къде ме разпозна?!, единият се е опитал да изкара Господа, Исус, фалшив, при това наистина вадейки доста цитати от Библията, а другият е защитил Господ, Исус, цитирайки например Исая 14 и Откровение 22 в отговор към онзи хулител, но ако сравниш нашите свидетелства с неговите, ще видиш че има видима разлика в преданията, понеже се вижда, че човекът говори по предание/традиция на съвременното християнство, докато ние двамата свидетели говорим за Бог и вярата по откровение идващо директно от самия истински Господ Бог, и не следваме човешки предания/традиции в това отношение
Автора на темата ли наричаш хулител на Бог? Той не се опитва да изкара Бог фалшив, а точно като "вас", да отхвърли човешките предания за да може да открие Истинския Господ Бог. Не се покланя пред никакви религии, това че вади цитати от Библията е резултат от дългогодишната му вяра в християнството. В книгите си главно посочва несъответствията между различните книги от Библията. Затова се поколебах дали ти не си той.
Знаехе ли, че и в Страия Завет са споменати джиновете ?
Прочетете Езекил.
В коя глава, не ми се чете цялата книга.
Последно редактирано от inewton : 09-01-2015 на 16:54
Ко каза, ко? В Библията се използва скоростта на светлината?
въобще не ти е ясно за какво се говори в Езекиил, ама нали си дървен спекулативен отворко, това ли имаше предвид:
"горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни." Езекиил 43: 15-16
?!
Как така сам съм признал, че лъжа ?
Ясно се казва, че са същества.
Също така, след кат Исус възкръсва(уж) ясно се разбира от Библията, че той не е бил дух (тоест никога не е умирал, за да възкръсне и да се види с учениците си, следователно не е бил разпъван на кръст) но вие държите да е бил.
четирите Живи Славни същества са най-приближени на Бог(Откровение 4:6), и няма джинове в истинския Господ Бог, а ти отрече четирите рога на огнището на олтара да имат връзка с четирите Живи същества, следователно си излъгал, и за тях, и за това че уж разбираш написаното в Езекиил
относно Исус и разпятието, смъртта и възкресението Му е написано доста в Новозаветните, та дори и в старозаветните, библиейски писания за да си заслужава въобще да се спори по тези въпроси, Неговото явление дори е било предречено заедно с всички онези събития, затова и казахме, че за всичко онова е (било) написано дори и в старозаветните библейски писания, така че дори и просто от тази гледна точка има твърде много свидетелства за да е лъжа...
след като вече всички могат да видят, че нямаш какво да измислиш, защо продължаваш да се напъваш с тъпотиите си?!, никъде в Библията не се говори за джинове, а четирите Живи/Славни същества са високо в "небесата" около престола на Господ Бог, затова в Езекиил се казва, че са дошли от "Север", което на езика на Библията значи от горе от Бога
За какво изобщо говориш ? Само исках да ми дадаеш още примери.
''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. В Корана не се използва думата '' عبّ(abb)'' , което означава ''Идващ от Бог, от Бог, роден(в смисъл създаден )от Бог '', а се използва думата '' ربَ(rabb)'', което значи ''господар, Бог'', за да не се подведат хората и да не би да си помислят, че сме Негови синове и че Той е ''раждал'' или нещо друго.
Езекил също казва - ''Сред нас са от дълго време''.
Последно редактирано от Meth : 09-03-2015 на 23:39
първо, не ти говорих за нещо написано в корана, а за нещо от Библията, при това не защото аз пръв започнах темата за четирите Живи същества от Езекиил и Откровение, но защото ти подхвана тази тема с претенции, че тези същества са митологични джинове плод на твоето фантасмагорично въображение, второ "идеше от Север" го има точно на онова място от Езекиил:
"В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила." Езекиил 1: 1-6
явно е, че става въпрос за божествено явление идващо от "Север", защото Бог е не само творец/създател, но и деятел и творец на деятелни създания, иначе в противен случай онези същества щяха да са като някакви неподвижни статуи, които не действуват въобще
трето не посочваш къде в Езекиил си видял да пише (цитирам те) ''Сред нас са от дълго време'', защото претърсих цялата книга на Езекиил от Библията и не видях да го има това изречение там?!
Последно редактирано от npp : 09-04-2015 на 02:03
''Дошъл от Бога'' означава, нещо което е създадено, сътворено, родено от Бог. - това не важи само за Корана.
''...вихрушка идеше от север...'' - ето пак нещо общо с Корана и джиновете - в Корана се казва ''Ние дадохме вятъра под властта на Соломон.'' Тоест джиновете са били под властта на Соломон. И от Корана знаем, че Соломон ги е карал да строят за него, да изваждат скъпоценности от дълбините на океаните и пр...
