах назад и тем подобни.
Последно редактирано от draid : 10-22-2014 на 19:47