.
Отговор в тема
Страница 55 от 204 ПървиПърви ... 54551525354555657585965105155 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 351 до 1 375 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Научният писател за "New York Times" - Никълъс Уейд, :
    "Всичко, свързано с произхода на живота на Земята, е една мистерия и изглежда, че колкото повече познания имаме, толкова по-задълбочена става загадката".
    Загадката обаче се задълбочава, ако се опитаме да обясним мистерията "Съзнание". Защото всички ние сме съзнателни същества, а Съзнанието не може да бъде обяснено в духа на Дарвиновата теория.

В тоя форум 90% от атеистите знаят повече от научния писател и са убедени 100% че няма Бог.

Примери още мога да дам сигурно доста, ако се разровя.
    Последно редактирано от defender : 07-03-2015 на 13:31

Мега фен
    Един от водещите специалисти в теорията за молекулярната еволюция, руският еволюционист Александър И. Опарин в своята книга "Произходът на живота":

"За съжаление произходът на клетката остава въпрос, който в действителност е най-тъмната страна от цялата еволюционна теория".

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Метх, иначе Аллах обича ли хората, дай някой цитат от Корана какво казва за любовта на аллах и изобщо за любовта.
    Аллах ни обича повече, отколкото самите ние можем да обичаме себе си.
    Той обича всички, дори и неверниците.
    ''Щом като Аллах е толкова милостив към неверницте, представете си, колко милостив ще е към вярващите!'' (не мога да си спомня, дали е цитат от Корана или от хадис)

anonymous895156
    Guest
    догматизмът, който стои в същината на всяка религия, е пагубен за всекиго, решил да изследва света около себе си, защото тези ограничения му пречат да се съсредоточи върху научния метод (няма открит по-ефективен, но ако се намери, сегашният с радост ще се самоунищожи в името на истината), оттам и не може да се занимава пълноценно с философия
    освен това догматизмът обезличава същността на човека, унижава го, карайки го да служи на някого от страх

всички спорещи на страната на религиите тук го правят заради собствената си нужда да ги защитят. опитват се да докажат, че наличието на генерална релативност, например, е доказателство за това, че има нещо вездесъщо (?) и че то отговаря на тяхната дефиниция за всевиждащ бог, описан ясно в религиозна книжка (една от няколко хилядите, по случайност точно тази, пропагандирана им от яслата от страна на всяка авторитетна фигура). разбира се. твърдят, че щом не можем да обясним големия взрив по достатъчно харесващ се на академичната общественост начин (???) и довчерашните ни маймунски съзнания не възприемат поради естествените си ограничения идеите за безкрайност, многоизмерност, липса на време и трансцеденталност => няма голям взрив, а божество, на което (изненада) са присъщи абсолютно същите характеристики (все пак вселената не може да е вечна, сама-по-себе-си и безкрайна, но един илюзорен образ може?? на какви наркотици сте???). впоследствие на въпросния бог се приписват всички качества от някаква книжка, а заблудените християнчета за пореден път доказват пред себе си собствената си правота
    явно човек може да "открие" религия (догматизъм) даже в науката и философията. много тъжно.
    работата е там, че виждаме това, което искаме да видим - понякога естетика, друг път бог, трети път истина. последното обаче е единственото, което си струва да преследваш, и ако второто се съдържа в него, не след дълго ще го откриеш. бидейки догматик обаче, никога никога няма да го постигнеш

а до хората, поддържащи идеята, че авраамистичните религии са нужни поради "добротата", която внасяли - християните и овцете се различават по едно нещо - последните поне са виждали пъдаря, на когото безропотно служат. пука ми, че на паша е спокойно.
    образованието е това, което води до осмисляне и впоследствие зачитане на естествените права от всички още от детската градина, а материалната осигуреност - онова, благодарение на което не убивате за хляб. не религията; тя може единствено да ви вземе достойнството и реалната преценка

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    догматизмът, който стои в същината на всяка религия, е пагубен за всекиго, решил да изследва света около себе си, защото тези ограничения му пречат да се съсредоточи върху научния метод (няма открит по-ефективен, но ако се намери, сегашният с радост ще се самоунищожи в името на истината), оттам и не може да се занимава пълноценно с философия
    освен това догматизмът обезличава същността на човека, унижава го, карайки го да служи на някого от страх

