.
Отговор в тема
Страница 88 от 204 ПървиПърви ... 387884858687888990919298138188 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 176 до 2 200 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    не помниш ли, че ти пръв заговори за тези филми тук в този форум, та така разбрах за (естеството на) тяхното съдържание, не че бих ги гледал
    За lords of salem не мисля, че съм споменавал. Иначе е добре да им хвърлиш по едно око, преди да ги намесваш в разни писания и глупости.

Мега фен
    вярата е въпрос на принцип, не че говорим за лукс, понеже ако не дай си Боже някой се разболее от болест, която го убива и медицината не може да го (из)лекува, особено ако е млад, тогава какво ще стори за него религията, която (също) не може да (го) (из)лекува?!,
    Не мога да разбера защо според тебе всеки вярващ трябва да бъде едва ли не някакъв чудотворец, или пък като апостолите. Да лекуваш хората е дар от Бога и не всеки има този дар, а се дава на малко хора.
    Никой нормален човек не става вярващ с цел за да стане някакъв супермен или да прави някакви други чудесии или за да се изживява като херувим, или за нещо повече.
    Последно редактирано от defender : 08-03-2015 на 19:21

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Да развирам, че се смяташ за част от тях?

Защото и други хора вярват в Бог, Христос и светиите, но не говорят за себе си в мн. ч.
    предавам се на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Не мога да разбера защо според тебе всеки вярващ трябва да бъде едва ли не някакъв чудотворец, или пък като апостолите. Да лекуваш хората е дар от Бога и не всеки има този дар, а се дава на малко хора.
    Никой нормален човек не става вярващ с цел за да стане някакъв супермен или да прави някакви други чудесии или за да се изживява като херувим, или за нещо повече.
    а за какво вярващият става/е вярващ, само за декорация/украса ли?!, не виждаш ли, че всеки един от Светиите на Новия Завет е получавал спасение за ближния си винаги когато е поисквал от истинския Господ Бог в молитва?!

Мега фен
    предавам се на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог
    Хубаво, ама спри да говориш от Негово име и да се отъждествяващ, че Той, си всъщност ти и като говориш ти, едва ли не говори Той.

Аз когато се обръщам към тебе имам предвид точно тебе, а не абревиатурата "ние".

Мега фен
    Хубаво, ама спри да говориш от Негово име и да се отъждествяващ, че Той, си всъщност ти и като говориш ти, едва ли не говори Той.

Аз когато се обръщам към тебе имам предвид точно тебе, а не абревиатурата "ние".
    какво ти пречи, че съм казал "ние"?!, тая дума уби ли те?!

Мега фен
    Ами това, че като говориш да не си преписваш Божествен авторитет, тва ми пречи. Хем ти говориш, хем като кажеш "ние", все едно Бог го казвал - много подло звучи.

Дори и да е така, поне трябва да казваш Бог говори чрез мене, а не "ние", ако Бог говори чрез тебе, ти къв си му на Бог, да не би да му пригласяш втори глас сопрано, че да казваш "ние", на два гласа ли говорите - Бог ти казва в главата ти, после ти Му казваш едовременно и тогава възпроизвеждаш навън "ние", така ли?
    Последно редактирано от defender : 08-03-2015 на 19:49

Мега фен
    Ами това, че като говориш да не си преписваш Божествен авторитет, тва ми пречи. Хем ти говориш, хем като кажеш "ние", все едно Бог го казвал - много подло звучи.

Дори и да е така, поне трябва да казваш Бог говори чрез мене, а не "ние", ако Бог говори чрез тебе, ти къв си му на Бог, да не би да му пригласяш втори глас сопрано, че да казваш "ние", на два гласа ли говорите - Бог ти казва в главата ти, после ти Му казваш едовременно и тогава възпроизвеждаш навън "ние", така ли?
    Божията Истина, която свидетелствувам, не произхожда от самия мен, но идва от самия истински Господ Бог, а също и чрез Неговите истинския Ангели и Светии, и накрая като стигне до мен, я свидетелствувам, било то устно, писмено, или по-друг начин, така че няма как да твърдя, че аз я измислям с човешкия си ум

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Дисоциативно разстройство ли имаш?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Дисоциативно разстройство ли имаш?
    не вярвам в такива понятия, особено когато се отнася до самия мен

