Влез

View Full Version : Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5

Страници : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

3oPuTy
05-06-2012, 15:35
Филии с лютеница,спагети ... Още в първия пост от темата има линк към тема с рецепти за различните дни.Разгледай я и със сигурност ще си харесаш нещо.

FuckingFreak
05-06-2012, 16:46
^Вземи си сушени плодове - сливи, стафиди, ананас, манго, папая, идеални са.

Я ако някой знае, нека каже как вървят цените на 1кг ръжено/пълнозърнесто брашно? Четях старите теми и видях нещо пуснато от Вируса, така че сега ще пусна отново рецептата, да я видят повечко хора.

Тирамису (умирам за този десерт, един от любимите ми е...)
2 блата от:
5 яйца
ванилия
100 мл прясно мляко 0,1%
100 гр ръжено брашно
подсладител
1 пакетче бакпулвер

Крем от:
600 гр. извара
3 яйца
подсладител

Сироп:
200 мл. горещо подсладено еспресо
50 мл. червен ром или есенция ром

около 1 ч.л. натурално какао за поръсване
източник BB team
Стават 12 парчета, в едно има:
145 ккал, 14г белтъчини, 8,5г въглехидрати, 4,5г мазнини

Още отсега усещам как яко ще наблягам на това лятото, даже за рождения си ден бих си направила :D

FuckingFreak
05-07-2012, 18:00
ъпвам темата
Я да видим кои са отслабващите мадами? :D

cvetityyy98
05-07-2012, 18:18
Да ви се оплача днес ми се счупи кантара и сега не мога да се тегля :X

FuckingFreak
05-07-2012, 19:10
Стъклен ли беше? От какво се счупи? Защо вместо да се теглиш, не мериш см? Това е много по-реален показател за това дали си отслабнала.

cvetityyy98
05-07-2012, 19:13
Стъклен беше, но не се строши стъклото, а отдолу му разглобих крачетата, а в тях е имало някакви кабели и аз скъсах един от тях. Аз меря и см, но ми беше навик всеки ден да се тегля и сега ми е някакво странно. :D

DownloadVirus
05-07-2012, 19:16
Щом вече и кантарът се чупи това не е на добре :D:D

FuckingFreak
05-07-2012, 19:32
Искам да ям скариди. Понеже съм от малък град, дано се намерят в CBA, имам тайна надежда, защото не знам. Искам разнообразие. :D

Shines
05-07-2012, 20:17
1.овесени ядки 100 грама с вода
2.150-200 гр. сом + краставици и домати салата
3.протеиново блокче
4.2 грейпфурта
5.риба тон + краставици и домати салата
6.4 белтъка и 1 жълтък + краставици и домати салата
7.100-150 грама извара

От миналата седмица съм намалил въглехидратите доста на нещо като НВД съм, но може би наподобява повече въглехидратната ротацията.Зарекъл съм се до септември месец да съм паднал под 10% подкожни мазнини бавно, но славно с минимална загуба на ММ :).

:D:D:D:D:D

Не е честно и на мен ми се доядоха скариди, не съм ял сигурно от сумати години.

едит: FuckingFreak цената на 1кг ръжено/пълнозърнесто брашно варира около 2 лева.

cvetityyy98
05-08-2012, 07:23

:D:D:D:D еее аз не го счупих като се теглих!!! Разглобих му краката и скъсах някакво кабелче ... Без да искам :D

FuckingFreak
05-08-2012, 11:09
Shines, на колко време ядеш сома и след това яйцата, защото по принцип не трябва да се смесват и трябва да има поне 4 часа разлика м/у приема на едното и другото (така съм чела)? И само си следя това дали го изпълнявам... :D

едит: http://www.youtube.com/watch?v=dGghkjpNCQ8 хайде да живнем малко темата :D Довечера ще карам колело, планирали сме с приятели да ходим до едно близко село, на 8-9 км е и ще си направим един добър поход :D

Dagichka
05-08-2012, 12:47
хох, да се похваля и аз - днеска ми е 7ми ден на 90дневната диета, признавам 2-3 пъти се изкушавах с разни вкусотийки, но кантарът сочи минус 2,5 кг!! ^^ трябва и см да меря, ама много ме е гъдел да си слагам студения шивашки метър .. :Д

DownloadVirus
05-08-2012, 13:06
Shines, на колко време ядеш сома и след това яйцата, защото по принцип не трябва да се смесват и трябва да има поне 4 часа разлика м/у приема на едното и другото (така съм чела)? И само си следя това дали го изпълнявам... :D

едит: http://www.youtube.com/watch?v=dGghkjpNCQ8 хайде да живнем малко темата :D Довечера ще карам колело, планирали сме с приятели да ходим до едно близко село, на 8-9 км е и ще си направим един добър поход :D

Ти на 8-9 км ако му казваш добър с колело.. :D Аз пеша ходя повече :D Вие все едно ще одите до магазина и то с велосипедите..Хванеш ли велосипеда,минимумът към 30 км...Даже е малко :D Селото ми е на 60 км и общо 120 км смяташ ли :D

FuckingFreak
05-08-2012, 13:52
Еми около 20 км не са малко за мен. Още повече за първи път го изкарвам тази година, а мускулна треска на задните части хич не е оферта :D

UNITED2
05-08-2012, 14:15
Пу да е*а около 15 дни съм на НВД и в петък си имах зареждащ ден,но днес нещо ме прихвана и ми се дояде вафла и хляб.. емиии ядох цели 3 филии хляб и една вафла! :D Много ме е яд :( Ама сега ще тичам като луд :D

honeytoo
05-08-2012, 14:27
Относно колелото.... аз нали си тичах яката всеки ден, обаче сега от месец и нещо имам възпаление на някакво сухожилие (точно на стъпалото на меката възглавничка над пръстите) и го лекувам. Лекарите ми казаха кракът ми да е в покой, та аз реших вместо да тичам....да карам колело. Щото от колелото точно това място не го засягам като въртя педалите. Та си карам аз от около 3 седмици по около час и половина-два на ден. Много добре се чувствам. Е-верно не може да се сравни с тичането, но временно ще е така. Хубавото е, че неусетно съм свалила 2 кг. от Великден насам. А си мислех, че като внезапно спра тичането ще кача..... Изненадах се и май го дължа на колелото. А след него правя лицеви опори и коремни....... Иначе се бях замисляла да почвам 90 дневната, но не ми се струва разумна и се отказах. Пък и съм си решила, че на моите 3-4 излишни кг. няма да действа.....особено въглехидратния ден :)))

FuckingFreak
05-08-2012, 16:38
Трябва ли да огранича млякото, заради съдържанието му на лактоза?
То не остана вече нищо позволено за ядене, егати :D

Wwwooow
05-08-2012, 17:58
^ същото искам да попитам и аз , понеже прочетох тази статия

,,Тип 3

Представителите с подобен тип тяло са предимно жени. При тях е характерно натрупването на излишни килограми в областта на бедрата и ханша, дължащо се на по-високите нива на женския хормон естроген. Хората от тази група се съветват да ограничат приема на млечни храни, особено пълномаслени. ''

А аз приемам много млечни храни :? хмм те са ми любимите трябва ли да ги намаля..на всяко хранене ям сирене и кисело мляко и честичко пия прясно мляко и преди бях чела,че точно млечните храни се лепяли по ханша.

FuckingFreak
05-08-2012, 18:36
По принцип дори и да ги спрем, структурата ни няма как да се промени. Но ще опитам.

DownloadVirus
05-08-2012, 18:47
Зависи от мнооооооооооооооого неща.....

Wwwooow
05-08-2012, 18:55
то ясно,че структурата ни няма да се промени,но аз и не искам да се променя просто искам да изчистя всякакви мазнини, но не ми се получава .. :(
DownloadVirus и от какво зависи : ?

DownloadVirus
05-08-2012, 19:07
Първо от тренировките Ви и тук удряте на камък всички,защото с ходене пеша тае бо и дрън дрън упражнения за стягане на бедра нищо не правите. Па и пак зависи от гена.

Wwwooow
05-08-2012, 19:17
аха,а със слизане и качване(20-30мин) на стъпала +упражнения правим ли нещо или пак удряме на камък;д ?

FuckingFreak
05-08-2012, 19:33
Ходенето пеша не го броя за упражнение. Тае бо-то гори много, ако се изпълнява както трябва. "Упражненията за стягане на бедра" отдавна съм ги отписала - първо си правя кардиото, след това силово. Бъркам ли някъде?
Не се оплаквам всъщност. В момента съм с дънки размер 25 (най-малкия), който по мнението на майка ми е започнал да ми става широк, дори и за седмица. Но има върху какво да се работи още мнооого.

DownloadVirus
05-08-2012, 19:45
Ходенето пеша не го броя за упражнение. Тае бо-то гори много, ако се изпълнява както трябва. "Упражненията за стягане на бедра" отдавна съм ги отписала - първо си правя кардиото, след това силово. Бъркам ли някъде?
Не се оплаквам всъщност. В момента съм с дънки размер 25 (най-малкия), който по мнението на майка ми е започнал да ми става широк, дори и за седмица. Но има върху какво да се работи още мнооого.

Да ,бъркаш.Правиш нещата обратно.Първо правиш силово ,после кардио.

DownloadVirus
05-08-2012, 19:47
аха,а със слизане и качване(20-30мин) на стъпала +упражнения правим ли нещо или пак удряме на камък;д ?

Зависи от много неща.Първо обемът на тренировката интензивността ,почивките ,% RM и още много ,които се сещам някои ,а може би има има такива ,които даже не се сещам или не знам.

Квото и да е първо упражненията.Най-добре на фитнес на уредите

UNITED2
05-08-2012, 20:25
Абе то верно не остана нищо полезно за ядене вече!
В това има еди к'во си,в унова еди що си.. е заради т'ва ми писна днес и ядох вафли и хляб,са ме е яд ама то какво?От всичко дето съм изчел трябва да ядем само краставици и яйца.
Кисело мляко (и прясно) имам в изобилие,и то домашно направо от кравата,ама и той съдържало не знам си к'во блаааааааааааа...
Че после нямало да гладуваме :D

DownloadVirus
05-08-2012, 20:26
Яж си млякото и не се излагай.

UNITED2
05-08-2012, 20:28
Ами т'ва правя,ама като прочетеш,че имало нек'ви съставки дето не били полезни,а и вечер немогло да се яде и ти писва на... :D
А и ако преди пред телевизора съм ял чипс,сега ям мляко.. по-полезно е! :D

FuckingFreak
05-09-2012, 11:01
Дам, вечер не трябва да се яде, заради съдържанието си на лактоза по принцип.
Днеска ще меря с точност колко гр въглехидрати поемам и ще ги напиша после. Е сега се прибирам от даскало, премерих се - 46,3. Доволна от себе си. Но поне още два месеца ще преследвам целта си и няма да спирам.

