.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Какво на цитата не му е православното?

Ако вникнеш в смисъл, ясно се вижда че цитата призовава човек да не заменя реалността с лъжливи изтукани, дори и тази реалност да е горчива, а да се опита да я преживее каквато е и каквато му се поднася и да извлече реалната полза.

И какво му е на Паулу Коелю или Хорхе Букай? Намекваш, че те не са добри и свестни хора и не могат да кажат нищо смислено ли, че Бог се е отрекъл от тях и всяка тяхна дума води към ада ли?
    По същата логика можем да смятаме за православни и цитати от Ратцингер или някой протестантин.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    По същата логика можем да смятаме за православни и цитати от Ратцингер или някой протестантин.
    Просто кажи, защо смисъла на текста не е православен - точно и ясно.

Разбойника на кръста да не е бил православен, но думите, които изрича имат православен смисъл и Христос е приел думите му, а не му е казал ти не си православен, стига си ми говорил, щото отгоре на всички си и разбойник. НалЕ.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Просто кажи, защо смисъла на текста не е православен - точно и ясно.

Разбойника на кръста да не е бил православен, но думите, които изрича имат православен смисъл и Христос е приел думите му, а не му е казал ти не си православен, стига си ми говорил, щото отгоре на всички си и разбойник. НалЕ.
    Щом темата е православие трябва да се публикуват цитати от православни отци и автори.

Не съм казал, че цитата не е православен. Те и мюсюлмани могат да ти кажат неща, в които вярват, които важат и за православието.
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Щом темата е православие трябва да се публикуват цитати от православни отци и автори.

Не съм казал, че цитата не е православен. Те и мюсюлмани могат да ти кажат неща, в които вярват, които важат и за православието.
    А тогава аз откъде да знам, че ти си наистина православен и оттам, че трябва да вземам нападките ти към мене относно православието под внимание. Ето че, ако следваме твоята логика, взаимоотношенията се превръщат в пародия.
    Последно редактирано от defender : 09-19-2019 на 21:31

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си