- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Viber за Windows 7
Vista беше замислена като преходна от XP към 7, но така и не можаха да я направят стабилна, като цяло само интерфейса е малко по-"модернизиран"... Бях с нея 2 години, защото "беше модерна". Линукс наистина е с отворен код, което ме кефи, но като цяло трябва да си програмист или сериозно занимаващ се с него, за да ти върши работа като хората. И аз се занимавах преди много време с Ubuntu, също и с macOS, която е доста зле, но не са френдли-ориентирани (според мен). А ако си програмист, ти със сигурност си изкарваш парите и от други неща и нищо не ти пречи да пуснеш нещо безплатно за хората, като жест (това за Линус Торвалдс). Аз игри не играя от времето на San Andreas, затова и не ми се струва смислено да наливам пари в компютър. Един приятел ми подаряваше видеокарта, която не използва, с 1GB памет, но е безмислено, общо взето, и не я взех. По-добре да я продаде на някой, който играе. По тоя повод ще кажа и друго - за телефоните - Symbian беше по-добрата операционна система, трябваше да я доразвият, Android е като за малоумници, по 1000 пъти те пита: "сигурни ли сте, ама наистина ли сте сигурни, потвърждавате ли?" А ти искаш просто да изтриеш някаква тъпа снимкаС Айфон не съм бил, но ако ОС му е като Windows 10 (а май е), няма и да се занимавам.
Може и други предимства да има, освен в скоростта, но аз го взех главно заради това. Затова ми е и системен. SSD е на практика SD карта като за телефоните. А такава от 1GB ми се е прецаквала и така и не можах да си възстановя снимките от абитуриентския, на приятел - също. Доста са чувствителни, даже, ако захранването по някаква причина вдигне 10-20% отгоре, пак може да се прецакат. Това, което "се върти" са магнитните дискове и те се развалят веднага, ако ги изпуснеш от високо, главите започват да опират в тях и край. И все пак 10 години не са малко за хард. Те вече са си изплатили парите. Аз имам хард Seagate на 13 и още работи, но вече не може да му се има доверие, даже съм му махнал кабелите, да стои като Recovery, ако се наложи. Ако SSD-то ми се прецака, така или иначе на него е само ОС и браузъра - не е голяма загуба.
Заради стотиците флашове и "шарени глупости", които затрудняват работата му. Чистил съм регистрите и съм ги променял, за да се спират някои ненужни процеси, които работят латентно на фона на другите неща, задръстват цялата система с простотии и отнемат от ресурсите на компютъра... Pentium 640 (тотално остарял), даже не е двуядрен реално, а има 2 логически ядра, който взех за 2лв. и видеокарта Radeon X550, си работят добре с XP, отделно съм му сложил захранване "само" 200W. Като е на Хром, няма никакво бавене, но, както казах, не ме кефи за браузър...
CRT беше достигнала връх, преди насилствено да я спрат. LCD в началото беше страшно, страшно зле. Особено като цветове и ъгъл на виждане. После ги пооправиха, но основните проблеми си останаха. А именно - това, че при LCD подсветката са луминисцентни лампички, при LED са светодиоди (страшно дрязнят очите) и отделно няма нито дълбочина на изображението, нито яркост (не изкуствена), нито цветове, нито реализъм, и така и не докараха ъгъла на виждане да е по-нормален. Ако трябва да избирам - AMOLED, но и там ги има "детските болести", на всичко, което не е с кинескоп. И да, много теми наведнъж...
Последно редактирано от RedArmy : 06-14-2020 на 12:56
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.