Dagichka
05-09-2012, 14:41
ох ох, днеска тотално си пре**** диетата.. закуската по план - банан, ама после не се стърпях и ядох пакетче солети, после ябълка и сега сандвич с кашкавал на всичкото отгоре.. утре ще си направя за наказание воден ден ;д // но получих първите комплименти, че съм отслабнала йеей ^^

FreshJuice
05-09-2012, 15:09

Как трябва да се прави правилно тае бо- то? Аз си го правя всеки ден (тае бо, кардио) точно както е показано на записа (Б. Бланкс) + допълнителни упражнения. Изобщо има ли някакъв смисъл или трябва да правя друго кардио? Ако да- какво .... о.о

cvetityyy98
05-09-2012, 18:22
Какво му има на Тае бо-то, че да го заменяш с друго кардио?

UNITED2
05-09-2012, 18:43
Тичайте бе народе,тичайте!Не знам дали има по освежаващо и приятно нещо от това... :)

FuckingFreak
05-09-2012, 18:53
Относно това как трябва да се прави.
Тае-бото съдържа много елементи от таекуон-дото, което е боен спорт. И в такъв случай, за да правиш добро кардио, не е нужно просто да правиш механично онова, което ти се показва. Трябва да влагаш чувства. (Как прозвуча само..) Не само да си размахваш крайниците в пространството, ами наистина да вкараш сила в юмруците и ритниците. Като ритнеш, да го усетиш в цялото тяло, не просто да си вдигнеш крака във въздуха. Да си изцедиш силите докрай, буквално. Мисля, че си забелязала как всички от там се потят и след 30тата минута са сякаш някой им е изсипал кофа с вода - точно заради по-горе написаното е така..

едит: Обещах да постна колко грама въглехидрати приех днес. Смятах доста. Около 25г, като съм добавила 1, 1 и нещо, за да се закръгли. 15 г от 100 г киви, останалите идват от хапка морков, 4 листа маруля и краставица :D

BrunettesDoItBetter
05-10-2012, 08:51
Да ви питам нещо, за 2 месеца съм отслабнала почти 5кг, като през това време през деня не ядях нищо, само вечер.(спряла съм газираното и тестяното, сладко ям рядко) Както се досещате не мога да карам така постоянно, почнах да ям и през деня, вече спрях и пърженото. Имам да сваля още 2кг. Днес за закуска ядох кисело мляко, на обяд ще е зелена салата с едно сварено яйце, каква да бъде вечерята, някакви идеи?

titinkaa
05-10-2012, 08:59
Вече имам 4кг свалени,остава ми още една четворка и във вторник съм на първи воден ден. :)

titinkaa
05-10-2012, 09:00
Да ви питам нещо, за 2 месеца съм отслабнала почти 5кг, като през това време през деня не ядях нищо, само вечер.(спряла съм газираното и тестяното, сладко ям рядко) Както се досещате не мога да карам така постоянно, почнах да ям и през деня, вече спрях и пърженото. Имам да сваля още 2кг. Днес за закуска ядох кисело мляко, на обяд ще е зелена салата с едно сварено яйце, каква да бъде вечерята, някакви идеи?
Може някаква пилешка пържолка или пак нещо протеиново със една хубава салата.

alleyy
05-10-2012, 09:08
Вече имам 4кг свалени,остава ми още една четворка и във вторник съм на първи воден ден. :)

И аз във вторник съм на воден ден, значи с теб сме започнали диетата по едно и също време.

FreshJuice
05-10-2012, 15:08
Какво му има на Тае бо-то, че да го заменяш с друго кардио?

Нищо му няма. Аз много му се кефя :) Просто някой преди писа, че било безполезно :? А за това как го правя- точно както го обясниха - с чувство :D след него със сестра ми се разтягаме малко. Силови тренировки не правя. Чудя се това достатъчно ли е като тренировки всеки ден :? Ям си нормално... само дето рядко ям месо ;/

DownloadVirus
05-10-2012, 15:54
Нищо му няма. Аз много му се кефя :) Просто някой преди писа, че било безполезно :? А за това как го правя- точно както го обясниха - с чувство :D след него със сестра ми се разтягаме малко. Силови тренировки не правя. Чудя се това достатъчно ли е като тренировки всеки ден :? Ям си нормално... само дето рядко ям месо ;/

А трябва да тренираш силово.

FreshJuice
05-10-2012, 16:55
А трябва да тренираш силово.

Може ли да ми кажеш какви силови упражнения да правя :)

DownloadVirus
05-10-2012, 17:51
Някои базови и машини. Ето ти една програмка http://www.bb-team.org/workout/1566_oformyane-i-poddarzhane-na-visok-tonus-za-dami

akibaki
05-10-2012, 18:40
Да ви питам,понеже няма с кого да ходя навън да тичам и така хем ми е скучно,хем и волята ми се изпарява.. интересувам се дали примерно 40 минути тичане на място вкъщи ще имат ефект като 40 минути навън? Защото някой ми беше казал,че това тичането на място било безсмислено :/

UNITED2
05-10-2012, 18:46
Чак безсмислено едва ли е!Просто е отегчително до болка,безинтересно и тъпо.. излез 3 дни навън и на 4-тия ще си пристрастена.А и е супер свежо и интересно... Аз тичам из гората,я видиш някоя лисица,я змия,я се стъмни и те хване малко страх.
Има динамика,ако схващаш.. а в къщи ще умреш от скука,ще ти писне,и ще си мислиш,че тичането не е хубав спорт :D

cvetityyy98
05-10-2012, 18:47
Аз също съм чувала, че е безсмислено, но не съм сигурна.

DownloadVirus
05-10-2012, 18:55
Зависи за кога и при какви условия :) Мен 1 път като ме мързеше да ида (към 1,5 km до стадиона) и правих вкъщи на място,ако някой познат някакси научи ще ме спукат от гаври :D Това тичане хич не ми хареса,не мога да си повдигна краката (не от болка или нещо подобно,а защото е неудобно да тичаш на място) Ако тичате както трябва ще ме разберете . Не мога да го опиша кой знае колко добре.

angelxbaby
05-10-2012, 19:18
Изгорени калории:3122
Приети:1800
Според вас трябва ли да увелича приема на калории ?
П.С.Опитвам се да отслабна и да се стегна. :D Но като че ли губя повече сантиметри отколкото кг. , но все пак см. са по-важни. :)

DownloadVirus
05-10-2012, 19:20
Как пък изчисли тези изгорени калории?

titinkaa
05-10-2012, 19:24
И аз във вторник съм на воден ден, значи с теб сме започнали диетата по едно и също време.

Да,аз знам,че вървим заедно с диетата. :)

FuckingFreak
05-10-2012, 19:58
Да, как изчисли, че си изгоряла 3000 ккал? Колко ти е BMR и колко си изгоряла за целия ден, защото не вярвам да е над 2000-2500 макс общо двете :)
Утре малко ще пробвам воден пост да правя (с чайове без захар, освен лимон) пък да видим какво ще стане. Искам малко да разкарам всички токсини и да се прочистя, но ако ми прилошее- ще си ям.

DownloadVirus
05-10-2012, 20:00
Върси на сауна тогаз :D Xax ... Не бе бъзикам се.. Върви да тичаш нагорнищe с тежести на краката :))

UNITED2
05-10-2012, 20:09
Аз лятото за по час трениворвка(тичане) без НИКАКВА почивка,за около 11-12 километра изгарях по 980 калории! :D
Но нищо хубаво не е прекалено,поле ме заболя един мускул и цял месец си нищо не правех.Всичко с мярка хора :)

honeytoo
05-11-2012, 05:24
Аз лятото за по час трениворвка(тичане) без НИКАКВА почивка,за около 11-12 километра изгарях по 980 калории! :D
Но нищо хубаво не е прекалено,поле ме заболя един мускул и цял месец си нищо не правех.Всичко с мярка хора :)
+
И аз съм на това мнение. Аз от едни спринтови отсечки и то на баир нагоре, да се стремя максимално бързо и възпалих сухожилие, та вече 2 месеца..... не тичам и съм като болна. Е да....карам колело, но не е същото.

BikerGirl
05-11-2012, 06:39
Не съм писала отдавна, но... ето скорошни снимки на ефекта от диетата ми. В момента тежа 48кг. и се чувствам много добре. Сега се боря с манията за слабеене обаче за да не стана като скелет.

http://prikachi.com/images/426/4751426q.jpg
http://prikachi.com/images/422/4751422K.jpg

....

TheGirlNextDoor
05-11-2012, 06:46
Не съм писала отдавна, но... ето скорошни снимки на ефекта от диетата ми. В момента тежа 48кг. и се чувствам много добре. Сега се боря с манията за слабеене обаче за да не стана като скелет.

....

а как си изглеждала преди диетата?

BikerGirl
05-11-2012, 06:59
Ами нямам снимки от преди. Бях с 10кг. по - тежка...
краката ми двойно по - дебели... почти двойно де...
имах издут корем като в трети месец, големи палазки....
по - дебели ръце доста! по - голя, бюст, но прио него разликата е съвсем малка.

като цяло кожата леко ми се отпусна но няма как... около дупето и краката се вижда, т.е. аз си го виждам смао но го има

ALetterFromTheSky
05-11-2012, 07:20
Понеже виждам, че имаш голям ефект, може ли да ми кажеш как си поддържаш килограмите, че аз все варирам -е в малки граници 2,3 кг , но все пак ... мерси предварително :)

UNITED2
05-11-2012, 09:40
Намерих най-готиния бисквитено-меден-млечен десерт :D Само с 6g въглехидрати и 60 протеини :O Не можех да повярвам!
Взех си 4-ри :DDDDDDDDDDD
Но и без т'ва днес ми е зареждащ ден де,така че и да е повечко калоричен ми е все тая,то всъщност това е целта.

divacheee
05-11-2012, 10:18
Намерих най-готиния бисквитено-меден-млечен десерт :D Само с 6g въглехидрати и 60 протеини :O Не можех да повярвам!

o.O .. за какво говорим ?

ELiTyYy
05-11-2012, 10:29
Biker girl kak uspq?

DownloadVirus
05-11-2012, 11:02
Взех си 4-ри :DDDDDDDDDDD
Но и без т'ва днес ми е зареждащ ден де,така че и да е повечко калоричен ми е все тая,то всъщност това е целта.

Грешни макро са :) Не е единственият продукт.

UNITED2
05-11-2012, 13:25
http://prikachi.com/images/398/4752398Z.jpg
Не знам хора,ето вижте снимката!Аз все пак си позволих няколко ( :D ) защото съм на зареждащ ден,през останалите няма да го ям все пак. :)

DownloadVirus
05-11-2012, 14:08
Грешно е :) Както и това http://www.bb-team.org/forums/viewthread/60580

UNITED2
05-11-2012, 14:26
Олеле как ме е яд..... толкова въглехидрати съм изял значи,че няма накъде! :X Добре,че ги ядох към 12:30.. а мислих за довечера да си купя още такива десерти!!! Егати ужаса :(

SamanthaJ
05-11-2012, 15:15

....

много красиви бедра!!!

