.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33

Как да му помогна?

Здравейте ... ^^ С приятеля ми сме заедно от почти 4 месеца и досега не е имало никакви проблеми. Често се караме,предимно за глупости но след това всичко се оправя. Много пъти ми е казвал че като се ядоса ставал направо друг човек, че не знаел какво прави и говори и всякакви такива. Не го взех насериозно ... а и си виках колко пък лошо може да е. Но снощи като ми звънна се скарахме много лошо .. и то не за кой знае какво ... но много ми се ядоса почна да ми крещи и едва ли не по едно време почти ме заплаши. И аз само стоя и се чудя какво да му кажа, изобщо не можах да повярвам, че разговарям с него. Преди 1 2 седмици ... ме беше помолил като видя че е ядосан да си мълча,защото попринцип съм си по устата и винаги го ядосвам още повече,и му бях казала като видя че е ядосан да се опитам да се сдържам и да го разбера. И снощи това и направих, после той ми затвори и ми звънна след 10 минути и от нерви си я счупил телефона. А Когато е бил с бившата си приятелка още ми беше разказвал че и лаптопа си счупил. Като се ядоса блъска и тръшка. До сега не сме се карали на живо но вече направо ме е срах ако се скараме тогава какво ще стане. Иначе не е такъв, все е усмихнат положително настроен но ядоса ли се става друг човек. Опитах се снощи да говоря с него относно това и той ми вика опитвал съм се но не мога да се променя такъв съм си, не искам да виждаш тази моя страна. От една страна искам да видя докъде може да стигне .. дали е способен да ми направи нещо? Но пък ме е страх да не се разочаровам ...
    Искам да му помогна.. и да види че не е кой знае колко трудно да си сдържа малко нервите, и да види че може да се контролира, което той приема за невъзможно. Някакви съвети,идеи .. ? Мерси предварително : )

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Възраст????
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Аз съм на 15 той на 18 : )

Повече от фен Аватара на antineutral
    Трупа агресия въз основа на минали негативни преживявания и лични проблеми. Консултация с психолог е добра идея, но не се знае как ще я приеме. Трябва и желание да се понаучи на това от негова страна. Може да му препоръчаш боен спорт

anonymous708973
    Guest
    В момента, в който осъзнаеш, че се страхуваш от приятеля си, нещата са яко в лайната. Ама много яко.

Като стане пак, сдържай се в началото, ако почне да те обвинява супер несправедливо (сложи си ръката на сърцето и кажи дали е прав), му повиши и ти тон, ама толкова категорично, че да се стресне и да осъзнае къде се намира.

Ако беше по-малък можеше да се очаква, че е фаза и ще я израсте. Но за 18г. би следвало да е наясно с темперамента си и да умее да се владее. Според мен ако той сам не положи усилия съзнателно да промени/ограничи изблиците си ти няма как да му помогнеш.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Ако беше по-малък можеше да се очаква, че е фаза и ще я израсте. Но за 18г. би следвало да е наясно с темперамента си и да умее да се владее. Според мен ако той сам не положи усилия съзнателно да промени/ограничи изблиците си ти няма как да му помогнеш.
    +1 Точно така - виждала съм такива хора. И пак, той е на 18. Ами аз съм виждала хора, които се държат по същия начин на много по-стара възраст.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Ква е причината за скандала?
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Ква е причината за скандала?
    Има ли значение след като с бившата си дори е чупил лаптоп?! Караницата си е караница. От мухата слон, ако ще да е.

С годините подобна агресия може да стане голям проблем. А щом си стигнала до това да се страхуваш от него, нещата са сериозни.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Пита ме дали утре ще излезем казах му че не знам дали ще мога... и той ми вика кажи да знам дали да званя на един приятел,че имаме работа.И аз му викам не съм сигурна така,че айде ще излзем друг ден. И той ми вика добре нали няма проблем. Обаче на другия ден ... се оказа че съм свободна и предложих на най-добрия ми приятел да се видим,защото последния път като се скарахме беше поради факта че не му обръшах внимание. И си викам той се е разбрал с приятеля си какво пречи и аз да изляза с това момче ( той знае че ми е най-добрия приятел и няма нищо против него) просто защото все не ми остава време за него. И приятеля ми, ми вика е защо не звънна на мен а на него. И аз пак му го обеснявам а той изобщо не ме слушаше. Вика ми чувствам се предаден и прецакан. Не мога да го разбера... добре сгрешила съм извиних му се ... но защо чак така реагира не знам. ;х

