.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от changemymind_1 Виж мнението
    RAID има различни нива и по принцип е доста сигурно, ако е направен както трябва. Data центровете го ползват, но не е подходящ за масовия потребител, защото трябва да набие доста пари за хардуер. В RAID-a също често умират хард дисковете, неизбежно е. Ако са една и съща серия или са купувани по едно и също време, често се случва да се прецакат няколко наведнъж. За мен и теб най-безболезнения и сигурен начи не да ползваме някоя облачна услуга - google drive ти дават 15 GB безплатно примерно, има и доста други.

За ОС - бих предложил, ако дефинираш какво разбираш под "удобна операционна система" и за какво ще я ползваш. И също за какъв хардуер става дума, ако е с по-ограничени характеристики - има специфични дистрибуции (за разлика от Windows10, при който, ако нямаш над 3GB RAM, нямаш алтернатива). В смисъл, ако си свикнал на windows и нямаш проблем с него, няма да се намери по-удобна ОС.
    Аз хардуера го разбирам, като цяло, софтуера ми е по-големия проблем (новите приложения), но да речем, че се оправям някак. На мен и 80 GB ми стигат реално, за основните неща, повечето данни са ми текстови документи и разни схеми и електронни неща, които заемат килобайти и не са нищо. Но 15 GB си е прекалено малко, отделно от това, не се знае тези сайтове за ъплоуд докога ще са живи, с "прикачи" какво стана"...

За ОС - основно за интернет и разни специализирани програми за електроника, но те не заемат много ресурси. Иначе, да, свикнал съм с Windows и не искам да го сменям, не харесвам Microsoft, но ми се струва най-потребителски ориентирана. Без 10-ката Хардуера е добре (като за 2008-ма година ). RAM - 2 x 2024, преди 4-5 години я сложих, картата казах - 4850, системен хард - SSD 120 GB, дъното не помня какво слагах последно, а да - Gigabyte GA-G41M-ES2L - 1.4, мисля, тогава беше доста добро, 150лв. дадох, майка му мръсна Процесора - E8400, овърклокнал съм го до 4 GHz. Вървят си гладко нещата, дори и сега, аз му слагах едни кондензатори по шините, че се бяха пре*бали, но си работи.

-----------

За телевизорите - около края на 1989-та, баба ми и дядо ми са си купили телевизор Кристал - български, цветен, с дистанционно, този същия, за който говорих, за, мисля около 2000лв. Преди това Електрон, а нашите - Темп. При положение, че, заплатата им тогава, е била около 250-300лв., все ще се спестят. Аз имам телевизор София-85, картината, която дава, е по-добра от LCD. Това, с едно парче тел, хващаше всички национални програми, докато още имаше аналогови. Обичам го А и колко години живеят днешните телевизори? А тези са ме надживели - единия е на 31, другия на 35 и ще изкарат и още толкова. Заслужава ли си тогава инвестицията? Аз и преди съм го казвал - няма смисъл от такава измислена конкуренция и напредък, целта на които е, просто "да стимулират икономиката" (което всъщност означава компаниите да имат по-голям растеж".
    Последно редактирано от RedArmy : 06-21-2020 на 07:40
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
    За телевизорите - около края на 1989-та, нашите са си купили телевизор Кристал - цветен, с дистанционно, този същия, за който говорих, за, мисля около 2000лв. При положение, че, заплатата им тогава, е била около 250-300лв., все ще се спестят.
    2000/250 = 8 заплати. По прости сметки излиза, че един телевизор тогава е излизал почти едногодишната заплата на човек. А да не говорич, че не може да отделяш 100% от заплатата си за някакъв си телевизор. През това време трябва и да се храниш. Тоест излиза, че трябва да пестиш с години, за да си купиш телевизор при плановата социалистическа икономика, която е с централизирано и монополно управление от държавата без други играчи на пазара. Това ми беше идеята.

