.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    да питам каква е основната разлика между двата вида ислям, сунните и шиите (сори за глупавия въпрос, знам че мога да прочета и в интернет), и да питам Meth, ти постиш ли? А за молещите се в джамията, да кажа само, че по-принцип мъжете и жените трябва да се молят в отделни помещения, то жените да са зад мъжете за пръв път го чувам. И имам друг въпрос, какво казва исляма за обратните.
    Сунните са тези които се водят най-вече по Корана и по Суната - животът и пътят на Мохаммед(МН).
    А Шиитите, наричани още алиани (чувал съм и наименованието ''дервиши'') повече почитат Али, който е зет на Мохаммед(МН) и все са на вълната, че ако Мохаммед(МН) не беше станал пророк, то Али щеше да бъде. Шиитите не влизат в джамии, защото Али е бил убит по време на намаз в джамия (та това е голям чест, но те си знаят...).
    Не е нужно да са в отделни помещения, не пречи жените да застанат отзад и така да се молят.
    Хомосексуалността е забранена. В Корана е описан един народ - народът на Лут, които са били хомосексуалисти и Аллах ги е наказал заради това...дори има открити исторически останки на хора, за които се смята, че са от това племе.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    А Шиитите, наричани още алиани (чувал съм и наименованието ''дервиши'')
    шиити и алиани не са ли различни неща, а дервишите не са ли някаква сунитска секта.
    Последно редактирано от defender : 09-23-2015 на 20:15

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    шиити и алиани не са ли различни неща, а дервишите не сали някакво сунитска секта.
    Важното е, че всички са ерес... дервишите също имат нещо общо с Алианите, но май наистина не са едно и също, трябва да проуча по-добре.
    Алиани(къзълбаши) е наименованието на Шиитите на Балканите.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    А Шиитите, наричани още алиани
    Мисля, че ги наричаха алуити.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Мисля, че ги наричаха алуити.
    Наричат ги по доста различни начини според географското им местоположение...така че няма да се учудя ако ми изброиш още поне 5 техни наименовения...

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Наричат ги по доста различни начини според географското им местоположение...така че няма да се учудя ако ми изброиш още поне 5 техни наименовения...
    Сега проверих, били клон на шиизма. Въпреки че не знам дали да вярвам на интернет. Това за алуитите ми го е казвал внук на ходжа.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Сега проверих, били клон на шиизма. Въпреки че не знам дали да вярвам на интернет. Това за алуитите ми го е казвал внук на ходжа.
    Аха, значи почти същото.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си