.
Отговор в тема
Страница 119 от 204 ПървиПърви ... 1969109115116117118119120121122123129169 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 951 до 2 975 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Заповядай, чадо, по мненията ще го познаеш.
    http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=17768
    къде ме разпозна?!, единият се е опитал да изкара Господа, Исус, фалшив, при това наистина вадейки доста цитати от Библията, а другият е защитил Господ, Исус, цитирайки например Исая 14 и Откровение 22 в отговор към онзи хулител, но ако сравниш нашите свидетелства с неговите, ще видиш че има видима разлика в преданията, понеже се вижда, че човекът говори по предание/традиция на съвременното християнство, докато ние двамата свидетели говорим за Бог и вярата по откровение идващо директно от самия истински Господ Бог, и не следваме човешки предания/традиции в това отношение

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Автора на темата ли наричаш хулител на Бог? Той не се опитва да изкара Бог фалшив, а точно като "вас", да отхвърли човешките предания за да може да открие Истинския Господ Бог. Не се покланя пред никакви религии, това че вади цитати от Библията е резултат от дългогодишната му вяра в християнството. В книгите си главно посочва несъответствията между различните книги от Библията. Затова се поколебах дали ти не си той.

Супер фен Аватара на Meth
    Знаехе ли, че и в Страия Завет са споменати джиновете ?
    Прочетете Езекил.

Град
    Sedes Sancti Petri
    В коя глава, не ми се чете цялата книга.
    Последно редактирано от inewton : 09-01-2015 на 16:54

В коя глава, не ми се чете цялата книга.
    И аз не съм сигурен всъщност.
    Само знам, че пише - ''От огньовете се появиха четири същества. Приличаха на горящи въглени, чиято сърцевина бе като течен метал. Съществата се раздвижиха със скоростта на светлината. Сред нас са от дълго време.''

Град
    Sedes Sancti Petri
    Ко каза, ко? В Библията се използва скоростта на светлината?

Ко каза, ко? В Библията се използва скоростта на светлината?
    Много странно, наистина. Ако искаш провери.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    И аз не съм сигурен всъщност.
    Само знам, че пише - ''От огньовете се появиха четири същества. Приличаха на горящи въглени, чиято сърцевина бе като течен метал. Съществата се раздвижиха със скоростта на светлината. Сред нас са от дълго време.''
    Много странно, наистина. Ако искаш провери.
    въобще не ти е ясно за какво се говори в Езекиил, ама нали си дървен спекулативен отворко, това ли имаше предвид:

"горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни." Езекиил 43: 15-16

?!

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    въобще не ти е ясно за какво се говори в Езекиил, ама нали си дървен спекулативен отворко, това ли имаше предвид:

"горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни." Езекиил 43: 15-16

?!
    Не, нямах това предвид. Небесни ми херувиме.

Мега фен
    Не, нямах това предвид. Небесни ми херувиме.
    ето че сам си признаваш, че лъжеш, след като отричаш онова, което каза преди за четирите същества, защото и става въпрос за четири Живи славни същества идващи от Север, не за джинове, а четирите рога на огнището на олтара символизират именно тях...

ето че сам си признаваш, че лъжеш, след като отричаш онова, което каза преди за четирите същества, защото и става въпрос за четири Живи славни същества идващи от Север, не за джинове, а четирите рога на огнището на олтара символизират именно тях...
    Как така сам съм признал, че лъжа ?
    Ясно се казва, че са същества.
    Също така, след кат Исус възкръсва(уж) ясно се разбира от Библията, че той не е бил дух (тоест никога не е умирал, за да възкръсне и да се види с учениците си, следователно не е бил разпъван на кръст) но вие държите да е бил.

Мега фен
    Как така сам съм признал, че лъжа ?
    Ясно се казва, че са същества.
    Също така, след кат Исус възкръсва(уж) ясно се разбира от Библията, че той не е бил дух (тоест никога не е умирал, за да възкръсне и да се види с учениците си, следователно не е бил разпъван на кръст) но вие държите да е бил.
    четирите Живи Славни същества са най-приближени на Бог(Откровение 4:6), и няма джинове в истинския Господ Бог, а ти отрече четирите рога на огнището на олтара да имат връзка с четирите Живи същества, следователно си излъгал, и за тях, и за това че уж разбираш написаното в Езекиил

относно Исус и разпятието, смъртта и възкресението Му е написано доста в Новозаветните, та дори и в старозаветните, библиейски писания за да си заслужава въобще да се спори по тези въпроси, Неговото явление дори е било предречено заедно с всички онези събития, затова и казахме, че за всичко онова е (било) написано дори и в старозаветните библейски писания, така че дори и просто от тази гледна точка има твърде много свидетелства за да е лъжа...