FreshJuice
05-11-2012, 15:18
Ами нямам снимки от преди. Бях с 10кг. по - тежка...
краката ми двойно по - дебели... почти двойно де...
имах издут корем като в трети месец, големи палазки....
по - дебели ръце доста! по - голя, бюст, но прио него разликата е съвсем малка.

като цяло кожата леко ми се отпусна но няма как... около дупето и краката се вижда, т.е. аз си го виждам смао но го има

На каква диета беше?

DownloadVirus
05-11-2012, 15:31
Олеле как ме е яд..... толкова въглехидрати съм изял значи,че няма накъде! :X Добре,че ги ядох към 12:30.. а мислих за довечера да си купя още такива десерти!!! Егати ужаса :(

Разменени са белтък и въглехидрат.. :D

UNITED2
05-11-2012, 15:32
И с к'ва цел го правят т'ва?Не ги ли е срам?:D Ако надебелея ще ги съдя :D Ай да е*а и педера*ите да е*а.....

FuckingFreak
05-11-2012, 19:22
Не знам какво става, май се вманиачавам. Сякаш съм качила, а на см не показва нищо. Кантарът ми не работи, незнайно защо, като го натисна и изписва някакви символи. :D
Прочистващия ден на вода мина идеално, с два чая и лимонов сок. Даже пътувах, очаквах да ми прилошее, но не.
Утре ще закуся белтъци, но може да си направя и омлет, ще видя, според зависи от настроението ми :D

Wwwooow
05-11-2012, 19:36
добре нормално ли е киселото мляко да има повече калории от една закуска (за тези от магазина говоря в найлон,които са) ?? хмм,че постоянно спорим по тази тема..

FuckingFreak
05-11-2012, 19:53
Ами киселото мляко съдържа лактоза, по принцип. Но не вярвам да е чак по-калорично от закуска от магазина - все пак това са банички, кренвиршки, кашкавалки, кифли и тнт, нали? Те са правени от бяло брашно, няма как да не са калорични.

Wwwooow
05-11-2012, 20:46
да за тях става въпрос,ами и аз съм на това мнение ама по опаковките други неща пише закуската беше със 50-60 калории по-малко от млякото О.о

UNITED2
05-11-2012, 20:48
Има разлика дали ще поемеш 500 калории от торта,или от месо,зеленчуци и кисело мляко!
Ядене без калории-краставици. :D

FuckingFreak
05-11-2012, 21:07
Да, абсолютно си прав. Според мен да броиш калории не е един от най-умните варианти. В пъти по-добре ми идва да знам какво, кога и по колко да ям и да си нямам ядове с излишни сметки и калкулации.
Иначе не знам какво ще да е това мляко с толкова много калории. Да не би да му слагат нишесте?!

mimenceto0_sexy
05-12-2012, 07:57
Здравейте.Аз съм опитвала много диети и две-три ми действат много добре.Ето и една от тях- Закуска: плод и една купичка кисело мляко
Втора закуска: плод
Обяд: пилешка пържола със салата
Вечеря:плод
преди лягане: кисело мляко с тази диета за 1 месец свалих 14 кг. което си е голям резултат според мен :) Малко е скъпичка тази диета понеже всеки ден се ядат пържоли но пък резултата е супер

FuckingFreak
05-12-2012, 08:01
Еми как няма с това подобие на хранителен режим, изискващ гладуване да свалиш 14 кг ....

UNITED2
05-12-2012, 08:05
Абе в началото си трябва глад,или поне за по-нетърпеливите да видят резултати!После,когато дойде хъса и мотивацията започваш да се водиш по правилата ии задържаш килограмите,дори сваляш още :D
Гледайте този човек какво е постигнал за една година :)
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/485721_364643983594092_198483126876846_1029978_101 4244161_n.jpg

FuckingFreak
05-12-2012, 12:53
Искам да ви препоръчам една тренировка.
От дълго време Джанет Дженкинс е любимата ми звездна треньорка. Нека ви разкажа малко за нея. Тя е автор на една от най-популярните холивудски книги за отслабване. Работи със звезди като Серина Уилямс, Кели Роуланд, Ейми Уебър, Куин Латифа и други. Спечелила е 50 000 долара от американското издание на "Страх" и е първата жена победител. Също така е избрана за една от 17те елитни атлети в програмата на Найк.
Днес си изтеглих един нейн клип и в момента съм като парцал, буквално. Общо е един час (без стречинга накрая), като отначало се започва с едно добро кардио, а след това има и силова част. Това е голям плюс, тъй като повечето подобни клипове съдържат само едното.
линк: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2765574
Съвсем скоро ще си изтегля и други нейни тренировки, страшно ми харесва. Може да постна още, ако имате интерес, също така намерих и нейните съвети за хранене, които също бих споделила. :)

П.П. : Смятам го за в пъти по-добро от нещата, които съм гледала до сега.
Хора, привърженици на тренировки от рода на Pump it up, (нищо лично към тях) въобще да не отварят линка, няма смисъл. Само докато го пуснат, ще са се изпотили вече.

cvetityyy98
05-12-2012, 14:04
Да ви питам смятате ли, че пилешки гърди с гарнитура от зеленчуци (ориз, грах, моркови) е много калорично ядене

DownloadVirus
05-12-2012, 14:20
Да ви питам смятате ли, че пилешки гърди с гарнитура от зеленчуци (ориз, грах, моркови) е много калорично ядене

Зависи от грамажа..

cvetityyy98
05-12-2012, 14:25
^ ами около 200-300 грама

alleyy
05-12-2012, 16:13
Искам да ви препоръчам една тренировка.
От дълго време Джанет Дженкинс е любимата ми звездна треньорка. Нека ви разкажа малко за нея. Тя е автор на една от най-популярните холивудски книги за отслабване. Работи със звезди като Серина Уилямс, Кели Роуланд, Ейми Уебър, Куин Латифа и други. Спечелила е 50 000 долара от американското издание на "Страх" и е първата жена победител. Също така е избрана за една от 17те елитни атлети в програмата на Найк.
Днес си изтеглих един нейн клип и в момента съм като парцал, буквално. Общо е един час (без стречинга накрая), като отначало се започва с едно добро кардио, а след това има и силова част. Това е голям плюс, тъй като повечето подобни клипове съдържат само едното.
линк: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2765574
Съвсем скоро ще си изтегля и други нейни тренировки, страшно ми харесва. Може да постна още, ако имате интерес, също така намерих и нейните съвети за хранене, които също бих споделила. :)

П.П. : Смятам го за в пъти по-добро от нещата, които съм гледала до сега.
Хора, привърженици на тренировки от рода на Pump it up, (нищо лично към тях) въобще да не отварят линка, няма смисъл. Само докато го пуснат, ще са се изпотили вече.

Как си го изтеглила от този руски сайт, че аз нещо нищо не мога да направя :D .

cvetityyy98
05-12-2012, 16:19
регистрирай се

DownloadVirus
05-12-2012, 16:29
^ ами около 200-300 грама

200-300 грама е нищо при тези нискокалорични храни.Ако изключим ориза разбира се.

UNITED2
05-12-2012, 16:34
http://vbox7.com/play:a91c9e59cd
След този клип и представите,че тялото на тоя е постигнато чрез тренировки,ела ме гледай в 20:00 к'во стаа :D

cvetityyy98
05-13-2012, 14:16
FuckingFreak пробвах се да играя това на Jeanette Jenkins и на двайстата минута вече течеше вода от мен.Не знам как си го направила цялото, аз на четирстата минута някъде се отказах. Дано с времето да мога да издържам повече. :D

Wwwooow
05-13-2012, 14:19
хораа,кажете ми на кое ядене мога да ям мюсли(овесени ядки) с кисело мляко ?? закуска,обяда или вечерята ?

katii
05-13-2012, 14:24
^ Закуска. Поне аз го ям тогава де :D

cvetityyy98
05-13-2012, 14:26
И аз мисля, че на закуска е най-добре

katii
05-13-2012, 14:37
Офф, какво да ям в скапаното даскало ?! Освен плодове.. опитвала съм се да карам само на тях, но ми става гадно на корема :/ Втора смяна съм.. предложения ?

cvetityyy98
05-13-2012, 14:40
katii ти на 90 дневната ли си?

katii
05-13-2012, 14:48
Не, ограничавам се (или поне се опитвам :D) не ям хляб, газирано не пия от 2-3 години вече, намалила съм сладкото и така..

DownloadVirus
05-13-2012, 15:22
Офф, какво да ям в скапаното даскало ?! Освен плодове.. опитвала съм се да карам само на тях, но ми става гадно на корема :/ Втора смяна съм.. предложения ?

Яж преди даскало обилно и сутрин също..В даскало ако искаш може и нищо да не ядеш тогава и чак на вечеря пак обилно (от към обем)

katii
05-13-2012, 15:24
И това е вариант :D :)

scrooper
05-13-2012, 15:27
alley, благодаря ти от сърце за линка <3 тая гимнастика е страхотна!
katii, аз си нося кутия със салата- зеленчуци, сирене и ядки. Понякога си взимаме готвени работи/ месо в голямото. Вариант е да си направиш филия черен хляб със сирене и шунка. Или пък 1 банан?

DownloadVirus
05-13-2012, 15:55
Аз съм сутрин на даскало и даже го изкарвам с фаст :) Демек гладувам и ям чак към 1-2 часа..

UNITED2
05-13-2012, 16:37
И аз така правя.. ако вземе да ми призлява от глад,взимам едно пакетче печени фастъци и т'ва е!Ама после като се прибера,охлеле майкоооо... :D

FuckingFreak
05-14-2012, 10:33
В даскало яжте ядки. Ама не печени и солени бадеми или пък пържена царевица. Всичко да е сурово.
За мюслито - по-добре си купете овесени ядки и добавете любимите ви сушени плодове. В готовото слагат корнфлейкс и си е играчка да го отделяш.
Иначе, scrooper, аз пуснах гимнастиката, ако може така да се нарече.
Ако я правите - не се отказвайте по средата. По-добре паузирайте за малко (да не си мислите, че аз не си правя почивки!?), пийнете вода, но я направете цялата. Аз днес ще я правя отново.

едит: Един въпрос към фитнес форумците
Какво смятате за въглехидратната ротация? Ако е добре, мисля да почна нея, стига да издържа още един месец без сладко, тесто, пържено, ориз, картофи... Като цяло идеята на режима ме устройва напълно, само искам мнения.

ImTheBest
05-14-2012, 11:14
Аз смятам да започна диета от утре... (но сериозно) Зимата понапълнях с 3-4 кила и още не съм ги свалила, дори и дрехите ми поотесняха на определени места. Надявам се, че волята ми ще е достатъчно силна, за да издържа, най-труден ще е отказът ми от сладките неща. Ще опитам с една диета, която включва разнообразно хранене, но е по-ограничено и в по-малки количества. Взела съм я от една книжка.... та така - пожелайте ми успех ;)

DownloadVirus
05-14-2012, 11:32
В даскало яжте ядки. Ама не печени и солени бадеми или пък пържена царевица. Всичко да е сурово.
За мюслито - по-добре си купете овесени ядки и добавете любимите ви сушени плодове. В готовото слагат корнфлейкс и си е играчка да го отделяш.
Иначе, scrooper, аз пуснах гимнастиката, ако може така да се нарече.
Ако я правите - не се отказвайте по средата. По-добре паузирайте за малко (да не си мислите, че аз не си правя почивки!?), пийнете вода, но я направете цялата. Аз днес ще я правя отново.

