.
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Threaded View

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от changemymind_1 Виж мнението
    RAID има различни нива и по принцип е доста сигурно, ако е направен както трябва. Data центровете го ползват, но не е подходящ за масовия потребител, защото трябва да набие доста пари за хардуер. В RAID-a също често умират хард дисковете, неизбежно е. Ако са една и съща серия или са купувани по едно и също време, често се случва да се прецакат няколко наведнъж. За мен и теб най-безболезнения и сигурен начи не да ползваме някоя облачна услуга - google drive ти дават 15 GB безплатно примерно, има и доста други.

За ОС - бих предложил, ако дефинираш какво разбираш под "удобна операционна система" и за какво ще я ползваш. И също за какъв хардуер става дума, ако е с по-ограничени характеристики - има специфични дистрибуции (за разлика от Windows10, при който, ако нямаш над 3GB RAM, нямаш алтернатива). В смисъл, ако си свикнал на windows и нямаш проблем с него, няма да се намери по-удобна ОС.
    Аз хардуера го разбирам, като цяло, софтуера ми е по-големия проблем (новите приложения), но да речем, че се оправям някак. На мен и 80 GB ми стигат реално, за основните неща, повечето данни са ми текстови документи и разни схеми и електронни неща, които заемат килобайти и не са нищо. Но 15 GB си е прекалено малко, отделно от това, не се знае тези сайтове за ъплоуд докога ще са живи, с "прикачи" какво стана"...

За ОС - основно за интернет и разни специализирани програми за електроника, но те не заемат много ресурси. Иначе, да, свикнал съм с Windows и не искам да го сменям, не харесвам Microsoft, но ми се струва най-потребителски ориентирана. Без 10-ката Хардуера е добре (като за 2008-ма година ). RAM - 2 x 2024, преди 4-5 години я сложих, картата казах - 4850, системен хард - SSD 120 GB, дъното не помня какво слагах последно, а да - Gigabyte GA-G41M-ES2L - 1.4, мисля, тогава беше доста добро, 150лв. дадох, майка му мръсна Процесора - E8400, овърклокнал съм го до 4 GHz. Вървят си гладко нещата, дори и сега, аз му слагах едни кондензатори по шините, че се бяха пре*бали, но си работи.

-----------

За телевизорите - около края на 1989-та, баба ми и дядо ми са си купили телевизор Кристал - български, цветен, с дистанционно, този същия, за който говорих, за, мисля около 2000лв. Преди това Електрон, а нашите - Темп. При положение, че, заплатата им тогава, е била около 250-300лв., все ще се спестят. Аз имам телевизор София-85, картината, която дава, е по-добра от LCD. Това, с едно парче тел, хващаше всички национални програми, докато още имаше аналогови. Обичам го А и колко години живеят днешните телевизори? А тези са ме надживели - единия е на 31, другия на 35 и ще изкарат и още толкова. Заслужава ли си тогава инвестицията? Аз и преди съм го казвал - няма смисъл от такава измислена конкуренция и напредък, целта на които е, просто "да стимулират икономиката" (което всъщност означава компаниите да имат по-голям растеж".
    Последно редактирано от RedArmy : 06-21-2020 на 08:40
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си