- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сатанизъм
Тая тема, така като гледам, вече е изпята песен.
Брех, пусти му тролове - дойдоха, видяха и ... преебаха темата. Shame on you, ghostuser001!
Ма, то тук и едни сатанисти - по приказки, но не и по дела..
Ами то какво да очакваш от такава тема?
Едно, че няма една унифицирана дефиниция за това какво е истински сатанизъм и всеки е свободен във фантазията си, второ, че с изключение на hecu2, никой с абсолютно нищо не се постара. Дори авторката не представи някакви "по-така" идеи и така остави него сам да доразвие уж нейната собствена тема с на свой ред свои уж малко "по-така" неща, но така и без да се намери някой, който да ги репликира (аз лично нямах търпението или времето за това), той се отпусна и почна да говори класическите в свой стил неща "ала зона 51, ЦРУ, САЩ, юдо-масонския световен политически и медиен елит (за кратко "магическата" дума "Кабал") до "ела ми в сайта и го прочети" " и всичко останало за каквото се сетиш. И въпреки (или пък вместо "въпреки", "съвсем очаквано") от това, че той забърка толкова много неща в казана, пак нищо не се получи... И така си мисля, че всеки мислещ човек до този момент би се отказал темата в този й вид, освен ако не очаква до степен на фанатизъм, че светът в края на краищата се ръководи от рептили от някое друго измерение. И докато такъв извървява пътя, по който да затвърди личната си убеденост в наличието на тази конспирация, всичко от пиенето на кръвта на уплашени предварително за целта деца, така че в която после да тече пресен адреналин, което правят юдо-масонските елити, за да се живеят по-дълго и да имат власт, та до това, че на северния полюс има вход към друго измерение, му се струва съвсем убедително и правдоподобно... Та някъде между тези редове няма как да не попадне и "Сатанизма"...
Последно редактирано от TrollFactory : 10-16-2019 на 13:27
Аз наистина искам все още да водя дискусия с вас по тази тема, тъй като така и не съществуваше място, където да говорим свободно и открито. Но се появиха ей едни такива като heccu2, които пишат неща на едро, без дори да се съобразяват със дотогавашния разговор и меко казано отказаха хората да се занимават с тази тема повече.
Но вината си е моя - да създам подобно нещо във вече нефункционираща среда е фатално. Ако примерно беше същото нещо направено по времето на kalpazanka и Sh@d0w щяха да се вземат мерки по тези разсъждения, ако не ги изтрият, то поне да ги съкратят или ако някой се оплаче, да се прати предупреждение. В интерес на истината нямаше да има такива потребители първоначално. Нямаше и да я изтрият, защото е на мястото си (философия и религия).
Не обвинявам форума - в края на краищата аз се мотивирах да създам темата, TrollFactory, но една птичка пролет не прави. Жалко, че не достигна твоите очаквания..
Аз пък мисля че се получи добра тема. Не знам какво очаквахте от един прост форум. Така или иначе никои не разполага с вътрешна информация, а то друга по темата няма. Hecu2 написа интересни неща, но явно реши да се изживява като някакъв форумен просветител и да вмъква някакви послания и негови си филми, което малко развали цялата работа.
Фъзи, не знам защо се оплакваш от дългите постове. Никои не ти е виновен че ти е малък attention span-a.Аз предпочитам стени от постове, вместо някакви тролски червеи от кофата като ghostuser дето пишат по две изречения.
Поздравления Трол Фактори за винаги уместната критика. Това което ме притеснява обаче в критиките ти е иронизирането и импликациите че няма конспирация и всичко това са просто филми. Конспирацията си е там, ефектите са видни за всеки с малко мозък - отричане на световния ред може да направи само или глупак или лъжец. Въпросът е доколко глобалните процеси са повлияния от нечии манипулации, и доколко са продукт на просто естествения ход на нещата, и естествено каква е краината цел.
Сатанистите празнуват ли хелуин?
Изобщо, сатанистите имат ли празници и как ги празнуват - с оргии, пиене на човешка кръв и после друсват една ръченица ли?
Последно редактирано от defender : 10-17-2019 на 09:43
Ами нали и аз това се опитвам да кажа. В 'Православие' TrollFactory поиска темата да е интересна, но калко интересна може да е подобна тема? Тема като всека
друга тема..
Виж сега, аз нямам нищо против да чета дълги мнения, стига да са интересни! А тези на heccu2 не са! Не е моя вината, че не може да си изрази мисълта с половината на думите му, както аз мога, защото съм наясно, че не всички имат времето и нервите да четат.
[QUOTE=defender;11617528]Сатанистите празнуват ли хелуин?
Последно редактирано от Rengur : 10-17-2019 на 13:09 Причина: Спазвайте добрия тон!