всички спорещи на страната на религиите тук го правят заради собствената си нужда да ги защитят. опитват се да докажат, че наличието на генерална релативност, например, е доказателство за това, че има нещо вездесъщо (?) и че то отговаря на тяхната дефиниция за всевиждащ бог, описан ясно в религиозна книжка (една от няколко хилядите, по случайност точно тази, пропагандирана им от яслата от страна на всяка авторитетна фигура). разбира се. твърдят, че щом не можем да обясним големия взрив по достатъчно харесващ се на академичната общественост начин (???) и довчерашните ни маймунски съзнания не възприемат поради естествените си ограничения идеите за безкрайност, многоизмерност, липса на време и трансцеденталност => няма голям взрив, а божество, на което (изненада) са присъщи абсолютно същите характеристики (все пак вселената не може да е вечна, сама-по-себе-си и безкрайна, но един илюзорен образ може?? на какви наркотици сте???). впоследствие на въпросния бог се приписват всички качества от някаква книжка, а заблудените християнчета за пореден път доказват пред себе си собствената си правота
    явно човек може да "открие" религия (догматизъм) даже в науката и философията. много тъжно.
    работата е там, че виждаме това, което искаме да видим - понякога естетика, друг път бог, трети път истина. последното обаче е единственото, което си струва да преследваш, и ако второто се съдържа в него, не след дълго ще го откриеш. бидейки догматик обаче, никога никога няма да го постигнеш

а до хората, поддържащи идеята, че авраамистичните религии са нужни поради "добротата", която внасяли - християните и овцете се различават по едно нещо - последните поне са виждали пъдаря, на когото безропотно служат. пука ми, че на паша е спокойно.
    образованието е това, което води до осмисляне и впоследствие зачитане на естествените права от всички още от детската градина, а материалната осигуреност - онова, благодарение на което не убивате за хляб. не религията; тя може единствено да ви вземе достойнството и реалната преценка
    Разбрах това, което написа и честно казано, малко ''отклони'' взгледите ми за религиите.
    Искам да те питам - какво мислиш, че се случва, когато човек умре ?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

В тоя форум 90% от атеистите знаят повече от научния писател и са убедени 100% че няма Бог.

Примери още мога да дам сигурно доста, ако се разровя.
    аз съм убеден единствено, че твоят Бог не съществува, тъй като книжката, в която е описан, е шепа свободни съчинения.
    Убеден съм също, че и останалите европейски и средноазиатски митологии са булшит.

Мистерия или не е живота на Земята е без значение. Мистерия е и онзи американец, който го удря 10 пъти мълния, жена му, негов приятел, а накрая мълния удря и надгробната му плоча - сигурно и това е работа на 'нещото', което създава живот от кал и много мрази ядящите свинско.

абиогенезиса действително е интересна тема и чат-пат попадам на някоя и друга статия - единственото, което модерната наука не може да направи, е да накара клетките, които създават, да се възпроизвеждат. Мистерия има, да - мистерията е в това как да го копираш, а не как става. Т.е. мистерията е в въпроса защо.

Интересен факт е, че според доста учени необходима предпоставка за живота на земята такъв, какъвто е днес, е да е имало само едно-единствено такова събитие, от който е произлязло всичко. Аз залагам на външен източник или извънземна цивилизация. Поне има резон. Ти вярвай в говорещи змии щом ти е кеф.

https://en.wikipedia.org/wiki/Miller...rey_experiment

за димитАр

изказа се 15 годишния.. опроверга всички хилядолетни религии. :Д :Д

Димитре, искаш ли да ти постна няколко зловещи експерименти с хора? Много ''интелигентни'' умни хора са ги правили. А нали знаеш, че още по-малка е вероятността народа, масите да надминат интелектуално тези експериментатори?

Знаеш ли за Хипократовата клетва на докторите?

Знаеш ли, че има прости цигани, които, ама прости цигани, които са добродушни, защото вярват в доброто и някоя религия силно?

аурисе, аз знаеш ли защо вярвам отчасти на религиите. Или поне вярвам, че религиите носят истина и не са просто измислици на някой вожд. В прочем във всеки мит се крие истина, във всяка легенда има истиност.

