.
Отговор в тема
Страница 15 от 29 ПървиПърви ... 511121314151617181925 ... ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 718

Тема: Юдаизъм

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ако при тях Иисус е Месията, то Месията е съвършен, следователно има Божествен произход ( Син Божи), всяко друго отношение към Месията различно от Син Божи ще е поглед на Месията като на творение, а творение не може да притежава и да побере Божието съвършенство.

Мюсюлманите не гледат на Иисус като на Син Божи, освен това са го заменили с Мохамед по първенство.
    Глупости. Кой ти каза че някой е първенец ? Името на Иисус в Корана се споменава 150 и кусур пъти - повече от името на Мохаммед, та от къде на къде твърдим, че сме го заменили с Мохамед по първенство ? Всички пророци са равни.
    А кой казва, че Месията има Божествен произход ? Аз ако спася цялото човечество, Божествен произхд ли ще имам ?

Мега фен
    (продължение)
    Месията дойде, пося житото (Словото) и си отиде, сега чака житото да подаде плод в сърцата на хората и после ще дойде като съдник да си го прибере плода и да изгори плевелите и разоре нивата (нов свят).

Бог не може да има син, понеже той НЕ НАПОДОБЯВА НИЩО, а ако има син, каква разлика ще има от баща ми...или от твоя баща...или от бащата на оня ?

(продължение)
    Месията дойде, пося житото (Словото) и си отиде, сега чака житото да подаде плод в сърцата на хората и после ще дойде като съдник да си го прибере плода и да изгори плевелите и разоре нивата (нов свят).
    Само, че при нас той няма да прибере плода, а само ще унищожи оня големия плевел Деджал.
    Събирането на плода и съдийството е само работа на Аллах. Понеже Той знае най-добре от всички!

Мега фен
    Може да съди само Този, Който е изтрадал този живот без да съгреши и е дал деен пример, Иисус го направи. Също Той е самия Бог, а не нещо отделно от Него.

Вашия бог си седи горе и после ще съди, ами като ида при него ще му кажа ела ти да живееш на земята харпун, кво си седнал тука на тва диванче с дистанционно в ръка.

Отделно, че не мога да вярвам в един несъпричастен, пасивен, блеещ от горе бог.
    Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 15:30

Може да съди само Този, Който е изтрадал този живот без да съгреши и е дал деен пример, Иисус го направи. Също Той е самия Бог, а не нещо отделно от Него.

Вашия бог си седи горе и после ще съди, ами като ида при него ще му кажа ела ти да живееш на земята харпун, кво си седнал тука на тва диванче с дистанционно в ръка.

Отделно, че не мога да вярвам в един несъпричастен, пасивен, блеещ от горе бог.
    А ако той не ни наблюдава и не ни закриля ''отгоре (както казваш ти)'' кой ще го прави ? Ще го прави тук - на земята ли ?
    Я чети евангерията...и виж дали някой от учениците на Иисус го е наричал Бог...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Я чети евангерията...и виж дали някой от учениците на Иисус го е наричал Бог...
    да четем двамата заедно, раз-два:

27. Но Иисус веднага заговори с тях и рече: дерзайте! Аз съм, не бойте се!
    28. Петър отговори и Му рече: Господи, ако си ти, позволи ми да дойда при Тебе по водата.
    ------------------------
    15. Той им рече: а вие за кого Ме мислите?
    16. Симон петър отговори и рече: ти си Христос, Синът на Живия Бог. ⇨
    17. Тогава Иисус отговори и му рече: блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри това, а Моят Отец, Който е на небесата; ⇨

да четем двамата заедно, раз-два:

27. Но Иисус веднага заговори с тях и рече: дерзайте! Аз съм, не бойте се!
    28. Петър отговори и Му рече: Господи, ако си ти, позволи ми да дойда при Тебе по водата.
    ------------------------
    15. Той им рече: а вие за кого Ме мислите?
    16. Симон петър отговори и рече: ти си Христос, Синът на Живия Бог. ⇨
    17. Тогава Иисус отговори и му рече: блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри това, а Моят Отец, Който е на небесата; ⇨
    Добре де, син Божи а не самият Бог, доколкото се подразбира.
    А, щом е Бог, както вие казвате, защо не се покланят пред него и защо не отправят молитвите си към него ?
    П.П. В ОРИГИНАЛНАТА Библия със сигурност пише съвсем други неща за Иисус.
    А Библията всъщност проследява живота, смъртта и възкресението на Иисус. А в Корана, преди историята за Иисус се разказва за историята на майка Му - Мария (Мерйем - та дори има такава глава в Корана)
    Също така и за Иисус се разказва...

Супер фен Аватара на Corb1225
    Ако Исус беше Бог щеше ли сатаната да се опита да го изкуши? Бог би следвало да не притежава човешки слабости, следователно Исус е бил човек. А едно от изкушенията е било Исус да провери дали наистина е сина Божий, като скочи от върха на храма, а Бог да изпрати ангели да го хванат. Но е казано: "Не поставяй на изпитание Господа" и той отказва. Обаче тогава как може ние да сме сигурни?

Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Ако Исус беше Бог щеше ли сатаната да се опита да го изкуши? Бог би следвало да не притежава човешки слабости, следователно Исус е бил човек. А едно от изкушенията е било Исус да провери дали наистина е сина Божий, като скочи от върха на храма, а Бог да изпрати ангели да го хванат. Но е казано: "Не поставяй на изпитание Господа" и той отказва. Обаче тогава как може ние да сме сигурни?
    Аз все още не разбрах...ти вярващ ли си ?