На мен ми бяха интересни, но само като информация. Претенциите за компетентност, както и утвърждаването на лични истини и позиции като абсолютни и единствените правилни ми доиде в повече. Мисля че се издразни, защото hecu2 написа толкова много глупости, но в такъв голям обем, че на никои да не му е занимава да ги дроби и нищи една по една, с което автоматично отърва повечето основателна критика.
Искам да попитам най-учтиво модераторите, защо ми изтриха моя пост, в който нямаше език на омразата, а поста на FuzzyDesertPaw, в който действително имаше език на омразата, само го коригираха, но не го изтриха?
Каква е причината? Мерси!
ПП: Да не би FuzzyDesertPaw да е този модератор?
Аз няма да разчитам на друг потребител, за да си набавям информация за това което ме интересува. Плюс това постовете съдържаха някои ненужни и злобни забележки, също така призна, че това го прави за внимание и за да провокира. Тоест имаме на лице един голям attention w**re.
Мда, ти хем ми казваш, че си искала да гори половината форум и затова нямало как да си модератор, хем после се изказваш, с модераторска компетентност, кое било за бан и кое не. Доообре.
Няма проблем да ми изтрие поста, просто да напише защо - примерно да ми беше изтрил само думите в поста (както коригира твоя пост) и на тяхно място да беше написал защо ги е изтрил, а то какво се случи, целия пост изтрит и нищо. НалЕ.![]()
Последно редактирано от defender : 10-17-2019 на 15:01
Това,че искам форума да гори, не значи че си позволявам свободия като тебе с изкази и както виждаш цензурирам някои думи. Защото дори и да направя опит да "подпаля" форума, първо ще ми изтрият повечето мнения и ще ми дадат бан за винаги. Няма смисъл.
А това, че не ти харесва, че са ти изтрили поста - отиди и подай сигнал, вместо да мрънкаш.
Последно редактирано от ghostuser001 : 10-17-2019 на 17:56
Аз не виждам логиката в споделената критика.
Например:
1. Да се стремя към внимание? Разбира се. Но аз не си изтъквам личността. Изтъквам любопитна информация, с цел да привлека вниманието към четене. В това съм неразбран.
2. Нахвърляне? Разбира се. Аз не съм автор на нищо от това. Предварителното ми очакване е, че който го заинтересува нещо конкретно, ще провери в източника (където обосновките са достатъчно пространни). В това съм неразбран.
3. Убил съм желанието за дискусия? Каква дискусия? Никой няма какво да каже. Никой не е пречил на никого да каже, каквото е имал за казване. В това съм набеден.
4. TrollFactory да има уместна критика? ТролФактори има ПОСРЕДСТВЕНА критика. Напълно съм съгласен, че започва уместно. Но това обикновено е в първото изречение. Нататък много бързо критиката му прелива в предразсъдъци, което е модела да доказваш, че нямаш сестра, а не реална критика. (В последния случай, горния, невярно създава впечатлението, че поддържам теориите на Дейвид Айк (явно това е най-близко звучащото нещо, което е чел), а Дейвид Айк е измамник, с който моите публицистични дейности никога не са се занимавали.)
Вместо това, аз имам следните впечатления:
1. Потребителите (настоящите) на форума имат самочувствието и очакването, че форумът им е бащиния.
- очакват, че форумът трябва да им изнася на очакванията;
- очакват, че са центъра на форумната платформа и всичко е направено да им угажда;
- очакват, че техните вкусове (дали нещо им харесва или не) дават легитимност на изявата;
За щастие, от това, което аз дотук съм видял (има ли месец?), модераторите не се поддават на подканването да излизат извън професионалната активност.
В действителност - това не е държавата. Тук не си играем на демокрация (какво иска мнозинството). Платформата е инструмент за коректна изява на който иска да се изявява. И точно като такъв инструмент я ползва собственика.
Иначе, в неформален план, всеки форум се създава от онзи, който предоставя съдържанието. Потребителите на днешния ден произвеждат предимно неводещи доникъде "дискусии" и разговори, продължаващи вечно. Това, което аз почвам да говоря, обикновено знам как да го доведа до логичен край и финално заключение, по което да не останат отворени въпроси. Това се тълкува като "контра-продуктивно" едва ли не.
2.Потребителите нямат реалистична преценка за очакванията си.
- няма как хем да искаш дискусия, хем обаче да не ти се чете. Нали трябва да прочетеш нещо отвън, за да можеш да го споделиш вътре във форума? с опита е същото?
- няма как да искаш дискусия всеки път, ама никога да не се получава. Винаги това, което се получава, е дефакто това, което искаш. Вие искате първите три страници, и страниците след Страница 6. А на ТОВА може да се сложи каквото и да е заглавие (като Фънчат, Дневник, Разговорник и прочие).
Но както искате. Аз, лично, съм доволен =) Нека вие същото бъдете доволни на каквото искате да се получи, и всички са щастливи.
