- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- По-добрия спечели
http://www.dw.de/%D0%BF%D1%83%D0%BB%...%82/a-18062560 обичам ги тия :Д
Аз пък нищо не разбирам от бокс, нито претендирам, че ми е ясно кой с каква тактика е играл.
Евала на Кубрат, че след трите удара (нокдауна?) успя да стане на крака изобщо, макар че погледът му беше разфокусиран. И толкова. Един спортист щеше да поздрави победителя след мача. Цялото поведение на Пулев не му прави чест. Не прави чест и на българската агитка задето освирка Кличко, задето освирка и химна на Украйна.
Не знам кой каква класа е показал на ринга по време на боя, но Кубрат можеше да загуби и по-достойно. А не да се държи като обидена ученичка.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Съгласна съм с това. Но и доста хора усетиха как стоят нещата. Все още българинът е един некултивиран абориген.
В крайна сметка се видя кой е по-добрия. Сега унижението на Кобрата е още по-голямо. Истината е обаче, че и аз изпитвам срам, от българското поведение. За пореден път показахме ниската си култура.
Обаче аз пак ще ви питам. Колко са белите претенденти срещу Кличко? Има ли някой бял американец или Европеец шампион в този спорт? Неслучайно такива хора идват от неразвитите държави. Гена също е важен. Къвто и да е, с такъв боксьор трябва да се гордеем. Чу ли мите?
След няколко години, когато "порасне" (ако мога така да се изразя) Пулев и ако му се отдаде отново възможността за титлата, може и да спечели. Загубата ще го мотивира и ще го накара да се замисли и да тренира повече. Скоро ще се усети, че се е държал като простак и се надявам да отправи извинение към Кличко.
Жалката история беше, че на всеки един от нас news feed-a преди мача беше пълен с постове от типа на "Пулев покажи му на тоз' Кличко." и подобни. След мача стотици българи изведнъж си изтриха постовете и обърнаха другата страна и почнаха да хулят, псуват и да си изливат злобата. Поведението на личности като Богомил Бонев искрено ме потресе. Пулев беше нахъсан, нямаше загуба и това се очакваше да е най-големия му мач в кариерата му. Тъжно беше, когато българската агитка освирка химна на Украйна. Поведението на българите не беше нещо, с което да се гордеем. Също загубата му не е нещо, което трябва да ни радва. Хората искаха да могат да се хванат за нещо и да видят, че не сме в такъв застой. Българите сме една от най-нещастните нации в Европа, това е всеизвестно. След като надеждите бяха разбити, просто гнилоча излезе наяве. Въпреки всичко се отнасям с доза уважение към Пулев. Всеки, който дори и да не разбира от бокс и беше прочел из интернет статии, знаеше че везните клонят в полза на Кличко. Кличко беше в по-добра физическа форма, повече опит и по-подготвен. Пулев излезе и даде това, на което е способен. Не беше достатъчно, но опита и това е - край на историята.
Силно се надявам след много години да видя промяна в характера и отношението на българина. Тогава нещата може и да потръгнат за нас и ще спрат да ни мачкат и смятат за втора ръка човек.
В цялата тази ситуация най-тъжното беше, че Крисия остана на заден план. Талантливо момиченце, с което трябва да се гордеем всички.
Мнението на един прост българин. Нямам против да ме нахулите и да кажете, че нищо не разбирам.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4430090 Жалка история.
Последно редактирано от LadyDi : 11-17-2014 на 14:33
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
@golemiq_korab
какви са тия глупости, стига с това колективно маймунско съзнание
наистина не схващам защо трябва този, че и който и да е спортен/музикален/академичен и т.н. успех на българин да е повод за гордост на каквото и да било ниво
смисъл... защо? какъв принос имаш за тези постижения? те въобще имат ли някакво значение за добруването на обществото или на самия теб или просто става дума за боксьорчета, които си ядат ушите и провокират насилие и спорове на животинско ниво навсякъде около нас?
с какво право се отъждествяваш с хората, които са постигнали тези успехи? само защото по някаква странна причина и двамата сте затворени между една маса бодлива тел и 2-3 дена си помпаш самочувствието с въздух, викайки "булгар, булгар" ли го правиш? ясно
странно е, че се хващате на евтиния пиар на пулев
или пък може би наистина си вярва
хм
Извинявай, забравих, че си евреин.
Това изобщо не е така, за наука също се пише много и се информира, ако ти специално като видиш да дават подобно нещо сменяш канала това си е лично твой проблем. Като цяло тръбеше се много защото самото стигане до финал от страна като България си беше цяло чудо. Относно поведението на Кубрат, аз до известна степен го оправдавам. Той нямаше коректен и честен опонент срещу себе си, защо да му отдава уважение ? С тия номера дето разиграва Кличко и аз не бих му дал и капка уважение. Уважават се достойните хора, а не тия които се стремят само да те поставят в неизгодно положение. Да ако нямаше 1000 уговорки и прецаквания и Кубрат беше реагирал така нямаше да го приема, но в конкретният случай нещата са различни. Случайно да видяхте как с Кличко на ринга имаше 10човека, а от страната на Кубрат бяха допуснати само треньора, брат му и евентуално тоя дето да му оправя аркадите ? Не върви да се изправят уж в честен двубой пък за единия да има куп привилегии, а другият да е мачкан.
Като цяло относно поведението на ринга вземете за пример Мохамед Али и тогава ми говорете за липса на уважение и самонадеяност.
Миличкото, толкова сладко ангелче, държа се на сцената като истински възрастен професионалист, показа техника, глас, достойнство. Това е бъдещето на България. Заслужаваше първо място. Личи си многогодишния труд на това крехко същество! Италианчето което взе победата не блесна с нищо особено, поне според мен, дори пееше фалшиво.
Лошо впечатление ми направи изказването на Кубрат, че нямал уважение за Кличко.Спортната злоба е едно,а реалната преценка е друго.Кличко от своя страна, похвали Кубрат и каза, че се е бил мъжки,а Кубрат каза, че не било лесно да се биеш срещу мафията.Аз на ринга мафия не виждам, а само един шампион,който е такъв от почти 8 години.Когато подценяваш това - резултата е предрешен.Поведението на Кобрата е характерно за цялата ни нация,винаги обвиняваме другите и не търсим проблема в нас самите.Факт е, че не можеш да играеш толкова открито срещу боксьор с толкова нокаути,като Кличко.Тотална грешка в подготовката му от страна на неговия шаб.Това което забелязах при нокдауните и нокаута, че са почти индентични, от ляво.Това говори само за едно...Кличко го е разучил много добре,затова нямаше и опознавателен рунд или поне така на мен ми се струваше от гледната точка на зрител полуаматьор.Жалко за пропуснатия шанс искаше ми се въпреки всичко Кобрата да успее.Да загубиш в спорта не е срамно,но е срамно да се държиш недостийно след като си загубил.
От: Петър Петков.
Кубрат също играеше мръсно и удряше в тила 50 пъти,