четирите Живи Славни същества са най-приближени на Бог(Откровение 4:6), и няма джинове в истинския Господ Бог, а ти отрече четирите рога на огнището на олтара да имат връзка с четирите Живи същества, следователно си излъгал, и за тях, и за това че уж разбираш написаното в Езекиил

относно Исус и разпятието, смъртта и възкресението Му е написано доста в Новозаветните, та дори и в старозаветните, библиейски писания за да си заслужава въобще да се спори по тези въпроси, Неговото явление дори е било предречено заедно с всички онези събития, затова и казахме, че за всичко онова е (било) написано дори и в старозаветните библейски писания, така че дори и просто от тази гледна точка има твърде много свидетелства за да е лъжа...
    Почти всички описания на тия същества съответстват на тези на джиновете.

Я дай примери от Стария завет.

Мега фен
    Почти всички описания на тия същества съответстват на тези на джиновете.

Я дай примери от Стария завет.
    след като вече всички могат да видят, че нямаш какво да измислиш, защо продължаваш да се напъваш с тъпотиите си?!, никъде в Библията не се говори за джинове, а четирите Живи/Славни същества са високо в "небесата" около престола на Господ Бог, затова в Езекиил се казва, че са дошли от "Север", което на езика на Библията значи от горе от Бога

след като вече всички могат да видят, че нямаш какво да измислиш, защо продължаваш да се напъваш с тъпотиите си?!, никъде в Библията не се говори за джинове, а четирите Живи/Славни същества са високо в "небесата" около престола на Господ Бог, затова в Езекиил се казва, че са дошли от "Север", което на езика на Библията значи от горе от Бога
    За какво изобщо говориш ? Само исках да ми дадаеш още примери.

''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. В Корана не се използва думата '' عبّ(abb)'' , което означава ''Идващ от Бог, от Бог, роден(в смисъл създаден )от Бог '', а се използва думата '' ربَ(rabb)'', което значи ''господар, Бог'', за да не се подведат хората и да не би да си помислят, че сме Негови синове и че Той е ''раждал'' или нещо друго.

Езекил също казва - ''Сред нас са от дълго време''.
    Последно редактирано от Meth : 09-03-2015 на 23:39

Мега фен
    За какво изобщо говориш ? Само исках да ми дадаеш още примери.

''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. В Корана не се използва думата '' عبّ(abb)'' , което означава ''Идващ от Бог, от Бог, роден(в смисъл създаден )от Бог '', а се използва думата '' ربَ(rabb)'', което значи ''господар, Бог'', за да не се подведат хората и да не би да си помислят, че сме Негови синове и че Той е ''раждал'' или нещо друго.

Езекил също казва - ''Сред нас са от дълго време''.
    първо, не ти говорих за нещо написано в корана, а за нещо от Библията, при това не защото аз пръв започнах темата за четирите Живи същества от Езекиил и Откровение, но защото ти подхвана тази тема с претенции, че тези същества са митологични джинове плод на твоето фантасмагорично въображение, второ "идеше от Север" го има точно на онова място от Езекиил:

"В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила." Езекиил 1: 1-6

явно е, че става въпрос за божествено явление идващо от "Север", защото Бог е не само творец/създател, но и деятел и творец на деятелни създания, иначе в противен случай онези същества щяха да са като някакви неподвижни статуи, които не действуват въобще

трето не посочваш къде в Езекиил си видял да пише (цитирам те) ''Сред нас са от дълго време'', защото претърсих цялата книга на Езекиил от Библията и не видях да го има това изречение там?!
    Последно редактирано от npp : 09-04-2015 на 02:03

първо, не ти говорих за нещо написано в корана, а за нещо от Библията, при това не защото аз пръв започнах темата за четирите Живи същества от Езекиил и Откровение, но защото ти подхвана тази тема с претенции, че тези същества са митологични джинове плод на твоето фантасмагорично въображение, второ "идеше от Север" го има точно на онова място от Езекиил:

