.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 595

Hybrid View

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Мислех си, че по-глупави коментари от на калпазанката няма да има, сгрешил съм.

@дисапоийнт майката да не решава как да си боядиса косата, че това е само нейно решение и не засяга друг ?

@наив да седнем да съжаляваме жените, които решават, че понеже няма да могат да обличат детето в дрешки за по 1000лв значи по-добре аборт ? Никво съжаление към такива тъпи путки, ако зависи от мен, ще им режа главите и ще го правя с кеф.
    Последно редактирано от papugai : 01-15-2015 на 21:35

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    @наив да седнем да съжаляваме жените, които решават, че понеже няма да могат да обличат детето в дрешки за по 1000лв значи по-добре аборт ? Никво съжаление към такива тъпи путки, ако зависи от мен, ще им режа главите и ще го правя с кеф.
    Чакай сега, не говорим за дрешки от 1000 лева, а за 15-годишни, които и да искат, не могат да гледат деца, основно защото те са деца. И не говоря само за пари, а за възпитание, време, любов... Комплексно е.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Чакай сега, не говорим за дрешки от 1000 лева, а за 15-годишни, които и да искат, не могат да гледат деца, основно защото те са деца. И не говоря само за пари, а за възпитание, време, любов... Комплексно е.
    Заеби, Тори, ти им обясняваш, че не става въпрос за лукс, а за нормални разходи покрай едно бебе, а те всичкита накуп много знаят. Не помнят кога за последно са влизали в детски магазин да видят какви пари струват най-дребните неща, ама дрънкат.
    И се говори само за жената, естествено, ама ся да ги питаш, ако мадама, с която са заедно от Х месеца, забременее, какво ще правят.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Извинявай, обаче звучиш смешно.
    Първо, никъде не съм призовавала към съжаление, просто е редно въпроса да се разгледа от двете страни, не само от едната.
    Второ, самата аз казах, че абортите, които не са по медицински причини, не ги одобрявам, но това не пречи да защитавам правото на избор и да знам, че има ситуации и ситуации.
    Трето, отглеждането на детето се състои в малко повече от дрешки за 1000лв. Когато на една жена й предстои да бъде майка, трябва да е наясно, че е желателно да осигури поне най-необходимото на детето си - храна (която е скъпа, не всеки има кърма), памперси, които също са сериозен разход, както и пари за здравето му - децата често боледуват, често се налага да се наливат пари и там. Дрехите са най-повърхностното нещо, за което трябва да се замислим. Една бъдеща майка трябва да е готова да бъде всеотдайна, да не спи нощем, когато се налага и т.н. А когато си на 15, тези неща са непосилни за теб, т.е. тежестта отива върху родителите ти, които освен собственото си дете, трябва да гледат и детето на детето си. И разликата между това да оставиш детето си при баба и дядо за една седица/няколко дни/когато имаш ангажимент и това да оставиш детето си изцяло на издръжката на тях, докато издържат теб, е огромна. Първото е приемливо, второто - не.

Понякога абортът наистина е най-доброто решение. Дори и на по-зряла възраст. Представи си момиче на 25 да речем, отдавна е с приятеля си, но и двамата са студенти, не работят или работят почасово и парите, които взимат, стигат единствено за поддържането на приличен начин на живот на тях двамата заедно. На момичето е поставено някаква диагноза някога, заради която е ясно, че спонтанно няма как да забременее. Спокойни (доколкото могат да бъдат след такава диагноза), че спонтанно бебе няма как да има, хората си правят секс без презерватив. В един момент се оказва, че -шок и ужас, момичето забременява - студенти, без добри доходи, без изглед за такива в близко бъдеще и без родители, които могат да си позволят да издържат изцяло внуците си. Освен това може да има и допълнителни фактори - например през този период да си се тъпкал с лекарства, да си пил алкохол и т.н. Замислял ли си се някога, че такива ситуации има? Защото аз знам за поне 3 такива случая, които по някакъв начин са близки за мен.
    Та, в такава ситуация има три варианта:
    а)задържаш бебето, гледаш го едва, едва докато следваш, междувременно работейки и подхвърляйки го от едната баба на другата
    б)правиш аборт и си носиш угризенията
    в)оставяш детето в дом за деца.
    Вариант а) не е особено разумен, тъй като освен, че го причиняваш на бебето, го причиняваш на себе си, на съпруга си, на родителите ви дори. Засегнатите са много повече. Напрежението със сигурност е голямо и вероятно средата, в която ще бъде отглеждано бебето, е нездравословна. Не че такива случаи няма, не че такива деца не са ставали хора, но... щом имаш право да избереш да не го причиняваш на бебето и на себе си в момента, защо да не избереш именно това?
    Вариант в) изобщо не мисля, че трябва да се обмисля, защото е твърде условен и несигурен - ако някой го осинови, ще живее добре, но ако не се случи, тогава какво?
    => Стигаме до вариант б), който за мен звучи най-логичен. Въпреки че бебето не е нежелано (така да кажа), бременността се прекъсва, защото е спонтанна и се случва в неподходящ момент. И в случая дори родителите нямат такава вина, защото са се доверили на заключението, направено от лекар.
    Е, аз лично в тази ситуация ще се замисля дали с кеф ще отрежа главата на въпросната жена.

NomNomNom, благодаря за споделеното. В такъв случай, когато има опасност за бебето поради някакви външни фактори, абортът си е направо единствения положителен изход. Защото иначе пак не се знае - може и да е здраво, ама може и да не е.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    И се говори само за жената, естествено, ама ся да ги питаш, ако мадама, с която са заедно от Х месеца, забременее, какво ще правят.
    Доста уместен въпрос бтв. Жените правят аборт и когато не са сигурни в човека до себе си - дали ще поеме отговорност по начина, по който трябва, дали ще бъде сериозен, дали ще помага и ще подкрепя.
    Последно редактирано от Naive : 01-16-2015 на 10:45

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си