едит: Един въпрос към фитнес форумците
Какво смятате за въглехидратната ротация? Ако е добре, мисля да почна нея, стига да издържа още един месец без сладко, тесто, пържено, ориз, картофи... Като цяло идеята на режима ме устройва напълно, само искам мнения.

Това беше май въртенето на въглехидрати (знам ги повечето само на английски) Такава диета и тренировки не са подходящи за хора като теб и мен,които може да се случи един ден да не успеят да тренират или пък да не успеят да изядат точният грамаж и точната храна в точното време . За професионалисти,които им е това животът - става

FuckingFreak
05-14-2012, 13:30
Всъщност май си прав. Просто искам максимално да намаля процента на подкожни мазнини за сметка на мускулите. Но както всяка жена - обичам си глезотиите, шоколада и сладоледите, а сега идва и лято... Ще узреят плодовете и ще се почне едно ядене на череши, кайсии, грозде, дини, малини, кисело мляко с мед и стафиди и каквото друго се сетиш, затова и се опасявам всичкия ми труд да не отиде на вятъра.

FreshJuice
05-14-2012, 13:43
Всъщност май си прав. Просто искам максимално да намаля процента на подкожни мазнини за сметка на мускулите. Но както всяка жена - обичам си глезотиите, шоколада и сладоледите, а сега идва и лято... Ще узреят плодовете и ще се почне едно ядене на череши, кайсии, грозде, дини, малини, кисело мляко с мед и стафиди и каквото друго се сетиш, затова и се опасявам всичкия ми труд да не отиде на вятъра.

Прекомерното ядене на тези плодове, които си написала не се препоръчва, така ли? :D Иначе и аз да те поздравя за тренировката. Баси яката е !!!! Просто супер изтощаваща.
А какво ядеш по принцип като се ограничаваш толкова много? У дома майка ми като наготви някоя супа или салата- слага олио или зехтин (за салатите) Ти тези видове ястия пропускаш ли ги?
Извинявай, че токова те разпитвам обаче виждам че си доста стриктна и ми стана интересно :)

DisappointedDreamer
05-14-2012, 13:49
Прекомереното ядене на плодове не се препоръчва, тъй като съдържат много калории. Един банан примерно е над 100 калории. Динята обаче е ОК, тъй като съдържа много вода.

DownloadVirus
05-14-2012, 13:52

Ако ще ядеш плодове и сладолед стафиди и разни въобще остави :D Подобна диета е трудна и не се изпълнява лесно.

Прекомереното ядене на плодове не се препоръчва, тъй като съдържат много калории. Един банан примерно е над 100 калории. Динята обаче е ОК, тъй като съдържа много вода.

Гледай въглехидратите повече

FuckingFreak
05-14-2012, 14:07
Ми вкъщи си готвя сама. Майка ми се съобразява често с мен. Сега почва да готви повече месо. Примерно ако готви пиле с картофи, не ям картофите естествено. Салатата си я правя сама - без сол и мазнина. А щом някое ястие не ме кефи, нищо не ми пречи да си направя един омлет или да си сваря яйца, ако няма нищо друго. Щом има желание, има и начин. Нищо не пречи да ядеш от супите на майка си, само гледай да няма фиде, че иначе все едно набиваш половин порция спагети...
Плодове рядко ям, а са ми такава слабост, както написах вече 15652 пъти. Млякото също го обожавам, ама сега гледам да го намалявам, за миналата седмица само веднъж ядох. Сладко и тестено абсурд - не мисля, че има нужда да ги споменавам дори.
Но ще видим как ще стане, щом свърши даскалото. Със сигурност ще продължа да пиша в темата. Не ми се дават прогнози от сега, защото днес си е за днес и утре може би ще бъде друго.
А вирусе, ще ми бъде интересно да споделиш ти с какво се храниш. В смисъл знам, че билдърите сте си на дежурното месо и яйца, ама я сподели ако знаеш някоя по-разнообразна рецепта, че да не писва.

DownloadVirus
05-14-2012, 18:43
Не знам кви рецепти искаш,но в бб-теам има доста..

titinkaa
05-15-2012, 05:37
Днес ми е първи воден ден от 90 ДД.Утре ще ви напиша колко съм свалила за 1 месец. :)

xpuct0wa
05-15-2012, 09:03
За тези които са на 90 дневната имам въпрос.. Трябва ли вечерята ми винаги да е като обяда ?

alleyy
05-15-2012, 10:50
Днес ми е първи воден ден от 90 ДД.Утре ще ви напиша колко съм свалила за 1 месец. :)

И аз ще се премеря утре сутринта преди даскало, на гладно и ще ви кажа колко съм свалила за 1 месец, защото днес ми е воден ден:)

alleyy
05-15-2012, 10:51
За тези които са на 90 дневната имам въпрос.. Трябва ли вечерята ми винаги да е като обяда ?

Ами не знам, но трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО половината от обяда НЕ повече , нито по-малко.Например аз във белтъчния ден, ако ям пилешка(варена) пържола и голяма купа зелена салата , вечерта ям само зелена салата.Общо взето всяка вечер (във всеки ден освен въглехидратния) като вечеря ми е само салатата.

3oPuTy
05-15-2012, 11:34
alleyy,това е доста грешно!!!При 90 дневната не случайно дните се делят на "белтъчини","варива","въглехидрати" и "плодови" ... По-добре вечер яж по половин пържола и половин салата или само пържола ако ти се струва много.Между другото не е задължително да е половината от обяда,а е препоръчително за хора,които имат много за сваляне и/или ядат по-големи порции.

Оффф,аз да се оплача ... 10 дена всичко си ми беше точно - загуба на тегло,малка загуба на сантиметри,редовна тренировка амааа преди 3 дена ми стана супер зле (имам съмнение,че е от скумрията,която ядох в един ресторант) и цяла вечер повръщане и от тогава вече 3-ти ден съм на легло и консумирам само солети,препечени филийки с малко сирене и картофи ... Днес за щастие не ми е ставало лошо и ако издържа така цял ден утре си продължавам с нормалната храна,защото от тия въглехидратни бомби корема ми е подут и се чувствам тъпо :? Като за капак и утре трябва да съм на крак,заредена с енергия,защото организирам изпращане на една приятелка и цял ден трябва да търча по задачи :?

Dagichka
05-15-2012, 11:48
ъм, идеята при 90ДД не е ли на вечеря да се яде половината от обяда: примерно за обяд 2 яйца, за вечеря - 1. или трябва за вечеря само салата? леле ако я правя грешно.. ;д

3oPuTy
05-15-2012, 11:52
Правилно си разбрала,спокойно :)

Форума пак прави номера ... Чак след редакцията ми излезе целия пост,тцтцтц :?

alleyy
05-15-2012, 11:53
Правилно си разбрала,спокойно :)

Форума пак прави номера ... Чак след редакцията ми излезе целия пост,тцтцтц :?

Еми , браво на мене тогава :D Значи ако ям 2 яйца на обяд + салата, за вечеря само 1 яйце + салата така ли ?

DownloadVirus
05-15-2012, 11:57
Ако си около 15-20 кг става с 1-2 яйца :)) Малкият ми брат,който е на 6 яде 3 пъти колкото теб :)

3oPuTy
05-15-2012, 11:58
Ами нещо такова :) Може и 2 яйца за вечеря без салата или с по-малка салата ... Въпроса е храната от дадена група да не ти е само за обяд,а и за вечеря :) Между другото с 3 яйца на ден и 2 салати като нищо може да започнеш да задържаш килограми за доста време :?

alleyy
05-15-2012, 11:59
Ами нещо такова :) Може и 2 яйца за вечеря без салата или с по-малка салата ... Въпроса е храната от дадена група да не ти е само за обяд,а и за вечеря :) Между другото с 3 яйца на ден и 2 салати като нищо може да започнеш да задържаш килограми за доста време :?

Е, аз точно защото не искам да задържам, а да свалям.

alleyy
05-15-2012, 12:00
Ако си около 15-20 кг става с 1-2 яйца :)) Малкият ми брат,който е на 6 яде 3 пъти колкото теб :)

Ми като се знам каква съм , то нито да ям повече, нито по - малко няма угодия братче......

3oPuTy
05-15-2012, 12:03
Яж в по-нормални количества,защото с тия 3 яйца,2 салати и плода за закуска ще започнеш яко да задържаш ... По-добре хапвай пържола/риба+голяма салата за обяд и за вечеря.Естествено вечер може да е малко по-малко ама не и 3 яйца за цял ден :?

alleyy
05-15-2012, 12:07
Добре, аз и без това не ям много яйца в белтъчния, повече пилешко месо, че не мога без него любимо ми е.
Мерси , че ми каза Зори, иначе до сега все щях да си задържам сигурно... :)

3oPuTy
05-15-2012, 12:13
Общо взето с тези малки количества ще сваляш примерно седмица,но после организма ще свикне и ще започне да складира,а ти със сигурност не искаш това :) Да не говорим,че протеините са супер полезни и не случайно и спортистите,и слабеещите наблягат на тях :)

alleyy
05-15-2012, 12:16
Да ама кой да се сети....Мерси пак:)

DownloadVirus
05-15-2012, 14:05
Добре, аз и без това не ям много яйца в белтъчния, повече пилешко месо, че не мога без него любимо ми е.
Мерси , че ми каза Зори, иначе до сега все щях да си задържам сигурно... :)

Ако си примерно към 50 кг яж там по 80-100 белтък и другото някви салати в твоя ден..Демек ядеш за деня 4 яйца пилешко 200 грама и салата 2-3 пъти и трябва да го комбинираш със спорт ! Като видиш,че стоиш на едни и същи килограми при една и съща храна трябва нещо да промениш в храната или тренировките.Принципно се прави с храната,но може с тренировките или и с двете. Аз като видя,че стоя на еднакви килограми няколко дни подред без да падна поне 100-200 грама ям дюнер пръчки вафли нещо с 2 кг съм напред на другия ден заради водата главно,но после след 1 седмица съм под теглото на което съм зациклил.. Според храната правиш и тренировките..Много храна = много и интензивни тренировки . По-малко храна = интензивни,но по-редки и до 50-60 минути. Но това твоето не е храна. 2 яйца и 1-2 салати. Само не знам защо споменах брат ми..Хамстерът ми поема повече калории от трева отколкото ти поемаш , да не броим хляба :D А е не знам колко стотин грама..

