- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Русия връща смъртното наказание
Ако на един човек му предоставя удоволствие да убива или изнасилва, като го пуснат след 10 години, той ще направи пак същото. Как ще обясниш на поредната жертва тези си твои теории?
И те попитах за какъв достоен живот ми говориш в килия 2 на 2 метра?
Да, аз съм ок с идеята да се "принизи" правосъдната ни система до това ниво.
Единственото нещо, което е лошо на смъртното наказание е, че екзекуторите се натоварват психически.
има терапии за превъзпитание на затворниците
в крайна сметка става дума за психично болни хора, които има начин да бъдат излекувани и дори интегрирани обратно в обществото
ако не стане, просто присъдите им трябва да бъдат удължени и да се поставят под специален режим
имаш килия, която удовлетворява всичките ти физиологични нужди, затвор с общност, от която можеш да бъдеш част, и достъп до външния свят (телевизия, свиждания). освен това пак си под протекцията на закона на съответната държава като всеки друг неин гражданин
за теб достоен живот може и да означава такъв, в който си цар на всичко важно, но това е друг въпрос
ако го направят, ще знам, че последната му воля би била да постъпят по същия начин с болен човек
ще издържи, таман ще чете на затворниците демократичните закони и ше ги образова, те имат нужда от учителка, особено ако е по-секси.
митко, ама то исторически май най-големите престъпения срещу човечеството са ги вършили тия дето се представят за по-умни и издигнали се в обществото.
така, че ти умник ми се виждаш по-рисков играч..
Ами, в понятието "достоен живот" включвам правото ми да изляза да се разходя, когато поискам и да съм със семейството си.
Изгледай някое предаване по нешънъл джиографик за Гуантанамо и имай предвид, че това със сигурност не е всичко, на което са подложени затворниците там.![]()