Мега фен
    Божията Истина, която свидетелствувам, не произхожда от самия мен, но идва от самия истински Господ Бог, а също и чрез Неговите истинския Ангели и Светии, и накрая като стигне до мен, я свидетелствувам, било то устно, писмено, или по-друг начин, така че няма как да твърдя, че аз я измислям с човешкия си ум
    Тогава казвай, че "Той говори чрез тебе", ти какъв си, нали само възпроизвеждаш, а не Му даваш съвети, какво да говори, че да казваш "ние"

Мега фен
    Тогава казвай, че "Той говори чрез тебе", ти какъв си, нали само възпроизвеждаш, а не Му даваш съвети, какво да говори, че да казваш "ние"
    ако не свидетелствувам Истината на истинския Господ Бог, ще я чуеш ли тогава?!

Мега фен
    ако не свидетелствувам Истината на истинския Господ Бог, ще я чуеш ли тогава?!
    Ми нали има Библия, там е написано, каквото трябва.

Супер фен Аватара на Meth
    Ааааа...ти какъв си всъщност ? O.o

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Ааааа...ти какъв си всъщност ? O.o

Опитва се да се вмести между славата на Библейските светии и пророци, ама не мое си намери място. хихи

нещо като министър без портфейл.

Супер фен Аватара на Meth
    Опитва се да се вмести между славата на Библейските светии и пророци, ама не мое си намери място. хихи

А, аз доколкото разбирам той се има едва ли не за пророк.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    не вярвам в такива понятия, особено когато се отнася до самия мен
    Защото не искаш да повярваш.

Никой луд не си признава, че е такъв.

Мега фен
    Ми нали има Библия, там е написано, каквото трябва.
    Писание има, но ти не го разбираш правилно, и понеже продължаваш да си вярваш, че го разбираш и затова се заблуждаваш

"ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа. И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони, на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия. А Духът рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница. И Филип се завтече та го чу като прочиташе пророка Исаия, и каза: Ами разбираш ли каквото четеш? А той рече: Как да разбера, ако ме не упъти някой? И помоли Филипа да се качи и да седне с него. А мястото от писанието, което, четеше беше това: - "Като овца биде заведен на клане: И както агне пред стригача си не издава глас, Така не отваря устата Си; В унижение отмени се съдбата Му, А поколението Му, - Кой ще го изкаже? Защото се взе живота Му от земята" И скопецът продума и рече на Филипа: Кажи ми, моля ти се, за кого казва това пророкът, - за себе си ли, или за някой друг? А Филип отвори уста, и като почна от това писание, благовести му Исуса. " Деяния 8: 26-35

Мега фен

виж какво пише тук: "А тоя, който се поучава в Божието слово, нека прави участник във всичките си блага този, който го учи."(Галатяни 6:6)

разбираш ли сега защо казвам "ние"?!

Мега фен
    Писание има, но ти не го разбираш правилно, и понеже продължаваш да си вярваш, че го разбираш и затова се заблуждаваш
    аз имам право да си решавам от кого да се уча, не ти да ми се натрапваш като божествен гуру (и да казваш "ние" разбираш ли), а като не те искам за учител да ме пращаш в ада.

харпуньска работа

Мега фен
    виж какво пише тук: "А тоя, който се поучава в Божието слово, нека прави участник във всичките си блага този, който го учи."(Галатяни 6:6)

разбираш ли сега защо казвам "ние"?!
    Гал 6
    6. Наставляваният със слово да дели всяко благо с оногова, който го наставлява.

Ти какво свое имаш, че да го делиш с Бог, явно тук става въпрос не за Бог, а за наставници човеци.

Виж, че "който го наставлява" е с малка буква, ако се отнасяше към Бог, щеше да е с главна.

Мега фен
    аз имам право да си решавам от кого да се уча, не ти да ми се натрапваш като божествен гуру (и да казваш "ние" разбираш ли), а като не те искам за учител да ме пращаш в ада.

харпуньска работа
    нещо карал ли съм те да правиш насила?!, трябва да си голям наглец за да си мислиш, че бих предпочел да ти стана учител след цялото ти безобразно отношение към мен през последните години, но и не си мисли, че Бог е длъжен да търпи нечие беззаконие до края на вечността, същото важи особено (и) за онези, които, хем искат никой да не ги пипа с пръст и никой да не ми каже и копче, хем безобразничат/беззаконстват както и когато им скимне до безкрай

Гал 6
    6. Наставляваният със слово да дели всяко благо с оногова, който го наставлява.