FuckingFreak
05-15-2012, 14:06
Да вечеряш салата е все едно да не вечеряш. Пълни измислици според мен. :)

alleyy
05-15-2012, 16:26
Ако си примерно към 50 кг яж там по 80-100 белтък и другото някви салати в твоя ден..Демек ядеш за деня 4 яйца пилешко 200 грама и салата 2-3 пъти и трябва да го комбинираш със спорт ! Като видиш,че стоиш на едни и същи килограми при една и съща храна трябва нещо да промениш в храната или тренировките.Принципно се прави с храната,но може с тренировките или и с двете. Аз като видя,че стоя на еднакви килограми няколко дни подред без да падна поне 100-200 грама ям дюнер пръчки вафли нещо с 2 кг съм напред на другия ден заради водата главно,но после след 1 седмица съм под теглото на което съм зациклил.. Според храната правиш и тренировките..Много храна = много и интензивни тренировки . По-малко храна = интензивни,но по-редки и до 50-60 минути. Но това твоето не е храна. 2 яйца и 1-2 салати. Само не знам защо споменах брат ми..Хамстерът ми поема повече калории от трева отколкото ти поемаш , да не броим хляба :D А е не знам колко стотин грама..

Мерси вирусе, ще ви послушам само дано не зацикля на килограмите, че ми писна да чакам да свалям.

Dagichka
05-16-2012, 07:54
абе хора, по време на диетата изключих кола, сокове и тн, вървя си по график, обаче е така на ден по 1-2 дъвки дъвча.. тва пречи ли или вече тотално се вманиачавам? :Д

cvetityyy98
05-16-2012, 08:23
Аз бях чела в едно списание, че ако след хранене около десет минути дъвчиш дъвка без захар, това може увеличи обмяната на вещества до 19%.

kalpazanka
05-16-2012, 08:26
Такамммм, аз пак минавам да се отчета :D Панталони 44-ти размер ми седят като потури вече :D Да живее коланът, че иначе досега да съм ги загубила :D

cvetityyy98
05-16-2012, 08:49
Аз днес съм на рожден ден, не знам там как ще се ограничавам :X

Colouring
05-16-2012, 09:58
От известно време се ограничавам и май-май съм поприбрала коремчето. ;д Правя упражнения,изключила съм вредните храни и от няколко дена затегнах каишката по-силно,че трябва да го карам стриктно.Ще следя темата. (:

Относно дъвките-всеки ден дъвча по 1 или 2,защото ям вкъщи и в училище не си купувам боклуци,но пък дъвки си дъвча редовно.Не знам дали е позволено,но пък не мисля,че е голяма вреда.

alleyy
05-16-2012, 10:41
Днес понеже е белтъчен ден, сега на обяд ядох пилешка пържола и салата зеле и моркови.

Въпроса ми е довечера мога ли да ям 2 сварени яйца или пак пържола трябва?

FuckingFreak
05-16-2012, 13:41
Али, хапвай спокойно. Даже и салатка можеш да си направиш.
На мен пък кантара ми се развали. Не знам защо, като го натисна, за да мери, изписва някакви символи. Което е кофти, защото не мога да заследявам въобще как вървят нещата...
Днес ми пускаха изследвания - бетон съм, няма какво да ме бутне. :D Понеже майка ми беше решила, че съм свалила прекалено много за кратък период и може да ми има нещо, та като я беше обзела паника жената, то не бяха анорексии, булимии, анемии. Но щом излязоха резултатите й натрих носа и й показах, че не са ми нужни вафли и шоколади, за да се развивам нормално...

titinkaa
05-16-2012, 16:54
След първия воден ден от диетата общо свалените килограми са 5,600кг :)

DownloadVirus
05-16-2012, 17:10
Аз днес съм на рожден ден, не знам там как ще се ограничавам :X

Няма да го правиш :D

Sickness94
05-16-2012, 18:24
Здравейте и от мен! От ноември не мърдам от 55кг,а от горе-долу тогава целта ми е да ги смъкна на 50...задържам яко. Лятото отслабнах с 5 кг и дотук. Явно организмът ми е привикнал към начина ми на хранене и аеробиката,упражнениията и тичането от време на време,които правя...какво да променя? По принцип знам,че не тренирам достатъчно,но нямам много време..ако се налага обаче ще ги увелича :D Другото,което ме влудява е,че явно все пак успявам да слабея донякъде,защото бюстът ми от лятото се смали с цяла чашка..ше стане втора скоро,но видими резултати в горната част на бедрата и ханша не установявам. Няма да се отчайвам,ама какво да се правя?

cvetityyy98
05-16-2012, 18:59
Рожденият ден мина супер, обаче така се натъпках ... Организма ми привикна да не приема голямо количество храна и сега много ме боли. :(

FuckingFreak
05-17-2012, 10:10
Sickness94 да тренираш само кардио няма смисъл. Така губиш не само мазнини, но и мускули. Тренирай и силово. Споко, няма да направиш огромни бицепси.

alleyy
05-17-2012, 12:22
Sickness94 да тренираш само кардио няма смисъл. Така губиш не само мазнини, но и мускули. Тренирай и силово. Споко, няма да направиш огромни бицепси.

А аз какво да тренирам , за да не направя мускули и да не ми увисне кожата ? (малко не го обясних както трябва, ама дано си ме разбрала).

FuckingFreak
05-17-2012, 13:38
Първо трябва да си наясно как точно отслабваш. Нужно е да си изчислиш BMR. (Basic Metabolic Rate) Ето ти един калкулатор - http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php . Това, което се получава са килокалориите, които тябото ти изразходва, без да прави нищо. Но предполагам спортуваш, затова след като си получила числото, го умножаваш по една от следните стойности:
# Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
# Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
# Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55
# Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
# Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9.
Това число, което се получи като крайно, ще ти трябва. Ако искаш да отслабваш, е необходимо горе-долу да заследяваш колко ккал приемаш и те трябва да са по-малко от това число, т.е. това се нарича калориен дефицит (недостиг на калории). На тялото му е много по-лесно да използва мускулите за енергия, но за да се горят от мазнините, които е натрупало като резерв, е нужен повече кислород от обикновено. (Което както сама се досещаш не става с обикновени упражнения, пилатес и етц.) Това се случва при кардиото - забелязала ли си как по време на него дишането ти се учестява, с него и сърдечния ритъм, задъхваш се и така нататък... ? Това предизвиква окисляването на мастните клетки и се отделя енергия.
Килограм мазнини се равнява на 7700 ккал. Това означава, че ако искаш за седмица да свалиш 1 кг (което да не е от изхвърляне на вода, както се получава в началото на хранителните режими), то трябва всеки ден калориите, които приемаш да са с 1100 под тези, които харчиш.
Отслабването не е някаква магия или чудо, ами проста математика.
Но губейки килограм от телесното си тегло, със сигурност част от него ще бъде мускул. И за да предотвратиш максимално загубата им, се прави силово. Така тялото ти се натоварва и един вид усеща, че с тези мускули се върши някаква работа. Както когато имаш един хубав и марков парфюм - ти можеш да се пръскаш ежедневно с него, дори всеки час, но струва ли си наистина да го хабиш толкова, когато имаш достатъчно други, вместо да го пазиш за важни случаи? Същото се случва и вътре в теб.
Не претендирам, че съм 100% наясно с това, което говоря, но досега не съм подвела себе си. Помъчих се да го обясня максимално ясно, надявам се е правилно. :D

И последно.
Хормонът, изграждащ мускули, е тестостерон. Ние сме жени. На практика при нас се съдържа в минимални количества. Така че няма от какво да се боите, женските мускули не се правят от вчера за днес. (не че при мъжете става така, но на тях им е заложено в природата). И като извод - грабвайте гирите и почвайте. :D

Sickness94
05-17-2012, 14:34
FuckingFreak,благодаря за отговора.Значи силовите тренировки 100 процента ще ми помогнат за изгарянето на мазнини в горната част на бедрата? (специално) Аз ще потърся из нета,ама не знам какви точно..иначе правя упражнения за бричове..

FuckingFreak
05-17-2012, 14:44
http://www.bb-team.org/fitness/exercises/quadriceps
ето тук има достатъчно

FreshJuice
05-17-2012, 15:06
Силовите тренировки трябва ли да се равняват по време на кардиото ? В тренировките, които беше постнала е така ...
И да попитам как си изчислявате колко калории приемате на ден?

SamanthaJ
05-17-2012, 15:43
Силовите тренировки трябва ли да се равняват по време на кардиото ? В тренировките, които беше постнала е така ...
И да попитам как си изчислявате колко калории приемате на ден?

Не си изчисляваме (:

3oPuTy
05-17-2012, 16:01
Някои пък си ги изчисляваме ;) А на въпроса как - ами с проста математика или с табличка в Ексел.

Между другото от няколко дни попадам само на мнения,в които разни момичета се оплакват,че не искат да направят мускули с тренировка и започвам да се чудя,защо първо не четат?!На мъжете им трябват месеци,че и години усилени тренировки за да направят няк'ва по-отчетлива мускулна маса,а въпросните момичета си мислят,че след месец силови ще заприличат на щангисти ... :? Отчайвам се от подобни коментари ... :(

FreshJuice
05-17-2012, 16:10
Нямах това в предвид ами от къде гледате колко калории има примерно в една картофена супа дето си я готвите ?/?? :D

3oPuTy
05-17-2012, 16:30
Ами аз супи и манджи не ям ... Я се излъжа 1 път в месеца,я не,нооо съм засичала в нета примерни калории и за такива неща.Разбира се е малко относително,но пак е нещо.А и като знаеш калориите в отделните продукти пак можеш да си сметнеш сбора :)

atm
05-17-2012, 16:31
Нямах това в предвид ами от къде гледате колко калории има примерно в една картофена супа дето си я готвите ?/?? :D
Чисто и просто от Google.bg :D :D :D търсиш и намираш :D

alleyy
05-17-2012, 17:11
Първо трябва да си наясно как точно отслабваш. Нужно е да си изчислиш BMR. (Basic Metabolic Rate) Ето ти един калкулатор - http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php . Това, което се получава са килокалориите, които тябото ти изразходва, без да прави нищо. Но предполагам спортуваш, затова след като си получила числото, го умножаваш по една от следните стойности:
# Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
# Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
# Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55
# Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
# Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9.
Това число, което се получи като крайно, ще ти трябва. Ако искаш да отслабваш, е необходимо горе-долу да заследяваш колко ккал приемаш и те трябва да са по-малко от това число, т.е. това се нарича калориен дефицит (недостиг на калории). На тялото му е много по-лесно да използва мускулите за енергия, но за да се горят от мазнините, които е натрупало като резерв, е нужен повече кислород от обикновено. (Което както сама се досещаш не става с обикновени упражнения, пилатес и етц.) Това се случва при кардиото - забелязала ли си как по време на него дишането ти се учестява, с него и сърдечния ритъм, задъхваш се и така нататък... ? Това предизвиква окисляването на мастните клетки и се отделя енергия.
Килограм мазнини се равнява на 7700 ккал. Това означава, че ако искаш за седмица да свалиш 1 кг (което да не е от изхвърляне на вода, както се получава в началото на хранителните режими), то трябва всеки ден калориите, които приемаш да са с 1100 под тези, които харчиш.
Отслабването не е някаква магия или чудо, ами проста математика.
Но губейки килограм от телесното си тегло, със сигурност част от него ще бъде мускул. И за да предотвратиш максимално загубата им, се прави силово. Така тялото ти се натоварва и един вид усеща, че с тези мускули се върши някаква работа. Както когато имаш един хубав и марков парфюм - ти можеш да се пръскаш ежедневно с него, дори всеки час, но струва ли си наистина да го хабиш толкова, когато имаш достатъчно други, вместо да го пазиш за важни случаи? Същото се случва и вътре в теб.
Не претендирам, че съм 100% наясно с това, което говоря, но досега не съм подвела себе си. Помъчих се да го обясня максимално ясно, надявам се е правилно. :D

