.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    никой от Св. Апостоли не се е представял никога за Христос, нито е имал някога претенции да е единствен пратеник на Христос, така че това твое обвинение отпада
    Не пише, че ще твърдят да са единствени пратеници на Христос. Поправи ме, ако греша, но не помня в Библията Саул да е твърдял, че е единствен пратеник.

Не, той твърди, че говори от името на Иисус, когото дори не е виждал.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Ако св. Павел не е апостол защо тогава толкова папи са избирали името му?

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Ако св. Павел не е апостол защо тогава толкова папи са избирали името му?
    Защото са вярвали без да задават въпроси, може би?

Чел ли си Сумма Теологика?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Аз не мога да разбера какъв е проблема с Павел.
    Христос освен 12-те, е имал и още Апостоли, пише си го в Писанието.
    Последно редактирано от defender : 06-23-2015 на 18:44

Град
    Sedes Sancti Petri
    Да и то в оригинал. А защо трябва да се вярва безрезервно на един средновековен философ?

Град
    Dreamland
    Да и то в оригинал. А защо трябва да се вярва безрезервно на един средновековен философ?
    Къде съм писала, че трябва да се вярва безрезервно на един средновековен философ?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Къде съм писала, че трябва да се вярва безрезервно на един средновековен философ?
    А защо тогава питаш дали съм го чел, предположих, че го даваш като доказателство.

Град
    Dreamland
    А защо тогава питаш дали съм го чел, предположих, че го даваш като доказателство.

Не, просто питах. Любопитство.

В оригинал?

Откъде знаеш латински?

Мега фен

затова и представените в Библията Божии заповеди са едни съвсем универсални принципи на вярата, които правят вярата на придържащите се към тях вярващи правилна - това са принципи, които всеки може и сам да открие/да си обясни, разбира се ако наистина внимава да не греши във вярата...

Град
    Dreamland
    затова и представените в Библията Божии заповеди са едни съвсем универсални принципи на вярата, които правят вярата на придържащите се към тях вярващи правилна - това са принципи, които всеки може и сам да открие/да си обясни, разбира се ако наистина внимава да не греши във вярата...
    Принципите на трите монотеистичните религии не се различават особено в същината си.

Тук става дума за измененията на оригиналното назарянско учение от евреина Саул.

Мега фен
    Принципите на трите монотеистичните религии не се различават особено в същината си.

Тук става дума за измененията на оригиналното назарянско учение от евреина Саул.
    и ти като други само обвиняваш (в случая Св. Павел), но не посочваш конкретни доказателства за обвиненията си, така че или дай конкретни доказателства от Библията, или недей да обвиняваш неоснователно

Град
    Dreamland
    и ти като други само обвиняваш (в случая Савел), но не посочваш конкретни доказателства за обвиненията си, така че или дай конкретни доказателства от Библията, или недей да обвиняваш неоснователно
    Само пиши и почвам да вадя цитати, за да видиш сам несъответствията. "Тъпата подозрителност" невинаги е необоснована.
    Това ще отнеме време. Утре чети темата пак.

Мега фен

Няма изменение.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Няма изменение.
    Виж горния пост.

Мега фен

Точно в същината си се различават, на повърхността може би изглежда, че не.

Мега фен
    Не пише, че ще твърдят да са единствени пратеници на Христос. Поправи ме, ако греша, но не помня в Библията Саул да е твърдял, че е единствен пратеник.

Не, той твърди, че говори от името на Иисус, когото дори не е виждал.
    то от същата (тази твоя) гледна точка и всички други Апостоли, които са представени в Библията, могат да бъдат заподозряни/подозирани за това дали въобще са виждали Исус и дали въобще са истински Апостоли, но ти отгде ще знаеш тези неща, когато дори не си живяла тогава и не си присъствала там на онези събития, така щото сега да си спомниш какво (точно) е било?!, и от същата (тази твоя) гледна точка разни човеци биха могли да се опитат да изкарат целия Нов Завет една човешка измама, затова и е писано:

"Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"? И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово. Но казвам: те не са ли чули? Наистина, чули са: - "По цялата земя е излязъл гласът им, И думите им до краищата на вселената". Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ; С народ несмислен ще ви разгневя"; а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха; Явен станах на тия, които не питаха за Мене; а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"" Римляни 10: 16-21

Град
    Dreamland
    то от същата (тази твоя) гледна точка и всички други Апостоли, които са представени в Библията, могат да бъдат заподозряни/подозирани за това дали въобще са виждали Исус и дали въобще са истински Апостоли, но ти отгде ще знаеш тези неща, когато дори не си живяла тогава и не си присъствала там на онези събития, така щото сега да си спомниш какво (точно) е било?!, и от същата (тази твоя) гледна точка разни човеци биха могли да се опитат да изкарат целия Нов Завет една човешка измама, затова и е писано:

"Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"? И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово. Но казвам: те не са ли чули? Наистина, чули са: - "По цялата земя е излязъл гласът им, И думите им до краищата на вселената". Но пак казвам: Израил не е ли разбрал? Разбрал е, защото първо Моисей казва: - "Аз ще ви раздразня до ревнуване с тия, които не са народ; С народ несмислен ще ви разгневя"; а Исаия се осмелява да каже: - "Намерен бях от ония, които не Ме търсеха; Явен станах на тия, които не питаха за Мене; а за Израиля казва: - "Простирах ръцете Си цял ден Към люде непокорни и опаки"" Римляни 10: 16-21

Мега фен
    http://www.allmystery.de/i/t36f569_jesus_facepalm.jpg
    защо приписваш твоя фейспалм на Исус?!
    Последно редактирано от npp : 06-23-2015 на 19:11

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си