Ти какво свое имаш, че да го делиш с Бог, явно тук става въпрос не за Бог, а за наставници човеци.

Виж, че "който го наставлява" е с малка буква, ако се отнасяше към Бог, щеше да е с главна.
    именно защото получавам истинската Божия Истина от истинския Господ Бог и чрез Неговите истински Ангели и Светии, затова казвам "ние", но и защото имам брат по мисия на този свят, не че мога да се похваля с нещо лично мое, ето ти едни примери за това от Библията:

"Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;" 1 Коринтяни 4: 8,

"Чашата, която биде благословена, и която ние благославяме, не е ли това да имаме общение в Христовата кръв? Хлябът, който пречупваме, не е ли да имаме общение в Христовото тяло? тъй като ние, ако и да сме мнозина, сме един хляб, едно тяло, понеже всички в единия хляб участвуваме." 1 Коринтяни 10: 16-17,

"ако някой мисли да се препира за това, - ние нямаме такъв обичай, нито Божиите църкви." 1 Коринтяни 11: 16

в случая, когато говорим за Библията, граматичните правила определят как да се изписва такова местоимение от първо лице множествено число, "ние" обикновено се пише с малка буква, иначе ако е от второ или трето лице е прието да се изписва с главна буква в знак на учтивост според съвременните(сегашните) граматични правила
    Последно редактирано от npp : 08-03-2015 на 22:30

Мега фен

"Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;" 1 Коринтяни 4: 8,
    От същото послание:

1. И тъй, нека всякой човек ни счита за служители Христови

тук се вижда че Павел като употребява "ни" прави разлика между всякой човек и апостолите

9. Защото мисля, че нас, апостолите

А тук под "ние" се вижда, че Павел има предвид Апостолите и той като част от тях, защото са били група, а под "ние" ти имаш предвид Бог.

10. Ние сме безумни зарад Христа, а вие сте мъдри в Христа

кои са тези "ние" и "вие", явно има някаква разлика между "вие" и "ние", не всеки е "ние" т.е. апостол и не всеки може да ползва "ние".

ПП: другите цитати дето си дал не съм ги гледал
    Последно редактирано от defender : 08-03-2015 на 22:44

Мега фен
    Аз например мога да кажа "ние християните", но не мога да кажа "ние апостолите", или "ние светиите", защото нито съм апостол, нито съм светия.

има разлика между "ние" и "ние", а ти това ние го ползваш в смисъл все едно си един от апостолите и светиите написали Библията.

Мега фен
    От същото послание:

1. И тъй, нека всякой човек ни счита за служители Христови

тук се вижда че Павел като употребява "ни" прави разлика между всякой човек и апостолите

9. Защото мисля, че нас, апостолите

А тук под "ние" се вижда, че Павел има предвид Апостолите и той като част от тях, защото са били група, а под "ние" ти имаш предвид Бог.

10. Ние сме безумни зарад Христа, а вие сте мъдри в Христа

кои са тези "ние" и "вие", явно има някаква разлика между "вие" и "ние", не всеки е "ние" т.е. апостол и не всеки може да ползва "ние".

ПП: другите цитати дето си дал не съм ги гледал
    а истинските Божии Ангели и Светии не са ли Христови служители?!

"А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели". И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";" Евреи 1: 6-7

и какво значи "апостол", не значи ли пратеник?!, не са ли всички Ангели и Светии на истинския Господ Бог пратеници?!

"Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?" Евреи 1: 14

значи според теб само апостолите могат да ползват "ние", а дяконите, епископите, или презвитерите не?!, или не могат ли дори някакви клошари от улицата да се нарекат "ние", какво би им попречило?!

другите цитати не си ги гледал, или защото те мързи, или защото те е страх, или защото се гордееш

Аз например мога да кажа "ние християните", но не мога да кажа "ние апостолите", или "ние светиите", защото нито съм апостол, нито съм светия.

има разлика между "ние" и "ние", а ти това ние го ползваш в смисъл все едно си един от апостолите и светиите написали Библията.
    дори и тук(във форум философия и религия) съм заявявал стотици пъти, че не съм Апостол като Св. Павел, Св. Петър, Св. Йоан, и останалите такива Апостоли, нито съм бил когото и да е от пророците писали библейските книги, но съм просто свидетел на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, обаче ето че ти отново не пропускаш да си губиш времето с шикалки, та и моето време
    Последно редактирано от npp : 08-03-2015 на 23:29

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си