И последно.
Хормонът, изграждащ мускули, е тестостерон. Ние сме жени. На практика при нас се съдържа в минимални количества. Така че няма от какво да се боите, женските мускули не се правят от вчера за днес. (не че при мъжете става така, но на тях им е заложено в природата). И като извод - грабвайте гирите и почвайте. :D

ОООООО, благодаря ти много за изчерпателния отговор ! Много ми помагаш, мерси :))))

FuckingFreak
05-17-2012, 17:53
За нищо. Нали за това е тази тема - да обменяме опит, да си даваме съвети.
Аз днес хапнах 2 кюфтета (на скара) и се чувствам гузна, но пък тренировката ми беше добра. :D

divacheee
05-17-2012, 17:57

В малкото случаи в които съм готвила съм си смятала всичко .. Примерно слагаш 100 гр. картофи- смяташ Б,В, М .. слагаш 200гр пилешко и пак смяташ :Д и така за всички продукти :д .. ама си е играчка и за тва много много не готвя :д

cvetityyy98
05-17-2012, 18:02
Аз спрях да свалям не мърдам по надолу от килограмите, който съм сега. Сега ми предстоят изпити и нямам много време за тренировки, но режима ми е същия както преди. Защо си стоя на едни и същи килограми? Моля Ви кажете ми какво да направя. :(

FuckingFreak
05-17-2012, 18:11
Как се храниш? Как тренираше преди? Само с един въпрос няма как да получиш адекватен отговор.

cvetityyy98
05-17-2012, 18:17
Ограничила съм сладкото, тестените неща, чипсовете. За тренировките сутрин ходя да бягам или правя някакви тренировки стил Тае бо и Зумба.

FuckingFreak
05-17-2012, 18:20
Кажи едно примерно меню за днес, вчера или когато и да е.

cvetityyy98
05-17-2012, 18:32
Закуска: мюсли с мляко
Обяд: пиле с кис. мляко и чесън, 1/2 краставица и около 70 гр. череши
Следобедна закуска: малко шоколад (беше ми паднало кръвното в училище)
Вечеря: като обяда, но без черешите

DownloadVirus
05-17-2012, 18:51
Закуска: мюсли с мляко
Обяд: пиле с кис. мляко и чесън, 1/2 краставица и около 70 гр. череши
Следобедна закуска: малко шоколад (беше ми паднало кръвното в училище)
Вечеря: като обяда, но без черешите

Това което ни трябва е хранителен режим в грамажи и часове точно-ръст,тегло,процент bf и да си оправиш храната,защото не струва(много меко казано)

FuckingFreak
05-17-2012, 19:01
Махни го това мюсли сутринта, вместо това сложи овесени ядки и по желание добави мед/ сушени плодове. През деня вкарай и яйца, хапвай повече на по-малки порции. Зависи и от мноого други неща, но ако не тренираш, ще има да чакаш дълго време резултати...

cvetityyy98
05-17-2012, 19:06
много благодаря за съветите

Wwwooow
05-17-2012, 19:49
Махни го това мюсли сутринта, вместо това сложи овесени ядки и по желание добави мед/ сушени плодове. През деня вкарай и яйца, хапвай повече на по-малки порции. Зависи и от мноого други неща, но ако не тренираш, ще има да чакаш дълго време резултати...
e мюслито какво е ,не е ли овесени ядки със сушени плодове и ядки О.о ??

ALetterFromTheSky
05-18-2012, 05:13
Toва си е, обаче тя сигурно има предвид корнфлейкс. Ако беше такова, нямаше да е написала мюсли

FuckingFreak
05-18-2012, 10:08
В мюслито има добавени захар и корнфлейкс, мда. :)

edit:
Днес тренировката ми протече малко по-различно от обикновено. Имах по-малко часове, но въпреки това се прибрах без всякакво настроение (заради напрежението покрай изпити, може би), нито пък желание за каквато и да било тренировка. Ама си знам, че до 17:00 трябва да съм се натренирала, изкъпала и отпочинала и това си е златно правило. :D И се започна едно мислене какво да правя, какво да не правя и скалъпих набързо тренировката:
10 мин въже
24 мин интервална тренировка (50/10) с 3 кръга от по 8 упражнения, 2 от които главно аеробни с тежести, където е възможно
последвано от рутинните преси, които този път малко промених
Нещата бяха взаимствани от тренировките BodyRock, гледам имат нова 30 дневна програма, може пък да се подложа на нея през следващия месец, ще видим. За февруари имаха също една добра,ама тогава като видех тежести (още на втория ден след фит-теста) и направо го отхвърлих. Ама сега като ги разглеждам има доста добри.
Усещам как утре ще съм с нова доза мускулна треска... :D

UNITED2
05-19-2012, 16:26
Аз пък не мога да тренирам през деня,много рядко.. предпочитам вечер,а и ми е много по-приятно! :D

FuckingFreak
05-19-2012, 16:44
Ааа, днес храненето ми се получи много добре. За обяд 5 белтъка + 1 жълтък объркани с малко извара, метнах ги на тефлона и ги обърках. После ги посипах с червен пипер и чубрица и ги ядох с домат. Ако бях добавила и кашкавал или сирене щеше да е направо 6+. За вечеря пилешко филе на тиган с ивици за скара (как го обясних само..) с маалко масло, накъсано като парчета за дюнер + половин краставица. Мммм :D

UNITED2
05-19-2012, 17:07
А защо половин краставица?Изяж цяла,тя няма да се отрази никак зле на храненето ти-напротив,особено комбинирана с пилето.. :)

DownloadVirus
05-19-2012, 17:43
Ааа, днес храненето ми се получи много добре. За обяд 5 белтъка + 1 жълтък объркани с малко извара, метнах ги на тефлона и ги обърках. После ги посипах с червен пипер и чубрица и ги ядох с домат. Ако бях добавила и кашкавал или сирене щеше да е направо 6+. За вечеря пилешко филе на тиган с ивици за скара (как го обясних само..) с маалко масло, накъсано като парчета за дюнер + половин краставица. Мммм :D

Надявам се да искаш да кажеш краве масло,а не маргарин(Калиакра,Томи и тн :D)

FuckingFreak
05-19-2012, 19:24
100% домашно краве (с примеси на овче) масло, баба ми го прави от сместа на краве и овче кисело мляко събира каймаците и нещо ги преработва. :D Маргарин не употребявам.

иначе за половината краставица- не ми се ядеше повече.

Dagichka
05-20-2012, 12:10
мм утре ми е белтъчен ден, в нас има кашкавал, сирене и риба цаца в буркан такава, която принципно обожавам, но знам колко е мазна.. предложения какво да ям? знам, че не е добре на обяд и вечеря да са различни, но ако да речем за обяд ям малко риба, а на вечеря сирене? ;д

DownloadVirus
05-20-2012, 13:25
Животинско или растително тва сирене?

FuckingFreak
05-20-2012, 14:11
Да се похваля от изварата на Olympus. Вчера я купих от Пени - 400 гр в кофичка като от кисело мляко. И да си дам рецептата за закуската, че днес едва не си изядох пръстите. Не че е нещо много философско де.
Продуктите бяха 5 белтъка, 1 жълтък; 120 г извара; подправки на вкус, аз използвах чубрица, червен пипер и джинджифил
малко масло, колкото да не загори - можете да го направите като омлет или като бъркани яйца. На мен лично ми загаря и става второто. Като е готово го местите в чиния, отгоре слагате изварата, поръсвате с подправките и се наслаждавате. Супер добро е. :D За хора, които не спазват строг режим може да добавят и някакъв колбас, шунка, сирене или кашкавал, ще стане приказно. :)

Dagichka
05-20-2012, 15:05
Животинско или растително тва сирене?
животинско

Sickness94
05-20-2012, 17:05
е хубава работа...ограничавам се една седмица и най-добрата ми приятелка успя ме изкуши с цял шоколад,пакет бисквити и малко ябълков пай и то вечерта! Днес цял ден ми е тежко .. за да не налитам като обезумяла на сладко е по-добре да си хапвам от време на време. Междудругото друг път като не издържам и искам да ям нещо,но естествено не сладко,ръфам около 300 грама кашкавал сигурно..много ли е зле? Все пак е мазничък

FuckingFreak
05-20-2012, 17:42
Не че ще те плаша, но това са около 1000 ккал. Не е най-добрия вариант според мен, ако може даже да се нарече "добър". :)

3oPuTy
05-20-2012, 18:06
Честно казано малко ме съмнява да ръфаш 300 грама кашкавал.Това си е доооста голямо количество (специално отидох до хладилника да видя,колко грама е наличния) о.0 А и както казаха преди мен това са 1000 калории и доста голям % мазнини :? По-добре ръфай зеленчуци или пилешко месо.

Оффф,аз съм в ПМС и не мога нищо да правя :? Всичко ме боли и направо откачам,а не е истина в подобно хладно време как обичам да подскачам с Били Бланкс :( И един глад за сладко ме гони (както всеки месец),а сладко по принцип не обичам :?

DownloadVirus
05-20-2012, 19:02
3oPuTy без оправдания,само действия!! Нали знаеш :D

FuckingFreak
05-20-2012, 19:03
Само аз ли нямам проблем с ПМС? Боли ме корема, да, ама се търпи. Ако пък е фатално - No spa решава проблема.

cvetityyy98
05-20-2012, 19:10
И аз обикновено нямам проблем с ПМС.

