- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Снимки на потребителите от раздел [Спорт и здраве] и други грижещи се за тялото сиV2
гликемичен индекс, бла бла, инсулинов спайкинг, бла бла
просто с овесените ядки получаваш повече фибри и по-малко калории, а те държат сит по-дълго, затова са по-добрия избор на въглехидрат. Никой бодибилдър или спортист като цяло не яде хляб докато се подготвя за състезание (или поне на мен не ми е известно фелпс да яде филии с лютеница преди състезание :Д:Д)
на много хора са им гадни, щото не внасят много вкус в ястието, но пък можеш да ги ядеш по толкова много начини, буквално вървят с почти всичко :Д
http://prikachi.com/images/13/8872013j.jpg
Изглеждам обаче доста набита. Тренирам лека атлетика от две години.
summerbulk2k16 върви мн добре, стигнах 2x bw тяга
![]()
Аз казах същото! Фибри=цеулоза=лайна! Буквално
!
По-добрият избор за какви цели? За качване или за сваляне? За теб може да е по-добрият избор, но за мен определено не е
.
Аз не се готвя за състезание!
Почти бях забравил за вкуса им!
Грешиш, и то много. Скорошно проучване показа, че голяма част от хората имат дефицит на фибри в диетата. Това, което бъркаш за овесените ядки е, че човек не може да ги обработи напълно. Тук грешиш, грозни приятелю мой. В 1/3 чашка овес, 1.3 грама са неразградимите фибри, а 1.4 грама се разграждат в човешкия организъм. Колкото странно да ти звучи, докторите препоръчват 80% от поетите фибри да са неразградими, демек, 20-24 грама неразградими фибри на ден. Казвам ти го, пак повтарям, защото над 70% от хората имат недостиг на фибри в диетата, не си единствен. Също, това, че се изхождаш повече, не означава, че ти пречи да качиш. След тренировка, голяма част от полезните вещества отиват във възстановяването на мускулите, част от които са фибрите, които намаляват възпалението.
Ще постна линк към проучванията: http://healthyeating.sfgate.com/inso...oats-7069.html
http://www.arthritis.org/living-with...flammation.php
http://main.poliquingroup.com/articl...peed_reco.aspx - линк, който може да ти послужи
ако тр ти давам линк тр да те пратя към личните ми съобщения които въпросния господин наспами
така да, ама не е нужно да се обясняваш на малоумни хора
представи си ако ежедневно ти се налага да разясняваш неща на подобни индивиди, няма да остане време да живееш
достатъчно е да видиш как изглежда тази гнида и да видиш как изглеждат спортистите които закусват точно това за да си направиш извод за ерудираността на грозния, ако толкова му е притрябвало да си провери сам, в нета е пълно с информация защо овесените ядки са фитнес храна (която естествено не е чудотворна) а филията с лютеница не
аз ги ям от време на време щото са ми писнали и между другото след овесени ядки огладнявам по-бързо, друг е въпроса колко овесениете ядки са овесени ядки щото тия за лев и нещо от кауфланд дето ги взимам много ме съмняват
иначе най се ядат ако си ги направиш с разни неща като половин ябълка, пр мляко, ленено семе, ядки (в най-добрия случай ореи или бадеми) и банан ама откакто спрях да ям банани ежедневно спрях и ядките щото банана ги правеше вкусни
Прав си, поклон! Точно затова спрях тия безсмислени спорове. Първо един, който отрича холокоста, след това друг, който дава хранителни съвети, а в същото време даже и гърдите му не са оформени, въобще не си струва да си хабиш силите и енергията. Но на мен пак ми е забавно да давам научно доказани факти с източници от академици.![]()
какви гърди
другаря е на системи с лютеница и си мисли че качва килограми
ДРУГ е въпроса ако нямаш пари за храна, ма не си казал а и в същото време си защитаваш оскъдната диета
мн зле
даже макарони със захар са милион пъти по-добре от 3 филии с лютеница
(да не кажа че ако си земеш кус кус и го правиш с масло и пр мляко и мед става божествено )
пита ме, отговарям му. Не ми пречи да казвам каквото знам и каквото мисля. Ако има почва за спорене, можем да спорим, но то няма, тъй че все тая.
Хлябът, който купуваме е пълен шит. Не знам дали знаеш какви неща стоят зад хлебната индустрия. Това, което ядем е може би толкова хляб, колкото аз съм олимпийски плувец :Д
Фибрите са важни за здравето на отделителната ти система in most part. Помагат за обмена на вещества (много общо казано без да навлизаме в подробности). It's good for you. Точка. :Д
Най-добрата диета е тази, която можеш да следваш![]()
Охо, прасчо здрасти! Точно ти ли се намери да даваш съвети за правилно хранене
?! Виж се на какво приличаш - аз може да съм по-близо до другата крайност но пак изглеждам много по-добре от теб
!
