.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Интересно. Защо не продължиш да го четеш.
    Аз например имам за цел(силно казано) да наизустя и Корана и Библията.
    няма смисъл (за мен) да го чета, защото всичко каквото истинският Бог иска да зная го получавам от самия Него, а Неговата воля, както вече обяснихме и преди, е Неговите поклонници/духовни служители да пазят себе си чисти от идоли/ереси, затова (лично аз) предпочитам да не зная нищо допълнително против волята Му що се отнася до вярата, отколкото да съгреша, и как да ти препоръчам да (продължаваш да) следваш религия, която никога не е спасявала човеците както трябва, никога не е започнала и продължила да търси обладаните за да изгони бесовете от тях както трябва, нито болните за да ги излекува както трябва, нито пък е възкресила някой в истинския Господ Бог, та даже и никога не е проповядвала Неговото (истинско) Слово както трябва?!

аз и Библията още не съм (я) (про)чел цялата, какво остава за други
    Последно редактирано от npp : 08-18-2015 на 00:50

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    няма смисъл (за мен) да го чета, защото всичко каквото истинският Бог иска да зная го получавам от самия Него, а Неговата воля, както вече обяснихме и преди, е Неговите поклонници/духовни служители да пазят себе си чисти от идоли/ереси, затова (лично аз) предпочитам да не зная нищо допълнително против волята Му що се отнася до вярата, отколкото да съгреша, и как да ти препоръчам да (продължаваш да) следваш религия, която никога не е спасявала човеците както трябва, никога не е започнала и продължила да търси обладаните за да изгони бесовете от тях както трябва, нито болните за да ги излекува както трябва, нито пък е възкресила някой в истинския Господ Бог, та даже и никога не е проповядвала Неговото (истинско) Слово както трябва?!

аз и Библията още не съм (я) (про)чел цялата, какво остава за други
    Възразявам !
    Бесове(джинове) са гонели още по времето на Мохаммед(МН) и продължават да гонят ! Аз съм един от тези, които не биха отказали да изгонват джинове ако се наложи, макар, че ще рискувам живота си ! Лекували са болни, даже лечението си има име - ''Рукях'', което също включва изкарване на джинове и тем подобни неща и го изучавам в момента. (А когато в пустинята някой е бил ужилен от скорпион, един човек само с едно суре - Фатиха го излекувал...ето я силата на айетите !) НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !

Мега фен
    НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !
    Бог може и да може всичко, но това всичко винаги е съобразено с Неговите свойства, а не противно на тях.
    Ако Бог е справедлив, милостив, недостижим, съвършен, то в Изкуплението чрез Сина му виждаме всички тези неща.

например:
    Бог е милостив към нас, затова ни изкупва чрез Сина.
    Бог е справедлив - затова Сина взема отплата за греховете, защото тези грехове изискват Божията справедливост.
    Бог е недостижим и съвършен - затова изкуплението може да стане само от нещо съвършено т.е. нещо с Божествен съвършен произход, а не може да стане от нещо друго.
    и т.н.

ПП: Така, че Мохамед едва ли може да отведе човек до Бог.
    Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 14:48

Голям фен Аватара на Liora
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Бог може и да може всичко, но това всичко винаги е съобразено с Неговите свойства, а не противно на тях.
    Ако Бог е справедлив, милостив, недостижим, съвършен, то в Изкуплението чрез Сина му виждаме всички тези неща.

например:
    Бог е справедлив - затова Сина взема отплата за греховете, защото тези грехове изискват Божията справедливост.
    Бог е недостижим и съвършен - затова изкуплението може да стане само от нещо съвършено т.е. нещо с Божествен съвършен произход, а не може да стане от нещо друго.
    и т.н.

Стига с тоя син де.

например:
    и т.н.

Щом е син на Бог, а всъщност е самият Бог, както казва Светата Троица, тогава защо бива изкушаван от дявола ? Нали е Бог...че кой може да дръзне да го изкуши ?

Мега фен
    Щом е син на Бог, а всъщност е самият Бог, както казва Светата Троица, тогава защо бива изкушаван от дявола ? Нали е Бог...че кой може да дръзне да го изкуши ?
    Защото у дошъл като човек и изживява като човек всичко това, което всеки един човек изживява, той не е дошъл като вип персона, на спа хотел с 5 звезди, алл инклузив с чалготека.

Защото у дошъл като човек и изживява като човек всичко това, което всеки един човек изживява, той не е дошъл като вип персона, на спа хотел с 5 звезди, алл инклузив с чалготека.
    Защо го прави ?

Мега фен
    Възразявам !
    Бесове(джинове) са гонели още по времето на Мохаммед(МН) и продължават да гонят ! Аз съм един от тези, които не биха отказали да изгонват джинове ако се наложи, макар, че ще рискувам живота си ! Лекували са болни, даже лечението си има име - ''Рукях'', което също включва изкарване на джинове и тем подобни неща и го изучавам в момента. (А когато в пустинята някой е бил ужилен от скорпион, един човек само с едно суре - Фатиха го излекувал...ето я силата на айетите !) НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !
    защо си мислиш, че "тъмнината" не може да отмахва негативни ефекти, изцелява, и пр., т.е. каква е гаранцията, че тези чудеса не стават чрез измамливи сили на лукавия когато вярата не е правилната в истинския Господ Бог?!, и защо бързаш да хулиш Исус Христос:

"Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос(т.е. единородният първороден Божий Син)? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца." 1 Йоаново 2: 22-23

виждаш ли сега как корана е подвеждащ

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    защо бързаш да хулиш Исус Христос:

" който отрича, че Исус е Христос(т.е. единородният първороден Божий Син)

Иди проучи термина ''Христос'' и тогава ми ела с простотиите си
    Точно този стих допълва Корана - защото се казва, че ако отричаме Исус като Месия(Христос), ние не сме истински вярващи. А аз свидетелствам и вярвам, че Исус ще се завърне в Съдния ден на земята, за да убие Антихриста и за да ни спаси - той е Месята на Съдния ден.
    П.П. Тая думичка ''Сина'' я смени с ''пророка''...тогава ще е по-смислено.

Мега фен

Иди проучи термина ''Христос'' и тогава ми ела с простотиите си
    Точно този стих допълва Корана - защото се казва, че ако отричаме Исус като Месия(Христос), ние не сме истински вярващи. А аз свидетелствам и вярвам, че Исус ще се завърне в Съдния ден на земята, за да убие Антихриста и за да ни спаси - той е Месята на Съдния ден.
    значи просто изваждаш онези думи от целия библейски пасаж, които отговорят на твоето (си) вярване, а другите ги игнорираш все едно че ги няма там, така ли?!, виж че Светият Апостол казва "Сина", а не "пророка" - никъде в библейските книги на Новия Завет Исус не е наричан "пророк", но навсякъде е наричан Сина Божий/Господ

Мега фен

Месята на Съдния ден.
    Че кой човек-пророк може да отнеме правото на Бог да съди, ако този пророк не е самия Бог.
    Поредната нелепост в исляма.

Иисус щял да дойде като пророк, а не като Бог, за да съди. брей, тц-тц.
    Последно редактирано от defender : 08-19-2015 на 10:39

Че кой човек-пророк може да отнеме правото на Бог да съди, ако този пророк не е самия Бог.
    Поредната нелепост в исляма.

Иисус щял да дойде като пророк, а не като Бог, за да съди. брей, тц-тц.
    Да съм казвал, че Исус ще съди някого ?

Мега фен
    Да съм казвал, че Исус ще съди някого ?
    Ми какво ще рече тогава "ще се завърне в Съдния ден" и "Месията на Съдния ден"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си