3oPuTy
05-20-2012, 19:38
Ооо аз имам много болезнен ПМС в продължение на 5-7 дена :? А No Spa ми помага наполовина,но кръста и гърдите си ме болят през тоя период - сякаш са 100 килограмови :?
А иначе си изкарах яда с коремни преси - това ми е любимия начин за изкарване на енергията,когато съм в подобна ситуация :D По мои изчисления още 2 дена ще е така и после Били ще ми прави компания :)))

Dagichka
05-20-2012, 20:00
Били? :Д хмм добра идея, и аз ще си кръстя цикъла, че до сега все казвах, че Гостите дойдоха :Д хораа, възможно ли е от 90дневната (още съм на 20тия ден) да хвана гастрит или язва? майка ми ме принуждава буквално да я спра, а пък аз се чувствам горе-долу добре.. само понякога ми става лошо или ме боли корема след като ям, например днес съм на плодове и корема ме боли, ама то е нормално..или? :/

3oPuTy
05-20-2012, 20:04
Неее,говорех за Тае Бо-то на Били Бланкс :D :D :D

Dagichka
05-20-2012, 20:10
ахах боже колко съм проста!! :Д:Д

alleyy
05-20-2012, 20:40
Били? :Д хмм добра идея, и аз ще си кръстя цикъла, че до сега все казвах, че Гостите дойдоха :Д хораа, възможно ли е от 90дневната (още съм на 20тия ден) да хвана гастрит или язва? майка ми ме принуждава буквално да я спра, а пък аз се чувствам горе-долу добре.. само понякога ми става лошо или ме боли корема след като ям, например днес съм на плодове и корема ме боли, ама то е нормално..или? :/

Не, и на мен ми става лошо понякога, то си го пишеше и в диетата , че от време на време може да ни става лошо и също така и аз като ям плодове ми къркори ама съм жива още , така че няма страшно.

Sickness94
05-21-2012, 08:35
Знам,че е към 300,щото целият е 400 грама,тъй че мога да преценя все пак.. и после мама ми се кара,че днес е купила кашкавала,а аз съм го довършила :D просто мноооого го обичам и ако погледна морков примерно и до него кашкавала, все още нямам волята да избера да ръфам моркова..а иначе мен абсолютно нищо не ме боли по време на ПМС,но честно казано предпочитам болката пред тва да съм нон-стоп гладна. Дори не искам да се сещам за количествата храна,които поглъщам през този ми период...добре че сега мина всичко

FuckingFreak
05-21-2012, 11:09
Е не че нещо ама с това ръфане на кашкавал не знам докъде ще стигнеш.

FreshJuice
05-21-2012, 11:24
FuckingFreak сирене (купено от магазина) ядеш ли? Защото аз всеки ден си хапвам... дори да е 10 гр..- просто много обичам сирене.

FuckingFreak
05-21-2012, 11:48
Не. Млечни храни, освен извара не ям. Остана още малко и почвам да ги включвам.

3oPuTy
05-21-2012, 12:03
300 грама кашкавал и то не като основно,а по-скоро като междинно хранене?! о.0 Това са ти около 1000 калории и почти 100гр. мазнини :? Що се отнася до изказването ти,че като го виждаш не можеш да го замениш с морков (примерно) - ами ако наистина искаш да си запазиш (или да смъкваш) килограмите ще се научиш да казваш "Не!" на подобни вредни навици.

FuckingFreak
05-21-2012, 13:27
Именно. Не искам да им се бъркам, това си е техния живот, но като не сме надарени със свръхзвуков метаболизъм, така ще е. А аз най-много точа лиги и страдам за плодовете и киселото мляко, ама както казах, още мъъничко. Ей го рождения ден, 10 юни, близо е.

cvetityyy98
05-21-2012, 13:57
FuckingFreak ти не ядеш плодове, млечни храни, а какво ядеш? Може ли да дадеш едно твое примерно меню?

П.П. Някой ще се похвали ли с минусчета?

Dagichka
05-21-2012, 14:14
аз съм -4кг от началото на диетата (20 дни) :) само че тези дни усещам как веднага след като ям корема ме заболява и ми е някво гадно и не мисля, че е на добре.. но се храня най-здравословно откакто..се помня ;д така че не мисля да спирам и да си връщам стария режим, колкото и майка ми да ме кара

DisappointedDreamer
05-21-2012, 14:17
Въпроса е не да се ограничаваш от млечни продукти и плодове, въпроса е да консумираш всичко но в прекомерени, ограничени количества. Не знам как въобще на 13 години сте седнали да се лишавате, при положение че единственото нещо което ви трябва е малко спорт и здравословна храна. Та, за Бога вие сте само деца.

FuckingFreak
05-21-2012, 14:50
Цял живот съм се хранила нормално, не съм се изхвърляла с количествата на сладко и тестено, движила съм се нормално, но ефект - нулев. Винаги съм си била леко пухкава. Просто ген. Така че ми е писнало да ми говорят наизустено за здравословното хранене и как трябва да се яде от всичко по малко.

DisappointedDreamer
05-21-2012, 15:40
Спазвай диети тогава от 13 годишна възраст.

FuckingFreak
05-21-2012, 15:51
Не спазвам никакви диети от сорта на
закуска: 3в1
обяд: половин ябълка
вечеря: 3в1 и ябълка
каквито "спазват" (или живеят така, не знам?) доста съфорумки, ще видиш ако отвориш темата за менюто ви днес. Каквото правя си е за мен, не виждам нищо лошо, тъй като преди седмица са ми пускани изследвания и са идеални + виждам ефект от това, което правя. Не съм хванала никого за гушата да го прави същото, нали? Въпрос на личен избор.

cvetityyy98
05-21-2012, 15:59
FuckingFreak може ли да дадеш едно твое примерно меню, че ми е любопитно?

FuckingFreak
05-21-2012, 16:48
21.05
07:40 бъркани яйца (5 белтъка,1 жълтък) с чубрица, 170г извара
13:40 (нещо не ми се получи по-рано) 2 пилешки бутчета, зелена салата
16:30 30г орехи
19:30 ~150г филе от пилешки гърди с червен пипер, салата от зеле

honeytoo
05-21-2012, 19:55
21.05
07:40 бъркани яйца (5 белтъка,1 жълтък) с чубрица, 170г извара
13:40 (нещо не ми се получи по-рано) 2 пилешки бутчета, зелена салата
16:30 30г орехи
19:30 ~150г филе от пилешки гърди с червен пипер, салата от зеле

Трябва да правиш много плавно захранването след това. (в смисъл-включването на въглехидратите). Как мислиш да започнеш.... А между другото от колко време си на този режим и колко кг.си свалила?

FuckingFreak
05-22-2012, 08:08
На кантарът му падна батерията, така че не мога да кажа със сигурност, но мога да говоря в см. Бедрото ми преди беше около 53 см (не мерих,когато започнах), а в момента е 48,5. Това винаги е била проблемната ми зона. Ханшът ми сега е 86-87, а преди беше 94. :)

3oPuTy
05-22-2012, 09:11
Днес ми е много весело :D За 3 седмици съм махнала 2 килца :D Това е много добре,защото стриктно съм си спазвала режима само 12 дни,а през останалото време имах няколко дни с адски много въглехидрати и доста калорични неща :D За пореден път се убедих,че познавам тялото си много добре и знам,какво трябва да понамаля за да губя килца и сантиметри :) Останаха още 5кг. от набелязаните 7,но и малко повечко ако станат няма да се разсърдя :D

DownloadVirus
05-22-2012, 09:23
То не е важно колко кила си паднал/а ,а как изглеждаш на тези килограми..

kalpazanka
05-22-2012, 09:25
^Ооооо, стромба, как си?

От петък насам съм само с прегрешения- тортички, царевични пръчици, сладолед, пица... От днес се стягам!

DownloadVirus
05-22-2012, 09:40
Добре съм аhahaxh ^^
Намери ми реал лекарства че съм болен :S :D

3oPuTy
05-22-2012, 09:43
То не е важно колко кила си паднал/а ,а как изглеждаш на тези килограми..

Брей,разбирача,верно ли :D :D :D Не знаех о.0
Аз ако не се харесвах в сегашните си килограми нямаше да си позволявам да ям от всичко,а щях да съм на някоя по-строга и ограничаваща диета ;) Освен това преди време бях казала,че тези 7кг. не са ми толкова важни - важното за мен е да си изградя навик да се храня по 3-4-5 пъти на ден,а не както до сега по веднъж-два и то късно вечер,пък те ако искат да си стоят.

kalpazanka
05-22-2012, 10:15
Добре съм аhahaxh ^^
Намери ми реал лекарства че съм болен :S :D

К'во ти е, машино?

Мацки-и-и-и, да се похваля /след като се оплаках по-горе/- дънки 27-ми номер ми стоят екстра! :D

FuckingFreak
05-22-2012, 11:40
Мама ми донесе череши. Ааааааа, няма такава сладост. Не съм яла от година. Потренирах добре и сега сладко-сладко си хапвам 100 грама (което като бройка са супер малко,хм?!) :D

DownloadVirus
05-22-2012, 16:06
К'во ти е, машино?

Мацки-и-и-и, да се похваля /след като се оплаках по-горе/- дънки 27-ми номер ми стоят екстра! :D

Еми искам истински лекарства (зоб) защото направо полудявам ако не взема!!!!

И искам да кажа,че ако не взема е възможно да пукна понеже без тях не мой се живее :(

kalpazanka
05-22-2012, 17:52
Еми искам истински лекарства (зоб) защото направо полудявам ако не взема!!!!

Нали ти писах и в другия раздел- "стромба" с длан и опако от мама и тате!

DownloadVirus
05-22-2012, 19:25
То с длан не е много хубаво ама :(

alleyy
05-22-2012, 20:42
Кога е по-добре да се яде, преди фитнес или след?

DownloadVirus
05-23-2012, 07:37
По принцип и преди и след няма проблем..Но понеже има цяла философия изградена чрез ИФ протокола където ядеш 40-50% от дневните ти калории в това хранене,казвам след със 100 процента сигурност

alleyy
05-23-2012, 09:28
Благодаря ти:)

NEWS
05-23-2012, 10:38
Хей, никой не споделя резултати, няма снимки преди или след и т.н. Дайте някакви резултати :)

cvetityyy98
05-23-2012, 17:27
Аз се бях поотпуснала, но пак се захващам с режима си.

rosencetooo
05-23-2012, 19:09
Имам нужда от другарче за диета, че какво ли не опитвах и не се получава :(( Ако някой иска заедно да се ограничаваме и да сваляме кг. да пише лс :))

cvetityyy98
05-23-2012, 19:20
Тук всички отслабваме, така че ако искаш се включи в темата. ;)

Cloud9
05-23-2012, 20:16
Откакто се помня съм на диета!И макар напоследък да не съм добре с паметта мога да твърдя, че не се помня от скоро. Миналата година заминах за чужбина и там стресът и джънк фууд в комбинация ми качиха нервите и килограмите. От почти година се мъча без успех да сваля едни 10 килограма. Бях на 90 дневната близо 2 месеца и ходех на фитнес 3 пъти в седмицата по 2 часа и половина минимум като главно правех кардио. Резултатът - 3 килограма отгоре. Нервирах се и близо месец бях на японското чудо и лунна диета в комбинация и свалих около 3 килограма. Отчаяна съм вече! Моля ви дайте ми съвет какво да направя. Всичко съм пробвала-преди време на 90 дневната бях свалила доста. Сега обаче не ми действа въобще. Не мога да се търпя така!Сега я карам само на салатки и плодове, но не мърдам надолу. Като се оправи времето смятам да тичам и да скачам на въже.

