.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Супер фен Аватара на TrollFactory

Lightbulb

Цитирай Първоначално написано от FuzzyDesertPaw Виж мнението
    Аз също много мразя Windows 10, ужасно много неща ги няма като примерно версия на NET Framework и ъпдейтите са много зле.

А Windows 8 ми е грозен.

Най - добре е с Windows XP и Windows 7
    10-ката е супер лека, ако си я инсталирал на SSD и тогава “мисълта й” върви като намазана с масло. Въобще най-добрият вариант е да си на последен windows. 7-цата е може би вече на 11 години, което си има своите минуси. За XP просто нямам коментар освен, че е безспорна класика обаче става ли въпрос за бързина не може да се сравнява по нищо с 10-ката. Излишно е да ти казвам защо за видео и фото обработки трябва да си с последен windows и с хубав комп. Да сложиш на супер мощен съвременен компютър ставащ за графичен дизайн XP е просто глупаво! Кажи ми, че каза това за XP от носталгия! На 8-ца никога ме съм работил. Мисля, че никой от хората, които познавам никога не са ползвали това чудо. Явно е някакъв преждевременно изчезнал вид.

anonymous1043668
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    10-ката е супер лека, ако си я инсталирал на SSD и тогава “мисълта й” върви като намазана с масло. Въобще най-добрият вариант е да си на последен windows.
    Кажи го на всични лайняни ъпдейти и липваща версия на NET Framework 4.7

Излишно е да ти казвам защо за видео и фото обработки трябва да си с последен windows и с хубав комп. Да сложиш на супер мощен съвременен компютър ставащ за графичен дизайн XP е просто глупаво!
    Е много ясно, че няма да сложа по-стара версия като XP на мощен компютър. То зависи и най-вече от компютъра.

Кажи ми, че каза това за XP от носталгия! На 8-ца никога ме съм работил.
    XP-то носи най-голямата носталгия.

Супер фен Аватара на RedArmy
    10-ката е супер лека, ако си я инсталирал на SSD и тогава “мисълта й” върви като намазана с масло. Въобще най-добрият вариант е да си на последен windows. 7-цата е може би вече на 11 години, което си има своите минуси. За XP просто нямам коментар освен, че е безспорна класика обаче става ли въпрос за бързина не може да се сравнява по нищо с 10-ката. Излишно е да ти казвам защо за видео и фото обработки трябва да си с последен windows и с хубав комп. Да сложиш на супер мощен съвременен компютър ставащ за графичен дизайн XP е просто глупаво! Кажи ми, че каза това за XP от носталгия! На 8-ца никога ме съм работил. Мисля, че никой от хората, които познавам никога не са ползвали това чудо. Явно е някакъв преждевременно изчезнал вид.
    8 е като Vista - бързо и безславно си отиде и не остави трайна следа.

Точно SSD ми е системния - 120GB и на него освен Уиндоуса и браузъра няма друго. Машината направо лети, заради по-бързия пренос на данни, също съм увеличил пейдж файла до около 4GB, но не бих съхранявал важни неща на SSD. Нямам му доверие някак, може да се прецака от всичко общо взето, дори от ЕМП или даже от пиезокристал от запалка (примерно). HDD, от своя страна, е много кораво нещо и, освен ако не го изпускаш или не му се развали електрониката, нищо няма да му стане с години. Преди много време ми се прецака един 80GB хард, намерих същия и му смених електрониката - и досега работи. Тенденцията, общо взето, е да се правят по-чупливи хардовете, за да изпъкнат предимствата на SSD-то. Преди години гаранцията на Seagate беше 5 години, сега май е 3. Също и Файърфокса го осраха - бавна работа. Хром е по-добре, но не ме кефи нещо. Синята серия на WD е добре, черната ми е много шумна, шума като цяло ме дразни доста, защото като слушам музика не искам фон от перки на вентилатори. Затова използвам големи вентилатори за 12 волта, но пуснати на 5, които са отдалечени от радиаторите, за да не "свистят". Освен това процесора - E8400, който го сложих преди 2-3 години е егати хладния и не му трябва нещо особено като охлаждане - даже и с пасивно ще мине. Видеокартата също, общо взето, е хладна - HD4850 и там вентилатора даже работи на около 4,5V.

XP си ми остава фаворита за всички времена, само че повечето неща вече вървят много трудно на нея, включително браузърите. На другия комп, който съм го сглобявал само от втора ръка части и е слаб съм си с XP Unlimited, само че той ми е само за музика и филми.
    Последно редактирано от RedArmy : 06-13-2020 на 09:52
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си