- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Има ли начин да спра да мисля само за последствията?
 Отговор в тема
 Отговор в тема

не претендирам за това някой да бъде спасен на всяка цена чрез мен, за мен е важно да има истинско спасение за човеците и въобще за душите, вместо да останат ощетени
моя вяра нямам, опитвам се да следвам вярата на Исус, и вярвам, че с Неговата вяра всякакви добри неща са възможни
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

а нима в мои постове нямаше обяснения за духовните неща отделно от цитати(те), дори не един от форумните потребители отбеляза, че са обемни като чаршафи, и колко пъти имаше пояснения в цитатите, които бяха представени в мои постове?!, и да, не всеки е разбирал всичко, но и Бог не е обещавал, че ще прати пророк, който да разясни всичко на всеки, понеже каква вяра ще е ако човек е повярвал чак след като е получил пълното обяснение за всичко относно духовните неща?!
"блажени ония, които, без да видят, са повярвали." Йоан 20: 29
ето как вярата не е като науката, защото науката учи хората на всичко, което изучава, докато във вярата човек трябва да вярва при всякакви обстоятелства, дори и когато не намира информация за много от духовните неща, което дори само по себе си е доказателство за това, че в своята същност вярата е вярност(преданост), ако не към самия истински Господ Бог, то поне към доброто/любовта/правдата, така че няма как да се направи съвсем удачно книга с пълно обяснение за всичко относно духовните неща според Неговата истина, но ако човек упражнява/практикува вярата в Него правилно, тогава ще може да Я разбира повече, обаче не да знаеш цялата истина е най-голям приоритет в това отношение, но да допринасяш за всеобщото спасение в Него
Последно редактирано от npp : 10-28-2016 на 18:09