Град
    Цитирай Първоначално написано от LolaBunnyyy Виж мнението
    Пита ме дали утре ще излезем казах му че не знам дали ще мога... и той ми вика кажи да знам дали да званя на един приятел,че имаме работа.И аз му викам не съм сигурна така,че айде ще излзем друг ден. И той ми вика добре нали няма проблем. Обаче на другия ден ... се оказа че съм свободна и предложих на най-добрия ми приятел да се видим,защото последния път като се скарахме беше поради факта че не му обръшах внимание. И си викам той се е разбрал с приятеля си какво пречи и аз да изляза с това момче ( той знае че ми е най-добрия приятел и няма нищо против него) просто защото все не ми остава време за него. И приятеля ми, ми вика е защо не звънна на мен а на него. И аз пак му го обеснявам а той изобщо не ме слушаше. Вика ми чувствам се предаден и прецакан. Не мога да го разбера... добре сгрешила съм извиних му се ... но защо чак така реагира не знам. ;х

Мисля, че и ти би се почувствала така.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Така е, не казвам че не бих .. ще ми стане супер тъпо. Но той който винаги ме е разбирал, и съм сигурна че знае че не е било нарочно защо реагира баш така. Значи ако стане нещо по сериозно ... какво да очаквам?

Град
    Е, не ти посегнал и да е избеснял, нали? Освен това, че се чувства предаден. Както и ти би се почувствала. Ако е станало и първото, е друг въпрос вече.

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Е, не ти посегнал и да е избеснял, нали? Освен това, че се чувства предаден. Както и ти би се почувствала. Ако е станало и първото, е друг въпрос вече.
    Ти четеш ли? Скандалът е бил по телефона. Опасенията на авторката са от евентуално избухване лице в лице какво може да се случи, имайки предвид, че момчето чупи вещи като се ядоса.

Еми не знам как би могъл да ми посегне след като "говорехме" по телефона. Страхувам се от това да не го направи и на живо. И точно поради това искам по някакъв начин да му помогна. ;х Защото виждам че и на него му е тежко.

Град
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Ти четеш ли? Скандалът е бил по телефона. Опасенията на авторката са от евентуално избухване лице в лице какво може да се случи, имайки предвид, че момчето чупи вещи като се ядоса.
    Скандалът е бил по телефона, но не е строшил нещо до себе си.

Град
    Еми не знам как би могъл да ми посегне след като "говорехме" по телефона. Страхувам се от това да не го направи и на живо. И точно поради това искам по някакъв начин да му помогна. ;х Защото виждам че и на него му е тежко.
    Един спорт или нещо разтоварващо ще му дойде добре. А ти не се плаши и говори открито с него за проблемите си. Включително за страховете си.

Нещо друго освен телефона си : )

Еми ако пак стане така, ще поговоря с него, но не мисля че би ме разбрал... ;х

Град
    Еми ако пак стане така, ще поговоря с него, но не мисля че би ме разбрал... ;х

Компромиси и усилия трябва да има и от двете страни, а не само от едната. Същото е и с разбирането.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Има ли значение след като с бившата си дори е чупил лаптоп?! Караницата си е караница. От мухата слон, ако ще да е.

С годините подобна агресия може да стане голям проблем. А щом си стигнала до това да се страхуваш от него, нещата са сериозни.
    Има значение. Понякога някой много жестоко може да те изкара от нерви. Едно е да чупиш лаптоп и телефон, друго е да удариш човека.
    Temet Nosce

벨야카

Град
    Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Има значение. Понякога някой много жестоко може да те изкара от нерви. Едно е да чупиш лаптоп и телефон, друго е да удариш човека.
    В повечето случаи второто е следствие от първото.

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    Еб*си невъздържания човек... Да се ядоса толкова за такава глупост...Нормално е да му стане кофти, но чак пък такава истерия... Те даже не са имали уговорка да кажеш, че му е вързала тенекия или нещо...Пък и в една връзка двамата партньори трябва да общуват с приятелите си и той би трябвало да прояви разбиране... Според мен не трябва да търпиш простотиите му. Говори с него и му кажи да се осъзнае малко...

--------------------------------------------------------

Искам да му помогна.. и да види че не е кой знае колко трудно да си сдържа малко нервите, и да види че може да се контролира, което той приема за невъзможно.
    А защо реши, че е лесно? На теб може да ти изглежда лесно, но за него може изобщо да не е така. Не подценявай проблема му! А иначе съдейки по това, което пишеш, мисля, че едва ли ти си човекът, който би могъл да му помогне. Най-малкото понеже за да помогнеш на някого, той трябва да желае тази помощ.
    ♫♪♫
    This aftertaste is gonna break my heart
    Feels like it's over before it starts ...
    ♫♪♫

Супер фен Аватара на Cold_Tearsss
    Цитирай Първоначално написано от antineutral Виж мнението
    Трупа агресия въз основа на минали негативни преживявания и лични проблеми. Консултация с психолог е добра идея, но не се знае как ще я приеме. Трябва и желание да се понаучи на това от негова страна. Може да му препоръчаш боен спорт
    Почна много добре, но с последното изречение направо ме закова. Той не може да се контролира, а бойното изкуство може само в беля да го вкара.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си