.
Отговор в тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 145 от общо 145
    Половината от църковните попове днес са дебели свини.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Половината от църковните попове днес са дебели свини.

I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

deam i mafiotite

Град
    Dreamland
    deam i mafiotite
    *църковните люде.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

илюминати

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    *църковните люде.
    илюминати

Супер фен Аватара на Corb1225

Мега фен
    Ходжи четат молитва за проклятие пред ВСС (видео)
    http://www.novini.bg/video/8512-%D1%...%81%D1%81.html
    Последно редактирано от defender : 06-01-2015 на 20:35

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ходжи четат молитва за проклятие пред ВСС (видео)
    http://www.novini.bg/video/8512-%D1%...%81%D1%81.html
    Арабският им не е много добър обаче.

Има какво да се желае.

Защо ли мисля, че са шарлатани.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Защо ли мисля, че са шарлатани.
    Единия от тях е бил 6 години главен мюфтия и също 4 години е бил председател на Висшия духовен мюсюлмански съвет.

Град
    Dreamland
    Единия от тях е бил 6 години главен мюфтия и също 4 години е бил председател на Висшия духовен мюсюлмански съвет.
    Генджев ли е това?

I can't believe it.

П.П. Ще перифразирам Айщайн. Аз ли остарявам или другите.
    Последно редактирано от dreamwalker : 06-01-2015 на 22:07

Мега фен
    Това, че Иисус и влизал вътре в храмовете и проповядвал и лекувал в тях, означава, че Той е благоволил към тях, а духовници, които са го гонели, това са старозаветни духовници, днешните духовници са християнски духовници т.е. в името на Христос - прави разлика, човек.
    проповядвал е в храмовете, обаче е имало немалко юдеи, които не са го (по)слушали, и е изцелявал болните, докато книжниците и фарисеите (т.е. тогавашните духовници) са Му се противели, казваш, че днешните духовници са новозаветни, тогава защо толкова много от тях се основават на старозаветни неща, които вече са официално посочени и анулирани от Бог чрез Христос, поради това че са несъвършени и не се вписват в учението на Новия Завет?!, лично аз съм срещал/виждал хиляди такива християнски духовници и духовни служители, които правят така, защото предпочитаха да угаждат на злото, и не държаха на доброто та си намериха измишления от старозаветните книги, тъй като се хванаха за и държаха на лошото, което изнамериха от Писанието...
    Последно редактирано от npp : 06-02-2015 на 09:14

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    казваш, че днешните духовници са новозаветни, тогава защо толкова много от тях се основават на старозаветни неща, които вече са официално посочени и анулирани от Бог чрез Христос,
    тва Иисуската го казва, не аз:
    „Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня“ (Мат. 5:17).

"А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ, освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите. Казва Му: кои? А Иисус рече: не убивай, не прелюбодействувай, не кради, не лъжесвидетелствувай; (Мат. 19:17-18 ) и т.н
    Последно редактирано от defender : 06-02-2015 на 11:38

Мега фен
    тва Иисуската го казва, не аз:
    „Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня“ (Мат. 5:17).

"А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ, освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите. Казва Му: кои? А Иисус рече: не убивай, не прелюбодействувай, не кради, не лъжесвидетелствувай; (Мат. 19:17-18 ) и т.н
    а какво ще кажеш тогава за думите на Исус от рода на:

"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек(т.е. не отвръщайте на злото със зло); но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. но ако някой се отнесе лошо с теб), обърни му и другата(т.е. ти се отнасяй добре с него). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата, остави му и горната дреха(т.е. гледай какво добро можеш да (на)правиш на/за онзи, който би искал да те съди). Който те принуди да вървиш с него една миля, иди с него две(т.е. който би искал да вършиш/правиш добро заедно с него, иди с него като вложиш най-доброто на което си способен/което ти се отдаде да направиш). Дай(т.е. дай добри(те) неща) на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява(т.е. да има благодат в живота) на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. и прави да има ежедневно очистване) на праведните и на неправедните(т.е. не само за вярващите, но и за невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и неправедните? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и неправедните? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец." Матей 5: 38-48

въобще ли не е променил законите?!
    Последно редактирано от npp : 06-03-2015 на 22:39

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Що не ми обадихте по- рано, че Господ е слязъл? Егоисти.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    въобще ли не е променил законите?!
    Да, Христос направи закона съвършен и ни изкупи от нашата неспособност, но не е казвал да го нарушаваме нарочно.
    Тоест чрез закона ние не се спасяваме, а това само е израз на нашата вяра и любов.

Грехът не бива да господарува над вас, защото вие не сте под закона, а под благодатта.
    Е, какво? да грешим ли, понеже не сме под закона, а под благодатта? Съвсем не. (Рим 6:14-15)
    Последно редактирано от defender : 06-04-2015 на 12:42

Мега фен
    Да, Христос направи закона съвършен и ни изкупи от нашата неспособност, но не е казвал да го нарушаваме нарочно.
    Тоест чрез закона ние не се спасяваме, а това само е израз на нашата вяра и любов.

Грехът не бива да господарува над вас, защото вие не сте под закона, а под благодатта.
    Е, какво? да грешим ли, понеже не сме под закона, а под благодатта? Съвсем не. (Рим 6:14-15)
    а заповедите не са ли за да се спазват?!

"ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки." 1 Йоаново 5: 3

и може ли Онзи, Който е казал "не прелюбодействувай", да не е казал "не насилвай/не огорчавай", или като е казал "не кради", да не е казал "не отнемай/не лишавай", или като е казал "не убивай", да не е казал "не обезобразявай/не осакатявай", или казвайки "не лъжесвидетелствувай", да не е казал "не опозорявай/не очерняй", или пък като е казал "не пожелавай", да не е казал "не кълни/не проклинай"?!

"Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона." Яков 2: 11

По БНТ1 в момента дават много интересна дискусия "за" и "против" смъртната присъда, предаването е "Малки истории".

edit: И свърши. Нямам идея дали ги качват, за да дам линк после.
    Последно редактирано от Corb1225 : 06-06-2015 на 12:09

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    По БНТ1 в момента дават много интересна дискусия "за" и "против" смъртната присъда, предаването е "Малки истории"
    too late, тук вече само за апостоли си говорят
    Не трябваше да даваш тласък в тази посока.
    Виж, че вече само набожните спорят кой е по- близък братовчед на Господ, другите се отказаха (

Да, права си, осъзнах си грешката. Но така или иначе вече никой не пишеше.
    Предаването го има:
    http://bnt.bg/predavanyia/malki-isto...ibi-06-06-2015
    Интервютата не са особено стойностни (повечето), но в студиото се казаха хубави неща.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си