Ама той завоюва нови територии с война, каква защита е това.
Завоевателя се защитавал.
Как не е водил битки по свой избор, нима Аллах не му дава избор и го принуждава на сила да влиза в битки, а не той да си решава свободно какво иска. Демек аз не искам, ама аллах не ми дава избор, баси.
Имаш предвид че не съм истински изповядващ. Като казах, че този въпрос не търпи отговор, явно се изразих малко направилно. Имах предвид, че този въпрос няма да има ЕДИН ОБЩ отговор ,а МОЖЕ ДА ИМА ИНДИВИДУАЛЕН..., но все пак колкото и да вярваш в нещо, в човека все остава капка съмнение и затова човекът е така любопитен...
П.С. По-правилно ще бъде да разучиш религиите и САМ да се убедиш, че религията, която изповядваш е правилната! Така няма да останат ни съмнения, ни грешни мисли !
Точно към това се стремя...
Радвам се, че открихме обща нишка. И ако искаш да разучиш друга религия, първо трябва да нямаш предразсъдъци и да се опиташ да я разбереш (трябва да си различен от някои...от някои в тоя форум и специално в тоя раздел...), а не да тръгнеш да съдиш всяка написана дума, без да си разсъждавал над нея (също като някои от тоя раздел)...Радвам се, че поне има хора като теб, които ме разбират.
Неслучайно свещениците изучават различни религии.
Всъщност е така, понеже ти спасяваш неверника от отъня на Ада и хилядолетни мъки и измъчвания...така му осигуряваш едно по-добре място във Вечността, но само ако той наистина вярва.
Не, че е 100% сигурно, че ще отиде в Рая(този човек, който е направил неверника мюсюлманин), но поне има повече шанс да се озове там.
А какво се разбира "да не прекаляват", например да убиеш човек не е ли прекалено (специално за този човек), колко хора не е прекалено да убиеш.
Последно редактирано от inewton : 06-28-2015 на 20:21
Да го убие бързичко не е прекалено, а да го убие небързичко е вече прекалено, страшно успокоително за "неверниците", верно Аллях е доста милостив, той не оставя неверниците свободно да си имат вярата, която сами си изберат, а ги убива бързичко.
Да търсиш мир с неверниците, ами тогава, защо изобщо си започвал войната нали за да ги обърнеш във вярата и доката те не се съгласят войната продължава, нещо такова ли?
Даааа, dreamwalker...не напразно казвам, че Ислямът не е такава повърхностна религия...и не всичко може да се научи от Интернет...ако искаш можеш да се консултираш с мене за тия работи и питай за каквото щеш...
П.С. За джиновете в Исляма чувала ли си ? За двете ангели на раменете ? За Мюнкер и Некир ? Правилото за ръцете, за краката ? За Съдбовния ден в Исляма какво знаеш ? И за ред други неща не пише в Интернет...
Не, че те изпитвам, просто ми е любопитно какво занеш и какво не.
Двата вида апдест ? А знаеш ли как се моли ?
Meth, аз искам да те питам нещо. Защо според исляма не е добре да имаш куче вкъщи?