.
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Knispel666 Виж мнението
    И в кое от всичките тези неща се изисква вяра? Изисква ли се вяра за това да знам че като видя някоя яка какичка искам да я онода? Не, защото е дадено в съзнанието ми да знам - никоя наука не може да докаже че е така, но за мен е self-evident - така стоят и всички останали въпроси с волята, които са самоочевидни по силата на собственото си проявление и не се нуждаят от доказване. Оттук след като знам че имам желанието да онодя въпросната какичка, свободата да го направя не е ли очевидно ценност ?
    Доко пича, това е много инерционно-реактивно поведение брат. Вярващите са стъпили на съвсем друга плоскост.

ПП: Ами не, ти нямаш свобода (или тя е само илюзорна), първо нямаш контрол над пораждането на импулса от дразнителя, второ нямаш власт да го реализираш, по начина, по който ти се иска, от страх от наказание. Каква свобода ве? Може би имаш свобода само да мечтаеш как би го реализирал, ако можеше и ако имаше съвършените условия за това, които всъщност никога няма да имаш и така този импулс никога няма да е реализиран в пълнота.
    Последно редактирано от defender : 02-07-2021 на 22:55

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си