- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Какво градивно има в това "Бог създаде прапрапрапрапрародителите ти от калта, те се издъниха и заради това ти ще страдаш. Но, не само ще страдаш, но и ще се разкайваш и ще му благодариш, че страдаш. Освен това, ще вярваш, че той е безкрайно милостив, въпреки че за няколко хилядолетия не може да прости една грешка. "
ми ти на тяхно място бил си, че да знаеш ? Негрите живеят като животни, това означава, че не мислят многу, просто се възпроизвеждат по някакви инстинкти, а пък значи, че по същата логика трябва да съжаляваш и тревопасните, когато стават плячка защото ги боли. Ами кой е казал, че тоя Бог пък може да ни спаси от нас самите, когато дори не знаем за него?
АА, не ме разбирай погрешно. Библията е едно, дефендера и питанчо са друго. Те тва, че се мислят много умни на въпроси, защо негърчетата умират..... е трета работа.
не е така
чети тук:
"И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот? А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър(т.е. който е абсолютно добър). Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите. Казва Му: Кои? Исус рече: Тия: Не убивай(т.е. не причинявай зло чрез директно въздействие); Не прелюбодействувай(т.е. не причинявай зло чрез отдаване/огорчаване); Не кради(т.е. не причинявай зло чрез вземане/отнемане/лишаване); Не лъжесвидетелствувай(т.е. не причинявай зло чрез свидетелстване/клеветене); Почитай баща си и майка си(т.е. почитай онези, от които животът ти в истинския Бог зависи); и Обичай ближния си както себе си(т.е. дори (и) повече от себе си). Момъкът Му казва: Всичко това съм пазил [от младостта си]; какво ми още не достига? Исус му рече: Ако искаш да бъдеш съвършен, иди, продай имота си(т.е. спри да съдиш другиго(-ите)), и дай на сиромасите(т.е. и започни да показваш милост към всички, но като почнеш от най-нуждаещите се); и ще имаш съкровище на небесата; дойди и Ме следвай. Но момъкът, като чу тая дума, отиде си наскърбен, защото беше човек с много имот(т.е. защото се беше обогатил с много от богатството на човешката религия/духовност). А Исус рече на учениците си: Истина ви казвам: Мъчно ще влезе богат(т.е. последовател на човешката религия) в небесното царство. При това ви казвам: По-лесно е камила(т.е. невярващ/неокултист) да мине през иглени уши(т.е. да влезе през най-тесния "проход" на/към Рая), отколкото богат да влезе в Божието царство. А учениците, като чуха това, зачудиха се твърде много и думаха: Като е тъй, кой(т.е. след като дори и най-набожните последователи на религията са твърде неправедни, тогава кой въобще (ще)) може да се спаси? А Исус ги погледна и рече им: За човеците това е невъзможно; но за Бога всичко е възможно. Тогава Петър в отговор Му рече: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме; ние, прочее, какво ще имаме? А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена. И всеки, който е оставил къщи(т.е. секти), или братя, или сестри(т.е. духовни братя и сестри от системата на човешката религия), или баща, или майка(т.е. духовни отци/бащи и духовни майки от системата на човешката религия), [или жена(т.е. и предание/традиция от системата на човешката религия)], или чада(т.е. и духовни ученици/прозелити/последователи на системата на човешката религия), или ниви(т.е. и поприща на системата на човешката религия), заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи вечен живот. Обаче мнозина първи ще бъдат последни, а последните първи." Матей 19: 16-30
Последно редактирано от npp : 11-08-2014 на 20:22
Ти да не си живял по времето на Хитлер, та знаеш, че е съществувал и е трепел чифути?
Аз не съжалявам негрите... Все ми е тая за всеки извън обкръжението ми... Просто констатирам факта, че има страдащи хора, което е в противоречие с християнският милостив Бог.
кво може да обориш мен не ми пука, защото и мравката е по-умна от човека да ти кажа, въпреки че няма разум дееба. Ама да си правиш изводи само с няколко чути приказки е меко казано дрискаво. Щото дори тея религиозните не определят коректно много неща. Не е толкова просто - бога им бил милостив и край.
^баси латерната
Ми, аз съм прост човек и като такъв, разсъждавам на база нещата, които виждам/чета. Не мога да си правя разни извратени интерпретации на даден текст.
ти си знаеш
един може да е убеден, че има дупки в познанията си, а друг не
но да отричаш всичко и да се имаш за някакъв господар на живота си, който може да прави квото си иска и го оправдава с това... ми ок, живей си както искаш и прави каквото искаш-не се съобразявай с нищо, щом това те кефи и удовлетворява, аз не насаждам мнението си за разлика от други-тоест не искам да накарам никой да вярва в това, в което вярвам аз-не се имам за някъв свидетел на словото или открил "истината" с много мислене, като питанчо, лол
всеки човек е различен и си има свои морал и принципи
Последно редактирано от fire_magic : 11-08-2014 на 21:02
не е така, истинският Бог Отец създаде вселенското творение за шест дена, и от седмия ден нататък изпадна по неволя в многовековно състояние на полусън, и така лукавият успя да се яви от "тъмнината" и (да) прелъсти първите хора ева и адам като ги превърна в духовни беззаконници, а по този начин много други човеци от послешните поколения продължиха да следват традицията и тенденцията да се върши духовно беззаконие вървейки по пътя на човешката(666) религия/духовност, така че вината не е в истинския Господ Бог, но в системата на духовното беззаконие, защото през цялото време досега винаги е имало нейни (духовни) служители/работници, обаче проблемът трябва да се реши с добро, защото по принцип не е възможно да стане по друг начин
напълно съм съгласен с теб, ти чувстваш така-така прави
аз чувствам друго-в др вярвам и така
би било твърде скучно, ако всички сме еднакви и мислим еднакво
също би било глупаво някой да си смени убежденията, само защото някой друг се опитва да го убеди в неговите/други, различни от тези с които си в момента
Последно редактирано от fire_magic : 11-08-2014 на 21:10
Представи си място без никакво щастие - без надежда, радост, добро, абе изобщо нищо такова, ето това е мястото където Бог не ти е нужен, а това, че тук на Земята все още имаш правото да му се наслаждаш на щастието от време на време е просто милост, докато си проявиш волята. Така мисля.
Последно редактирано от defender : 11-08-2014 на 21:12
Ама християнството не е реваншизъм към големите ве. Ако си мислиш, че хората стават християни за да може Бог да отмъщава на големите, защото те им завиждат, ми много се лъжеш. Пък и може и такива вярващи да има, не знам.