"В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила." Езекиил 1: 1-6

явно е, че става въпрос за божествено явление идващо от "Север", защото Бог е не само творец/създател, но и деятел и творец на деятелни създания, иначе в противен случай онези същества щяха да са като някакви неподвижни статуи, които не действуват въобще

трето не посочваш къде в Езекиил си видял да пише (цитирам те) ''Сред нас са от дълго време'', защото претърсих цялата книга на Езекиил от Библията и не видях да го има това изречение там?!
    ''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. - това не важи само за Корана.
    ''...вихрушка идеше от север...'' - ето пак нещо общо с Корана и джиновете - в Корана се казва ''Ние дадохме вятъра под властта на Соломон.'' Тоест джиновете са били под властта на Соломон. И от Корана знаем, че Соломон ги е карал да строят за него, да изваждат скъпоценности от дълбините на океаните и пр...

а за цитата - може би е преведено малко по-различно. Като я прочета цялата книга, ще ти кажа.

npp, ти защо първо ми подхвърли подвеждащия цитат ''горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни.'' и ме пита дали това имам предвид и аз като отговорих, че нямах това предвид ме нарече лъжец, а след това извади по-стойностно нещо от Библията като:
    ''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''....
    Очакваше да потвърдя, че имам предвид 1-вия цитат и след това нямаше да изкараш втория, който е поне 1000 пъти по-близък до моя, в сравнение с първия...
    Да не би да прикриваш нещо ?

Мега фен
    ''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. - това не важи само за Корана.
    ''...вихрушка идеше от север...'' - ето пак нещо общо с Корана и джиновете - в Корана се казва ''Ние дадохме вятъра под властта на Соломон.'' Тоест джиновете са били под властта на Соломон. И от Корана знаем, че Соломон ги е карал да строят за него, да изваждат скъпоценности от дълбините на океаните и пр...

а за цитата - може би е преведено малко по-различно. Като я прочета цялата книга, ще ти кажа.
    така както го представяш звучи все едно примерно Исус Христос е бил създаден от Бог преди около 2 хилядолетия, но не се е явявал в този свят, а иначе е писано: "По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;"(1 Йоаново 4:2), и: "Христос Исус дойде на света да спаси грешните"(1 Тимотей 1:15)

и защо се основаваш най-напред на корана и после напасваш твоите си разбирания от корана спрямо библейските писания, които са писани векове и хилядолетия преди появата на корана?!, това е все едно да четеш книгите на някакъв съвременен археолог, който въобще не е присъствал на събитията от преди векове и хилядолетия за да види и знае какво точно е било, но след археологичните разкопки на онази местност е написал цяла книга за бита на населявалите я някога хора основаваща се на беглите останки намерени при разкопките?!, разбираш ли, че библейските писания са написани много преди корана, и именно те са съвсем оригиналните и официални писания за тази планета, така щото мохаммед също не е присъствал лично на събитията с Исус и Исусовите ученици от преди 2 хилядолетия в Израел?!, а виж какво е казал самият Господ, Исус, на своите ученици:

"истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, но не видяха, и да чуят това, което вие чувате, но не чуха." Матей 13: 17

за Соломон не си прав, а за корана вече ти се каза, че е подвеждащ, защото в Библията се казва, че "Южната Царица" е дошла от "краищата на земята" за да се съгласи със Соломон, т.е. множество праведни езичници били дошли за да слушат соломоновите проповеди, защото Южната Царица е "Южният" аспект на Св. Дух, наричан още "Южен вятър", Който се грижи за (праведните) невярващи(те)/неокултисти(те), а проповедите/мъдростите на Соломон били така добре скроени, че дори били подходящи/интересни за невярващите/неокултистите, което може да се види и от книгите на Соломон поместени в Библията, и няма джинове, но всичко онова за т.нар. "джинове" е едно от подвеждащите неща в корана, или както Св. Павел казва относно "Южната Царица" наричана още "Южният Цар":

