- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може би Бог съществува?
Защото няма емпирично доказателство за нейната вярност. Защото може много бързо да бъде отхвърлена с огнения меч на нютон, според който ако една теза не може да бъде отхвърлена, тя не може да бъде вярна. Защото тя символизира несъществуваща ситуация с несъществуващи персонажи. Защото тя отхвърля каквито и да е причини бог изобщо да е създал нещо. Замисли се, ако си всемогъщ, всезнаещ и безсмъртен, би ли си губил времето с хората?
Ситуацията е алегорична и идеализирана, не издребнявай.
Което ме подсеща... мислех да добавя, че учителя вместо да проведе изпита, отишъл да пие кафе с колегите, добре че не го написах, щях да чета 5 страници изявления, че съм глупава и не струвам, защото Господ не пиел кафе. Ахахахахаха.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Аз вярвам и не вярвам във всичко. Всичко доказано, достигнато по логичен път се приема за истина, но аз не вярвам в него, има разлика. Факт е че не съм единствен, факт е че и други хора ще са против резултатите от теста, тогава защо аз го минавам, щом ще отрека резултатите му?
Моята теза е че няма бог, представих ситуация в която тя може да се докаже че е грешна, следователно тя може да е вярна. Твоята теза не може да бъде доказана че е грешна => е грешна. Това е като теорията за последния вторник(светът е бил създаден последния вторник и всички спомени от преди това са изкуствено създадене), понеже тя не може да бъде отхвърлена, е грешна.
Достатъчно красноречиво говори фактът, че не прочетохме нито едно доказателство или поне тъп пример за несъществуването на Господ.
Чакам доказателства.
Май не ти е ясно, че не трябва да се доказва негатив, а позитив.
И явно не си разбрала, че въпросите, които задавам не са с цел да науча нещо от теб. И си свършиха работата.
Май не ти е ясно, че да си опозиция е почти винаги по-лесния вариант особено когато нямаш собствени аргументи.
И явно не си разбрал, че причината да отделя толкова време на тази дискусия е надеждата да накарам някой четящ да се замисли, не толкова самите дискутиращи.
Всеки задава въпроси, а никой не иска да научи нищо, това не е предпоставка за смислен дебат.
Ако не питаш въпроси с цел да научиш нещо от мен, не виждам смисъл да им отговарям занапред във форума.
П.П. А онези въпроси в темата за исляма, на които бях обещала да отговоря, ще пропусна, вярвам, че няма да е проблем.
Последно редактирано от dreamwalker : 07-25-2015 на 01:50
Аз само идвам да се изсера.
Животните имат чувства и са по умни от някои хора.