- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Разбрах те. Отклоняваш се от темата със смешните претенции, че познаваш мотивацията на монашеския живот, Колко жития на светии просияли в монашески образ си чел? А темата е, че не е вярно, че новооткриваните закони на науката по презумпция трябва да отричат мирогледа на християнството. Понякога учените, покорили някой връх откриват, че богословите са там от векове.

не, не познава, само че монасите явно са били богатти - https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...yd3m95OA5hr9tQ
иначе съм съгласен с теб, но продължавам да съм на мнение, че за вас много неща са неясни и ги отичате заради религията, за което грешите.

Айде пак! Кой където го сърби, все там гледа да се почеше.Аз писах вече какво падение е, когато пренебрегването на съвестта се съчетае със самооправданието, ама няма кой да чете. И ако се самоцитирам, това не е от скромност, а защото е казано доста преди аз да съм бил заплануван. 10 века преди Христа пророк Давид се моли с винаги актуалното ,,Не отвръщай сърцето ми към лукави думи, за извиняване на грешни дела'' Пс 140