.
Отговор в тема
Страница 135 от 204 ПървиПърви ... 3585125131132133134135136137138139145185 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 351 до 3 375 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    пп. метамфетаминчо, защо е така, че когато ти си тук, доктор сатан го няма, а когато той е тук, теб те няма?!
    Искаш да кажеш, че доктор сатан е мюсюлманина метх?

не мисля!

ПП: лелеее, представяш ли си? Ако това е верно Доктор Сатан, е някакъв невероятен хибрит братче. Направо Оскар за изиграване на всички противоположни роли във филма едновременно.
    Последно редактирано от defender : 09-18-2015 на 21:44

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    След като Иисус освободи душите от робството на плътта, тава делене на чисто и нечисто преминава на духовно ниво, а не в храната.

В смисъл вече не храната е чиста или нечиста, а отношението към нея и начина на мислене.
    Е така кажи бе човек.
    Това означава ли, че вие не вярвате в Стария завет ?
    А нали сте християни - тоест вървите по пътя на Христос...а Христос е постил нали ? Защо го е правел ?

идеята е да се работи за неуязвимост/ненакърнимост на човеците, а не да се върши духовно беззаконие и в същото време да се разчита на истинския Господ Бог да опази здравето и живота на всеки, защото досега немалко хора се оказаха за съжаление засегнати от различни болести и преждевременна смърт именно защото се вършеше голямо духовно беззаконие в големи мащаби, а поне едната съпричастност към делото на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог би била добре дошла за подобрението на човеците, а не просто да се следват някакви предписани правила, от което никога не е имало обещание/надежда за пълно решение на проблемите

за здравословното значение на забраната за консумация на разни животни през времето на стария завет наистина имаш право, защото тогава дори и поклонниците на Господ Бог са били застрашени от уязвимост поради факта че сатана е имал голяма власт на "небето" в онези времена, но откакто онази власт му бе отнета безвъзвратно чрез жертвата на Господ, Исус Христос, на кръста на Новия Завет, оттогава насам онези постановления против яденето на свинско и пр. официално са вече минало, като все пак това не означава, че човек няма право да се пази от опасни за здравето на човека неща

пп. метамфетаминчо, защо е така, че когато ти си тук, доктор сатан го няма, а когато той е тук, теб те няма?!
    Исках да кажа, че ние сме тези, на които им е даден ум и ние решаваме какво да правим, макар, че имаме предначертана съдба. Виж животните - ядат едно и също и не избират храната си, защото просто така са програмирани...докато човекът има право да подбира храната си, полезна или не...От човека зависи с какво ще се храни (в повечето случаи - да не забравяме за бедността и глада) и ако му пука за здравето си, няма да яде токсични храни (имам предвид най-вече свинското). Бог е достатъчно справедлив за да не се бърка в тая работа - ние избираме храната която ще консумираме и ние търпим последствията - било (бавно) отравяне, гадене, киселини в стомаха...и др.

Това което каза defender за идването на Исус и преминаването на нещата към по-духовно ниво ми се стори удобен отговор, но това не означава, че материалните неща трябва да се пренебрегват (да не се пренебрегват техните свойства) понеже Бог не е създал само духовното, но и материалното.

Бях на училище и нямах време да отговарям в темата, но я следях.
    Не обичам да въртя такива игрички, така, че не съм прочутия Доктор...
    Честно казано, обмислях да направя един тест с друг профил...но...както вече казах - не обичам такива неща.

противоположни
    Защо да сме противоположни ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    понеже Бог не е създал само духовното, но и материалното.
    аз не отричам материалното, а че чистото и нечисто е вече на духовно ниво, а не не на материално.

Например това, че аз имам лимузина, а ти имаш каручка, не те прави автоматично тебе по-праведен от мене, зависи не от това каква кола или къща имаме, а какво носим в сърцето си.

Така, че това осквернява човека, а не дали яде прасе, щото прасето било нечисто, а не сърцето на човека
    А при вас, който не яде прасе е по-праведен от тоя дето яде. Който се къпе повече пъти е по праведен и има повече ангели от тоя дето по-рядко се къпе, ей тва е при вас.
    Последно редактирано от defender : 09-18-2015 на 22:20

Мега фен
    Защо да сме противоположни ?
    защото доктора не е религиозен, просто не мога да си представя как доктора играе двете роли едновременно и кака от тема хипноза и регресия, изведнъж сменя профила и превключва на тема джинове.
    Последно редактирано от defender : 09-18-2015 на 22:34

Мега фен
    освен това ти ми се виждаш по-приветлив и търпелив към другите.

с доктора досега да сме се нахокали 2-3 пъти поне

аз не отричам материалното, а че чистото и нечисто е вече на духовно ниво, а не не на материално.

Например това, че аз имам лимузина, а ти имаш каручка, не те прави автоматично тебе по-праведен от мене, зависи не от това каква кола или къща имаме, а какво носим в сърцето си.

Така, че това осквернява човека, а не дали яде прасе, щото прасето било нечисто, а не сърцето на човека
    А при вас, който не яде прасе е по-праведен от тоя дето яде. Който се къпе повече пъти е по праведен и има повече ангели от тоя дето по-рядко се къпе, ей тва е при вас.
    Аха, разбирам те.
    Ислямът позволява да се яде свинско в критични състояния, когато човекът може да умре от глад или просто няма какво друго да яде, но не позволява да яде нечистото месо, когато има чисто за ядене, понеже това засяга здравето. Да ядеш свинско месо, докато имаш купища други чисти меса, е като да ядеш изпопадналите изгнили ябълки от земята, в случай, че на дървото има толкова много хубави, сочни, пресни, здравословни ябълки.

