- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
"Израелският Парламент прие тази седмица закон, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 20 години за палестинци, които мятат камъни по танковете, съобщава Ал Джазира"
ПП: Израел цепи мрака.
Тва е все едно Българския парламент да приеме закон за 20 години затвор например на румънци хвърлящи камъни по наши танкове навлизащи в Румъния.
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 12:56
Фишката сигурно ще раздава безплатни лекарства на пенсионерите и арсен на гейовете ;д. Ето как ще спаси България.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...98717601,d.bGg
то и бойко от 2009 до сега спасявал българия, та и всичките му подръжници - фишермен и чачо.. всички толквоа умни. Ама умни са ти казвам, не е лъжа, че и действат яко, ама нещо пак куца де го 3ба Българията.
Моите уважения към дядо Добри, но не вярвам да е надарен с особен интелект. Пък и е на възраст.
Интересно. Досега ефендъра, папагала и климатика пускаха новини единствено от Блиц, а днес, в един и същи ден, и двамата пускат линкове от сайт, който допреди това не са ползвали /или поне не са линквали към него, се там/
Забелязал съм, че в интернет пространството е доста като в реалния живот - лайкваш там някакви неща, кефиш се на писаниците на някакви хора, отваряш им линковете, четеш същите статии като тях и в едни момент се оказвате като едно мини общество - реално нищо не ви свързва, но поведението, мисленето и маниера на писане са характерни за мирогледа ви. Един вид с каквито се събереш, такъв ставаш се получава.
Не знам на какво да го отдавам - вероятно е следствие от факта, че нета предоставя лесен начин за комуникация и хората просто си изглаждат различията с времето ; или точно обратното - бомбардирането с провокативни статии и откровени фантасмагории води до зомбирането .... радикализирането на недоволните от социалното статукво.
Във всеки случай е плашещо що за дивотии пускате, че да си подкрепите позициите. Макар да съм на отсрещния полюс идеологически, пак бих се справил безкрайно по-добре.
Гуинет Полтроу настоява да се отмени приетия неотдавна в САЩ закон, който позволява да не се указват продуктите, съдържащи ГМО.
"Не съм експерт по този въпрос. Тук съм като американка и майка, която има право да знае с какво храни своите деца..., заяви Полтроу.
През юли в САЩ беше приет противоречив закон, според който в редица продукти на етикетите може да не се посочва, че съдържат ГМО. По-просто казано да не се съобщава на клиентите, че те купуват ГМО под формата на най-обикновена храна.
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_699769321
ПП: какъв "демократичен" американски закон, а?
Последно редактирано от defender : 08-09-2015 на 13:26
"Windows 10 ще събира следната информация за вас:
- Кой и кога е на компютъра – тоест всеки ще има профил. Има се предвид профил на някакви сървъри на MS, а не локалният ви профил;
- Колко време се използва компютърът;
- Какво пишете по клавиатурата;
- Кои програми сте отворили и какво правите в тях;
- Всяко едно съобщение, независимо дали е по поща, чат или друга система;
- Календари, бележки и букмаркове;
- Камера, микрофон и периферия;
- При наличие на биометрия, данните от биометричните сензори.
На практика Microsoft ви заявяват директно, че ще събират всяка една възможна информация за вас, но никъде не се казва за какво ще се използва тази информация."
![]()
Интересно: Шефът на медийната комисия Поли Карастоянова поиска закон за сайтовете
Аз съм съгласна с такива мерки, защото в България авторското право изобщо не се зачита. Сигурно сте забелязали страшно много знайни и незнайни сайтове във Фейсбук, които печелят доста пари от труда на другите, като крадат новини и дори не посочват източник. Други пък създават "сензации" и драми за сметка на невинни хора само и само да се посещават тъпите им сайтове.
мхм, и утре като дойдат БСП на власт и започнат да затварят сайтове по скалъпени обвинения и останат само говната на Пеевски, к'во правим тогава ? Или то си струва 'щом ще предпазим няколкото там родни производители на авторско съдържание, които и без това не им е таргет родният пазар.
Да си крадат хората - и без т'ва нямат пари. Няма само държавата да краде, я.
Хубаво е обаче да предлагат такива неща. Аз си ги записвам в едно файлче и преди избори цъкам контрол-Ф и проверявам имената на кандидатите.
Определиха най-гостоприемните нации в света
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1433119
Да ви плюя на скапаната демокрация! На голямото правосъдие, безпаричието, културата и ЕС, който мачка ли мачка, нашата държава, дето я управляват все балъци! Съсипаха я България и туй е то!
В Германия отнемат децата от родители, коментирали срещу мигрантите във FB?
"В Германия се планира да бъдат отнемани децата от родители, които споделят становища, определени за радикални или ксенофобски в социалните медии. До сега те рискуваха само да загубят работните си места.
За подобни действия ще бъде достатъчно дори само публикуване на мнение, което не съвпада с официалната политика."
http://news.ibox.bg/news/id_1811135945
ПП: такоу и при комунизма е нямало... ес чупи бариери
малки деца бъдете послушни....
Последно редактирано от defender : 09-30-2015 на 19:04
Германия чупи тъпомера, спор няма
то и хора почнаха да гонят от домовете им (говорим за бедни хора с общинско жилище)
Любимото ми е обаче новата им разпоредба - хващат летните вили на хората и ги 'одържавяват' за нагостяване на африканци и арабели - в замяна ти плаща наем държавата. Йей)))
Под летни вили да се разбира и луксозни постройки, не просто бараки.
Дочувам даже, че хора в по-малките германски градчета се опасяват, че може да почнат да им тикат хора в къщите ако имат свободни стаи или гаражи.
Цялата хунта са за военен трибунал.
едит; а впрочем по повод децата - става въпрос за крайно расистки изказвания (като моите :Д:Д), а не просто за хора, които казват, че не искат бежанци. Доколкото разбирам са се прилагали винаги същите мерки към неонацистите да речем - взимат им лапетата.
Интересно как при тях е позволено, а също и из скандинавските държави, а ние тука като искаме да вземем на мангалите чаветата и да ги натикаме по училищата вдигат дандания до небесата разните НПО-та
гейовете не ме уважават, супер гадно ми е....!