.
Отговор в тема
Страница 139 от 204 ПървиПърви ... 3989129135136137138139140141142143149189 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 451 до 3 475 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Добре бе Метх, как на 16-17 години си намерил толкова време да се запознаеш с исляма на такова ниво. Тва за мен е уникално човек.

Аз на 16 играех мач на поляната и се целихме с фунийки, каква ти религия братче. Чак после ми дойде акъла.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Защо не жената? Тя по- низша ли е от мъжа?
    Не е по-низша.
    Жените са като цветя - нежни, красиви...и лесно се чупят...а останат ли без вода,без слънце - увяхват.
    А мъжете са силни, твърди, издръжливи - те са пригодени да вършат тежката (а може и не толкова тежка) работа.
    Единствената работа на жената е да възпитава децата, да се грижи за дома и да бъде упора на мъжа.

Както Блага Димитрова е писала ''Ти - слаборъката, да подкрепиш ръката корава.''
    Последно редактирано от Meth : 09-19-2015 на 21:10

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Не е по-низша.
    Жените са като цветя - нежни, красиви...и лесно се чупят...а останат ли без вода,без слънце - увяхват.
    А мъжете са силни, твърди, издръжливи - те са пригодени да вършат тежката (а може и не толкова тежка) работа.
    Единствената работа на жената е да възпитава децата, да се грижи за дома и да бъде упора на мъжа.

Както Блага Димитрова е писала ''Ти - слаборъката, да подкрепиш ръката корава.''
    Но в съвременния свят не е така, въпреки това мюсюлманите продължават да забраняват много неща на жените си.

Махни я Блага Димитрова, нейното "творчество" е плод на графомания.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Добре бе Метх, как на 16-17 години си намерил толкова време да се запознаеш с исляма на такова ниво. Тва за мен е уникално човек.

Аз на 16 играех мач на поляната и се целихме с фунийки, каква ти религия братче. Чак после ми дойде акъла.
    Благодаря.
    Още от малък съм бил любопитен за много неща (сега също съм такъв) и когато искам да науча нещо - научавам го и то супер бързо.
    Например, когато бях пети-шести клас Химията за седми клас я знаех по-добре от седмокласниците.
    Просто изведнъж ми дойде един мерак към Исляма...четох Корана и разбрах, че тия писания няма как да са измислени от човек (първо си мислех, че няма нещо като Бог, че религиите са създадени за да управляват маса хора)...привързах се към религията...заливах с въпроси един много добре запознат с Исляма ходжа и изучих почти всички клонове на религията си.
    Гледах видеа в Youtube как с прекрасен глас четяха Корана...и сърцето ми трепваше...(знаете ли как се чувства един истински мюсюлманин когато прочете в Корана айети като ''В такъв случай кои блага на Господаря си отхвърляте?'' ? Сякаш ти се забиват мънички иглички в сърцето...и искаш да изкрещиш ''Не! НЕ отричаме!''...и избухваш в плач. ) Та така де, тогава попаднах на видеата на Ахмет Дидат и разбрах, че Ислямът е доста погрешно разбран (може би и затова отворих тая тема)...и си казах, че трябва да направя така, че на всички да им е ясно що е то Ислям.

Но в съвременния свят не е така, въпреки това мюсюлманите продължават да забраняват много неща на жените си.

Махни я Блага Димитрова, нейното "творчество" е плод на графомания.
    Какво имаш предвид казвайки, че в съвременния свят не е така ?

Информирай ме още за Блага Димитрова, моля.

Мега фен
    Благодаря.
    Още от малък съм бил любопитен за много неща (сега също съм такъв) и когато искам да науча нещо - научавам го и то супер бързо.
    Например, когато бях пети-шести клас Химията за седми клас я знаех по-добре от седмокласниците.
    Просто изведнъж ми дойде един мерак към Исляма...четох Корана и разбрах, че тия писания няма как да са измислени от човек (първо си мислех, че няма нещо като Бог, че религиите са създадени за да управляват маса хора)...привързах се към религията...заливах с въпроси един много добре запознат с Исляма ходжа и изучих почти всички клонове на религията си.
    Гледах видеа в Youtube как с прекрасен глас четяха Корана...и сърцето ми трепваше...(знаете ли как се чувства един истински мюсюлманин когато прочете в Корана айети като ''В такъв случай кои блага на Господаря си отхвърляте?'' ? Сякаш ти се забиват мънички иглички в сърцето...и искаш да изкрещиш ''Не! НЕ отричаме!''...и избухваш в плач. ) Та така де, тогава попаднах на видеата на Ахмет Дидат и разбрах, че Ислямът е доста погрешно разбран (може би и затова отворих тая тема)...и си казах, че трябва да направя така, че на всички да им е ясно що е то Ислям.
    Ми честно казано, мен исляма с нищо не ме е трогнал, не това имах предвид, просто ти ме учудваш приятно много повече, отколкото аллях и мохамъд взети заедно.