Но не за това вярвам, ами най-вече защото хората само до преди 100 години са нямали коли, компютри и квото се сетиш, а съществуваме от колко? 40 000 хиляди години като хомо сапиенс. А днес с нашата голяма комуникация и отсъствие на религиозно мислене - отново не сме се променили и вървим към световна война. Разликата в генетичното съотношение между маймуната и човека е 1 %.. или май 0.0001% беше. Та от всички тези факти, всеки нормално мисшещ може да се досети, че нашия човешки разум и съзнание са едно нищо. Дори да имахме цялата информация пред нас, ние нямаше да я поберем в тиквите си. И както ние дори не можем да разчетем правилно Корана, или Библията, така както за 40 години можем да се набплюдаваме от космоса, ТАКА И НЯКОЙ може да създава планети за 7 дена.

Супер фен
    пич, честно, напушен ли влизаш ? отказвам да повярвам, че човек на 20 годишна възраст не може да върже 3 последователни изречения без да прескочи от 9 теми в 10-та.

Вярваш в религиите 'щото във всеки мит имало доза истинност; хората имат компютри, пък продължават да са тъпи и агресивни; имаме общо с маймуните -> човешкият разум е нищо;
    от всичко това извода е, че не можеш да вникнем в дълбокия смисъл на религиозните текстове.

А ти да си чел някой от тези текстове или чукча писател е при теб ?

както ти казах, не вярвам, защото имало истина в митове, ама не четеш бе.

нИщо не схвана !

имаме общо с маймуните - не сме толкова напреднала раса. една напреднала раса може общува с нас, така както ние с маймуните, ако е само 1 процент по-напреднала.

хората имат компютри и това не им пречи да са тъпи, защото дефакто с или без компютри - не сме се променили много, особено в битието си.

От всичко това, следва да знаем, че има нещо като Бог и не напразно са писани религиите

Супер фен

колко е грама ?

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Разбрах това, което написа и честно казано, малко ''отклони'' взгледите ми за религиите.
    Искам да те питам - какво мислиш, че се случва, когато човек умре ?
    като солипсист мисля, че Вселената спира да съществува, и като материалист - че друга реалност освен тази няма; идеалистите са безнадеждни романтици
    но реално погледнато - не знам
    хората, които се мъчат да дадат категоричен отговор на този въпрос (всички) винаги се провалят, защото при тях е въпрос на вяра. а щом вярваш в нещо (независимо дали си догматичен атеист или християнин), значи си захвърлил целия си интелект и потенциал на боклука. и преди дефендито да ми е скочил с "ааа, ама и ти си тъп като нас, щом вярваш на очите си", ще му кажа, че съм нихилист

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    за димитАр

изказа се 15 годишния.. опроверга всички хилядолетни религии. :Д :Д
    като се замислиш, наистина е смешно

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Димитре, искаш ли да ти постна няколко зловещи експерименти с хора? Много ''интелигентни'' умни хора са ги правили. А нали знаеш, че още по-малка е вероятността народа, масите да надминат интелектуално тези експериментатори?

Знаеш ли за Хипократовата клетва на докторите?

Знаеш ли, че има прости цигани, които, ама прости цигани, които са добродушни, защото вярват в доброто и някоя религия силно?
    (не)наличието на емпатия у някого няма отношение към религиозността му. всъщност и аз вече нямам такава, но по принуда спазвам Обществения договор, защото ако не го направя, ще се случи немислимото и Аз ще пострадам. пък и огледалните неврони и това хората да ми се възхищават не само заради гените ми са неща, които ми носят удоволствие. хората, които визираш, са били или последователи на догматични идеологии, или са били психично болни (щатът ще ги излекува), или са изпълнявали заповеди (робуване на авторитети и страх - патриархалното ви общество ги поддържа). не виждам голяма разлика между религиозен (фундаменталист) и (изпълняващ заповеди) нацист
    а ако представата ти за добре работещо общество са овчедушни малоумни цигани и хора като тях... ти пожелавам да продължиш да си неразделна част от него

Супер фен
    ^и от твоето искам малко
    липсва ти емпатия, а в следващото изречение огледалните ти неврони са източник на самочувствие. Ако не съчувстваш на хората по една или друга причина, някак излиза, че си в това положение вследствие на средата, което само по себе си не се различава от глупостта на описаните по-долу условни ... да ги наречем архетипове.
    И за какво патриархално общество говориш ? Не си се превърнал в тъмблър войн за соц. справедливост, надявам се ?