а за цитата - може би е преведено малко по-различно. Като я прочета цялата книга, ще ти кажа.
npp, ти защо първо ми подхвърли подвеждащия цитат ''горната част на олтара да бъде четири лакти висока; а от огнището на олтара нагоре да има четири рога. И огнището на олтара да бъде дванадесет лакти на длъж и дванадесет на шир; да образува квадрат с четирите си страни.'' и ме пита дали това имам предвид и аз като отговорих, че нямах това предвид ме нарече лъжец, а след това извади по-стойностно нещо от Библията като:
''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''....
Очакваше да потвърдя, че имам предвид 1-вия цитат и след това нямаше да изкараш втория, който е поне 1000 пъти по-близък до моя, в сравнение с първия...
Да не би да прикриваш нещо ?
така както го представяш звучи все едно примерно Исус Христос е бил създаден от Бог преди около 2 хилядолетия, но не се е явявал в този свят, а иначе е писано: "По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;"(1 Йоаново 4:2), и: "Христос Исус дойде на света да спаси грешните"(1 Тимотей 1:15)
и защо се основаваш най-напред на корана и после напасваш твоите си разбирания от корана спрямо библейските писания, които са писани векове и хилядолетия преди появата на корана?!, това е все едно да четеш книгите на някакъв съвременен археолог, който въобще не е присъствал на събитията от преди векове и хилядолетия за да види и знае какво точно е било, но след археологичните разкопки на онази местност е написал цяла книга за бита на населявалите я някога хора основаваща се на беглите останки намерени при разкопките?!, разбираш ли, че библейските писания са написани много преди корана, и именно те са съвсем оригиналните и официални писания за тази планета, така щото мохаммед също не е присъствал лично на събитията с Исус и Исусовите ученици от преди 2 хилядолетия в Израел?!, а виж какво е казал самият Господ, Исус, на своите ученици:
"истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, но не видяха, и да чуят това, което вие чувате, но не чуха." Матей 13: 17
за Соломон не си прав, а за корана вече ти се каза, че е подвеждащ, защото в Библията се казва, че "Южната Царица" е дошла от "краищата на земята" за да се съгласи със Соломон, т.е. множество праведни езичници били дошли за да слушат соломоновите проповеди, защото Южната Царица е "Южният" аспект на Св. Дух, наричан още "Южен вятър", Който се грижи за (праведните) невярващи(те)/неокултисти(те), а проповедите/мъдростите на Соломон били така добре скроени, че дори били подходящи/интересни за невярващите/неокултистите, което може да се види и от книгите на Соломон поместени в Библията, и няма джинове, но всичко онова за т.нар. "джинове" е едно от подвеждащите неща в корана, или както Св. Павел казва относно "Южната Царица" наричана още "Южният Цар":
"когато езичниците, които нямат закон(т.е. които нямат религия/вяра, т.е. невярващите/неокултистите), по природа вършат това, което се изисква от закона(т.е. от Св. Божий Закон на вярата), то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си, по това, че те показват действието на закона написано на сърцата им, на което свидетелствува и съвестта им, а помислите им или ги осъждат помежду си, или ги оправдават, в деня, когато Бог чрез Исуса Христа ще съди тайните дела на човеците(т.е. окултните/идолопоклонническите дела на съответните човеци т.е. окултисти/идолопоклонници) според моето благовестие. Но ако ти се наричаш юдеин(т.е. вярващ/духовен/божий), облягаш се на закон(т.е. на (закон на) вяра), хвалиш се с Бога, знаеш Неговата воля, и разсъждаваш между различни мнения(т.е. в това отношение), понеже се учиш от закона; ако при това си уверен в себе си, че си водител на слепите, светлина на тия, които са в тъмнина, наставник на простите, учител на младенците, понеже имаш в закона олицетворение на знанието и на истината, тогава ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат, крадеш ли(т.е. причиняваш ли зло на някой човек чрез вземане/отнемане/лишаване)? Ти, който казваш да не прелюбодействуват, прелюбодействуваш ли(т.е. причиняваш ли зло на някой човек чрез отдаване/насилие/огорчаване)? Ти който се гнусиш от идолите, светотатствуваш ли(т.е. следваш ли/угаждаш ли/служиш ли на бесовски духове/ереси)? Ти, който се хвалиш със закона, опозоряваш ли Бога като престъпваш закона(т.е. Св. Божий закон на вярата)? Питам това, защото според както е писано, поради вас се хули Божието име между езичниците. Понеже обрязването(т.е. вярата) наистина ползува, ако изпълняваш закона(т.е. Св. Божий Закон на вярата); но ако си престъпник на закона, тогава твоето обрязване става необрязване(т.е. тогава твоята вяра се оказва (че е) неверие). И тъй, ако необрязаният(т.е. ако невярващият/неокултистът) пази наредбите на закона(т.е. не нарушава наредбите на Св. Божий Закон на вярата), не ще ли неговото необрязване(т.е. неговата невяра) да му се вмени за обрязване(т.е. за вярност)? и оня, който остане в природното си състояние необрязан(т.е. невярващ/неокултист), но пак изпълнява закона(т.е. но пак не престъпва Св. Божий Закон на вярата), не ще ли осъди тебе(т.е. не ще ли те изпревари в Божието Царство), който имаш писан закон и обрязване(т.е. религиозен закон и вяра), но си престъпник на закона(т.е. на Св. Божий Закон на вярата)? Защото не е юдеин(т.е. не е истински праведен/вярващ) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е истинска вяра) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин(т.е. но истински праведен/вярващ) е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване(т.е. а истинска вяра) е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 14-29
