В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Бог е един, а пътищата които следват неговите правила са различни.
Ислямът е доста дълбока религия, която трябва да я изучаваш почти цял един живот, за да можеш да научиш всичките й тънкости, в същото време е и толкова елементарен, че всички могат да следват правилата. Ислямът е и философия, която някои хора, просто никога няма да разберат.
Ислямът не призовава към джихад и в ''ISIS'' трудно ще намериш човек, който е държал Коран в ръка.
И какво като не ни споделят вижданята ? (макар че не е вярно)...Ако само ти виждаш ябълка, а 10 човека ти кажат, че това е круша, би ли си променил решението, в случай че ти наистина виждаш ябълка ?
Искам да следвам медицина и да стана доктор или...да е нещо свързано главно с химията, но и много други неща ми се отдават - като план Б мога да стана художник или да пея по барове![]()
, а може и в НАТФИЗ да уча макар че се съмнявам да ме приемат, понеже живеем в държава в която корупцията е...знаете на какво ниво и всичко се урежда предварително...ако ли не тези горе изброени, мога да стана и учител .....Искам да имам щастливо семейство с умни дечица и да си почина в мир.
Бих, но нали знаеш, че животът в БГ е труден и всички искат престижна работа, но ги мързи да учат...ако уча химия мога да стана фармацефт или лаборант...и тези професии не са лоши, но аз искам да стана доктор и да помагам на хората (също така да не лишавам семейството си нищо).
Да,...ти например си от тези, които са повлияни от медиите и имаш напълно погрешни представи за Исляма, както и тези на снимките [те поне са го разбрали погрешно, а ти въобще не го разбираш, което всъщност е по-добре отколкото да го разбереш погрешно)].
Разсмя ме![]()
![]()
![]()
Последно редактирано от Meth : 06-21-2015 на 20:06
имам усещане че ще откриете повече общо в мечтите отколкото в религията било и да вярвате в един бог
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
хадиси Абу Дауд: „Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”
ПП: Добре велики ислямски мислителю и истинен преводач на Корана, можеш ли да ни кажеш как се съчетава горната история където Мохамед одобрява и насърчава убийство за обида, да го съчетаеш със заповедта на Мохамед да не се убива и за ненасилие над неверници, както и да го съчетаеш и с това, че Аллах бил милостив.
Аз тук виждам само убийство одобрено от Мохамед, но не виждам нито, че Аллах е милостив, нито виждам спазване на заповедта да не се убива или пък за ненасилие над неверници както казвате вие, а убитата жена в случай е била неверник.
Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 20:16