И пак казвам - Бог е достатъчно справедлив за да не се бърка в тая работа - ние избираме храната която ще консумираме и ние търпим последствията - било (бавно) отравяне, гадене, киселини в стомаха...и др.

А за къпането - това от къде го чу ?

защото доктора не е религиозен, просто не мога да си представя как доктора играе двете роли едновременно и кака от тема хипноза и регресия, изведнъж сменя профила и превключва на тема джинове.
    освен това ти ми се виждаш по-приветлив и търпелив към другите.

с доктора досега да сме се нахокали 2-3 пъти поне
    За един добър актьор това не би било проблем.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Бях на училище и нямах време да отговарям в темата, но я следях.
    Не обичам да въртя такива игрички, така, че не съм прочутия Доктор...
    Честно казано, обмислях да направя един тест с друг профил...но...както вече казах - не обичам такива неща.
    Ти направи тест!

Как върви училището?

Мега фен
    Аха, разбирам те.
    Ислямът позволява да се яде свинско в критични състояния, когато човекът може да умре от глад или просто няма какво друго да яде, но не позволява да яде нечистото месо, когато има чисто за ядене, понеже това засяга здравето. Да ядеш свинско месо, докато имаш купища други чисти меса, е като да ядеш изпопадналите изгнили ябълки от земята, в случай, че на дървото има толкова много хубави, сочни, пресни, здравословни ябълки.
    значи ти ми казваш, че дори и да ядеш прасе, това ще се отрази само на здравето, но пак ще отидеш в ислямския рай, въпреки че ядеш и така не изпълняваш заповедта на аллах.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Ти направи тест!

Как върви училището?
    ''Ти направи тест!'' какво имаш предвид ? (няма как да чуя интонацията ти, така че не мога да разбера точно какво искаш да кажеш)
    Еми...то всъщност сега започва(първата седмица не я броя...нали знаете...)...ще видим как ще се развият нещата.

Мега фен
    ^ верно ли си още в гимназията, аз те мислех за по-голям

Град
    Sedes Sancti Petri
    ''Ти направи тест!'' какво имаш предвид ? (няма как да чуя интонацията ти, така че не мога да разбера точно какво искаш да кажеш)
    Еми...то всъщност сега започва(първата седмица не я броя...нали знаете...)...ще видим как ще се развият нещата.
    Направи тест с един профил вече (поне за един съм сигурен).

значи ти ми казваш, че дори и да ядеш прасе, това ще се отрази само на здравето, но пак ще отидеш в ислямския рай, въпреки че ядеш и така не изпълняваш заповедта на аллах.
    Не е точно така. Понеже свинското месо е забранено, яденето му се счита за грях. Но ако все пак не си извършвал друг грях освен да ядеш свинско и си бил праведен, вероятно ще отидеш в Рая и там няма да има наказание за това.
    Но ако ядеш свинско и си неправеден, тогава вероятно ще отидеш в Ада, където ще ядеш нещо гадно (според хадисите това може да е катран или гной) толкова, колкото си ял или пил забранени неща.
    Знам, объркващо е...
    Аз самият не ям свинско месо не защото е грях, а защото ми се струва отвратително.

Направи тест с един профил вече (поне за един съм сигурен).
    Я кажи какъв е бил този профил.

^ верно ли си още в гимназията, аз те мислех за по-голям
    Да, така че вие сте ми батковци...
    Винаги съм се вписвал по-добре в компанията на големите, отколкото в компанията на връстниците ми.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Я кажи какъв е бил този профил.
    Не помня как се казваше, но не пишеше в този раздел.

Btw по вашия въпрос- днес за пореден път видях как мюсюлманин яде свинско.

Мега фен
    Да, така че вие сте ми батковци...
    Винаги съм се вписвал по-добре в компанията на големите, отколкото в компанията на връстниците ми.
    аз те мислех за някакъв млад ходжа 25-30 годишен, с брада, изкъпан, почистен, в приличен вид, всеки ден се събирате у вас и проповядваш и си любимец на мюсюлманките.

А ти някакъв пишлигар на 16-17 години.

Не помня как се казваше, но не пишеше в този раздел.

Btw по вашия въпрос- днес за пореден път видях как мюсюлманин яде свинско.
    Май си ме объркал с някой друг

Така ли...къде, как ? От къде разбра, че месото е било свинско ?

аз те мислех за някакъв млад ходжа 25-30 годишен, с брада, изкъпан, почистен, в приличен вид, всеки ден се събирате у вас и проповядваш и си любимец на мюсюлманките.

А ти някакъв пишлигар на 16-17 години.
    Годините нямат значение.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Май си ме объркал с някой друг

Така ли...къде, как ? От къде разбра, че месото е било свинско ?
    В Пазарджик. В менюто си пишеше, че е свинско.

За изкупление го накарах да каже 77 пъти Отче наш на арабски

Мега фен
    Годините нямат значение.
    Абе не мога да повярвам, че си 16 годишен пубертет, ама айде, се направя, че ти вярвам. Ама аллях гледа.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Абе не мога да повярвам, че си 16 годишен пубертет, ама айде, се направя, че ти вярвам. Ама аллях гледа.
    Що? Може да е гениален ум (като мен).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си