.
Отговор в тема
Страница 24 от 204 ПървиПърви ... 142021222324252627283474124 ... ПоследнаПърви
Резултати от 576 до 600 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Прав си, не се изразих правилно. Имах предвид хората, които изповядват тези религии. И по- точно водачите на масите (не задължително религиозни водачи).
    по същия начин се чете и библията и корана по два начина
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    где е ислямският разбирач?!, доведи поне един такъв във форума, и ще видим на кого Бога е по-високият, защото изглежда, че или ти не си такъв, или оня твой ислям е сиромашки, но като казвам това, не ме възприемай като човек, който (така да се каже) хвърля ръкавици/е хвърлил ръкавица, понеже не си падам по дуелистични похоти ала дон кихот, но след като искаш тези неща да се изяснят, тогава начинът е да се разисква, ето аз съм един от свидетелите на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, без да се хваля със себе си, човек без официално вероизповедание, не посещавам(не следвам) и неофициални секти, нито съм имал духовни учители на земята, просто се оказа, че възпламенителят през цялото време е бил у мен, и в един момент просто избухна, от което най-шокиран останах аз, а сега трябва и един голям ислямски разисквач, и ако живот и здраве дойде такъв тук, ще има разискване
    Бог е един, а пътищата които следват неговите правила са различни.
    Ислямът е доста дълбока религия, която трябва да я изучаваш почти цял един живот, за да можеш да научиш всичките й тънкости, в същото време е и толкова елементарен, че всички могат да следват правилата. Ислямът е и философия, която някои хора, просто никога няма да разберат.

Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    ti si kato npp zna4i, allah ti se e qvil qvno

hihihihi
    Ако много ти се иска да асоциираш думата ''автор'', която използвах, асоциирай я с Корана, не с Аллах.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    по същия начин се чете и библията и корана по два начина
    Така е, но Библията и Корана всеки човек трябва да ги тълкува сам, а не да следва тълкуванията на свещеници и теолози, защото се получават големи проблеми в някои случаи.

naesh li az pa si mislq, che vie ste nqkvi islqmo-sektantni, kato hristiqnskite sekti, i razbiraniqta vi nqmat nishto obshto s istinskiq islqm, kojto prizovava kum jihad

nakratko ste renegati ; zabludeni eretici

i ISIS ako vi barnat shte vi prusnat dupkite

kvo mi se pravite 4e znaete neshto za islqma sled kato desekti milioni dushi na taq planeta ne vi spodelqt vijdaniqta ?
    Ислямът не призовава към джихад и в ''ISIS'' трудно ще намериш човек, който е държал Коран в ръка.
    И какво като не ни споделят вижданята ? (макар че не е вярно)...Ако само ти виждаш ябълка, а 10 човека ти кажат, че това е круша, би ли си променил решението, в случай че ти наистина виждаш ябълка ?

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Мисля, че има предвид defender и Auriss.
    Не само тях.

Прав си, не се изразих правилно. Имах предвид хората, които изповядват тези религии. И по- точно водачите на масите (не задължително религиозни водачи).
    +

религиите не водят войни а хората,но не заради религията,а заради хора които ни разделят на вярващи и невярващи

нека ви питам всички за какво мечтаете и какво искате от живота
    Искам да следвам медицина и да стана доктор или...да е нещо свързано главно с химията, но и много други неща ми се отдават - като план Б мога да стана художник или да пея по барове , а може и в НАТФИЗ да уча макар че се съмнявам да ме приемат, понеже живеем в държава в която корупцията е...знаете на какво ниво и всичко се урежда предварително...ако ли не тези горе изброени, мога да стана и учител .....Искам да имам щастливо семейство с умни дечица и да си почина в мир.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    да е нещо свързано главно с химията
    Ами учи химия ако ти харесва толкова.

Супер фен
    да е нещо свързано главно с химията
    zapoznai se s doktor Mohamed

i shtastlivoto mu semejstvo

Ами учи химия ако ти харесва толкова.
    Бих, но нали знаеш, че животът в БГ е труден и всички искат престижна работа, но ги мързи да учат...ако уча химия мога да стана фармацефт или лаборант...и тези професии не са лоши, но аз искам да стана доктор и да помагам на хората (също така да не лишавам семейството си нищо).

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Бих, но нали знаеш, че животът в БГ е труден и всички искат престижна работа, но ги мързи да учат...ако уча химия мога да стана фармацефт или лаборант...и тези професии не са лоши, но аз искам да стана доктор и да помагам на хората (също така да не лишавам семейството си нищо).
    Химично инженерство или биохимия.

I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Но ако наистина харесваш химията много, по- добре учи химия защото после може да съжаляваш (както аз съжалявам за гимназията).

А не си ли мислил за работа в чужбина? В някои страни хората занимаващи се с природни науки и математика са доста високо платени.

zapoznai se s doktor Mohamed

i shtastlivoto mu semejstvo

Да,...ти например си от тези, които са повлияни от медиите и имаш напълно погрешни представи за Исляма, както и тези на снимките [те поне са го разбрали погрешно, а ти въобще не го разбираш, което всъщност е по-добре отколкото да го разбереш погрешно)].

Разсмя ме
    Последно редактирано от Meth : 06-21-2015 на 20:06

Град
    системата дегоба
    имам усещане че ще откриете повече общо в мечтите отколкото в религията било и да вярвате в един бог
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Dreamland
    имам усещане че ще откриете повече общо в мечтите отколкото в религията било и да вярвате в един бог
    Ако вярвам в Бог, не губя нищо.

Ако не вярвам... не съм сигурна дали губя нещо или не.

По-логично е да вярвам.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    системата дегоба

По-логично е да вярвам.

все ми е тая кой в кого вярва стига да не вреди на другия

Но ако наистина харесваш химията много, по- добре учи химия защото после може да съжаляваш (както аз съжалявам за гимназията).

А не си ли мислил за работа в чужбина? В някои страни хората занимаващи се с природни науки и математика са доста високо платени.
    Мислил съм за Германия, дори съм имал и мечти за Америка, но само мечти, понеже не ми се иска да оставя моите тук.

Град
    системата дегоба
    Мислил съм за Германия, дори съм имал и мечти за Америка, но само мечти, понеже не ми се иска да оставя моите тук.
    един от малкото

Супер фен Аватара на Corb1225

По-логично е да вярвам.
    Логично е последната дума, която има място в това уравнение.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Защо? Облогът на Паскал се основава на чиста логика.

един от малкото
    Един от малкото какво ?

Мега фен
    Вижте какво, изглежда няма да разберете Исляма, не защото не можете, а защото не искате.
    А защо трябва да оплювате това което не го разбирате ?
    хадиси Абу Дауд: „Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”

ПП: Добре велики ислямски мислителю и истинен преводач на Корана, можеш ли да ни кажеш как се съчетава горната история където Мохамед одобрява и насърчава убийство за обида, да го съчетаеш със заповедта на Мохамед да не се убива и за ненасилие над неверници, както и да го съчетаеш и с това, че Аллах бил милостив.

Аз тук виждам само убийство одобрено от Мохамед, но не виждам нито, че Аллах е милостив, нито виждам спазване на заповедта да не се убива или пък за ненасилие над неверници както казвате вие, а убитата жена в случай е била неверник.
    Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 20:16

Супер фен Аватара на Corb1225
    Защо? Облогът на Паскал се основава на чиста логика.
    Странно защо такъв човек е сътворил подобна простотия. На мен ми прилича на шега.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Ахахахаха.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си