- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Viber за Windows 7
Май Вие не можете да ги схванете, господинчо. Дал съм линк нагоре, чети за заплатите - 274,33лв средна месечна. В конкретния случай говорех за по-малкия телевизор, който струва 925лв. Да не говорим, че хората масово имаха телевизори с по-малки екрани - София, Търново , Електрон, Темп, просто нашите са решили да вземат такъв. Питай някой (не от твоя "кръг"), да ти каже имаше ли всеки българин спестени пари тогава. Питай, но не лъжи после. Нашите имаха вила за 10000лв на ония пари, как става тая работа, нали са умирали от глад тогава? Сега, понеже ти знам репертоара, ще кажеш, че сме агенти на ДС, милиционери, доносници, членове на БКП, баба ми е била плетачка, дядо ми - старшина. Който работи - има.
Последно редактирано от RedArmy : 06-24-2020 на 08:28
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
Щом е бил старшина, значи е бил член и на БКП! И най-вероятно е карал някакви войничета да му строят "вилата" с безплатен труд както са правили много старшини от армията едно време.
Второ, сега кой телевизор ти струва 3 - 4 заплати (ако СРЗ да кажем е 1000 лв)?
Също така смесваш доходи от различни години и цени от различни периоди, за да хвалиш соца!
Дадох ти по-горе да прочетеш тази статия
https://slivensega.wordpress.com/201...ени-и-з/
Очевидно не си си направил труда!
Та да се върнем на примера – цял месец трябваше да се работи, за да се купи добър касетофон. Той струваше не по-малко от 80 долара. Едни дънки струваха от 25 до 40 долара, което ознаваше почти половин заплата. Лека кола струваше 3500 долара или около 11 хиляди лева по черния курс, което означаваше, че колата струваше повече от апартамент в центъра на града. Вие представяте ли си да си купите руска трошка, която да струва колкото апартамент в центъра на града, ама какво не правеше дефицитът при социализма!
Как ще коментираш това?
Последно редактирано от TrollFactory : 06-24-2020 на 15:35
Казах ти, че никой от семейството ми никога не е бил член на каквато и да е партия, тъп ли си? Питай някой, който разбира от това, за което говори и помни онова време, да ти каже, трябвало ли е да си член на БКП, за да имаш сержантски чин. Вилата е строена от него, двамата братя на баба ми и още 2-ма платени работници. Но какво да ти обяснявам... Повече с теб на никаква тема няма да споря, ако ще да е за топенето на полярните шапки.
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.