- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Аз па съм на страната на терористите!
Напротив, демократизиран е, защото си е позволил да приема подобни паразити в собствената си държава и да ги третира като равни, независимо дали го заслужават (а те в повечето случаи не го).
Welcome to the Jungle...
Означава, че се надява новодошлите да спазват установените обществени правила и норми, в замяна на което получават икономически и граждански свободи, социални услуги и т.н. Нарича се обществен договор. Нещо, което очевидно е непонятно за доста от камиларите.
Welcome to the Jungle...
DarkTemplar, две думи за теб: учи история.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Алжир е била колония на Франция. Преди 40 години Франция приема 200 000 алжирски семейства в условие да подкрепят войната срещу своите хора. След това тези семейства и децата им не получават обещаното и живеят на най-бедни начала. След това, млади момчета, огорчени от ситуацията, жадни за мъст, се приобщават към ислямските и джихадитски организации.
Половината свят е бил колония на Европа, не съм видял някой от тия да напада Испания примерно http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...BD%D0%B8%D0%B8
n00bs
Като цяло индианците много войни са водили с белите, но тогава биват смачкани. И така са минали векове. Ако имат да водят война сега с някои, това са със самите Американци. Докато тероризма като явление идва много късно и се разширява с влиянието на САЩ в близкия изток и Африка.
"Мюсюлманите във Франция са главно от Алжир, Мароко, Тунис – страни, които векове са били експлоатирани като колонии, водили са борба за национално освобождение и по същество имаме идентичности. Само във войната за освобождение на Алжир умират милион и половина мюсюлмани. Неслучайно социологическо проучване през 2014 г. показва, че 69 % или 4.4 млн. от френските мюсюлмани подкрепят Ислямска държава."
момичето ти каза да четеш история
аз вече не знам коя цивилизация колко е демократична имайки предвид близкото минало.
Последно редактирано от defender : 01-15-2015 на 20:07
http://bgtimes.weebly.com/uploads/9/...23418_orig.jpg
тва Шарли ли е?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Половината играчи във френското футболно първенство (вкл. и футболни национали на самата Франция) са мюсюлмани и с прозход от въпросните държави и други бивши френски колонии. Не съм забелязал някой от тях да е замесен в атентат или да подкрепя Ислямска държава. Така че произходът не е оправдание. Всеки сам избира дали да си изкарва честно прехраната, или да тръгне по пътя на тероризма.
Welcome to the Jungle...
Тигър, ако аз последователно и нарочно обиждам майка ти и на тебе по някое време ти кипне и ме удариш, тва Шарли ли е.
Мислиш ли, че свободата на словото трябва все пак да има благоприличие и толерантност към различните.
Последно редактирано от defender : 01-15-2015 на 20:51
не съм привърженик на радикалния ислям, но това не значи, че трябва да си затварям очите и за простащината и от другата страна.
Едните не трябва нарочно да обиждат, а другите не трябва да убиват. (естествено второто е по-тежко провинение)
Да попитам теб и другите с подобни възгледи. Ако утре цигани* влязат с калашници в централата на телевизия Алфа и избият работещите там за обиди към ромския етнос и поругаването на техните ценности, кой ще носи вината - извършителите или ТВ Алфа?
*може и да не са цигани, а български турци например, поводи има достатъчно
Welcome to the Jungle...
исках да кажа как сега бившите колонизатори учат бившите си роби на толерантност. смешно е, парадоксално.
В България например не е имало търговия с роби, а в САЩ тя е била да 19 век.
И изведнъж тъдъъъм, САЩ е люлката на толерантността и тръгва разбираш ли неокапитализма да учи света и социална Европа на толеранс.
Скоро ще отидат и до монасите в Тибет да ги научат на толерантност. Ама там нема за плячкосване, в бедност живеят.
Последно редактирано от defender : 01-15-2015 на 21:48
дам, точно като в сибирската тайга.
http://www.nenovinite.com/ne/obshtestvo/6627/
Welcome to the Jungle...
тя Б-я не съществува почти до края на 19в, тъпунгер ;дВ България например не е имало търговия с роби, а в САЩ тя е била да 19 век.
а преди т'ва е имало робство - да ти напомням ли, че Балканите са османска територия ;д ?
абе а я ми напомнете в русия до коя година си продължава крепостничеството ;д ?
аа да, до средата на 19в.