- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2015/2016
Леле,аз вече забравих какво означава матура, пък какви страсти са били.. Деца, не се впрягайте. Нищо в живота ви не определя.
Не виждам никой да се е впрегнал, но мерси. А ти на колко години си, че ни наричаш деца? Не, че не сме, но звучи все едно си поне десет години по-голям...![]()
ем, аз писах биология, защото оценката по АЕ /с който се справям по-добре отколкото с биологията/ от дипломата ми е балообразуваща Д: за уни
тъй че сиг и тя така хд
така де, ако кандидатствам ще ми е балообразуваща
и въпреки че ще ходя на кандидатстудентския по АЕ... м
абе мисля да си сложа раничката и да тръгна да обикалям една година
днеска осъзнах че нито в София ми се ходи особено, нито имам голямо желание да уча това, дето мислих да уча
нз, май ще пропусна една академична година като гледам
нашите ме подкрепят
зн че никой не ме е питал и не е тема и т.н., просто исках да си споделя
Последно редактирано от lunacy : 05-21-2016 на 21:30
Интересно ми е защо сте избрали матура биология. Това не беше ли единствената матура, за която при грешен отговор отнемат точки?
^ е нз, скалата е както на другите матури
с ограждане е главно, а писмената част не изисква кой знае колко описателност
води се от по-лесните като цяло
Заради тъпата образователна система?
Просто кандидатствах с изпити по биология и химия. И двата изпита са много тежки и изискват много учене. Ако запиша някоя от тези две матури ще ми се смъкне бала за кандидатстване, ако не изкарам 6.00 на самата матура. Бала за кандидатстване се определя от оценките от дипломата по биология и химия (където имам 6.00),а ако държа матура ми се взема матурата. Тоест и да изкарам 5.95 на матурата ще е зле за мен![]()
не е нужно да те пита някой, темата си е точно за това.
И на мен не ми се ходи в София. Искам да уча в Пловдив, но пък той е в София... после се сещам как бих заминала някъде заради някого, но никой не би го направил за мен и се отказвам да ходя там след като не ми харесва. И без това има цяло лято, не се знае дали още ще ме търпи и ще има напредък. Честно да си призная, ако трябва да си избирам по град, не по специалност, отивам във Варна. Хем ще съм си на морето, хем вуйчо си търси персонал за заведението там, има и къде да живея... идилия. :д Далече от всичко и всички, ако може и да не се връщам, ще е бижу.
А ти какво си мислила да учиш? :д
да, същото е и при мен, само че с английския
хаха, да, ама аз честно казано се радвам че ми се наложи да погледна това-онова по биология... ако не беше заради матурата, сигурно въобще нямаше да се занимавам и щях съвсем да забравя някои от по-елементарните неща хД
природните науки не са ми любими много-много принципно xD
ох, радвам се че някой е прочел словоизлиянията ми xD
според мен винаги е грешка да отидеш на друго място единствено заради даден човек... особено пък ако мястото не те кефи, така че...подкрепям избора ти
пък и разстоянието София-Пловдив не е особено голямо
от личен опит, не е непреодолимо
аз не че върло не харесвам София, ама... както ти каза, ако нещата стояха по друг начин и имах повече избор определено не бих отишла там; един такъв безличен ми е целият град, все едно и също Д:
смятам да кандидатствам скандинавистика/японистика Д: в СУ тази година... но по принцип съм малко непостоянна и е възможно и нещо друго да ми хрумнеще видим
и за ПУ ще подам документи вероятно, въпреки че това, което не ме кефи там е че изборът на специалности не е толкова голям като че ли... а във Варна пък е съвсем ограничен хД
ти какво мислиш да кандидатстваш? ^^
Международни икономически отношения в ПУ, имам идеи за разни резерви, ще ги редя там на място. :д
За СУ най-олигофренско ми звучи Хебраистика, но още се чудя дали изобщо да подавам документи там. Европеистиката не е лоша, макар че имам познати, които не са се реализирали, ама то вече специалности с реализация няма май май. Та може това да пиша, зависи дали приемат само с матури, понеже на повече изпити няма да ходя просто.![]()
Както моята рода ми каза. Стига да си най-добрия в дадена професия и пари ще имаш, и ще бъдеш търсен. Разбира се и късмет трябва. Просто правете каквото ви харесва. И аз до преди по-малко от година не знаеш какво искам. Даже като реших, че искам да уча медицина пак се колебаех.. няма как да си на 100% сигурен. Просто послушайте сърцето си <3
Как какво? Нямаш ли поне малко желание (страст, мерак) в това, което вършиш, то няма да имаш и вяра в него. А от там и стимул да го правиш качествено. Разбира се волята може да идва и от самото трупане на пари..
А че не става с едно искарано висше от 4 години. Дори да си учиш както трябва, докато нямаш допития опит - няма успех. Ако пък говорим за научни постижния - въобще не може да очакваш нещо с един бакалавър. Учените години на ред четат и създаваш, а тези, които са са се развили по-бързо, съответно са стартирали по-рано в определените сфери.