- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да забравя Бог?
Не, идеята на налагането на християнството е бедните и слабите да не закачат големите. Замисли се кой го е наложил? Дали са го наложили селяните, дето преди 2000 години не са излизали от селата си или властимащите римляни? С каква цел е наложено в Европа и България? Просто с появата на по-големи държави и империи се е появила и нуждата масите от различни хора с различни вярвания да се обединят и да следват своите господари безпрекословно.
Само, че християнството не ни отделя от материалното т.е. не ни забранява да изкарваме пари, освен това не забранява и богатството.
Така, че няма логика.
Ако християнството насила и задължително ме отклоняваше от това да имам семейство, да изкарвам пари или да стана богат (ако съм кадърен). Щях да се замисля дали не си прав.
Последно редактирано от defender : 11-08-2014 на 23:10
Последно редактирано от defender : 11-08-2014 на 21:41
щастието е самозаблуда на съзнанието, когато си удовлетворен от себе си, мислиш че си щастлив, но в действиделност много неща могат да те накарат да се почувстваш удовлетворен от себе си...
и да.. единият начин е като изкараш много пари да се помислиш за много велик и кадърен, и тъй решаваш, че си щастлив, защото си удовлетворен от себе си, но това е временно-и пак ще имаш други тревоги и проблеми-и няма си абсолютно щастлив според мен, просто защото не сме така създадени
Последно редактирано от fire_magic : 11-08-2014 на 21:51
значи ти мислиш, че за да живееш добре трябва да имаш колкото повече, толкова повече, така ли.
Например има ли значение за живота ти, дали ще имаш 5 коли или 10 коли., наистина ли ти е толкова важно, да имаш 10, а не 5 коли за да живееш щастливо. Щото ако наистина това ти създава проблем в чувството ти на щастието може би има проблем но той е психологически.
Те са създали съвременният вид и идеи на Християнството. Нали знаеш, че има евангелия, които не са включени в Библията? Какво е това, ако не манипулация на истината, ако предположим, че Исуската е бил съществуваща персона с чудодейни дарби, а апостолите са били негови свидетели? Как така става, че има десетки, ако не стотици версии на Християнството още от древността, но само две течения са били признати/с протестантството - 3/?
християнството е пълен булшит и само глупаците вярват в него и в измисленият им библейски бог- въпреки това уважавам избора им -но тях не хххх, иначе за масите, за простолюдието и ограниченото съзнание/мислене си е добре да вярват в това
аз не говоря за пълно щастие, което не съществува и всеки човек си има различна болка на душата, ами за такова, каквото да те слага в рамките на един нормален живот, без да гладуваш. Да можеш да си сбъднеш мечтите приживе за които си се борил години наред, докато накрая като се пенсионираш да си удовлетворен от живота си и да почиваш спокойно... а парите няма какво да се лъжем - се грижат за здравето ни.
Но съм напълно против тезата, че ако всички взимахме малко пари, нямаше да се развиваме. Хората, които се борят само заради материалната изгода за себе си - всъщност не правят нищо и са едни най-обикновени бачкатори. Един велик учен не отдава живота си в изследвания за да бъде милионер, ами защото има други приоритети и цели, а именно - да развие нещо ново, да осъзнае истината, да направи щастливи останалите и тнт.