.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 171

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    вие може и да постите задължително в определени периоди на годината, обаче няма такива пости постановени в Библията, това са си ваши традиции на вашето вероизповедание, никъде в Новия Завет не пише, че от еди кой си месец до еди кой си всеки трябва да пости задължително.
    Защото историята на Църквата не завършва с написването на последната книга от Н.З . /и между другото започва преди да е бил написан.
    Не знам в твоята ,, църква'' на виртуалните истински светии и на единствения реален -нпп, как стоят нещата, но честно казано не ми и пука. Но ми пука за загубената поради въртоглавието си овца с ник нпп. Та тъй; defender-a и той го е писал това тук неведнъж.

И пак не ми отговори на въпроса: след като Христос е казал, че учениците Му ще постят, ти постиш ли?
    Последно редактирано от Pitancho : 05-06-2015 на 17:05

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    Защото историята на Църквата не завършва с написването на последната книга от Н.З . /и между другото започва преди да е бил написан.
    Не знам в твоята ,, църква'' на виртуалните истински светии и на единствения реален -нпп, как стоят нещата, но честно казано не ми и пука. Но ми пука за загубената поради въртоглавието си овца с ник нпп. Та тъй; defender-a и той го е писал това тук неведнъж.

И пак не ми отговори на въпроса: след като Христос е казал, че учениците Му ще постят, ти постиш ли?
    никак не сме казали, че не трябва да се пости, но дори неведнъж сме изтъквали нуждата от "пост", обаче какво всъщност значи "пост" според библейската терминология?!, това също е въпрос, по отношение на който сме свидетелствували неведнъж в този и в други форуми, като сме давали доста подробни пояснения, понеже Господът ненапразно казва, че злото не може да премине напълно по никакъв начин освен единствено чрез молитва и пост (Марк 9:29), но виж кое изпъква най-много в делата на Исус и Неговите истински ученици представени в Писанието?!, нито пълно гладуване и жадуване, нито частично въздържание от храна и питие, но именно очистването на нечистите, изгонването на бесовете от обладаните, изцеление на болните, обновяване/възстановяване на инвалидите/сакатите, възкресение на мъртвите, проповядване на истинското Божие Слово, и тям подобните неща, което се виждат от четирите Евангелия и книгата "Деяния", както и от написаното в посланията на Св. Апостоли, понеже ненапразно пише как Исус първо е възлюбил съответните човеци, и така ги е спасявал (Марк 10:21), понеже истинският/същинският пост се състои именно в проява(та) на сериозна загриженост за човеците, които все още не са спасени/осигурени (напълно), което е било представено още преди раждането на Господа тук в този свят, чрез пророк Исая (затова ти казахме да прочетеш горния цитат от Исая 58, в който сме вмъкнали пояснения към стиховете), понеже ако Исус и Неговите ученици не бяха проявили истинска загриженост за другите и не ги бяха възлюбили, тогава едва ли щяха да ги спасяват толкова съвършено, но можеше и въобще да не ги е грижа за ближния/брата, затова за поста е достатъчно да се проявява такава загриженост във вярата за другите, понеже без проявата на любов към другите вярващият може дори да не се помоли за тях, и даже досега е имало много случаи, в които много вярващи дори не са споменавали съжителите/съгражданите си в своите молитви и то именно поради любостяжение, затова се подчертава нуждата от проявата на (по-)сериозна загриженост във вярата, понеже именно това са правили Апостолите когато са постили, както например случаят с поста представен в Деяния 13:1-4, когато е трябвало да вземат важно решение, Те са отделяли повече време като са наблягали върху решаването на съответните проблеми с проява на повече вникване в проблема за неговото решаване, именно това е същинският пост, когато вместо да отидеш да си вършиш личните работи, предпочиташ да отделиш това/повече време за намиране на решение на проблемите по спасяване и осигуряване на човеците в истинския Господ Бог, понеже ако гладуваш, тогава дори силите ти могат да намалеят от гладуването и така да се окажеш не(работо)способен да работиш (по-)ефективно върху всеобщото спасяване и осигуряване в истинския Господ Бог, питаш ме дали постя, да, постя, именно съгласно истинската традиция, която представяме не само тук, но и която е представена в Св. Писание(Библията), ето виж например, без да се хвалим със себе си, колко много време отделихме за да ти засвидетелствуваме всички тези обяснения/пояснение относно "поста" като вниквахме в същността на проблема и изявихме именно важното, което е в дух на сърцето, а не телесното, чиято похвала е от човеците...

