- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МИО - струва ли си?
Мога да ти посоча много песни (и то по-хубави), в които има УМИШЛЕНИ повторения. Например: https://www.youtube.com/watch?v=WdM22pzqaac
Още ли си мерите пишките... пардон, дипломите?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
минавам само да ви се изсмея със заразителения ми смех
Не корелацията, а купонът да е на ниво!
https://www.youtube.com/watch?v=tmRZMNCbcpY
Не е.
Мога да си я окача в тоалетната за случая, когато свърши тоалетната хартия и ме мързи да ида до магазина.
Същата работа и с тая пародия, наречена езикова диплома по немски, дето я полага целия свят и германците имаха егати стандартите, определено разстояние между редовете и на баба им хвърчилото.
Оценявам нещата според количеството усилия, които съм вложила.
ухуу, какъв фурор предизвиках ^_^
начи, не съм учила/уча по два часа на ден. редовна съм на лекции и имам добра звукова памет. не се нуждая от нон-стоп четене. ок, тук се изтъквам и аз. ама вие сериозно ли?! говорим за ментално здрави същества. в гимназията да учиш по два часа на ден..? само аз ли осъзнавам колко невъзможно е това? щом аз мога /а и не само аз, а и много мои познати и приятели, които са интелигентни хора/, значи и другите могат. струва ми се меко казано преувеличено. гимназията е най-лесният период в живота ми /5-тте години/ особено 12 клас. колкото до уроците, сега ти си тази, която изтъква 'невероятните' си възможности. ти четеш ли? имам проблем с мотивацията. ако не се бях захванала с това, нямаше и да седна и да науча за изпитите. при мен е малко сложно, защото до последно не знаех какво и въобще не исках да уча и да се занимавам. и да, постът ти лъха яко на арогантност и самоизтъкване.
и бтв, в професионалните гимназии физика, биология, химия /и тва май/ отпадат в 10кл, а история в 11.
Е, Ива, ти сериозно ли не осъзнаваш, че под учене се има предвид и написване на домашни? Не знам в какво училище си учила, обаче мен ме съсипват от домашни и в случай, че пишех всичките, действително трябваше да отделям мега много време за тях. Не защото съм тъпа и не мога да науча урока за 5 мин в междучасието, а защото домашните ни са далеч от научаване на урок. Писане на хиляди неща, правене на проекти и представянето им и т.н. Това винаги отнема повече от пет минути, ако искаш написаното/направеното/измисленото от теб да става за нещо, различно от това да си избършеш задника с него.
И аз имам много добре развита памет и запомням супер бързо нещата, както и ги помня супер дълго, ама какво? Тя не ми върши работа, когато имам да измисля нещо, да обмисля какви да бъдат компонентите му, да започна да го реализирам и съответно да го финализирам. Нито пък добрата памет ми върши работа, когато трябва за домашно да правя анализ на непозната за мен поема на френски език, която дори в училище не сме учили, по точно определени изисквания, защото просто се изисква мислене и задълбочаване.
Добрата памет ми върши работа, когато трябва да назубря всички линии и спирки на БДЖ в България, когато трябва да науча всяка магистрала колко км е предвидена да бъде, колко от нея са в експлоатация, колко остават да се дострояват и т.н. Или когато трябва да науча абсолютно всички градове и села в Югозападния регион. Или когато трябва да науча някой и друг факт по история. Обаче, когато имаш задача, която изисква задълбочено мислене (респективно го стимулира) и сериозна занимавка, тази памет няма да ми изпълни задачата за 5мин.
И честно, винаги съм си хейтвала даскалото и това колко много наистина ни натоварват с разни домашни и шитни, но в крайна сметка, пишейки този пост, осъзнах, че вероятно учителите ми са едни от малкото, които държат да стимулират мисленето ни и да ни научат как да представяме идеите си.
Та, да, малоумно е да се спори за такива неща, защото всичко е толкова субективно, натовареността на всеки е различна и зависи от средата, в която учи (разбирай училище, преподавателите и взискателността им и т.н.), дори има разлика между натовареността на две еднакви паралелки в едно и също училище, но с различни учители.
е, найв, и аз се чудя защо изобщо спорим, щом нещата са толкова субективни и индивидуални.
и пантер, евала (( :
По мое мнение МИО не си заслужава... Освен ако не искаш да запишеш висше просто за да имаш някаква диплома след като 4 години си щракала с пръсти. Аз уча меидицина и да ти кажа имам доста колеги, които преди това са завършили една или друга икономическа специалност, но са осъзнали , че с нея нямат особено цветущо бъдеще и сега учат медицина. И да ти кажа аз сега съм 2 курс медицина и колкото по - нагоре отивам толкова повече се убеждавам, че това дали те е бивало или не чак толкова по биология и химия в гимназията няма толкова голямо значение. Все пак трябва да се подготвиш добре, за да те приемат, но колкото по - нагоре отиваш толкова повече нещата се отдалечават от гимназиалните предмети и стават по- интересни.