.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Тази свобода не е абстракция, тази вътрешна свобода чрез вяра, има и своите външни проявления и проекции и те кара ти да си творец на живота си, а не обект на външна воля, която най-често е волята на силните на този свят и на парите.
    И според теб това е напълно валидно и за робите? Обясни ми как така един роб е творец на живота си.

Точно тази вътрешна свобода е за тях най-голямата заплаха. Затова и тяхната цел е да накарат човека да се отрече от себе си за да последва тяхната воля, като висше благо. Което си е чиста религия, само че светска.
    Чия цел? Тази на робовладелците християни ли?

"Ако уплашиш народа, правиш с него каквото си искаш. Не ваксини му слагаш, а танцуваш върху него, а той ти казва: Благодаря!"
    От къде е този цитат, който си сложил? От клипчето по-горе разобличаващо Бил Гейтс ли? Може ли линк, за да видя какво в действителност е казал?

Бил Гейц ми казва, че аз няма да съм вече нормален без него. Спасителя.
    Ама Тролчо не разбира, че ще не ще живота му е религия. Той си мисли, че религията е само там в Църквите и джамиите, а той е нещо повече.
    Никъде не съм твърдял в темата, че съм нещо повече. Явно ти си останал с такива "впечатления". И ти си този, който твърди тук, че е отлично запознат с ваксините и чиповече на дядо Гейтс и намеренията на световното задкулисие и 666 за бъдещето на човечеството.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    От къде е този цитат, който си сложил? От клипчето по-горе разобличаващо Бил Гейтс ли? Може ли линк, за да видя какво в действителност е казал?
    Цитата за който питаш не го е казал Бил Гейтс!

Скриншота със субтитрите съм го взел от една статия. Но ето друго видео, където той казва горе-долу същото:
    https://youtu.be/M5i4sK0cCJw

Относно робите, няма какво повече да спорим, явно няма да се разберем.

Не може християнството да проповядва обичай ближния си като себе си, и в същото време ти да твърдиш, че робовладелството било християнска ценност. Безсмислено е да се спори повече, ти си знаеш твоето.

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитата за който питаш не го е казал Бил Гейтс!

Скриншота със субтитрите съм го взел от една статия. Но ето друго видео, където той казва горе-долу същото:
    https://youtu.be/M5i4sK0cCJw
    Значи, както и предполгах, все пак си дойдохме на думата, че нито цитатът, който даде е официален, нито клипът е с точните думи на Гейтс. Между “той казва” и “той казва горе-долу същото” има голяма разлика. Извършваш манипулация с приписване на думи на “авторитети” с цел твърденията ти да изтлеждат като солидно поркрепени с доказателстяа, което е нечестна тактика. Това си е стръв за предизвикване на емоционална реакция и пример за това с какво се конветират неуките хора в антиваксъри екстремисти. Повечето “доказателства” на тази група са точно “такива”. Предизвикване на емоционална буря от гняв след даване на примери за проблеми настъпили в деца след ваксиниране, къде по изключение или заради друга причина (изопачавайки изключения и лични трагедии настъпили в следствие на зле поставени ваксини поради лекарска немърливост), както и примери за ваксини убийци в страни от третия свят, където някой нов препарат е бил пробутан прекалено бързо за употреба (но поради слаба и корумпирана система в самата държава). Тези примери обаче не означват, че целият опит на човечеството с ваксините е противопоказателен. Ваксините са доказали своята ефективност против болести като паралич и много други. Също така няма доказателства, че някой планира да ги използва, за да намалява популацията на човечеството. Представи си, ако такова нещо се установи какво би станало със съответната компания, която пробутва такива препарати и реакцията на целия свят? И защо му е на Гейтс или такива като него да намаляват популацията на света? Кой ще му използва операционната система, ако станем под 500 милиона души както популярните легенди за Илюминатите сочат? Кой има полза от това? Каква е крайната цел? Всични конспирстивни клипчета са много далеч от реалността, често с твърде пресилени и изопачени “факти” взети извън оригиналния си контекст, подсилени с музика и други тактики незабележими от податливия за обработка и неподозиращ за това зрител, така че да се получи ефикасна мозъчната му промивка. Да вярваш, че цяла компания от западни богаташи като г-н Гейтс, Ротшилд, Рокфелер и Сорос планират някакъв световен заговор, в който един от основните таргети са православното християнско семейство е доста удобно настървяване срещу западния свят и ценности. Не мислиш ли кой може да стои в дъното на тези конспирации и кой старателно ги промотира така? Дали зад тази “промоция” не стоят едни други интереси, може би идващи от изток целящи дестабилизация на западната култура и ценности? Освен това аз, ако правя световна конспирация и имам целия този ресурс, с който разполагат соченте за “кукловоди”, със сигурност няма да направя толкова лесно за всеки да разбере за нея. Обаче леля Гичка от село Първенец, с достъп до интернет, вече знае за целия план за НСР и благодарение на това вече е върла антиваксърка, учередител на местния клуб “православни майки против Истамбулската конвенция”, про-хомеопатка, про-лайфърка, анти “пет джи” и прочее и образова българските “бг мами” заривайки всекидневно с линкове към конспирации фейсбук и форума на бг мама (където вече има над 10 к мнения) и “сериозни” материали, които образоват дори само като им видиш заглавията (и то от сериозни източници като “информиран.нет” и статии тип “5 джи е вече тук и стотици гълъби лежаха мъртви тази сутрин пред НДК” и “Бил Гейтс -основен спонсор на плана на елита за депопулация на света с ваксини”)...

