.
Отговор в тема
Страница 22 от 204 ПървиПърви ... 121819202122232425263272122 ... ПоследнаПърви
Резултати от 526 до 550 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Казах ти, че преводът е напълно грешен и горе ти го преведох както трябва.
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Кажи на оня мислител да си затвори плювалника
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Мисля, че не знаеш какво пишеш.
    Не ви ли е страх, че Аллах може да ви накаже за лъжа

Също не знам защо dreamwalke изказва мнение за Корана по такива важни въпроси, след като не е питала мъжо си, дали ще е доволен от нея. Защото ако мъжа не е доволен от нея тя може да не отиде в рая според исляма.

Тва ми мяза на голямо женско своеволие.

Тва Корана да не ти като разговор с приятелки за готвене на манджи или да миеш чини в къщи и переш чорапи - това е твоята съдба. Аллах е милостив.
    Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 13:21

оф май дефенде, как ще ми сравняваш ИД с исляма? Кво, мислиш. че няма радикални псевдо християни ли?

а дриймъра не е никакъв вярващ, както каза докторчето, дриймъра е алхимичка

Мега фен
    Ами значи и пророка е радикален, нали това се опитвам да им кажа, а те просто се опитват да смекчат поведението на пророка с някакви увъртания, които си измислят или са им казвани.

Тва е все едно пенчо, дето се мислил за пророк да оцели иванчо с камък, че не искал да го слуша, ама пенчо приел това за обида към него, а после гошко да ти я преразкаже случката, че това поведение на пенчо било любов.

ПП: според мен дриймър си е вярваща.
    Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 14:41

Супер фен Аватара на Corb1225
    Целите на ИД формално са да премахнат границите, поставени от споразумението Сайкс-Пико и да създадат нова държава, подчинена на шариата. Но реално слушат заповедите на господарите си от САЩ, СА и Катар, разбира се същевременно си правят техните извращения. Сунитите са действително животни/зверове и интересното е, че мразят шиитите повече от другите религии; дори умерените сунити. Съмнявам се някъде в Корана да е посочено, че трябва да мразиш и/или избиваш хората, изповядващи друго течение на собствената ти религия.
    Последно редактирано от Corb1225 : 06-21-2015 на 14:47

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Съмнявам се някъде в Корана да е посочено, че трябва да мразиш и избиваш хората, изповядващи друго течение на собствената ти религия.
    Бинго.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Съмнявам се някъде в Корана да е посочено, че трябва да мразиш и/или избиваш хората, изповядващи друго течение на собствената ти религия.
    Само ако са с преклонена главица пред "праведниците" и без свое мнение иначе ще бъдат сметнати, че сквернят земята, което в Корана и повод за трепане.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Само ако са с преклонена главица пред "праведниците" и без свое мнение иначе ще бъдат сметнати, че сквернят земята, което в Корана и повод за трепане.
    Нали си имал приятел мюсюлманин, той да не те е утрепал от бой, защото не си бил праведен?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Нали си имал приятел мюсюлманин, той да не те е утрепал от бой, защото не си бил праведен?
    Ами България все още не е наложен шериат, освен това аз не съм му обиждал вярата, а и не сме говорили много за това. Просто си допаднахме като приятели, не знам защо.

Ако искаш пробвай да отидеш в Саудитка Арабия и да се изкажеш с нещо против пророка, на следващия ден сигурно ще те пише по вестниците.

Град
    Dreamland
    Ами България все още не е наложен шериат, освен това аз не съм му обиждал вярата, а и не сме говорили много за това. Просто си допаднахме като приятели, не знам защо.

Ако искаш пробвай да отидеш в Саудитка Арабия и да се изкажеш с нещо против пророка.
    Невежеството ти е потресаващо, не го пиша, за да те засегна, наистина го имам предвид. Ако беше казал всичко това, което пишеш тук, на приятеля си, най-вероятно човека щеше да припадне от смях.

Защо да се изказвам против Пророка в Саудитска Арабия?

Дримок, искам да попитам нещо, макар да е с политически оттенък. Става въпрос за двойните стандарти на сунитите и защо с готовност се продават на държавите на "неверниците", а в същото време толкова силно мразят своите събратя, докато разправят колко много държат на религията си? Освен това не си мърдат пръста да помогнат на палестинците (които са сунити), а това го правят омразните им шиити. Какво мислиш за позицията на големите сунитски държави по отношение на Израел-Палестина?

Мега фен
    Защо да се изказвам против Пророка в Саудитска Арабия?[/B]
    Защото си човек със свое мнение, а не подтиснат човек принуден да си мълчи от страх.