"Фибри" няма никаква научна стойност като израз, а това само по себе си подкопава достоверността на твърденията ти, базирани на статии от кифленски списания, писани за жени, които се люшкат от запек в разстройство през ден! И ти ли си така
?
Има "нишесте" и "цеулоза", които са вещества с формула и структура. Цеулозата не се усвоява от човешкия организъм по никой начин и става само на лайна! Това е неоспорим факт!
На такива като теб, с килограми, % мазнини и BMI, като твоите, може и това да препоръчват!
Аз съм от другите 30%!
Точно това означава - тялото изразходва излишна енергия да обработва "храна" която не се усвоява, не дава енергия и става само на лайна! От друга страна, това може да е доста полезно за хора като теб!
К'во възпаление бе мен?! Ти нещо тренирали ли си в живота си? А "фибрите" отиват директно в тоалетната като лайна и никъде другаде
!
Нормално - те не дават почти никаква енергия и минават през червата ти като по магистрала. Затова огладняваш.
Още кифленски храни и още лайна!
Зависи от представите ти за оформени гърди, а те са различни според това дали става въпрос за мъж или за жена
! А твоите гърди оформени ли са, а прасчо
? Какъв номер сутиен носиш
? А
!?
То кое ли не е?! Старая се да купувам по-качествен хляб.
По принцип си прав, но аз проблеми със срането нямам! А обмяната на веществата ми се случва с по-висока от средната скорост (което е очевидно от снимките ми)
.
Значи, ти си толкова тъп, колкото си и грозен. Аз, за разлика от теб, съм бил в лаборатория и знам как вървят тия проучвания. Не са "кифленски списания", ти даже не си отворил линка. Преди да бъдат публикувани, трябва да бъдат одобрени от определени институции. Че си прост, си прост, ама поне да видиш, че грешиш за много неща, защото не си слушал в часовете по биология (сигурно си завършил с 3-ка след поправителен). И верно си личи, че си нямаш на представа какво са фибрите. Казах ти, че една част от фибрите се разграждат от човешкия организъм, но ти си толкова тъп, че и това не можеш да проумееш. Смешно ми е как ти нито цитираш източници, нито си обосноваваш твърденията, а говориш през кльощавия си задник
Говоря ти за възпалението в мускулите бе, прост. Ти някога вдигал ли си тежести през живота си? На лежанката предполагам и лоста не можеш да вдигнеш. Когато са претоварени мускулите, те се възпаляват и са нужни протеини, аминокиселини и фибри, за да се възстановят (доказателство: http://www.news-medical.net/news/201...lammation.aspx). Вземи един учебник, че сериозно се излагаш. Ти като тоя алукард, изказванията ти не са базирани на никакви факти. В академичната сфера няма да издържиш и седмица, камо ли в лаборатория, както аз правя. Скрий се, сериозно.
Последно редактирано от HellKnight : 08-13-2016 на 12:53
абе, има немалко shitty проучвания, ако трябва да бъдем честни. Любимото ми е, че има до 70% по-голям шанс да те нападне акула, ако имаш хладилник :Д Д: :Д :Д :Д:Д Always question!
да, целулозата не може да бъде използвана от организма, но дава много плюсове, които не можеш да игнорираш просто така. Затова се препоръчва.
Correlation ≠ Causation. Това проучвене едва ли е казало, че има по-голям шанс да те нападне акула, ако имаш хладилник. Просто има някаква връзка.Аз се занимавам с такива статистически анализи и просто ми е обидно, когато невежи, прости индивиди като Грозния ги наричат "кифленски списания". Естествено, не трябва просто да гледаш резултатите, а трябва да разсъждаваш по тях.
Примерно, че намалява възпалението в организма. http://www.sciencedirect.com/science...12619813000508
Може и така да е, но не повече от теб!
Да не би щом ти го каза и веднага да е станало истина! Няма нужда да го отварям
. От интернет можеш да извадиш "доказателства" за всичко
!
В каква лаборатория си бил и по какъв повод? В деня на отворените врати ли?!
Ти или аз?! Както казах, "фибри" няма научна стойност като термин, има "нишесте", "цеулоза" и др. вещества и оттам си е чиста биохимия, без глупости
!
