.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от Юнгинген Виж мнението
    Каква е волята на Човекобога тогава?
    Смисъла на свръхчовека е във волята му, а не в какво волята му се изразява.
    Да, по-близо е до божественото от нормалния човечец, защото да отречеш Бог е да го заместиш,
    Аз не отричам Бог. Аз съм Бог. Аз съм Ти, и Ти си Мен, и всички СМЕ заедно. Но ето че ТИ, в желанието си да си ТИ, също МЕ виждаш като ТИ, тоест всъщност виждаш само СЕБЕ си. И после ме питаш, защо не си като МЕН
    Но пак питам, каква е волята на Човекобога; ако ти в тоя момент беше истински сузерен на тленната си реалност, как щеше да засвидетелстваш своя атеизъм, по какъв начин щеше да живееш извън Бога, какво щеше да е действието, с което щеше да отречеш Божественото?
    Но аз съм божественото. Защо да отричам себе си?
    Какво ако паднеше цялата власт на плещите ти, че ти готов ли си да я носиш? За какво ти е да я носиш?
    Няма нищо божествено във властта, освен във властта над себе си, а тя пада върху на всеки плещите, сам за себе си? За какво ти е да я даваш на някои друг, които да ти милва душата, да ти говори като баща на син, да те обвинява че си съгрешил и после да умира на кръст за твоите грехове? Дали не е защото само страхливеца не може да понесе или дори да извоюва властта над себе си, и затова я дава на някой друг? Само страхливеца се моли, свръхчовека се бори.
    Последно редактирано от DoctorSatan1488 : 04-28-2019 на 15:39

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си