Ама вие сте свикнали с това де, то не ви прави и впечатление вече.Това ви е станал естествено състояние, май.

Град
    Dreamland
    Защото си човек със свое мнение, а не подтиснат човек принуден да си мълчи от страх.

Ама вие сте свикнали с това де, то не ви прави и впечатление вече.Това ви е станал естествено състояние, май.
    Пробвай да викаш "Хайл Хитлер" в Германия.

Мега фен
    Пробвай да викаш "Хайл Хитлер" в Германия.
    В Германия не съм виждал убийства за това, а в САрабия са през ден.

Ама дриймърке, мълчи си, мълчи си, да не вземеш ся заради тия неща дето ти ги казвам, да се излъжеш да ги пробваш и да те набие мъжо ти, за да те дисциплинира.

Недей, моля ти се.

Град
    Dreamland
    Дримок, искам да попитам нещо, макар да е с политически оттенък. Става въпрос за двойните стандарти на сунитите и защо с готовност се продават на държавите на "неверниците", а в същото време толкова силно мразят своите събратя, докато разправят колко много държат на религията си? Освен това не си мърдат пръста да помогнат на палестинците (които са сунити), а това го правят омразните им шиити. Какво мислиш за позицията на големите сунитски държави по отношение на Израел-Палестина?
    Никой не мрази никого толкова силно.

Всеки си гледа интереса.

В момента нямат изгода да се намесват в конфликта Израел-Палестина, защото Палестина така или иначе е призната за държава не само от други държави, но и от световни организации.

Град
    Dreamland
    В Германия не съм виждал убийства за това, а в САрабия са през ден.
    Как така не смееш да викнеш "Хайл Хитлер", нямаш ли смелост, нали си човек с мнение, а не потиснат окаяник, който е принуден да си мълчи от страх.

П.П. Ти откъде знаеш, че не съм мъж?
    Последно редактирано от dreamwalker : 06-21-2015 на 15:20

Мега фен
    Как така не смееш да викнеш "Хайл Хитлер", нямаш ли смелост, нали си човек с мнение, а не потиснат окаяник, който е принуден да си мълчи от страх.

ми ако ми се иска що да не го извикам, но просто не ми се иска, защото не припознавам Хитлер с моите си ценности, ама ся да викам просто ей така, защо да го правя

Град
    Dreamland
    ми ако ми се иска що да не го извикам, но просто не ми се иска, защото не припознавам Хитлер с моите си ценности, ама ся да викам просто ей така, защо да го правя
    Защо ли?

Дримок, тук нищо каза. Ако викаш "Хайл Хитлер" в Германия, хората ще те гледат накриво и най-много полицията да те задържи и да ти се наложи лека присъда за хулиганство. Но ако в СА обиждаш Мохамед, още на улицата хората ще те линчуват и разчленят.

Град
    Dreamland
    Дримок, тук нищо каза. Ако викаш "Хайл Хитлер" в Германия, хората ще те гледат накриво и най-много полицията да те задържи и да ти се наложи лека присъда за хулиганство. Но ако в СА обиждаш Мохамед, още на улицата хората ще те линчуват и разчленят.
    Добре.

Прекрасно знаеш, че е вярно.
    И благодаря, че горе ми потвърди за двойните стандарти.

Мега фен
    Защо ли?
    само за това е, да знаеш.

Да извикам "Хайл Хитлер" ми е същото като все едно да извикам "Аллах акбар".
    Как да стане, все едно да си самоизкълча мозъка.
    Освен ако не съм го включил в някаква шега, но не защото имам такива убеждения.

А в САрабия дори не знам дали можеш и да се шегуваш с това.

Град
    Dreamland
    Има неща, с които не е добра идея да се шегуваш.

Не е забавно и е проява на лошо възпитание.

Мега фен
    Има неща, с които не е добра идея да се шегуваш.

Не е забавно и е проява на лошо възпитание.
    Да, така е, но възпитанието е проява на свободен избор тук на земята, а не на страх от Аллах, защото тогава не си ти, това е лицемерие към Аллах, но това в Корана го няма написано, нали, там страха е задължителен, няма значение дали си вярващ или не и как искаш да си изживееш живота тук на земята, защото исляма не признава свободната воля. Аллах е милостив.

Да, така е, но възпитанието е проява на свободен избор, а не на страх да не ти резнат главата
    Пооправих ти го.

Град
    Dreamland
    Аллах е милостив.
    +

Това е единственото вярно нещо в поста ти.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си