Ми честно казано, мен исляма с нищо не ме е трогнал, не това имах предвид, просто ти ме учудваш приятно много повече, отколкото аллях и мохамъд взети заедно.
    Чудесно! Щом аз толкова те учудвам - създание на Аллах и възпитаник на Мохаммед...кой знае колко те самите ще те учудят, но преди това трябва да погледнеш Слънцето с отворени очи - да, първоначално тази светлина ще ти се струва мъчителна, но след това само тя ще ти осветява пътя, както нищо друго не може и ти ще вървиш по правилния път, без да се препъваш!

Мега фен
    но преди това трябва да погледнеш Слънцето с отворени очи
    ами не чувствам нужда, просто исляма не ми създава чувство, че нещо ми липсва и мога да го открия в него.

Тва е все едно да съм се нахранил с 10 големи дини и ти в същото време да ми поднесеш една мъничка леко зелена диня и да ми кажеш, погледни слънцето.
    Последно редактирано от defender : 09-19-2015 на 21:57

ами не чувствам нужда, просто исляма не ми създава чувство, че нещо ми липсва и мога да го открия в него.

Тва е все едно да съм се нахранил с 10 големи дини и ти в същото време да ми поднесеш една мъничка леко зелена диня и да ми кажеш, погледни слънцето.
    А откъде знаеш че тая малка моя диня, не е поне 10 пъти по-сладка от твоите 10 изядени дини ?

Мега фен
    И в какво се изразява по-сладкото на исляма.

И в какво се изразява по-сладкото на исляма.
    Не можеш да усетиш вкуса на динята, ближейки кората й, нали ?
    Така и не можеш да усетиш уникалното в Исляма, ако не вникнеш в него.

Мега фен
    Звучиш като ефтина реклама от Top Shop.

личи си, че исляма е религия създадена от търговец.

как да вникна уникално, хихи
    Последно редактирано от defender : 09-19-2015 на 22:31

Звучиш като ефтина реклама от Top Shop.

личи си, че исляма е религия създадена от търговец.

как да вникна уникално, хихи
    Не го обръщай на шега, голям си, недей да се държиш като децата.
    Виж ме колко съм сериозен...а мога и повече.

Мега фен
    Благодаря.
    твоята (духовна/религиозна) история ми напомня за времето, когато се представях за пророк, като се опитвах да убедя едни хора, че Едем е анатомичното сърце на човека, а четирите реки, които извират от и се вливат в Едем(Битие 2) са кръвните потоци от двете сърдечни камери и двете сърдечни предсърдия - тогава още бях абсолютен начинаещ и си вярвах
    Последно редактирано от npp : 09-20-2015 на 10:44

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    твоята (духовна/религиозна) история ми напомня за времето, когато се представях за пророк, като се опитвах да убедя едни хора, че Едем е анатомичното сърце на човека, а четирите реки, които извират от и се вливат в Едем(Битие 2) са кръвните потоци от двете сърдечни камери и двете сърдечни предсърдия - тогава още бях абсолютен начинаещ и си вярвах

Град
    Sedes Sancti Petri
    Какво имаш предвид казвайки, че в съвременния свят не е така ?

Информирай ме още за Блага Димитрова, моля.
    Казвам, че жените в днешно време също могат да издържат семейство.

Няма какво повече да ти кажа за нея, чадо.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Леле, история от съкровищницата на npp. Разкажи ни още някоя, дори може да направиш тема и да разказваме истории за окултните си занимания.

Казвам, че жените в днешно време също могат да издържат семейство.

Няма какво повече да ти кажа за нея, чадо.
    А според теб могат ли да търпят капризите и нуждите на 4-ма мъже ?

Град
    Sedes Sancti Petri
    А според теб могат ли да търпят капризите и нуждите на 4-ма мъже ?
    Някои могат и на повече от четирима мъже.

Някои могат и на повече от четирима мъже.

Браво на тях (не ми се вярва, но както и да е).
    Познаваш ли жени, които биха искали да се омъжат за 4-ма мъже ? (или поне за 2-ма?)

Град
    Sedes Sancti Petri
    Познавам само една, но със сигурност има и други.

Познавам само една, но със сигурност има и други.
    Сугурно има, но са супер малко (поне така мисля).
    А тия мъже в съвременния свят, според теб как биха споделили тая жена ?
    Постави се на мястото на мъж, който е женен за жена, която е омъжена за други 3-ма мъже.

Мега фен
    Леле, история от съкровищницата на npp. Разкажи ни още някоя, дори може да направиш тема и да разказваме истории за окултните си занимания.
    чак пък да е окултна тази историята, която разказах, не е, и все пак съвестта ми дълго време ме измъчваше след това, при все че онези тогава не бяха чак толкова наивни (за) да ми повярват - но това беше преди доста години

какво толкова интересно би имало да си разказваме за окултни преживявания?!

чак пък да е окултна тази историята, която разказах, не е, и все пак съвестта ми дълго време ме измъчваше след това, при все че онези тогава не бяха чак толкова наивни (за) да ми повярват - но това беше преди доста години

какво толкова интересно би имало да си разказваме за окултни преживявания?!
    И на мен ми е интересно за окултните ти преживявания. Може да направиш и тема, както каза и inewton.

Мега фен
    И на мен ми е интересно за окултните ти преживявания. Може да направиш и тема, както каза и inewton.
    не ме занасяйте, нали знаете, че не се занимавам с окултизъм

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си