"когато езичниците, които нямат закон(т.е. които нямат религия/вяра, т.е. невярващите/неокултистите), по природа вършат това, което се изисква от закона(т.е. от Св. Божий Закон на вярата), то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си, по това, че те показват действието на закона написано на сърцата им, на което свидетелствува и съвестта им, а помислите им или ги осъждат помежду си, или ги оправдават, в деня, когато Бог чрез Исуса Христа ще съди тайните дела на човеците(т.е. окултните/идолопоклонническите дела на съответните човеци т.е. окултисти/идолопоклонници) според моето благовестие. Но ако ти се наричаш юдеин(т.е. вярващ/духовен/божий), облягаш се на закон(т.е. на (закон на) вяра), хвалиш се с Бога, знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения(т.е. в това отношение), понеже се учиш от закона; ако при това си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина, наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в закона олицетворение на знанието и на истината, тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат, крадеш ли(т.е. причиняваш ли зло на някой човек чрез вземане/отнемане/лишаване)? Ти, който казваш да не прелюбодействуват, прелюбодействуваш ли(т.е. причиняваш ли зло на някой човек чрез отдаване/насилие/огорчаване)? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли(т.е. следваш ли/угаждаш ли/служиш ли на бесовски духове/ереси)? Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона(т.е. Св. Божий закон на вярата)? Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците. Понеже обрязването(т.е. вярата) наистина ползува, ако изпълняваш закона(т.е. Св. Божий Закон на вярата); но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване(т.е. тогава твоята вяра се оказва (че е) неверие). И тъй, ако необрязаният(т.е. ако невярващият/неокултистът) пази наредбите на закона(т.е. не нарушава наредбите на Св. Божий Закон на вярата), не ще ли неговото необрязване(т.е. неговата невяра) да му се вмени за обрязване(т.е. за вярност)? и оня, който остане в природното си състояние необрязан(т.е. невярващ/неокултист), но пак изпълнява закона(т.е. но пак не престъпва Св. Божий Закон на вярата), не ще ли осъди тебе(т.е. не ще ли те изпревари в Божието Царство), който имаш писан закон и обрязване(т.е. религиозен закон и вяра), но си престъпник на закона(т.е. на Св. Божий Закон на вярата)? Защото не е юдеин(т.е. не е истински праведен/вярващ) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е истинска вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин(т.е. но истински праведен/вярващ) е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване(т.е. а истинска вяра) е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 14-29

т.е. това е същото, което преди това Господ, Исус Христос, е казал:

"някои от книжниците и фарисеите(т.е. някои от теолозите и духовниците от системата на човешката(666/неправедната) религия) Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе. А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона. Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи. Ниневийските мъже(т.е. ниневийските вярващи/поклонници) ще се явят на съда с това поколение и ще го съдят, защото те се покаяха чрез Ионовата проповед; а ето, тука има повече от Иона. Южната царица ще се яви на съда с това поколение и ще го осъди, защото тя дойде от краищата на земята за да чуе Соломоновата мъдрост; а, ето, тука има повече от Соломона." Матей 12: 38-42

разбра ли сега коя(т.е. какво) е "Южната Царица"?!, няма никакви джинове в истинския Господ Бог, а просто праведни езичници от краищата на земята, или както още Исус казва:

"И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство. И, ето, има последни, които ще бъдат първи, и има първи, които ще бъдат последни." Лука 13: 29-30

затова и в книгата "Песен на Песните" Соломон възпява Св. Дух, Който той нарича там "Суламка", ето един показателен в това отношение фрагмент:

"хубава си, любезна моя; ето хубава си;..... Събуди се, северни ветре(т.е. събуди се Боже от хилядолетната си просъница), и дойди южни(т.е. и ако трябва дойди и от "Юг"), Повей в градината ми, за да потекат ароматите й(т.е. изпълни тялото/душата ми, за да се изпълни с истинска благодат/истински живот). Нека дойде възлюбеният ми в градината си И яде изрядните си плодове(т.е. нека Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог направи обиталище (в мен) и да върши делата си в/чрез мен)." Песен на Песните 4: 1-16

разбра ли сега коя(т.е. какво в същност) е (била) онази Царица, за която се говори в 3-тата книга на Царете 10-та глава?!
    Последно редактирано от npp : 09-04-2015 на 11:24

Мега фен
    npp, ти защо първо ми подхвърли подвеждащия цитат ''горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни.'' и ме пита дали това имам предвид и аз като отговорих, че нямах това предвид ме нарече лъжец, а след това извади по-стойностно нещо от Библията като:
    ''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''....
    Очакваше да потвърдя, че имам предвид 1-вия цитат и след това нямаше да изкараш втория, който е поне 1000 пъти по-близък до моя, в сравнение с първия...
    Да не би да прикриваш нещо ?
    кой е вторият цитат, който е уж 1000 пъти по-близък до твоя в сравнение с първия?!

