Добре бе Метх, как на 16-17 години си намерил толкова време да се запознаеш с исляма на такова ниво. Тва за мен е уникално човек.
Аз на 16 играех мач на поляната и се целихме с фунийки, каква ти религия братче. Чак после ми дойде акъла.
Не е по-низша.
Жените са като цветя - нежни, красиви...и лесно се чупят...а останат ли без вода,без слънце - увяхват.
А мъжете са силни, твърди, издръжливи - те са пригодени да вършат тежката (а може и не толкова тежка) работа.
Единствената работа на жената е да възпитава децата, да се грижи за дома и да бъде упора на мъжа.
Както Блага Димитрова е писала ''Ти - слаборъката, да подкрепиш ръката корава.''
Последно редактирано от Meth : 09-19-2015 на 21:10
Благодаря.
Още от малък съм бил любопитен за много неща (сега също съм такъв) и когато искам да науча нещо - научавам го и то супер бързо.
Например, когато бях пети-шести клас Химията за седми клас я знаех по-добре от седмокласниците.
Просто изведнъж ми дойде един мерак към Исляма...четох Корана и разбрах, че тия писания няма как да са измислени от човек (първо си мислех, че няма нещо като Бог, че религиите са създадени за да управляват маса хора)...привързах се към религията...заливах с въпроси един много добре запознат с Исляма ходжа и изучих почти всички клонове на религията си.
Гледах видеа в Youtube как с прекрасен глас четяха Корана...и сърцето ми трепваше...(знаете ли как се чувства един истински мюсюлманин когато прочете в Корана айети като ''В такъв случай кои блага на Господаря си отхвърляте?'' ? Сякаш ти се забиват мънички иглички в сърцето...и искаш да изкрещиш ''Не! НЕ отричаме!''...и избухваш в плач. ) Та така де, тогава попаднах на видеата на Ахмет Дидат и разбрах, че Ислямът е доста погрешно разбран (може би и затова отворих тая тема)...и си казах, че трябва да направя така, че на всички да им е ясно що е то Ислям.
Чудесно! Щом аз толкова те учудвам - създание на Аллах и възпитаник на Мохаммед...кой знае колко те самите ще те учудят, но преди това трябва да погледнеш Слънцето с отворени очи - да, първоначално тази светлина ще ти се струва мъчителна, но след това само тя ще ти осветява пътя, както нищо друго не може и ти ще вървиш по правилния път, без да се препъваш!
Последно редактирано от defender : 09-19-2015 на 21:57
И в какво се изразява по-сладкото на исляма.
Звучиш като ефтина реклама от Top Shop.
личи си, че исляма е религия създадена от търговец.
как да вникна уникално, хихи
Последно редактирано от defender : 09-19-2015 на 22:31
твоята (духовна/религиозна) история ми напомня за времето, когато се представях за пророк, като се опитвах да убедя едни хора, че Едем е анатомичното сърце на човека, а четирите реки, които извират от и се вливат в Едем(Битие 2) са кръвните потоци от двете сърдечни камери и двете сърдечни предсърдия - тогава още бях абсолютен начинаещ и си вярвах![]()
Последно редактирано от npp : 09-20-2015 на 10:44
Познавам само една, но със сигурност има и други.
чак пък да е окултна тази историята, която разказах, не е, и все пак съвестта ми дълго време ме измъчваше след това, при все че онези тогава не бяха чак толкова наивни (за) да ми повярват - но това беше преди доста години
какво толкова интересно би имало да си разказваме за окултни преживявания?!