.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 469

Hybrid View

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Е много по-лесно е да се намерят купчина глупаци сред 1.5млн отколкото сред 350хил.
    Напълно съм съгласен тук, но нали провинциалистите бяхме виновни за селянията в София, пък в наще села няма такива изцепки...

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Напълно съм съгласен тук, но нали провинциалистите бяхме виновни за селянията в София, пък в наще села няма такива изцепки...
    Ако трябва да говорим, то в София сигурно едно 85% са провинциалисти. Аз за софиянец приемам само хора на които корените им са там от поколения, повечето такива са и доста имотни и притежават къщи/големи апартаменти по центъра. Това са хора които са там доста от преди софийското жителство (изключвам ватманите и работещите в кремиковци). Ако си поговориш с такива хора на възраст между 50 и 80 ще разбереш огромната пропаст във възпитанието, манталитета и държанието им в сравнение с днешните "софиянци". Винаги ме е забавлявало как някой идва и ми казва вие от провинцията трябва да се махнете от тука, ние от София сме най. И след седмица си отива на "вилата" в село Х от където е баба му, дядо му etc. Аз не съм от София и макар да живея там от доста време никога няма да тръгна да тръбя "Аз съм софиянец". София към момента е пълна с всичко друго, но не и софиянци. Та в тоя ред на мисли всичката простотия с която се сблъскваш не е от софиянците, а от пришълците от градове и села от цяла България които търсят по-добро препитание. Типичен пример са и морските които идват от големи градове чак в София, представи си след като за вас е възможност за образование/работа/развитие да дойдете от един 300хил град, какво е за един човек от 500души село или 10хил град.

Но да не се отклоняваме толкова от темата. Още чакам десерта да каже кога и е изпита и дали се е подготвила вече.
    Последно редактирано от draid : 10-30-2014 на 11:13

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си