пп. а гладуването е полезно за здравето
    Последно редактирано от npp : 05-06-2015 на 18:45

Мега фен
    именно в проява(та) на сериозна загриженост за човеците, които все още не са спасени/осигурени (напълно),
    Кога спаси себе си, че тръгна и другите да спасяваш?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Кога спаси себе си, че тръгна и другите да спасяваш?
    егоистичният ум не може или не иска да разбере какво значи да търсиш не своята (си) полза, а ползата на другите, най-типичен пример за това си ти, който дори и след над три години истинни обяснения, които ти бяха представени, не (въз)прие тази истина

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко, като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33
    Последно редактирано от npp : 05-07-2015 на 07:37

Мега фен
    егоистичният ум не може или не иска да разбере какво значи да търсиш не своята (си) полза, а ползата на другите, най-типичен пример за това си ти, който дори и след над три години истинни обяснения, които ти бяха представени, не (въз)прие тази истина

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго... Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко, като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33
    преди да почнеш да храниш другите трябва първо да се научиш да готвиш, иначе ше ги отровиш с вкиснати манджи и така им ставаш съблазън - демек големи обещания, че ги спасяваш ама вкиснати.

спаси първо себе си, това е най-голямата любов, която можеш да окажеш на ближния и да не си му съблазън.

Мега фен
    преди да почнеш да храниш другите трябва първо да се научиш да готвиш, иначе ше ги отровиш с вкиснати манджи и така им ставаш съблазън - демек големи обещания, че ги спасяваш ама вкиснати.

спаси първо себе си, това е най-голямата любов, която можеш да окажеш на ближния и да не си му съблазън.
    а защо (си) мислиш, че бих се изсилил чак толкова, че да се окажа съблазън за другите?!, без да се хваля със себе си, мога да заявя, че никога не пресилвам нещата що се отнася до приноса ми като съпричастен на всеобщото спасение в истинския Господ Бог, защото отдавна съм разбрал, че комуто не е дадено да освещава по един или друг начин, няма как да успее да освещава друг(-иго) в същото(това) отношение ако истинския Бог не го съпортне достатъчно, но ние не говорим за това, а за самата Св. съпричастност като начинание, т.е. ако не в частност както в случаите на напреднали във вярата, поне като основен принцип, понеже нищо не би коствало на вярващия поне да се стреми към добронамереност, доброжелателност, и т.н., т.е. поне като за начало, понеже, както още е писано, няма закон против вършенето на добро(Галатяни 5:22-23), а колко повече онези, които вярват в истинския Господ Бог не биха имали трудности в това отношение(Галатяни 5:24), пък и доброто трябва да се почита и насърчава, в което се състои и самото освещаване, понеже (и) няма как да е по-редно да кажем "не (се опитвай да) прави(ш) добро", иначе не бихме изпълнили Божията Воля, която е всеки да бъде обръщан в правда, според както е писано: "Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух"(Матей 28:19), "Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината."(1 Тимотей 2:3-4), за теб може и да е по-лесно да имаш човеците за необратимо грешни и да ги учиш на това да приемат утехата си с греха, обаче трябва да се освещава докато истинският Бог не изпълни плана Си за пълно очистване, спасение и осигуряване на всички човешки и други одушевени същества
    Последно редактирано от npp : 05-07-2015 на 19:27

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    а защо (си) мислиш, че бих се изсилил чак толкова, че да се окажа съблазън за другите?!, без да се хваля със себе си, мога да заявя, че никога не пресилвам нещата що се отнася до приноса ми като съпричастен на всеобщото спасение в истинския Господ Бог, защото отдавна съм разбрал, че комуто не е дадено да освещава по един или друг начин, няма как да успее да освещава друг(-иго) в същото(това) отношение ако истинския Бог не го съпортне достатъчно, но ние не говорим за това, а за самата Св. съпричастност като начинание, т.е. ако не в частност както в случаите на напреднали във вярата, поне като основен принцип, понеже нищо не би коствало на вярващия поне да се стреми към добронамереност, доброжелателност, и т.н., т.е. поне като за начало, понеже, както още е писано, няма закон против вършенето на добро(Галатяни 5:22-23), а колко повече онези, които вярват в истинския Господ Бог не биха имали трудности в това отношение(Галатяни 5:24), пък и доброто трябва да се почита и насърчава, в което се състои и самото освещаване, понеже (и) няма как да е по-редно да кажем "не (се опитвай да) прави(ш) добро", иначе не бихме изпълнили Божията Воля, която е всеки да бъде обръщан в правда, според както е писано: "Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух"(Матей 28:19), "Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината."(1 Тимотей 2:3-4), за теб може и да е по-лесно да имаш човеците за необратимо грешни и да ги учиш на това да приемат утехата си с греха, обаче трябва да се освещава докато истинският Бог не изпълни плана Си за пълно очистване, спасение и осигуряване на всички човешки и други одушевени същества
    Ти имаш ли деца?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Колко приказки, за да кажеш, че то всъщност не постиш откъм храна и питие.
    А сега ми кажи ,като не се изтощаваш физически, какви физически усилия употреби напоследък, за да свидетелстваш? Понеже очевадно гъделичкането на клавиатурата не се брои.