Всичко това няма как да ми звучи сериозно. Представи гледната си точка малко “по-научно” с доказателства както че има затовор за депопулация на населението, така и че този заговор се възползва ваксините за тази цел. Тогава може би ще се получи нещо “по-интересно” от тази дискусия.

Относно робите, няма какво повече да спорим, явно няма да се разберем.

Не може християнството да проповядва обичай ближния си като себе си, и в същото време ти да твърдиш, че робовладелството било християнска ценност. Безсмислено е да се спори повече, ти си знаеш твоето.
    Представих ти цитати от Библията за робството и то от Новия завет. Дадох ти и исторически аргументи защо смятам, че християнството не е било против робството и защо смятам, че “човеколюбива религия” каквато уж би трябвало да е християнството не би трябвало да защитава робството на толкова много места в “официалния си източник”, ако беше действително “човеколюбива”. Това, че съвременното християнство има нова интепретация за нещата, не означава че те някога не са били така. Естествено, че сега никой не защитава робството и е немислимо някой да го направи и да не бъде заклеймен. Обаче преди е било друго и не виждам защо да не се признае, че дори релгиите са го защитавали.

Освен това, има различни видове хритияни. Ти от кой тип си? Тези, които четат Библията буквално като считат, че всяка дума от нея е вярна или от тези, които се считат за културно предопределени като такива (тези родени в християнска общност, кръстени, възпитавани да празнуват християнските празници и обичаи)? Доста реторика и демагогия използваш докато защитаваш християнството макар и за очевиднте му кусури, така че те слагам на страната на фундаменталистите. В този случай е нормално, че споря с теб. Просто ми е интересно. Междудругото, какво мислиш за еволюцията и възрастта на земята?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    Освен това, има различни видове хритияни. Ти от кой тип си? Тези, които четат Библията буквално като считат, че всяка дума от нея е вярна или от тези, които се считат за културно предопределени като такива (тези родени в християнска общност, кръстени, възпитавани да празнуват християнските празници и обичаи)? Доста реторика и демагогия използваш докато защитаваш християнството макар и за очевиднте му кусури, така че те слагам на страната на фундаменталистите. В този случай е нормално, че споря с теб. Просто ми е интересно. Междудругото, какво мислиш за еволюцията и възрастта на земята?
    Почти винаги, когато съм във форума съм зает и с други неща. Не мога да пиша фермани, като тебе, за това се иска да отделям доста време, а в същото време на главата си имам и друг неща за четене, писане или вършене.
    Тоя форум не ми е някаква самоцел за да се доказвам с нещо, а ти точно това ми вменяваш. Дори ме изкарваш някакъв, дето съм натоварен с някаква свещена мисия да спасявам хората и тем подобни. Демек се опитваш да ми препишеш статут на нещо подобно, като нпп, дето се изживяваше за небесен херувим спасител, защото явно така ти е по-лесно да изглаждам, че съм не с акъла си, защото горе-долу, такива са представите на повечето атеисти за вярващите и затова така трябва да напаснеш нещата, че да вляза в стереотипните ти очаквания.

След, като има толкова много православни интернет страници, защо мислиш, че аз съм във форум за да развивам някаква подробна православна самодейност.

Не мога да отделям толкова време за писане и мислене в твоя форум. Тука ми е по-скоро място за кеф.
    Примерно правя нещо на компютъра, давам си 20 минута почивка и влизам тука - нещо такова ми е тоя форум. Макара че понякога се отплесвам.

Когато мога ще ти отговарям, но не очаквай да пиша фермани и дисертации. Не знам що си мисли, че трябва да някой да влага толкова енергия в тоя форум. Ако някой ми плащаше и с това си изкарвам хляба, ок. Но сега нямам друг стимул освен да съм във форума за кеф, когато мога.

ПП: Затова не искам някой да ми вменява вина заради това и да ме кара да му се чувствам длъжен и да го използва в своя полза, пич.
    Последно редактирано от defender : 05-16-2020 на 10:22

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си