.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 46

Hybrid View

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    милиарди човеци все още страдат и не се намира пълно спасение за тях, така че заслужава ли си да си губим времето със суетни препирни седнали удобно пред компютрите си?!, понеже едва ли някой от нас щеше да може да си го позволи ако беше на мястото на някой от онези, на които бедността им е най-малкият проблем - истински праведният не се занимава със суетни интриги, но проявява поне едното уважение към факта, че милиарди души се мъчат, и е истински късмет да не си на мястото на ни една от тях...
    И ти с твоята вяра ли ще ги спасяваш, фарисею? Откажи се. Не обричай душите на грешниците на вечна погибел.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    И ти с твоята вяра ли ще ги спасяваш, фарисею? Откажи се. Не обричай душите на грешниците на вечна погибел.
    не претендирам за това някой да бъде спасен на всяка цена чрез мен, за мен е важно да има истинско спасение за човеците и въобще за душите, вместо да останат ощетени

моя вяра нямам, опитвам се да следвам вярата на Исус, и вярвам, че с Неговата вяра всякакви добри неща са възможни

Град
    Sedes Sancti Petri
    не претендирам за това някой да бъде спасен на всяка цена чрез мен, за мен е важно да има истинско спасение за човеците и въобще за душите, вместо да останат ощетени

моя вяра нямам, опитвам се да следвам вярата на Исус, и вярвам, че с Неговата вяра всякакви добри неща са възможни
    Основното и най- важно средство на мисионерството (евангелската мисия, спасението, наричай го както е искаш) е проповедта. Теб досега не съм те виждал да проповядваш. Как тогава очакваш да привлечеш хора към вярата?

Мега фен
    Основното и най- важно средство на мисионерството (евангелската мисия, спасението, наричай го както е искаш) е проповедта. Теб досега не съм те виждал да проповядваш. Как тогава очакваш да привлечеш хора към вярата?
    ако Бог Отец не ги привлече, или те сами не проявят интерес към вярата, никой друг и нищо друго не ще може да ги привлече в това отношение

трябва да си доста сляп за истината за да кажеш, че в постовете ми от този раздел на форума няма проповядване на Божията истина

Град
    Sedes Sancti Petri
    ако Бог Отец не ги привлече, или те сами не проявят интерес към вярата, никой друг и нищо друго не ще може да ги привлече в това отношение

трябва да си доста сляп за истината за да кажеш, че в постовете ми от този раздел на форума няма проповядване на Божията истина
    По това съм съгласен с теб.

По второто не съм. Какви проповеди са тва? Ти просто вадиш цитати от Библията без да ги обясняваш. Да не мислиш, че всеки може да разбере какво се има предвид с тях (особено като не са в контекст)?

Мега фен
    По това съм съгласен с теб.

По второто не съм. Какви проповеди са тва? Ти просто вадиш цитати от Библията без да ги обясняваш. Да не мислиш, че всеки може да разбере какво се има предвид с тях (особено като не са в контекст)?
    а нима в мои постове нямаше обяснения за духовните неща отделно от цитати(те), дори не един от форумните потребители отбеляза, че са обемни като чаршафи, и колко пъти имаше пояснения в цитатите, които бяха представени в мои постове?!, и да, не всеки е разбирал всичко, но и Бог не е обещавал, че ще прати пророк, който да разясни всичко на всеки, понеже каква вяра ще е ако човек е повярвал чак след като е получил пълното обяснение за всичко относно духовните неща?!

"блажени ония, които, без да видят, са повярвали." Йоан 20: 29

ето как вярата не е като науката, защото науката учи хората на всичко, което изучава, докато във вярата човек трябва да вярва при всякакви обстоятелства, дори и когато не намира информация за много от духовните неща, което дори само по себе си е доказателство за това, че в своята същност вярата е вярност(преданост), ако не към самия истински Господ Бог, то поне към доброто/любовта/правдата, така че няма как да се направи съвсем удачно книга с пълно обяснение за всичко относно духовните неща според Неговата истина, но ако човек упражнява/практикува вярата в Него правилно, тогава ще може да Я разбира повече, обаче не да знаеш цялата истина е най-голям приоритет в това отношение, но да допринасяш за всеобщото спасение в Него
    Последно редактирано от npp : 10-28-2016 на 18:09

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си