- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Библията,Бог и въобще в религиите ?
Атеизмът е убеждение, на базата на което се развиват различни идеологически концепции за структура на едно общество. И моля ти се, запознай се малко с християнството, там основният принцип е любовта, Бог е любов, така се тълкува. Никъде в Библията не се призовава към убийства, а това, че исторически някой е използвал вярата, за да осмисли действията си, не прави самата вяра по-малко достоверна.
Да, но тези концепции са строго индивидуални.
Хомосексуалността е форма на любов, но според християнството хомосексуалността е грях.
Запозната ли си поне малко с анархизма, или просто ти харесва тази думичка?
Give me some credit. Ако не бях запозната с анархизма, нямаше да съм анархист.
Християнската свобода е свързана с вярата на човека. Тази свобода се обуславя от истината. "И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни". Дали някой може да придобие духовна свобода, ако не познае истината? Струва си човек да се замисли...
Да, но за да откриеш истината, ти трябва да се усъмниш в това, в което вярваш. Какво става, ако се усъмниш в религията си и не намериш никакви доказателства за истинността ѝ?
...само че теорията е подкрепена с повече аргументи.
Именно. Има и още разлики, но основно тази прави теорията валидна в науката, а хипотезата - не.
Без значение кое е първо, може по същия начин да го приемеш или отхвърлиш.
Тук нещо не можах да те разбера, ако може да обясниш по-подробно.
огъня също ако не се опариш, няма да разбереш че е истина, че огъня пари и правилното е да не го пипаш ако не искаш да страдаш. Огъня също те ограничава, но огъня няма разум, че предварително да ти каже истината, че да не го пипаш, а Бог има разум и ти я казва предварително, защото му пука и ако не го послушаш ти после сама се убеждаваш в думите му, но като си страдала.
смъртта също ти поставя ограничения, на тебе ти се живее телесно, ама смъртта ти казва ми сорри.
Единствения чрез, Който получаваш свобода дори и от Аза е Бог, затова Ти казва да нямаш богове освен Него, а не че ти е отнел възможността да не можеш да го извършиш, но ставаш роб. Тоест всеки друг бог ти поставя ограничения, като задължения, пренебрегвайки как се чувстваш, защото в него няма милост.
Последно редактирано от defender : 03-23-2015 на 10:42
Бог дава сила, в замяна просто иска дължимото, да разпознаеш мощта му и да оцениш това. Като водата е, тя може да ти даде инерция и да те прати на всякакви приказни места, но може и да те удави ако подцениш мощта й.
Той изобщо не иска от тебе нищо, няма нужда от нищо твое, човека нищо не може да му даде или издължи, а самия човек има нужда от Него, за това Той го прави.
Той ти казва кое е правилно, но и ти казва, ти си създаден за да си бог, защото си Божи образ, но си създаден да си бог чрез Мене (от Мене извира тая божественост), затова стреми се към Мене, но в същото време в това отношение към Мене бъде себе си, не бъди лицемер нито към Мене нито към себе си.
тоест, старай се да се стремиш към Мене, но до там до където това не се превръща в лицемерие в отношението ти към Мене.
Последно редактирано от defender : 03-23-2015 на 11:10
т.е. става така, че хем запазваш себе си в отношението си към Него, хем това не се превръща в слободия или фантазия, но и пък в същото време и не ти тежи.
не знам как да го опиша, то съвършенството може ли да се опише.
Човек може да даде всичко на Бог само като каже, че е стигнал до там, докадето е стигнал, благодарение на Бог. Може да даде всичко стига да е верен на себе си и на Бог.![]()
все едно един приятел иска помощ от тебе и ти му помагаш до къде можеш (така, че хем да не с лицемерен към него, че не можеш да му помогнеш, щото знаеш, че можеш, хем и към тебе си) и му казваш не мога повече от това приятелю, извинявай, прости ми, и приятеля ти да ти каже разбирам те, аз и не искам повече от това което можеш, прощавам ти, няма проблем, виждам, че си искрен, благодаря за това, което правиш, ако искаш изпуши една цигара, питай Ауриса, той има цигари, ако не ги е отказал.
