.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    Е, ако не друго, то поне сега са много по-евтини и големи. 65 инчов смарт телевизор можеш да си купиш и за под 1000 лв. До колкото разбирам, вече всички телевизори са смарт (въпреки че ми се струва напълно безполезен да е "смарт", ако си имаш HDMI кабел закрепен за компютъра) като по този начин едно на ръка, че могат да те слушат и виждат и през телевизора като в романа на Оруел, второ, че това уж смъква производствената цена, защото каналите предлагащи стрийминг услуги се конкурират за това чий софтуер да бъде инсталиран на телевизорите фабрично, така че зрителят да има бърз бутон за достъп от дистанционното си до платените американски канали Netflix/HBO и прочее глупости. Тоест тези канали си плащат на производителите, за да им сложат програмите по дефолт на новите смарт телевизори, което намаля съществено цените за крайния потребител, защото на производителите не им се налага да си търсят парите само от него. Нямам нищо против тази система. Хем няма да плащам за платеното съдържание, хем платеното съдържание ще ми е платило повече от 50% от цената, срещу която си закупувам "смарт телевизора". Ако толкова ми се догледа нещо платено, то в крайна сметка ще се появи безплатно... Според мен трябва да имаме безплатен достъп до световната култура... То па и едни филми, чисто мошеничество е да ти искат пари, за да ги гледаш... По-скоро трябва да ти платят пари за загубеното време, но и това е отделна тема по същество тема...
    Внимавай, вървиш по пътя към комунизма Нали виждаш сега, че капитализма не е "панацея"?
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Супер фен Аватара на TrollFactory

Question

Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
    Внимавай, вървиш по пътя към комунизма Нали виждаш сега, че капитализма не е "панацея"?
    Без да искам съм дал този прекрасен пример по-горе.

Капитализмът не е панацея, така е. Но и комунизмът също не е. Обясних ти една система, при която всъщност крайният потребител е облагодетелстван докато "капиталистите" по-горе така или иначе печелят. Ако нямаше конкуренция на пазара, нямаше да има конкуриращи се "производители на съдържание" на пазара, които отчаяно да си плащат на производителите на техника, за да може да строймват по дефолт на системите им и така телевизорът в крайна сметка да достига до теб крайния потребител на много по-евтини цени. Не може всички да бъдат богати, но в идеалният случай (поне там, където системата работи) поне за най-бедните тези стоки няма да представляват някакъв невъобразим буржоазен лукс. Виж тук какво пишат за цената на телевизорите по времето на социализма.

"Невероятно скъпи бяха нехранителните стоки. Спомням си, че платихме за български телевизор, правен по лиценз, в Търново, та платихме за него 6 средни заплати за страната. Представяте ли си сега да платите за средна ръка телевизор близо 5000 лева!!! Сега има смарт телевизори за 700 лева. Да не говоря, че средната ръка телевизор с такъв размер кинескоп струва 400 лева максимум или това е половин заплата."

https://slivensega.wordpress.com/201...ени-и-з/

Какво мислиш за това?
    Последно редактирано от TrollFactory : 06-20-2020 на 10:19

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от changemymind_1 Виж мнението
    HDD-тата също доста често умират.
    Накрая всички умират, но някои живеят доста по-дълго!
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    "Спомням си, че платихме за български телевизор, правен по лиценз, в Търново, та платихме за него 6 средни заплати за страната. Представяте ли си сега да платите за средна ръка телевизор близо 5000 лева!!! Сега има смарт телевизори за 700 лева. Да не говоря, че средната ръка телевизор с такъв размер кинескоп струва 400 лева максимум или това е половин заплата."
    Това не съм го видял, а е ебати глупостта В този завод се правеха два най-популярни модела (има и други и нито един не е бил по лиценз, може да са копирали нещо, но не са аналози на никой друг телевизор) - "Велико Търново 84", с 42см диагонал и "Велико Търново 85", с 51см диагонал. Имаше и други, но тези бяха без дистанционно. А този "Кристал", за който говоря, беше правен в Слаботоковия завод в София, с дистанционно е, 71см диагонал на екрана, 99 канала, скарт-букса, може да приема цифрови телевизии, каква е логиката Търновото да стува 5000 като няма никакви "екстри"? Занимавал съм се доста с телевизори и с радиа, и с усилватели, и с тонколони, и с други работи, знам кое колко е струвало и дали си е заслужавало. Пари не съм взел, веднъж един ми подари 5 праскови, че му оправих касетофона в колата и това е било.

Не изглежда зле като за '88-ма година, а?
    Последно редактирано от RedArmy : 06-23-2020 на 19:10
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от RedArmy Виж мнението
    ...каква е логиката Търновото да стува 5000 като няма никакви "екстри"?
    Това което TrollFactory се опитваше да ти каже, е че тогава телевизорите са били адски скъпи, в сравнение качеството им, заплатите и стандарта на живот в страната!
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си