няма смисъл (за мен) да го чета, защото всичко каквото истинският Бог иска да зная го получавам от самия Него, а Неговата воля, както вече обяснихме и преди, е Неговите поклонници/духовни служители да пазят себе си чисти от идоли/ереси, затова (лично аз) предпочитам да не зная нищо допълнително против волята Му що се отнася до вярата, отколкото да съгреша, и как да ти препоръчам да (продължаваш да) следваш религия, която никога не е спасявала човеците както трябва, никога не е започнала и продължила да търси обладаните за да изгони бесовете от тях както трябва, нито болните за да ги излекува както трябва, нито пък е възкресила някой в истинския Господ Бог, та даже и никога не е проповядвала Неговото (истинско) Слово както трябва?!
аз и Библията още не съм (я) (про)чел цялата, какво остава за други
Последно редактирано от npp : 08-18-2015 на 00:50
Възразявам !
Бесове(джинове) са гонели още по времето на Мохаммед(МН) и продължават да гонят ! Аз съм един от тези, които не биха отказали да изгонват джинове ако се наложи, макар, че ще рискувам живота си ! Лекували са болни, даже лечението си има име - ''Рукях'', което също включва изкарване на джинове и тем подобни неща и го изучавам в момента. (А когато в пустинята някой е бил ужилен от скорпион, един човек само с едно суре - Фатиха го излекувал...ето я силата на айетите !) НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !
Бог може и да може всичко, но това всичко винаги е съобразено с Неговите свойства, а не противно на тях.
Ако Бог е справедлив, милостив, недостижим, съвършен, то в Изкуплението чрез Сина му виждаме всички тези неща.
например:
Бог е милостив към нас, затова ни изкупва чрез Сина.
Бог е справедлив - затова Сина взема отплата за греховете, защото тези грехове изискват Божията справедливост.
Бог е недостижим и съвършен - затова изкуплението може да стане само от нещо съвършено т.е. нещо с Божествен съвършен произход, а не може да стане от нещо друго.
и т.н.
ПП: Така, че Мохамед едва ли може да отведе човек до Бог.
Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 14:48
защо си мислиш, че "тъмнината" не може да отмахва негативни ефекти, изцелява, и пр., т.е. каква е гаранцията, че тези чудеса не стават чрез измамливи сили на лукавия когато вярата не е правилната в истинския Господ Бог?!, и защо бързаш да хулиш Исус Христос:
"Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос(т.е. единородният първороден Божий Син)? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца." 1 Йоаново 2: 22-23
виждаш ли сега как корана е подвеждащ
![]()
Иди проучи термина ''Христос'' и тогава ми ела с простотиите си![]()
Точно този стих допълва Корана - защото се казва, че ако отричаме Исус като Месия(Христос), ние не сме истински вярващи. А аз свидетелствам и вярвам, че Исус ще се завърне в Съдния ден на земята, за да убие Антихриста и за да ни спаси - той е Месята на Съдния ден.
П.П. Тая думичка ''Сина'' я смени с ''пророка''...тогава ще е по-смислено.
значи просто изваждаш онези думи от целия библейски пасаж, които отговорят на твоето (си) вярване, а другите ги игнорираш все едно че ги няма там, така ли?!, виж че Светият Апостол казва "Сина", а не "пророка" - никъде в библейските книги на Новия Завет Исус не е наричан "пророк", но навсякъде е наричан Сина Божий/Господ