Последно редактирано от hecu2 : 10-17-2019 на 19:38
Ако беше така, щеше да споделяш информацията с която си се сдобил без излишни коментари и провокации, както всеки платен от автора/компанията/сайта (или доброволен, но с разрешение) разпространител би направил. Ти говориш за твои читатели, което значи, че злоупотребяваш с нечии други статии, учения и разсъждения за твоя облага. Ако ли не нямаше да повдигаш тема за "моите верни читатели" или "как мене ще четат", "добре, че съм аз" и т.н.
Много добре си разбран даже. Хубаво е,че признаваш, че вероятно крадеш информация (защото вече е ясно, че е на някой друг и вероятно не ти е дал разрешението да я използваш), тоест ти нямаш нито авторски права над това, което разпространяваш, нито разрешение от първоначалния автор. Не си мисли, че като те е нямало, хората не са били компетентни как да намерят това,което търсят. Аз, заради това казвам, че може да ти прекъснат акаунта - правиш нещо незаконно (нарушение на авторски права и разпространение на информация с авторски права без разрешение, само за някакъв, какъвто и да е било вид облага)
Напротив, дискусия съществуваше, всичко е написано, може да провериш мненията преди ти да се появиш. Ще цитирам, тъй като се съгласявам с думите на Kinspel666:
TrollFactory е един от малкото хора с наистина адекватно мислене. За сега всяка критика, която е казал, се е оказала вярна. Това, че не правиш разлика между обикновената критика, конструктивна критика и всички останали видове е въпрос на твоя разбор от познания и възможност за преценка. Всеки има право на всякакъв вид критика, без значение дали на критикувания му отърва.
Не забравяй, че и ти се причисляваш към "настоящите потребители", ти също имаш прекалено големи очаквания, от това как останалите трябва да възприемат мненията ти и как трябва да се водят дискусиите тук. Ти също очакваш внимание и безрезервно съгласие и доверие от нас, както и това, че ти харесва информацията на първоначалния автор на твоите разсъждения (вероятно от сайта в подписа ти), да я разпространяваш, без значение дали на някого му харесва или не.
Но това е просто форум. Целта му е да кара хората да разпускат и развлекат, като пишат глупости и да поприказват анонимно, а не да бъдат тъпчени с огромни маси информация, която е нужно много време да се разбере и преработи напълно, ето защо ти натоварваш и дразниш хората тук.
Също така, това че си тук от месец, не можеш да прецениш ситуацията както човек от година (мин. 12 пъти повече време), две или повече, тъй като не си наясно как един форум работи.
Аз нямам очаквания, следователно няма какво да губя или да се разочаровам от.
Не че не мога да чета, ето ще го повторя още веднъж:
Не се получава, защото това място е почти съсипано. Но дори и да не водим дискусия, то водим спор или разговор:
Тълковен речник
Спор - Спорът е обсъждане, в което се сблъскват различни гледни точки на участниците.
Разговор - Устна размяна на думи, на мнения.
Заключение: heccu2, никого не заблуждаваш. Внимавай какво казваш и защитаваш, защото вече си започнал да се увърташ като пате в калчища.
Фъзи, коментарът ти е смешен. Бих ти казал да не се излагаш, само че... просто е безсмислено да се говори на някой, който е вложил публичния си имидж в нещо, което се оказва пълна измама. Справяй се с комплексите си както си знаеш.
Отделям минутка за това включване единствено заради две важни клевети:
- че крада информация;
- че може да ми прекъснат акаунта, понеже правя нещо незаконно;
Пълен абсурдНо си струва да се посмеем на това до къде можеш да стигнеш, за да се правиш на интересна.
В тази тема, вместо да си почти нон-стоп вкисната и да гледаш хората навъсено, няма ли най-накрая да кажеш нещо интересно по въпроса.
Влизам в темата за да науча нещо за сатанизма и констатирам, че добре, че е hecu2 - почти 99% от нещата, който научих за сатанизма от тази тема са от неговите постове.
А 90% от твоето участие в темата е да злобееш по него и в същото време без да казваш нищо съществено за сатанизма. Само разбрахме, че си била в някаква сатанинска църква и още 1-2 деликатно поднесени неща. И това е?
Кажи поне нещо за сатанизма, където hecu2 не е бил прав или нещо, което не е споменал.
Последно редактирано от defender : 10-20-2019 на 21:32
За страничния читател, който е влазъл в темата с очакването да научи нещо, всичко е очевидно, така че няма какво да й се обръща внимание на Фъзи.
В маниера си Фъзи е напипала няколко основни неща за интернет-присъствието, само че в съзнанието й са изопачени и затова като ги прилага не постига нищо. Например, тя се опитва да стъпи на някакъв пиадестал и да се изявява от неговата височина. Естествено, че се прави така - нужно е да си съградиш някаква основа, за да се издигнеш малко над тълпата, за да говориш свободно пред нея.
