.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 181

Тема: De Homophylophilia

Hybrid View

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Mithridates Виж мнението
    Не ми се вярва Августин ако реално е бил обратен да е променил сексуалната си ориентация. То не става от раз. Не е като да смениш възгледите си. Не е толкова просто.
    Мисля че хормоните и химията като цяло играят роля в това и с една томографска снимка на мозъка може да се установи с днешните технологии дали е обратен човека.
    Чакай малко. За Августин се казва, че се е отказал от греха, не че е сменил сексуалната си ориентация. Грях е ако мъж спи с мъже, не ако му се иска, но не го прави.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Чакай малко. За Августин се казва, че се е отказал от греха, не че е сменил сексуалната си ориентация. Грях е ако мъж спи с мъже, не ако му се иска, но не го прави.

Чакай малко. Какво ще рече да се откажеш от греха? Но преди това какво ще рече да го приемеш? Означава ли това на пример че този който го е ''приел'' не се разкайва за него? И по пътя на логиката този който се разкайва значи се е отрекъл от греха? Това ли имаш в предвид. Така излиза че обратните все пак се допускат в рая в замяна на това да се отрекат от греха на това че са обратни? А къде е греха? Какво е то това "греха да си обратен" Ако се разкаеш но все пак оставаш обратен? Но пък за какво да се разкайва. Кое е грешното? На каква база се определя грешно от не грешно?

На пример. Къде е грешното да прекалиш с алкохола? Нали уж Бог дава на човека свободна воля. Защо ще му позволява нещо а после ще го съди? (искам да се има в предвид че аз се доверявам на науката и отричам цялата религиозна догма освен морала) и така човека прави свободен избор избира да пие. И защо Бог ще го съди като му е позволил да греши? И въобще по кое се определя кое е грешно и кое не?
    За един е правилно да убиеш за друг не! Но "Всичко е относително" .. всеки има свои разбирания за правилно и неправилно.
    Така че как може един Бог да реши вместо друг кое е правилно решение. На каква база се определя правилно от неправилно? Кой може да ми докаже че злото е неправилно и как? Щом е позволено да се извърши злодеяние. Щом вселенските закони не възпират това как ще е забранено. Препилия на пример вреди лично на своето здраве. Но той поема цялата отговорност и последствията (здравословните) защо трябва някой друг допълнително да го праща в ада след това? Няма нищо правилно и не правилно. Човек е мярата за всичко и човек сам си поема последствията.
    Последно редактирано от Mithridates : 09-11-2016 на 12:38

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си