- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Viber за Windows 7
Без да искам съм дал този прекрасен пример по-горе.![]()
Капитализмът не е панацея, така е. Но и комунизмът също не е. Обясних ти една система, при която всъщност крайният потребител е облагодетелстван докато "капиталистите" по-горе така или иначе печелят. Ако нямаше конкуренция на пазара, нямаше да има конкуриращи се "производители на съдържание" на пазара, които отчаяно да си плащат на производителите на техника, за да може да строймват по дефолт на системите им и така телевизорът в крайна сметка да достига до теб крайния потребител на много по-евтини цени. Не може всички да бъдат богати, но в идеалният случай (поне там, където системата работи) поне за най-бедните тези стоки няма да представляват някакъв невъобразим буржоазен лукс. Виж тук какво пишат за цената на телевизорите по времето на социализма.
"Невероятно скъпи бяха нехранителните стоки. Спомням си, че платихме за български телевизор, правен по лиценз, в Търново, та платихме за него 6 средни заплати за страната. Представяте ли си сега да платите за средна ръка телевизор близо 5000 лева!!! Сега има смарт телевизори за 700 лева. Да не говоря, че средната ръка телевизор с такъв размер кинескоп струва 400 лева максимум или това е половин заплата."
https://slivensega.wordpress.com/201...ени-и-з/
Какво мислиш за това?
Последно редактирано от TrollFactory : 06-20-2020 на 10:19
Това не съм го видял, а е ебати глупосттаВ този завод се правеха два най-популярни модела (има и други и нито един не е бил по лиценз, може да са копирали нещо, но не са аналози на никой друг телевизор) - "Велико Търново 84", с 42см диагонал и "Велико Търново 85", с 51см диагонал. Имаше и други, но тези бяха без дистанционно. А този "Кристал", за който говоря, беше правен в Слаботоковия завод в София, с дистанционно е, 71см диагонал на екрана, 99 канала, скарт-букса, може да приема цифрови телевизии, каква е логиката Търновото да стува 5000 като няма никакви "екстри"? Занимавал съм се доста с телевизори и с радиа, и с усилватели, и с тонколони, и с други работи, знам кое колко е струвало и дали си е заслужавало. Пари не съм взел, веднъж един ми подари 5 праскови, че му оправих касетофона в колата и това е било.
Не изглежда зле като за '88-ма година, а?
Последно редактирано от RedArmy : 06-23-2020 на 19:10
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.