Аз все още не разбрах...ти вярващ ли си ?
    Не съм. Мисля, че това стана ясно вече.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Глупости. Кой ти каза че някой е първенец ? Името на Иисус в Корана се споменава 150 и кусур пъти - повече от името на Мохаммед, та от къде на къде твърдим, че сме го заменили с Мохамед по първенство ? Всички пророци са равни.
    А кой казва, че Месията има Божествен произход ? Аз ако спася цялото човечество, Божествен произхд ли ще имам ?
    Мухаммад е пръв сред хората и пророците.

"Тези са пратениците – предпочетохме едни от тях пред други..."

Бакара 253
    Последно редактирано от dreamwalker : 07-28-2015 на 17:54
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Днес се замислих, че много съмнително взеха да се появяват нови потребители в тоя раздел и форума. Вече има теми за всяка религия, и потребители с най-различни възгледи. Започвам да си мисля, че са профили на един човек ;д.

Град
    Dreamland
    Днес се замислих, че много съмнително взеха да се появяват нови потребители в тоя раздел и форума. Вече има теми за всяка религия, и потребители с най-различни възгледи. Започвам да си мисля, че са профили на един човек ;д.
    Защо?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Защо?
    Появиха се в сравнително кратък времеви период. Спекулирам си само, недоказуемо е така или иначе.

Град
    Dreamland
    Появиха се в сравнително кратък времеви период. Спекулирам си само, недоказуемо е така или иначе.
    А ти как си?

Голям фен Аватара на Liora
    Започвам да си мисля, че са профили на един човек ;д.
    Мога да те уверя,че не е така.

Мухаммад е пръв сред хората и пророците.

"Тези са пратениците – предпочетохме едни от тях пред други..."

Бакара 253
    ''Ето ги пратениците! Предпочетохме една част от тях пред други (Ние дадохме на една част от тях повече привилегии от другите) Сред тях има такива, които са говорили с Аллах. А някои от тях ги извисихме (повишихме нивото им) Дадохме на сина на Мерйем (Мария) - Иисус откровени доказателства (айети) и го подкрепихме с (дадохме под негова власт) Духът на Кудус (Гаврил).... ''
    Искаш ли да преведа и продължението ?
    Като се казва, че някои са ги повишили, имат предвид, че някои имат повече привилегии и специални сили от другите...например Иисус е съживявал мъртви с позволение на Аллах, лекувал е слепци...Соломон (Сюлейман) е властвал над джиновете...Мохаммед е можел да разцепи камъни и от камъните протичала вода...а Мойсей е оттеглил водата и отворил път през морето...и тем подобни.
    Последно редактирано от Meth : 07-28-2015 на 18:40

За мен ли става въпрос ?

Град
    Dreamland
    ''Ето ги пратениците! Предпочетохме една част от тях пред други (Ние дадохме на една част от тях повече привилегии от другите) Сред тях има такива, които са говорили с Аллах. А някои от тях ги извисихме (повишихме нивото им) Дадохме на сина на Мерйем (Мария) - Иисус откровени доказателства (айети) и го подкрепихме с (дадохме под негова власт) Духът на Кудус (Гаврил).... ''
    Искаш ли да преведа и продължението ?
    Като се казва, че някои са ги повишили, имат предвид, че някои имат повече привилегии и специални сили от другите...например Иисус е съживявал мъртви с позволение на Аллах, лекувал е слепци...Соломон (Сюлейман) е властвал над джиновете...Мохаммед е можел да разцепи камъни и от камъните протичала вода...а Мойсей е оттеглил водата и отворил път през морето...и тем подобни.
    Знам какво има предвид, не е нужно да превеждаш, мога и сам, иначе нямаше да го постна.

Това го писах в отрицание на твърдението ти, че Мухаммад не е по-различен от другите пророци.

Знам какво има предвид, не е нужно да превеждаш, мога и сам, иначе нямаше да го постна.

Това го писах в отрицание на твърдението ти, че Мухаммад не е по-различен от другите пророци.
    И другите са пратеници на Аллах, единственото нещо, което отличава Мухаммед от другите е, че книгата която той разпространява остава непокътната - дори и една буква от Корана не е променяна, за разлика от другите книги.

А ти как си?
    Добре. А ти как си, мила?

За мен ли става въпрос ?
    Ти си един от тях, да.

Твърде скоро започнахте да се оправдавате. Не си помагате така.

Град
    Dreamland
    И другите са пратеници на Аллах, единственото нещо, което отличава Мухаммед от другите е, че книгата която той разпространява остава непокътната - дори и една буква от Корана не е променяна, за разлика от другите книги.
    Брат, аз не твърдя, че другите не са пратеници, твърдя, че Мухаммад е по-важен от останалите пратеници. Т.е. не аз, а ислямът го твърди.

Заповядай: https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_in_Islam

Обърни внимание на първите дузина изречения, знам, че е малко несериозно да се дава Уикипедия за източник, но в случая върши работа.

Ти си един от тях, да.

Твърде скоро започнахте да се оправдавате. Не си помагате така.
    Това е последният ми профил тук. Имал съм и стари, но им забравих паролите.

Град
    Dreamland
    Подобно.

П.П. Кога станах "мила"?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си