Възпаление?! К'во възпаление бе мен?! Или за "мускулна треска" говориш?! Сам не знаеш
!
Аз първи те попитах тренирал ли си нещо, но ти се направи, че не си видял въпроса, което си е ясен отговор само по себе си!
На лежанка със сигурност вдигам доста по-голям процент от теглото си, отколкото ти![]()
![]()
!!!
Фибри ли?! Ко? НЕ!
А ти прочети заглавието на темата и дали отговаряш на условията за да се изказваш тук! Защо не постнеш снимка, да те видят всички, колко си "оформен" и "атлетичен", вместо само да грухтиш
.
Яд те е и вероятно ми завиждаш и това много ме кефи![]()
!
Какви други ползи има, освен ползите за "отделителната система"? Питам сериозно!
ами както хелнайт каза, подпомага при възпаление, помага при усвояването на веществата, помага за цялостното здраве на човека. И думата, която търсиш е влакнини. Така се наричат на български :Д Фибри е чужда дума.
При храненето се използват храни богати на влакнини (целулоза и т.н.), за да запълват стомаха (буквално). Използват се и заради всичките полезни неща, които има в тях, защото зеленчуците са богати на влакнини, например.
Забавя навлизането на захари в кръвта, намалява шанса да умреш от инфаркт, помага за здравето на кожата. Чул съм бодибилдъри да твърдят, че когато увеличат приема на зелени храни (следователно и на фибри) тялото им не мирише, потта им не вони. Буквално всичко ти е по-добро при достатъчен прием на фибри.
Ние не сме ли сега в интернета бе, малоумник?!? По тази логика, никой не е прав в тази тема. Казваш, че знаеш повече от докторите и учените, които са участвали в статията. Е това, ако не е тъжно, е направо смешно.![]()
Остани си прост и тъп, па после се чуди защо не можеш да качиш килограми и никой не те харесва. Филии с лютеница ебати. Аз вдигам 80 кг, а ти колко можеш? Сега видях, че не знаеш какво означава възпаление на мускулите. Мускулното възпаление най-често настъпва в резултат на пренапрежение на мускула или група от мускули. Често това се наблюдава при спортисти и хора, които се занимават с активна тренировъчна дейност, но в действителност, това може да настъпи при всеки човек. Тия термини сигурно са много сложни за теб, затова малкото ти мозъче не може да ги проумее.
Последно редактирано от HellKnight : 08-13-2016 на 18:05
http://www.bb-team.org/articles/1546...-znaem-za-tyah
Няма значение, в медицината се използват interchangeably.
При възпаление на какво и по какъв механизъм?
Точно това правят - пълниш си стомаха с полуфабрикат на лайна, който за 3-4 часа в червата ти става на 100 процентови, първокласни лайна. На всичкото отгоре, тялото изразходва енергия, а не получава нищо от тоя процес. Ама щом си на етап да "чистиш", давай
!
Зеленчуците са много по-важни като източник на витамини, а цеулозата в тях спомага да не ти стане тапа на гъза и да не можеш да се изсереш. Това е може би единствената полза от цеулозата!
Митове от женските списания.
Това много повече зависи от личната хигиена и от гена, отколкото от това какво са яли.
Чак пък всичко! Както сам казваш - "достатъчен прием"! Аз ям достатъчно зеленчуци и сера редовно, така че за какво ми е да се тъпча с овесени/лайняни ядки и да си натоварвам организма с нещо безползно (както още му викат "баласт")
?
Ще ти се - щом ти не си прав, значи и другите не са прави, според тролската ти "логика"!
Защото винаги ще изглеждам по-добре от теб! А ти с твоите килограми си преизпълнил плана на стопаните ти за Коледа
!
Аз говорих за процент от собственото тегло! Ако кажеш и колко тежиш, ще ти го сметна, след като сам не можеш
!
Грозен, личи си, че си недорасъл и необразован, няма нужда да се излагаш повече. Не получаваш достатъчно внимание от близките, затова се правиш на голямата работа и се изкарваш прав за всичко (без да се обосноваваш). Знаеш ли кое е още по-смешно? Това, че все още си хабиш силите да отговаряш, вместо да работиш над себе си. Както един друг каза, юзъра ти е много точно отражение на душата. За разлика от външния вид, това нещо няма оправяне. На теб колкото и научни факти да ти показвам, ти все ще си останеш невеж. Като гледам на колко години си ми става адски забавно.
ПП: Още по-смешно е и как не отвори проучванията, защото много добре знаеш, че ще покажат, че грешиш.
Последно редактирано от HellKnight : 08-13-2016 на 22:53