.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 718

Тема: Юдаизъм

Hybrid View

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    ''Ето ги пратениците! Предпочетохме една част от тях пред други (Ние дадохме на една част от тях повече привилегии от другите) Сред тях има такива, които са говорили с Аллах. А някои от тях ги извисихме (повишихме нивото им) Дадохме на сина на Мерйем (Мария) - Иисус откровени доказателства (айети) и го подкрепихме с (дадохме под негова власт) Духът на Кудус (Гаврил).... ''
    Искаш ли да преведа и продължението ?
    Като се казва, че някои са ги повишили, имат предвид, че някои имат повече привилегии и специални сили от другите...например Иисус е съживявал мъртви с позволение на Аллах, лекувал е слепци...Соломон (Сюлейман) е властвал над джиновете...Мохаммед е можел да разцепи камъни и от камъните протичала вода...а Мойсей е оттеглил водата и отворил път през морето...и тем подобни.
    Знам какво има предвид, не е нужно да превеждаш, мога и сам, иначе нямаше да го постна.

Това го писах в отрицание на твърдението ти, че Мухаммад не е по-различен от другите пророци.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Знам какво има предвид, не е нужно да превеждаш, мога и сам, иначе нямаше да го постна.

Това го писах в отрицание на твърдението ти, че Мухаммад не е по-различен от другите пророци.
    И другите са пратеници на Аллах, единственото нещо, което отличава Мухаммед от другите е, че книгата която той разпространява остава непокътната - дори и една буква от Корана не е променяна, за разлика от другите книги.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    И другите са пратеници на Аллах, единственото нещо, което отличава Мухаммед от другите е, че книгата която той разпространява остава непокътната - дори и една буква от Корана не е променяна, за разлика от другите книги.
    Брат, аз не твърдя, че другите не са пратеници, твърдя, че Мухаммад е по-важен от останалите пратеници. Т.е. не аз, а ислямът го твърди.

Заповядай: https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_in_Islam

Обърни внимание на първите дузина изречения, знам, че е малко несериозно да се дава Уикипедия за източник, но в случая върши работа.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Брат, аз не твърдя, че другите не са пратеници, твърдя, че Мухаммад е по-важен от останалите пратеници. Т.е. не аз, а ислямът го твърди.

Заповядай: https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_in_Islam

Обърни внимание на първите дузина изречения, знам, че е малко несериозно да се дава Уикипедия за източник, но в случая върши работа.
    ''He is usually referred to as Prophet Muhammad or just The Prophet by Muslims, and regarded as the greatest of all the prophets''
    Благодаря.
    И защо да е така ? За това, че книгата която той е разпространявал е останала непокътната (както горе казах)?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си