хаха
Последно редактирано от defender : 03-23-2015 на 12:04
Не е въобще така, но има сходство някакво.![]()
Ти (ако беше божество) какво би очаквал от едни мравки освен да разпознаят мощта ти, да показват уважение към теб и да се стремят да станат като теб, до каквато степен им е възможно? Ако правят всичко това, безразлично ли ще ти е?
Последно редактирано от espada : 03-23-2015 на 12:13
ми да живеят според както е създадена природата и то съм им оставил и право на избор, да не го правят ако искат.
да подариш къща на ром, да му дадеш инструктаж за правилна експлоатация, за да я пази, а той да реши да и продаде керемидите и после да те обвинява що му е студено.
Последно редактирано от defender : 03-23-2015 на 12:18
На прав път си.
да, и после рома вместо да се поучи от грешката си, да се извини и постарае поне малко да се поправи, той става сатанист666 и минава бариарата на битието, лол.
до къде може да стигне човек, заради едни керемиди..
ПП:
по-лошо от ром без керемиди е ром без керемиди, но и от друга духовна галактика, компенсация за керемидите.
Последно редактирано от defender : 03-23-2015 на 14:16
![]()
Делва, какво значение има дали Господ е на небето, като духът му е тук, сред нас, на Земята?!Истината ли търсиш или търсиш какво да отричаш?
честно казано, не мога да те разбера. това изречени е лишено от логика, сам ли го измисли.
иначе готино звучи.
първо ми кажи какво разбираш под Господ, небе, дух, земя и какво съм търсил да отричам.
Последно редактирано от defender : 03-23-2015 на 12:56
Ти не си делва, нали?Аз се обръщах към делвата, тя знае, че за нея става въпрос.
Да речем, че под Господ, в случая, съм имал предвид Христос. Това, което е направил, становището му, идеалите му, проповедта му са отпечатани в Библията. Есенцията на съществуването му е жива, духът му е жив, дори и той да си е заминал отдавна от тоя свят. Жив е във всяко едно сърце, което вярва в него.Това е логиката ми.
Последно редактирано от espada : 03-23-2015 на 13:10
Тая философия я заеб*хте, ей!![]()
Християнската любов има няколко измерения - първо е любовта към Бога, след нея любовта към ближните, а после идва и любовта към себе си. Колкото до хомосексуализма, трябва да се знае, че Бог е създал мъжът и жената за взаимно общение и обич между тях и им е дал заповед да създадат потомство: "28. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я." "24. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат (двамата) една плът." По същата логика може да ме питаш дали сексът преди брака, садизмът и всякакви извратености са разрешени. Не, защото Бог ни е поставил заповед, защото той иска най-малкото да ни предпази и защото ни обича. Човек, който не е християнин, съвестта даже му подсказва кое е редно и кое не. Та хомосексуализмът за мен си остава изратеност и болест и ако тези хора не се поправят, да не чакат, че ще получат билет за вечността.
Ако търсиш доказателство за смисъла на човешкия живот, няма да намериш. Цялата история на човечеството е търсила този смисъл. Мисля, че някои хора са стигнали до заключения на база личен опит, но те не могат да станат явни. Та и вярата затова се нарича вяра, защото е недоказуема.
Според мен няма такова нещо като Бог.всичко се дъшжи на химоя и биология.ако имаше Бог,защо никога не е възприемал човешка форма и не се е показал за да убеди тези които не вярват в него?няма как някой да стои на облаците и да ни гледа каквото и да правим.Христос е измислен от цар Борис
Той е покръстил българите и славяните
Направил го е за да ги подчини
По тая логика няма рай и ад
Жестоко се съмнявам да съществуват(това си е лично мое мнение...)