така както го представяш звучи все едно примерно Исус Христос е бил създаден от Бог преди около 2 хилядолетия, но не се е явявал в този свят, а иначе е писано: "По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;"(1 Йоаново 4:2), и: "Христос Исус дойде на света да спаси грешните"(1 Тимотей 1:15)

и защо се основаваш най-напред на корана и после напасваш твоите си разбирания от корана спрямо библейските писания, които са писани векове и хилядолетия преди появата на корана?!, това е все едно да четеш книгите на някакъв съвременен археолог, който въобще не е присъствал на събитията от преди векове и хилядолетия за да види и знае какво точно е било, но след археологичните разкопки на онази местност е написал цяла книга за бита на населявалите я някога хора основаваща се на беглите останки намерени при разкопките?!, разбираш ли, че библейските писания са написани много преди корана, и именно те са съвсем оригиналните и официални писания за тази планета, така щото мохаммед също не е присъствал лично на събитията с Исус и Исусовите ученици от преди 2 хилядолетия в Израел?!, а виж какво е казал самият Господ, Исус, на своите ученици:

"истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, но не видяха, и да чуят това, което вие чувате, но не чуха." Матей 13: 17
    Ахахаха.
    Първо провери историческата стойност на Корана. И виж какво архелозите и католиците казват за праведността на Корана от историческа гледна точка.

ПП. Другото не съм го прочел. Най-вероятно ще го прочета после.

кой е вторият цитат, който е уж 1000 пъти по-близък до твоя в сравнение с първия?!
    ''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''.

ПП. Иде ми се да умра направо когато използваш въпросителния и удивителния знак едновременно за щяло и не щяло.

Мега фен
    Ахахаха.
    Първо провери историческата стойност на Корана. И виж какво архелозите и католиците казват за праведността на Корана от историческа гледна точка.

ПП. Другото не съм го прочел. Най-вероятно ще го прочета после.
    за какво продължаваш да упорстваш за това, след като и ти сам знаеш, че корана е бил написан около 600 години след поставянето на Новия Завет?!, разбери, че не само за мен но и за всеки един от истинските Светии и верни последователи на истинския Господ Бог корана е нищо повече от вече отдавна написаното в библейските писания, просто няма смисъл вярващ да зачита корана повече от Библията, защото това би означавало да се отрече от Св. "корен", виж какво пише тук:

"Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист(т.е. че дяволът увеличава/умножава своята власт), и понеже сега има много антихристи(т.е. лукави духовни служители/работници), от това знаем, че е последно време(също: усилно време). От нас излязоха(т.е. те бяха повлияни от нашето предание/нашата традиция), но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас." 1 Йоаново 2: 18-19,

"Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света. Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги; защото по-велик е Оня, Който е във вас, от онзи, който е в света. Те са от света, за това светски говорят и светът тях слуша. Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата." 1 Йоаново 4: 1-6

разбираш ли как мнозина духовни пи.....та казваха най-нагло за истинските Светии/Пророци: "кои са те бе, въобще не ме интересуват", след като духовните учители/пророците на тези сектанти бяха повлияни от преданието/традицията на библейските Светии и Пророци?!
    Последно редактирано от npp : 09-04-2015 на 11:57

Ахахахахаахаха
    Ти ми разправяш за Южна царица - дух ?! Вие християните много обичате да превръщате това-онова в дух.
    Виж коя е Южната царица, невежи ми небесни херувиме: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...B8%D1%86%D0%B0
    Нарича се Южна царица защото е царица на държава, намираща се в Южна арабия.
    Божее как ме разсмя само npp

Ние в Исляма й викаме Белкъс, а в Библията името й не е споменато, а е наричана Южната царица.
    И ми разправя на мен, че не съм разбирал Библията...жалкият херувим. Axaxaxaxaaaa

npp, ай стига се излага бе ''християнино''...
    На твое място бих потънал от срам и бих се махнал от тоя форум веднъж за винаги, щото вече се разбра, че не си никакъв свидетел, а лъжец-аматьор и доста невеж християнин, повлиян от всякакви секти...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си