т.е. това е същото, което преди това Господ, Исус Христос, е казал:
"някои от книжниците и фарисеите(т.е. някои от теолозите и духовниците от системата на човешката(666/неправедната) религия) Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе. А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона. Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи. Ниневийските мъже(т.е. ниневийските вярващи/поклонници) ще се явят на съда с това поколение и ще го съдят, защото те се покаяха чрез Ионовата проповед; а ето, тука има повече от Иона. Южната царица ще се яви на съда с това поколение и ще го осъди, защото тя дойде от краищата на земята за да чуе Соломоновата мъдрост; а, ето, тука има повече от Соломона." Матей 12: 38-42
разбра ли сега коя(т.е. какво) е "Южната Царица"?!, няма никакви джинове в истинския Господ Бог, а просто праведни езичници от краищата на земята, или както още Исус казва:
"И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство. И, ето, има последни, които ще бъдат първи, и има първи, които ще бъдат последни." Лука 13: 29-30
затова и в книгата "Песен на Песните" Соломон възпява Св. Дух, Който той нарича там "Суламка", ето един показателен в това отношение фрагмент:
"хубава си, любезна моя; ето хубава си;..... Събуди се, северни ветре(т.е. събуди се Боже от хилядолетната си просъница), и дойди южни(т.е. и ако трябва дойди и от "Юг"), Повей в градината ми, за да потекат ароматите й(т.е. изпълни тялото/душата ми, за да се изпълни с истинска благодат/истински живот). Нека дойде възлюбеният ми в градината си И яде изрядните си плодове(т.е. нека Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог направи обиталище (в мен) и да върши делата си в/чрез мен)." Песен на Песните 4: 1-16
разбра ли сега коя(т.е. какво в същност) е (била) онази Царица, за която се говори в 3-тата книга на Царете 10-та глава?!
Последно редактирано от npp : 09-04-2015 на 11:24
''В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него. Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.''.
ПП. Иде ми се да умра направо когато използваш въпросителния и удивителния знак едновременно за щяло и не щяло.
за какво продължаваш да упорстваш за това, след като и ти сам знаеш, че корана е бил написан около 600 години след поставянето на Новия Завет?!, разбери, че не само за мен но и за всеки един от истинските Светии и верни последователи на истинския Господ Бог корана е нищо повече от вече отдавна написаното в библейските писания, просто няма смисъл вярващ да зачита корана повече от Библията, защото това би означавало да се отрече от Св. "корен", виж какво пише тук:
"Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист(т.е. че дяволът увеличава/умножава своята власт), и понеже сега има много антихристи(т.е. лукави духовни служители/работници), от това знаем, че е последно време(също: усилно време). От нас излязоха(т.е. те бяха повлияни от нашето предание/нашата традиция), но не бяха от нас; защото ако бяха били от нас, щяха да си останат с нас; но излязоха, за да стане явно, че те всички не са от нас." 1 Йоаново 2: 18-19,
"Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света. Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги; защото по-велик е Оня, Който е във вас, от онзи, който е в света. Те са от света, за това светски говорят и светът тях слуша. Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата." 1 Йоаново 4: 1-6
разбираш ли как мнозина духовни пи.....та казваха най-нагло за истинските Светии/Пророци: "кои са те бе, въобще не ме интересуват", след като духовните учители/пророците на тези сектанти бяха повлияни от преданието/традицията на библейските Светии и Пророци?!
Последно редактирано от npp : 09-04-2015 на 11:57
Ахахахахаахаха![]()
Ти ми разправяш за Южна царица - дух ?! Вие християните много обичате да превръщате това-онова в дух.
Виж коя е Южната царица, невежи ми небесни херувиме: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...B8%D1%86%D0%B0
Нарича се Южна царица защото е царица на държава, намираща се в Южна арабия.
Божее как ме разсмя само npp![]()
![]()
![]()
Ние в Исляма й викаме Белкъс, а в Библията името й не е споменато, а е наричана Южната царица.![]()
![]()
И ми разправя на мен, че не съм разбирал Библията...жалкият херувим. Axaxaxaxaaaa![]()
![]()
npp, ай стига се излага бе ''християнино''...
На твое място бих потънал от срам и бих се махнал от тоя форум веднъж за винаги, щото вече се разбра, че не си никакъв свидетел, а лъжец-аматьор и доста невеж християнин, повлиян от всякакви секти...