Аз имам телевизор София-85, картината, която дава, е по-добра от LCD. Това, с едно парче тел, хващаше всички национални програми, докато още имаше аналогови. Обичам го А и колко години живеят днешните телевизори? А тези са ме надживели - единия е на 31, другия на 35 и ще изкарат и още толкова. Заслужава ли си тогава инвестицията? Аз и преди съм го казвал - няма смисъл от такава измислена конкуренция и напредък, целта на които е, просто "да стимулират икономиката" (което всъщност означава компаниите да имат по-голям растеж".
    Има смисъл от надпревара и конкуренция, защото по този начин до теб ще достигат по-качествени неща на по-ниски цени. Ако няма различни марки на пазара, а всички трябва да разчитат на някой високопоставен другар да се разпише днес, че трябва да се произведат 1000 чепика от (естествено) държавния завод, които да се разпределят по градове и няма друг завод за обувки, а и да има, няма няма как да се конкурира със себе си, защото негов собственик пак е държавата. И така на пазара се получава дефицит от разнообразие, обувките може и да са грозни и неудобни, но държавата трябва задължителни да ги продаде за вътрешно потребление, защото в плановата икономика не се предвижда, че цялата серия обувки може да се бракува. И щат не щат, потребителите са задължени да се съобразят с малкото избор по сивите витрини и еднакво изглеждащи и еднакво празни магазини в страната. По хитрите комунисти като китайците са разбрали това и затова е този икономически бум там и отклонение от марксовото учение за равно разпределение на благата в обществото, въпреки че се пишат големи комунисти. Консуматорската култура решава много от проблемте на комунизма и сега там има един хибрид на капитализъм и елементи на комунистическа хореография. Червени паради, пионери, комунистически морал и дисциплина и в същото време капитализъм. Няма как да кажеш, че това “голямо противоречие” е към края си, защото точно идват точно от обратното състояние, което е било мизерно и нямат никакво желание да се върнат назад към него. Историята не е приключила, а комунистическата няма индикации, че ще се реализира някога, ако най-големите сили са тръгнали по съвсем други екзотични хибриди на идеологии и управление. Така че, комунизмът и скъпите телевизори ще останат назад в историята за неопределено време...

Аз хардуера го разбирам, като цяло, софтуера ми е по-големия проблем (новите приложения), но да речем, че се оправям някак. На мен и 80 GB ми стигат реално, за основните неща, повечето данни са ми текстови документи и разни схеми и електронни неща, които заемат килобайти и не са нищо. Но 15 GB си е прекалено малко, отделно от това, не се знае тези сайтове за ъплоуд докога ще са живи, с "прикачи" какво стана"...

За ОС - основно за интернет и разни специализирани програми за електроника, но те не заемат много ресурси. Иначе, да, свикнал съм с Windows и не искам да го сменям, не харесвам Microsoft, но ми се струва най-потребителски ориентирана. Без 10-ката Хардуера е добре (като за 2008-ма година ). RAM - 2 x 2024, преди 4-5 години я сложих, картата казах - 4850, системен хард - SSD 120 GB, дъното не помня какво слагах последно, а да - Gigabyte GA-G41M-ES2L - 1.4, мисля, тогава беше доста добро, 150лв. дадох, майка му мръсна Процесора - E8400, овърклокнал съм го до 4 GHz. Вървят си гладко нещата, дори и сега, аз му слагах едни кондензатори по шините, че се бяха пре*бали, но си работи.

-----------

За телевизорите - около края на 1989-та, баба ми и дядо ми са си купили телевизор Кристал - български, цветен, с дистанционно, този същия, за който говорих, за, мисля около 2000лв. Преди това Електрон, а нашите - Темп. При положение, че, заплатата им тогава, е била около 250-300лв., все ще се спестят. Аз имам телевизор София-85, картината, която дава, е по-добра от LCD. Това, с едно парче тел, хващаше всички национални програми, докато още имаше аналогови. Обичам го А и колко години живеят днешните телевизори? А тези са ме надживели - единия е на 31, другия на 35 и ще изкарат и още толкова. Заслужава ли си тогава инвестицията? Аз и преди съм го казвал - няма смисъл от такава измислена конкуренция и напредък, целта на които е, просто "да стимулират икономиката" (което всъщност означава компаниите да имат по-голям растеж".
    Някои CAD продукти нямат добра поддържка на Linux базираните ОС, това трябва да го имаш предвид. Писа, че си пробвал ubuntu. Вероятно си пробвал чистото ubuntu, което има лента-меню отляво. Това е доста различна концепция от windows и е нормално да не е толкова интуитивно за човек, който е свикнал с windows. Бих предложил някоя разновидност на ubuntu - Kubuntu, Xubuntu - те са доста по-близки до windows. За филми и интернет е бетон.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си