И втори въпрос - ,,казвали сме... свидетелствали сме...'''бе аз с кого си пиша? Кой е верният отговор? npp e:

а. един човек, обаче велик и затова говори в множествено число за себе си както например разни Величества ( Ние, нпп, по Божия милост Свидетел на Словото на Истинскя Бог...)
    б. колективен псевдоним на повече или всичките Истински светии.
    в. много свят човек, който почти се е слял с бога, който е двоен (Истинскят Отец+ИсусХристос) и затова някой път говори от неговото/тяхното име, докато той спи, ама по-скоро дреме, щото не чува всичко и всички.
    г. човек с раздвоение , разтроение или т.н. на личността.
    д. човек с шизофрения, говорещ от името на ''аз+всички ... в главата ми''
    е. нито едно от изброените
    ж. почти всичко или всичко от изброените.
    И така: КАКВО Е НПП?
    НА ТОЗИ ВЪПРОС ДЪРЖА ДА ПОЛУЧА ОТГОВОР САМО С ЕДНА БУКВА!!!

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    А сега ми кажи ,като не се изтощаваш физически, какви физически усилия употреби напоследък, за да свидетелстваш? Понеже очевадно гъделичкането на клавиатурата не се брои.

И втори въпрос - ,,казвали сме... свидетелствали сме...'''бе аз с кого си пиша? Кой е верният отговор? npp e:

а. един човек, обаче велик и затова говори в множествено число за себе си както например разни Величества ( Ние, нпп, по Божия милост Свидетел на Словото на Истинскя Бог...)
    в. много свят човек, който почти се е слял с бога, който е двоен (Истинскят Отец+ИсусХристос) и затова някой път говори от неговото/тяхното име, докато той спи, ама по-скоро дреме, щото не чува всичко и всички.
    В жалките си, самодоволни напъни за показ на превъзходство, пропусна най-очевидния отговор : Че от профила на нпп пишат двама човека.

Много е забавно да ви гледам как спорите. Понеже когато спорите с атеисти, никога не пропускате да изтъкнете съжалението си, защото си ги представяте като слепи, бягащи от спасението, невежи за божията истина, хора. Но когато спорите с друг човек, представител на същата религия, тогава падат маските и фалшивата съпричастност. Защото кое може да изобличи делюзиите ви по-добре от някой с преобладаващо същите делюзии, но с малки разлики, които в случая развалят целия филм?

Когато живеете с мисълта, че сте представители на религия, проповядваща единствената истина за света, не искате да бъдете "сложени на едно" с други представители, които имат различна версия. Защото това е ВАШАТА истина, и към нея ще останете вкопчени докрай, към всеки един детайл. Дори и ако това налага да нарушите принципите, проповядвани от същата тая "истина".
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-07-2015 на 01:02

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    тогава падат маските и фалшивата съпричастност. Защото кое може да изобличи делюзиите ви по-добре от някой с преобладаващо същите делюзии, но с малки разлики, които в случая развалят целия филм?
    ето го, дойде "извора на истината" и "велик съдия на битието" да ни каже, че всички други сме в делюзия.

е как може човек като доктора да се вземе толкова на сериозно, че той е извор на истината, не мога го разбера, баси егото, а всъщност в най-непробудния сън и неосъзната делюзия ни вкарва точно егото.
    Последно редактирано от defender : 05-07-2015 на 00:52

ето го, дойде "извора на истината" и "велик съдия на битието" да ни каже, че всички други сме в делюзия.

е как може човек като доктора да се вземе толкова на сериозно, че той е извор на истината, не мога го разбера, баси егото, а всъщност в най-непробудния сън и неосъзната делюзия ни вкарва точно егото.
    За човек които не е прочел дори една книга на тема психология, със сигурност имаш големи претенции за познание в тая област. Само един въпрос ще ти задам - какво е его? Хайде да те видим. Аз като пиша давам аргументи и обяснения. Ти си оставаш само с едното заяждане. Нямам нищо против заяждането, но когато нямаш съдържание и покритие, всички твърдения си остават просто смешен опит за задвижване на отдавна закърнели мозъчни функции. И срещу това нямам нищо против, естествено, тъкмо обратното - заради това ти отговарям.

