.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Метх, вярно ли е, че Мохамед умира внезапно и неочаквано, без по никакъв начин подготвили последователите му при смъртта му.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Метх, вярно ли е, че Мохамед умира внезапно и неочаквано, без по никакъв начин подготвили последователите му при смъртта му.
    Разболява се и така умира. Защо питаш ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Разболява се и така умира. Защо питаш ?
    Ми, защото това, че става толко внезапно и неочаквано, не ми се струва много божествено за такъв велик избраник и пратеник.

Но не е задължително да е така де.

Ми, защото това, че става толко внезапно и неочаквано, не ми се струва много божествено за такъв велик избраник и пратеник.

Но не е задължително да е така де.
    Ти искаш да го разпънат на кръст ли ?
    Гаврил и Архангел Михаил идват при него и Архангел Михаил му казва, че Аллах му е заповядал да изпълнява това каквото каже той (Мохаммед) и го пита, дали иска да му вземе душата или да му я остави. Мохаммед разбира , че му е дошло времето и му казва да му вземе душата.

Мега фен
    Гаврил и Архангел Михаил идват при него и Архангел Михаил му казва, че Аллах му е заповядал да изпълнява това каквото каже той (Мохаммед) и го пита, дали иска да му вземе душата или да му я остави. Мохаммед разбира , че му е дошло времето и му казва да му вземе душата.
    Ми Христос, поне предупреждава апостолите, за да не изпаднат в шок, ако това стане така неочаквано, което си един вид добро отношение към ситуацията и апостолите, а и потвърждава Неговата божественост.
    Последно редактирано от defender : 08-09-2015 на 16:52

Ми Христос, поне предупреждава апостолите, за да не изпаднат в шок, ако това стане така неочаквано, което си един вид добро отношение към ситуацията и апостолите, а и потвърждава Неговата божественост.
    ААа...за предупреждаване става дума...Три дни преди да умре, той отива в джамията, качва се на минбера и се простява с всеки, само че без да знае със сигурност дали ще умре, а го прави затова, че е много болен и вероятно времето му е дошло.

П.П. Не разбирам, как това което е направил Исус потвърждава неговата Божественост ?

Мега фен
    П.П. Не разбирам, как това което е направил Исус потвърждава неговата Божественост ?
    Защото знае кога какво ще се случи и кога и как ще умре и това не става неочаквано (защото как за Бог може да стане нещо неочаквано), предупреждава последователите си, за да не е неочаквано и шоково, а да се подготвят, че ще дойде този момент, след това възкръсва и побеждава смъртта, през това време апостоли ги е било страх,че могат да убият и тях, но Той им се явява на всички и им дава надежда и смелост и те тръгват да разпространяват Словото на варвари и езичници и то без меч.

ПП: И за да си представиш какво значи това, може да отидеш да се пробваш да вкараш в правата вяра някое канибалско племе, без меч, да видим.
    Последно редактирано от defender : 08-09-2015 на 21:24

Мега фен
    Значи Мохамед можел да избира дали да умре или не, ама той избрал да умре, нещо като самоубийство малко.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си