- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Последно четох Малка кутийка от Тифани на Мелиса Хил (защото преди това бях чела Закуска в Тифани на Труман Капоти и бях в настроение за Тифани).Корицата много ми харесва, но не мога да кажа същото за книгата.Беше интересна, но не успя да ме грабне.
В момента чета Красиви и прокълнати на Скот Фидцжералд, за жалост книгата вече не се издава и извадих късмет като намерих старо издание докато се разхождах по Плиска.
on the road veche nz za koi puuuuuuuuuttttttttttttttttttttt (love)
Снощи в 3ч. довърших Крадецът на книги. И после се мятах в леглото до не знам кога.
Още не мога да си събера мислите по тази книга , определено предизвика у мен бурни противоречиви емоции , с историята , цялостната атмосфера и необичайния стил на необичайния разказвач.
Давам си няколко дни почивка , преди да започна Спасителят в ръжта на Селинжър.
Затова никога не чета ревюта предварително , не искам да имам очаквания
Едит: Някой да е срещал нещо на Харуки Мураками в електронен вариант ( за предпочитане български) ?
Последно редактирано от BlackWings : 02-23-2015 на 17:35
Почнах втория том събрани съчинения (хехех) на Стърджън, The Microcosmic God.
Вълшебник е...
Виж в читанка.инфо
Чета паралелно първата от "Хрониките на Амбър" на английски и "Азазел" на Акунин на български. След това ще продължа с втората плюс "Турски гамбит" на Акунин (действието се развива в Бг) + нещо на Хорхе Букай да видим дали си заслужава оплюването.
Има Мураками в читанката, но не го препоръчвам в превод, Колибри са ужасни и го превеждат от английски, а не от японски, губи ми се цялото очарование, трето качество текст става... ако можеш, го чети на английски.
ОН: понеже съм на книжна диета, тази седмица си купих само 2 книги (ох, втф, само вторник е :Д) за по 2 лв! - "Некролози" на Сароян (исках да прочета нещо негово, ама май сбърках с това) и някакви разкази на Фицджералд
Оф добре бе , къде съм гледала![]()
Да бе видях , ама явно преди съм търсила името с латински букви (що пък да не) , и се чудя що няма.
Отдавна не съм чела на английски и не съм много сигурна. Все пак си качих IQ84![]()
Последно редактирано от BlackWings : 02-24-2015 на 21:20
Чета "Брулени хълмове". Все още нямам изградено мнение, но историята ми е интересна. Хийтклиф малко ме плаши, но какво да се прави. Изабела е сладур.
Последно мъчих "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде, но избутах само 60-тина страници и я зарязах.
Сега мисля да продължа със "Сиянието" на Кинг. Поне съм сигурна, че няма да остана разочарована![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Кво?
ESV, почнеш ли да четеш няма спиране! И аз като теб не обичах да чета, но за месец и половина прочетох 5 книги.![]()
Снощи прочетох "Спасителят в ръжта". Нещо не беше мой тип , май не схванах каквото се очакваше.
Започнах "Страна на чудесата за непукисти и краят на света" от Мураками , стилът засега ми харесва , надявам се да не е много развалена от превода.
Последно редактирано от BlackWings : 03-01-2015 на 12:58