ПП: И сега сигурно ще напишеш някаква простотия от типа на : "Библията ми е достатъчен източник на тема психология". Go ahead, amuse me.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 05-07-2015 на 19:41

Мега фен
    его е всичко, което смяташ за твое и всичко, което по един или друг начин си приел, че си ти.

не се перчи е,

ПП: И сега сигурно ще напишеш, че не е това и ще ми сътвориш някакво възхвалително излияние на мъдростта си, за да се самоизтъкнеш нахално върху личността ми, баси егото.
    Последно редактирано от defender : 05-07-2015 на 20:07

Мега фен
    Когато живеете с мисълта, че сте представители на религия, проповядваща единствената истина за света, не искате да бъдете "сложени на едно" с други представители, които имат различна версия. Защото това е ВАШАТА истина, и към нея ще останете вкопчени докрай, към всеки един детайл. Дори и ако това налага да нарушите принципите, проповядвани от същата тая "истина".
    истината пречупена през мен и през психичните ми отклонения става лъжа, затова аз умирам за себе си и се хващам за Изкупителя, ти си тоя дето обожествява психичните си проблеми и не само, че не ги осъзнава и не се срамува ами и ми се перчи.

ауе еййй, дух
    Последно редактирано от defender : 05-07-2015 на 01:21

Град
    Dreamland
    В жалките си, самодоволни напъни за показ на превъзходство, пропусна най-очевидния отговор : Че от профила на нпп пишат двама човека.
    Или повече.

Това не значи нищо. И от dreamwalker пишат повече, но не говорят в множествено число.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Или повече.

Това не значи нищо. И от dreamwalker пишат повече, но не говорят в множествено число.
    > но не говорят в множествено число
    > пишAT
    > говорЯТ

Град
    Dreamland
    > но не говорят в множествено число
    > пишAT
    > говорЯТ

Не, чадо.

Мега фен

няма полза от физическото изтощение, освен ако не си вманиачен на тема "не излизай навън", защото над 3 дена гладуване може да изтощи тялото и човек да се окаже изтощен (за) да прави дълги разходки навън, при все че не би подтиснало толкова половия нагон, но дори може да го стимулира още повече, това ти го казва човек, който има десетки години опит с гладуване и правилно хранене, и който в тази област е дори един от първите разбирачи в тази държава след лидия ковачева и нейните ученици - все хора, които са упражнявали гладуване в продължение на десетки години и са изследвали особеностите на този процес в детайли, с каквито ти не си наясно, обаче истинският Господ Бог не е зависим от физическото състояние на човешкото тяло за да може да го изпълни със Св. Си Дух, Той може да го изпъни с Духа Си по всяко време и при всякакви обстоятелства, а не само когато човек изтощава тялото си физически, а това че си прочел как Св. Павел е изтощавал тялото си, очевидно не означава, че си разбрал същността на това, което той е правил, защото в същност той е ходил от град на град, и от страна на страна, за да проповядва Благовестието, и именно това, че той непрестанно се е движил и е работил нещо е бил начинът да подчини тялото си изцяло на истинския Господ Бог, понеже всичко, което е правил го е правил за да Му служи

искаш да ти отговоря с една буква на въпроса, но си пропуснал вярната опция в списъка с възможни отговори, което единствено показва, че не разбираш от тези неща, защото преди нас двамата свидетели има на първо място Бог Отец, на второ място Господ Исус Христос, след това има истински Светии и Св. Ангели, и чак накрая съм аз, тъй като Словото излиза от Отца, минава през Сина взимайки от Него, и достига до нас чрез Техните истински Светии и Ангели, т.е. това е цяло Божие Царство, което е над мен, докато аз съм в дъното, и така аз се явявам нещо като (така да се каже) мегафон в техните ръце, това значи свидетел (поне в случая), не че от този профил физически пишат двама души, но физически пиша само аз, обаче в същото време духом не съм сам, защото Св. Дух ме свързва с по-горните от мен, а дори и с моя брат по мисия (другият свидетел, относно който не зная почти нищо (поради разни съображения на самия Бог), всъщност единственото, което зная за него е, че в момента е тук на тази планета така както и аз, но например в коя държава и кой град не зная)