сори за заяждането ако изглежда така, просто ми стана интересно

Глупавите може би трябва да имат страх, а умните сами разбират защо трябва да го правят. Това е редът. Най-важното, което призовават религиите са моралът и добротата. Разбира се, че науката решава много въпроси. Не изпълняващия заповедите е лошия, ами този който заповядва. А той също е стигнал до там, поради незнание и бездуховност. Но иначе може да е гении, може да е много умен. Обаче всъщонст излиза тъп идиалисти всезнайко. Ако нямаш ценностна система - нито законът, нито образнованието ще те възпрът да правиш лайна. Законът можеш да го прескочиш, а вярата или я имаш, или я нямаш. Или си възпитан правилно, или си станал диване. Образованието е много важна част, но образованието няма как да се развива, ако не вярваш в бъдещето и не търсиш добрите страни. А религиите точно за това зовът.

Според мен обаче не трябва да се навлиза в крайности. И не съм религиозен. Отделно, че ако не съществуваше това нещо, заради което има религия, нямаше да има религия.

anonymous895156
    Guest
    о, не съм се изразил правилно. наистина нямам емпатия - просто съм на толкова високо ниво, че мога да контролирам емоциите чрез разума си почти изцяло - влюбвания и окончателни разлюбвания на няколкомесечни кръшове за секунда; принудително чувствително подобряване на настроението; странен смях при вестта за починал близък роднина и на съдиращи се от рев заради смъртта на детето си родители; отношение към всеки малоумен биологичен компютър (гъби; животни; хора, неспособни на мислене като моето) като към неживи организми и пр. Мога да ти го илюстрирам така - пусни си gta san andreas и играй free mode. е, усещам към хората в "реалността" същото като това, което изпитвам към компютърните ботове там

въпреки всичко не мога да избегна това, че съм заключен в красив биокомпютър, който все пак иска своето, и нямам друг избор, освен да му го давам (понякога) - напр. можеш да осъзнаваш, че да спиш е излишно, но не е здравословно да не го правиш. извличам полза към всичко, което не ме убива; не съм елитарист и затова понякога падам на нивото на обикновен човек, хвърляйки една стотинка в шапката на просещ циганин без крака, например. това наистина ми носи удоволствие и не е заради средата, а заради произхода ми. номерът е в това, че аз го осъзнавам и мога да го спра във всеки един момент

за мен патриархалното общество е събирателен образ на всичко, което те кара да прокараш паралел между съвременното (не, че винаги не е било такова) такова и маймунските мини общества, в които не живееш, а битуваш, воден от страха от хората, които имат по-високи социални позиции и тестостерон.

така Израл внася ред.

Мега фен
    ''Щом като Аллах е толкова милостив към неверницте, представете си, колко милостив ще е към вярващите!'' (не мога да си спомня, дали е цитат от Корана или от хадис)
    За любов питах, любов, например "Аллах е любов", "обичайте се", "Аллах ви обича" или цитат с неща от този род. Мерси.

Супер фен
    алах само малки момченца и да реже глави обича

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Социопатия.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    алах само малки момченца и да реже глави обича
    Аллах обича тези, които вършат добри дела - прави добрини, обичай Аллах и Той ще те обича.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    просто съм на толкова високо ниво, че
    браво мите, само, че някой да те е питал на какво ниво си, мяза на ексхибиционизъм.

ПП: мите и аз не се заяждам както каза арус с 5а (чалга) накрая, ама просто си пролича, че си парададжия.
    Последно редактирано от defender : 07-03-2015 на 21:05

Супер фен
    кво общо имат пък 5-те 'а'-та с чалга ?

Мега фен
    аурисе, може ли да ми задаваш такива сложни въпроси.

не се заяждам, приеми го все едно пиле да ти се изцвъка в парка, ама то не го прави нарочно, че да се заяжда с тебе.

природа

не се сърди, ти си един от най-готините, въпреки че си някакво хипи.

Мега фен
    Аллах обича тези, които вършат добри дела - прави добрини, обичай Аллах и Той ще те обича.
    според мен аллах не ни обича, а си върти с нас някаква търговийка.
    аллах е бог в стил олигархичен, леко мутренски.
    Последно редактирано от defender : 07-03-2015 на 21:40

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си