За мен няма да е трудно да си сменя вярата ако искам и ако усетя, че не е правилната.
Но аз съм сигурен, че съм на прав път...и няма да кривна от тоя път и ако щат да ме набучат на кол и ме опекат.
Ще изучавам и Библията.
Просто не ми се иска да продължа с тая тема, защото ми стана банална цялата работа.
Вие с defender сте напълно различни християни...ти казваш едно, той друго.......аз как мога да науча някаква си религия от вас, тъй като вие - християните имате разногласия помежду си и то не за каквото и да е било, а за основни неща от Християнството. Уважавам всички народи - понеже всички сме създания на Аллах и всички сме внуци на Адам и Ева. Уважавам всички религии, защото всички преди са били праведни, но са били променени от човешка ръка - с дяволска намесна, освен Корана (знам, сега ще отречете думите ми...хубаво, отричайте...но на всички ни е ясно, че нямаше да ви ги обяснявам тия неща, ако не исках и вас да ви видя в Рая..., а и да бъда честен - малко от нужда да си защитя своето - да защитя това в което наистина безсъмнено вярвам и смятам за правилно). Както казах - вярвайте в това, което си искате...а аз си вярвам в моето.![]()
![]()
Последно редактирано от defender : 08-16-2015 на 23:41
Последно редактирано от npp : 08-17-2015 на 10:49
че коя човешка религия не е мътна?!, просто няма как всичко да им е наред, когато се увещават един друг, че при тях всичко е наред, следвайки сляпо една и съща стара/древна традиция, а всъщност в библейските книги на Новия Завет се говори за (дори ежедневно) обновяване, докато сляпото вървене по един и същ(и) утъпкан път е въртене в омагьосан кръг и повтаряне на една и съща грешка, колко глупаво дори е да следваш такава традиция само защото е стара/древна, считана за авторитетна, привидно съвършена, или следвана от много хора без да си дадеш сметка за всичко започвайки отначало за да си сигурен (на)къде отиваш...
бях почнал да го чета веднъж, даже посещавах джамия, но това беше преди доста време, и все пак ми е дадено да разбирам какво е представено в него, но както ти казахме и преди, то е от едомската и моавската традиция, Исмаил, и арабия, за които дори е написано в Библията, че са по-подвеждащи от библейските
Последно редактирано от npp : 08-17-2015 на 22:00
"преди доста време", че ти да не си на 50.
Те са ти казали. Ти говориш само с нпп, а те после всички ти казват чрез него.
Все едно някой човек да пее в хор и ти да питаш нещо само този човек, а целия хор да ти отговаря.
Питаш го: "как е жена ти" и целия хор ти отговаря: "добре е".
ПП: И не разбрах, защо в първия абзац говориш в единствено число "бях почнал да чета", а във втория преминаваш в множествено "както ти казахме". Малко е притеснително.
Последно редактирано от defender : 08-17-2015 на 22:09