Град
    Dreamland
    искаш да ти отговоря с една буква на въпроса, но си пропуснал вярната опция в списъка с възможни отговори, което единствено показва, че не разбираш от тези неща, защото преди нас двамата свидетели има на първо място Бог Отец, на второ място Господ Исус Христос, след това има истински Светии и Св. Ангели, и чак накрая съм аз, тъй като Словото излиза от Отца, минава през Сина взимайки от Него, и достига до нас чрез Техните истински Светии и Ангели, т.е. това е цяло Божие Царство, което е над мен, докато аз съм в дъното, и така аз се явявам нещо като (така да се каже) мегафон в техните ръце, това значи свидетел (поне в случая), не че от този профил физически пишат двама души, но физически пиша само аз, обаче в същото време духом не съм сам, защото Св. Дух ме свързва с по-горните от мен, а дори и с моя брат по мисия (другият свидетел, относно който не зная почти нищо (поради разни съображения на самия Бог), всъщност единственото, което зная за него е, че в момента е тук на тази планета така както и аз, но например в коя държава и кой град не зная)
    Не вярвам(е) на нито една дума.

Шарлатанин.
    Последно редактирано от dreamwalker : 05-07-2015 на 08:21

Мега фен

Шарлатанин.
    защо ми се гневиш, какво толкова(зло) ти правя, че се отнасяш така с мен?!, ако аз съм шарлатанин, колко по-шарлатански са окултистите, езотериците, идолопоклонниците и тям подобните, които докараха всички онези злини, които са се случвали досега с човеците на света?!, вярата не се получава и не се дава насила, ако искаш работиш като праведен вярващ, ако ли не, никой от царството на истинския Бог няма да те насилва, защото е въпрос на избор, понеже Бог е любов, и затова въпросът е имаш ли (достатъчно) любов към човеците за да започнеш (и продължиш) да призоваваш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог за истинско спасение на всички, или не?, понеже всеки един от истинските Светии е започнал именно така, т.е. голямата любов към другите ги е карала да търсят Онзи, Който наистина е истинският Бог, защото са искали да има възможно най-добро спасение за другите повече отколкото каквото и да е друго нещо, понеже поради това са предпочитали да се доверят само на Онзи, Който може да спаси всички (най-)съвършено, разбирайки по естество, че само истинският Бог може да извърши/направи това, и не са се доверявали на когото и да е друг и на каквото и да било друго нещо
    Последно редактирано от npp : 05-07-2015 на 09:00

Шарлатанин.
    Не е баш такъв. Шарлатанинът обикновено е наясно, че мами другите и се стреми да получи облаги, а нпп си вярва на филмчето, в което смята че е един скромен герой(една степен по-малко свят от ангелите, Единственият известен от двамата Истински Свидетели на Словото Негово Божествено Мегафоние и т.н.) Накратко- шарлатаниът е измамник, а нпп - измамен. Шарлатанинът е интересчия, а нпп е идеалист-въздухар, т.е. заблуждава се безкористно, отхвърляйки себе си като личност с цел да бъде всеотдаен в мисията, която си въобразява че има. Донякъде му симпатизирам, защото има и ценни качества, но най-вече го съжалявам, защото ги хаби за глупости.

Мега фен
    Не е баш такъв. Шарлатанинът обикновено е наясно, че мами другите и се стреми да получи облаги, а нпп си вярва на филмчето, в което смята че е един скромен герой(една степен по-малко свят от ангелите, Единственият известен от двамата Истински Свидетели на Словото Негово Божествено Мегафоние и т.н.) Накратко- шарлатаниът е измамник, а нпп - измамен. Шарлатанинът е интересчия, а нпп е идеалист-въздухар, т.е. заблуждава се безкористно, отхвърляйки себе си като личност с цел да бъде всеотдаен в мисията, която си въобразява че има. Донякъде му симпатизирам, защото има и ценни качества, но най-вече го съжалявам, защото ги хаби за глупости.
    а ако имам добри качества, но ги използвам за да служа на религия, чиято практическа традиция се състои предимно в четене на духовни/канонични книги писани от човеци, посещаване на храмове направени от човешки ръце, и извършване на ритуали по човешко предание, както и (понякога) разменяне на посредствени думи между поклонниците, било то за поздрав, възхвала или друго, каква полза ще има ако съм написал дори хиляди книги за тази религия, които са четени от милиони нейни поклонници и ако съм проповядвал хиляди проповеди в нейните храмове пред огромни тълпи, ако (дори и тогава) се оказва, че (почти) нито един от последователите на тази религия не е имал (Духа на) истинския Господ Бог, не е изгонил бесовете от нито един обладан, не е излекувал нито един болен, или не е възкресил нито един мъртвец, в сравнение с Исусовите ученици представени в новозаветните библейски писания?!, що за суетна религия е такава?!, защо да е по-добре да си последовател на такава религия?!, и с какво (толкова) нейните последователи са значително по-добри от други(те) човеци?! - виждаш ли сега кой е идеалист-въздухар?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си