(Това е формата на древния гръки форум - всичкия народ се събира на място, което е близо или слято с пазара, и разни хора говорят от собственоръчно направени или предварителни иззидани малки трибуни.)
Само че Фъзи не разбира, че платформата, от която тя се опитва да говори, е била преходна - на каквото и да е придавала осанката на образа си през годините вече го няма. Аз съм новодошъл и не го виждам, а тя не може да го посочи. Действията й от това отдавна ерозирало и изронило се подиумче са безсмислени и не постигат нищо в политически план, активността й се свежда до драматизиране на това кой говорел за нея и до докладване на някакви пренебрежими спамчета. Има някакав интуиция за това, че може би е полезно да предприеме градивна инициатива, като отвори интересна тема, само че няма ресурса и ноу-хауто.
Обръщам внимание на горните две клевети, защото са най-известните "опорни точки" на невежия човек, който отказва да се образова
Все едно това, че дадена информация не е в оригинално авторство, има каквото и да е отношение към факта, че невежият отказва да научава нови неща. Не се отчита факта на препредаването на информация с цитиране (което е основен прийом във всяка книга, на невежият няма как да го знае).
Все едно точно аз бих се впечатлил, ако нарушавам закона (при все всичко, което съм казал и описал за себе си). Но колкото и да ми се искаше, това дори не е така, защото всеки превод, според настоящите закони на проклетата република, се води собственост на преводача и дори не е нужно да се пита автора на оригиналния език.
Друг е въпроса, че трябва да ми се благодари за всичко това, което споделям абсолютно от идеалистични възгледи. Прочетох нещо и за някакво "облагодетелстване"Всъщност, четки за егото ми от Фъзи е минималното, което заслужавам в действителност
Но както и да е...
За да не излезе, че само спамя, ще спомена поне едно нещо интересно (преди да разглася завършека на новия материал):
Като стана дума за "превръщане в рептилоиди" (ТролФактори заподозря, че така съм щял да изкарам нещата) или така нареченото "шейпфифтване"... всъщност... да, това Е нещо.
Програматорите винаги носят маски или костюми, докато програират жертвата. Това се прави, защото ако жертвата успее да се откъсне от контрола (умствения програминг и мрежата на насилващата организация) и потърси помощ от специалист (именно затова са ни известни тези неща - защото това често се случва) и специалистът се опита да разбере кой е извършителят на насилието, в началото на прилива от такива жертви отговорът е:
- Дядо Коледа.
...Защото в самото начало програматорите носели костюми на Дядо Коледа, докато изтезават жертвите с цел травмиращ майндконтрол. Стремежът е, след всичко, което споделят под хипноза или искрено в будно състояние, тази една реплика за извършителя да дискредитира всичките им показания и в крайна сметка да наклони везните натам, че жертвата да свърши в лудницата или друго психиатрично заведение, откъдето мрежата на контролите й лесно може да си я върне (обикновено всяка майндконтрол-мрежа има силни позиции в тези заведения).
Е... Основният свидетел на Дейвид Айк е една жертва на Монарх (вид програмиране), която е била ползвана като програмиран ритуален образ на висша жрица за някои ритуали. Тя твърди, че британското кралско семейство се преобразявало на човекоподобни гущери (рептили) и именно ТОВА от показанията й се взима за чиста монета. И оттам насетне Дейвид Айк създава легендата, за да си продава книгите.
А всъщност тименно ТОВА е невярното - просто се ПРЕОБЛИЧАТ като гущери, повтаряйки много ритуали от древен Египет, където змията е била на ритуална почит, дори е била инсигния на властта и както знаете символът й се е носел на челата на властимащите. Оттам насетне трансовото състояние и програминга създават на жертвата убеждението за реалистично и емоционално подплътено преживяване.
Но да не се обяснявам като ученичка, че отново няма време... =p
Добре тогава, след като аз съм толкова грешна, злобна и какъвто и лош етикет сте ми лепнали, можете вие (defender и heccu2) да си го обсъждате сатанизма, да си пишете и да си гукате на воля, след като толкова съм ви пречела За стотен път казвам, че аз казвам каквото мисля. Влизам само горе - долу да видя какво се случва тук, но вашите нереални очаквания към мен да направя една толкова "интересна" и "невероятна" тема, че едва ли не да оправи форума, ами много съжалявам, но това не е възможно. Напускам темата, скоро ще напусна и форума (от доста време го планирах даже), да видим колко ще ви е интересно като няма на кого да плюете. Не си мислете, че съм мишка, или че при най-малкото нещо напускам, просто няма да съм там, дето не ме искат. Вие сте тези, които дойдохте, но не ми се занимава повече.