о, Одине, не е възможност да си толкова глупав, честно.
не са биологично близо, добре, идеално, но има една малко подробност - ИМАШ СЪЩИТЕ ФАКАНИ КЛЕТКИ КАТО ХОРАТА. Нашите просто са доста по-сложни. Базовото е еднакво.
Въглехидратите не са само захари и никъде не съм го написал. Но ти казваш, че трябва да ядеш захар и аз те питам как преживяват тези без захар, дори без сладки храни. Са ше кажеш, че не са само сладки :Д Ама като нещо не яде сладките въглехидрати, едва ли ще тръгне да копае картофи или пък ориз. Основния източник на нутриенти за повечето животни идва от неща, които ние не сме способни да смелим.
Примерно горилите като по-близки до нас приемат по около 1,5-2 гр протеин за кг телесна маса. Една факана горила е половин тон ебати. И това цялото нещо го поглъща джвакайки някви листа.
Не знам колко има в черния дроб на бяла мечка, защото нещата, които могат да убият бяла мечка са твърде могъщи, за да се сравняваме с тях. А никой човек не яде мечки. Но виж в пилешкия дроб има точно 0 въглехидрати. Ти да видиш. От къс 28 гр, 7 ще са протеин и 0 въглехидрати, има 2 гр мазнини и бая витамин А. Тялото ти спокойно може да функционира без въглехидрати. Друг е въпроса, че ние сме пристрастени към сладкото и въглехидратите като цяло. Ако ядеш само салати и месо вероятно ще усетиш огромна разлика в настроенията и характера си.
с няколко лирически отклонения, ама да си знаеш.
са ще отговориш пак нещо изключително глупаво и so on and so forth