Глупости. Кой ти каза че някой е първенец ? Името на Иисус в Корана се споменава 150 и кусур пъти - повече от името на Мохаммед, та от къде на къде твърдим, че сме го заменили с Мохамед по първенство ? Всички пророци са равни.
А кой казва, че Месията има Божествен произход ? Аз ако спася цялото човечество, Божествен произхд ли ще имам ?
(продължение)
Месията дойде, пося житото (Словото) и си отиде, сега чака житото да подаде плод в сърцата на хората и после ще дойде като съдник да си го прибере плода и да изгори плевелите и разоре нивата (нов свят).
Бог не може да има син, понеже той НЕ НАПОДОБЯВА НИЩО, а ако има син, каква разлика ще има от баща ми...или от твоя баща...или от бащата на оня ?
Може да съди само Този, Който е изтрадал този живот без да съгреши и е дал деен пример, Иисус го направи. Също Той е самия Бог, а не нещо отделно от Него.
Вашия бог си седи горе и после ще съди, ами като ида при него ще му кажа ела ти да живееш на земята харпун, кво си седнал тука на тва диванче с дистанционно в ръка.
Отделно, че не мога да вярвам в един несъпричастен, пасивен, блеещ от горе бог.
Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 15:30
да четем двамата заедно, раз-два:
27. Но Иисус веднага заговори с тях и рече: дерзайте! Аз съм, не бойте се!
28. Петър отговори и Му рече: Господи, ако си ти, позволи ми да дойда при Тебе по водата.
------------------------
15. Той им рече: а вие за кого Ме мислите?
16. Симон петър отговори и рече: ти си Христос, Синът на Живия Бог. ⇨
17. Тогава Иисус отговори и му рече: блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри това, а Моят Отец, Който е на небесата; ⇨
Добре де, син Божи а не самият Бог, доколкото се подразбира.
А, щом е Бог, както вие казвате, защо не се покланят пред него и защо не отправят молитвите си към него ?
П.П. В ОРИГИНАЛНАТА Библия със сигурност пише съвсем други неща за Иисус.
А Библията всъщност проследява живота, смъртта и възкресението на Иисус. А в Корана, преди историята за Иисус се разказва за историята на майка Му - Мария (Мерйем - та дори има такава глава в Корана)
Също така и за Иисус се разказва...
Ако Исус беше Бог щеше ли сатаната да се опита да го изкуши? Бог би следвало да не притежава човешки слабости, следователно Исус е бил човек. А едно от изкушенията е било Исус да провери дали наистина е сина Божий, като скочи от върха на храма, а Бог да изпрати ангели да го хванат. Но е казано: "Не поставяй на изпитание Господа" и той отказва. Обаче тогава как може ние да сме сигурни?
Днес се замислих, че много съмнително взеха да се появяват нови потребители в тоя раздел и форума. Вече има теми за всяка религия, и потребители с най-различни възгледи. Започвам да си мисля, че са профили на един човек ;д.
''Ето ги пратениците! Предпочетохме една част от тях пред други (Ние дадохме на една част от тях повече привилегии от другите) Сред тях има такива, които са говорили с Аллах. А някои от тях ги извисихме (повишихме нивото им) Дадохме на сина на Мерйем (Мария) - Иисус откровени доказателства (айети) и го подкрепихме с (дадохме под негова власт) Духът на Кудус (Гаврил).... ''
Искаш ли да преведа и продължението ?
Като се казва, че някои са ги повишили, имат предвид, че някои имат повече привилегии и специални сили от другите...например Иисус е съживявал мъртви с позволение на Аллах, лекувал е слепци...Соломон (Сюлейман) е властвал над джиновете...Мохаммед е можел да разцепи камъни и от камъните протичала вода...а Мойсей е оттеглил водата и отворил път през морето...и тем подобни.
Последно редактирано от Meth : 07-28-2015 на 18:40
Брат, аз не твърдя, че другите не са пратеници, твърдя, че Мухаммад е по-важен от останалите пратеници. Т.е. не аз, а ислямът го твърди.
Заповядай: https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_in_Islam
Обърни внимание на първите дузина изречения, знам, че е малко несериозно да се дава Уикипедия за източник, но в случая върши работа.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.