FuckingFreak
05-23-2012, 20:33
Защо тренираш само кардио? + това съм сигурна, че тичаш/ходиш (на пътека) или караш монотонно, без да редуваш бързо бавно, интервали, а-у. Хвани малко тежести да направиш мускулчета. А какво му е на времето? Екстра си е, не е нужно да скачаш на въже навън. Можеш да правиш много неща вкъщи.
Стига с тия японски чудеса, само вода си свалила. Гледай огледалото. И не очаквай само със салати и плодове да свалиш - с плодовете също не е добре да се прекалява, те задържат водата. Просто слагаш във всяко основно хранене белтъчини, добавяш още 1-2 закуски между тях (плодове, сурови ядки) и ще се получи. :)

3oPuTy
05-23-2012, 20:49
С диети не става :? Трябва сносен хранителен режим и упражнения.Също така,както казаха преди мен,кардиото се прави като се редува бързо-бавно.
Ако искаш пусни ни едно твое примерно дневно меню за да видим къде са ти грешките.

Cloud9
05-23-2012, 21:36
Не правя само кардио - правех и поне половин час упражнения. Редувах бързо и бавно, защото и без туй лесно се задъхвам хаха. Менюто ми е далеч от перфектно, но се мъча да го оправя напоследък. Времето, поне тук, е студено и не спира да вали по цял ден. Следя с голям интерес темата и чета всичките ви мнения и се уча как да подобря режима си. Исках просто и аз да се оплача от досегашните ми неуспехи. Надявам се това лято да успея да сваля тия излишни 10 килограма.

DownloadVirus
05-24-2012, 07:28
Ми то цяла година да се охранваш ,пък лятото да се мъчиш да сваляш....Кофти тръпка :))

3oPuTy
05-24-2012, 08:01
Стига да искаш ще успееш - 10кг. не са толкова много и спокойно можеш да ги махнеш за 2 месеца с правилно хранене и спорт.

kalpazanka
05-24-2012, 08:05
Откакто се помня съм на диета!

Защо не се консултираш с ендокринолог?

babity
05-24-2012, 09:24

Калпазанке, кои хормони се изследват? 'Щото така или иначе тези изследвания не минават през здравна каса, искам да си пусна по самоинициатива, без да минавам през лекар. И имам един много "добър" въпрос. Тая гинеколожка ми е изписала няк'ви хормони (на листовката пише, че е прогестерон). Т'ва може ли да ми повлияе на теглото?

По темата: през последната седмица ям като разпрана. За кг не знам, ама по дрехите не виждам да съм напълняла, дори напротив. Преди няколко седмици си бях купила дънки, от които ми изкачаха невероятно прекрасно паласките, вчера като ги обух не беше чак толкова зле като първия път. И най - важното - мерих се на Танита отново, вече официално не съм с наднормено тегло. Имам към 30% мазнини, има още за чистене, но съм на горната граница на стандартните. :D

kalpazanka
05-24-2012, 09:32
Бейб, не знам кой те е излъгал, че хормоните не са по каса. Само антителата срещу щитовидната /ТАТ и МАТ/ и fT3 се заплащат от пациента.
За килограмите се изследват на прима виста щитовидните хормони- fT3- не е по каса, fT4 + TSH.
Редно е да минеш през гинеколог за ехография- да се видят яйчниците. Там се изследват естрадиол, лутеинизиращ и фоликулостимулиращ в интервала 3ти-5-ти ден от МЦ /моля те, кажи ми, че знаеш как се смята :) / Прогестеронът се изследва на 21-вия ден от МЦ. Пролактин е редно да се пусне /предния ден никакъв секс и никакъв стрес, никакви рафинирани захари и никакви тлъстини, отиваш в лабораторията, без дори да си пила кафе и без да си си взела душ- всяко пипане на гърди и гениталии ти влошава резултата!/ Пролактинът се изследва след края на М.
Кръвна захар, холестерол и триглицериди може да ти пусне джипито при профилактичен преглед. ;)

Относно това, дето са ти изписали- гадая между Примолут-нор, Оргаметрил и Дуфастон. :)

babity
05-24-2012, 09:38
Дуфастон. Ама не разбрах ще надебелявам ли от него или ще започна да си бръсна гърба? :D

kalpazanka
05-24-2012, 10:08
Дуфастон. Ама не разбрах ще надебелявам ли от него или ще започна да си бръсна гърба? :D

Нито едното, нито другото. Той е брат близнак на прогестерона или поне фармацевтичните фирми го водят такъв. От гестагените това е най-модерния и безобиден вариант, но не и най-евтиния. ;)

babity
05-24-2012, 10:58
Whew! Мерси, успокои ме! А иначе за скъпото... не ми се видя кой знае какво, взех го на 13лв.

kalpazanka
05-24-2012, 11:49
За нищо. :)
Другите са наполовина по-евтини, затова го казах :)

FuckingFreak
05-24-2012, 18:48
Хайде да се отчета. Агнешкото на баба е тооолкова вкусно. Почти не оставих нищо за нашите.
Май утре сутринта ще се ходи до магазина, че останах без никакви яйца, за извара да не говорим. Има цяла тава ориз, но доста слабо да ме накарат да ям. По-скоро една пилешка гърда да пекна на скарата. А за вечеря също не знам какво ще е. Егати, нямам и орехи, все трябва да ги чукам и да ги чистя, пък докато стане, ми се отядат. Направо нищо няма в хладилника. :D
Взех си батерии за кантара и утре ще се меря. Не ми е много зор, и без това свикнах да следя сантиметри.

FreshJuice
05-24-2012, 21:34
Здравейте :) Май ще започвам НВД - всичко изчетох и всичко си сметнах :D Само не мога да разбера първата ми закуска сутринта нали трябва да е бързо усвоим протеин? Е какъв да е тоя протеин? Яйца или кис. мляко става ли?

FuckingFreak
05-25-2012, 11:30
Яйцата са бърз протеин, давай с тях. Киселото мляко не е, а и внимавай с него при НВД.

Обичам почивните дни. Не са ли те да прикалиш малко... :D
досега:
11:30 два големи резана кашкавал
13:00 две пилешки бутчета
13:45 голяма купа ягоди
Нека ми е зле.

cvetityyy98
05-25-2012, 13:40
Какво означава бърз протеин?

DownloadVirus
05-25-2012, 17:16
Какво означава бърз протеин?

който се усвоява бързо от тялото,дели се на ак и навлиза в кръвообращението

cvetityyy98
05-25-2012, 17:21
^ мерси за отговора

FuckingFreak
05-25-2012, 19:30
Към днешното меню добавям 30г орехи, салата домати и краставици и две бутчета, крилце и малко бяло месо от пиле.

и едит: сутринта се премерих - 45,2.

FuckingFreak
05-26-2012, 18:03
up ;)
10101010

mimsssssss
05-27-2012, 11:03
Как се определя дали си с широк ханш? Ако приемем, че кокалите, които стърчат обикновено са ето тук - http://prikachi.com/images/821/4819821g.jpg, колко трябва да е растоението от единият до другият? Защото навярно има разлика между широк ханш и просто че си дебела в ханша?

Cloud9
05-27-2012, 12:02

Имам проблеми с хормоните и аз приемам дуфастон. Ендокриногът ми смята, че свалянето на килограми е излишно спрямо фигурата ми (1,60 см и 55 килограма). Искам обаче да стана поне 47 кг. Не се охранвам яко през останалото време, хапвам си повече супи и салати и изключително рядко си позволявам изкушения. Просто такава явно си ми е структурата- стигна ли 55 кг после свалянето е с много мъки.

FuckingFreak
05-27-2012, 12:22
Как се определя, че си с широк/тесен ханш? Винаги се заблуждавах, че ханшът ми е широк, защото краката ми са по-едри (ген). Но обиколката ми е 86-87см, което мисля, че даже е малко за краката, които имам.

mimsssssss
05-27-2012, 12:33
А отпред растоянието между кокалчетата ти колко е?

CL.
05-27-2012, 13:05
Здравейте на всички :) и аз се наместих тук в форума понеже съм от тези на диета :D. Аз избрах спортно-хранителния режим за който казват че действа , но да видим. Аз нямам голяма нужда от отслабване , но искам да лятото да се стегна и да вляза в форма понеже след зимата доста се поотпуснах. Е това е от мен ще се радвам да споделяме мнения и коментари относно килцата.. :D

adriana121
05-27-2012, 14:16
Здравейте и от мен. От доста време следя темата и намерих доста полезна информация. Вече нямам за цел да свалям килограми (44.5 съм ) а само да се стегна още малко. Преди редовно правех упражнения от сайта на фитнес инструктор но вече ми омръзнаха и се насочих съм табата-та. Искам да ви питам какво ви е мнението за тази тренировка http://www.youtube.com/watch?v=5rL_s4HwtIM и дали ще има резултат тъй като е само 4 минути.

cvetityyy98
05-27-2012, 14:21
Корнфлейкса много ли е калоричен или мога да закусвам с него? И знаете ли как е най-полезен (с кисело мляко, пресни плодове, сушени плодове ...)?

adriana121
05-27-2012, 14:26
А защо не замениш корнфлейкса с овесени ядки? В корнфлейкса има много захар и какви ли не боклуци. Овесени ядки със сирене или овесени ядки с кисело мляко и една лъжица мед е много по-подходящ избор според мен.

cvetityyy98
05-27-2012, 14:37
Корнфлейксът е ето такъв http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BD%D1%84%D0%BB%D0%B 5%D0%B9%D0%BA%D1%81&hl=bg&sa=X&biw=1024&bih=509&tbm=isch&prmd=imvnse&tbnid=2A-gCWrCgOCTJM:&imgrefurl=http://www.sinapsys.bg/%3Fgo%3Dflakes&docid=WcRIccojpWZ_8M&imgurl=http://www.sinapsys.bg/images/gallery/Cornflakes_Sugarfree.jpg&w=800&h=600&ei=hTvCT-faJcbLsgazvdWXCg&zoom=1&iact=hc&vpx=724&vpy=102&dur=371&hovh=194&hovw=259&tx=105&ty=149&sig=103804680752558497166&page=1&tbnh=150&tbnw=200&start=0&ndsp=8&ved=1t:429,r:3,s:0,i:73 (нямам представа колко различни вида има). На вкус не е сладък, следователно не би трябвало да има захар, но и аз не знам. Според вас три супени лъжици (без връхче) корнфлейкс долу-горе на колко грама са равни?

3oPuTy
05-27-2012, 15:03
Виж,какво пише на опаковката на корнфлейкса и ще разбереш,колко е калоричен.

cvetityyy98
05-27-2012, 15:07
Нямам я опаковката, но намерих колко калории е в интернет. Според вас три супени лъжици (без връхче) корнфлейкс долу-горе на колко грама са равни?

CL.
05-27-2012, 15:25
Незнам до колко е калоричен , но ако спортуваш умерено 2/3 пъти в седмицата едва ли ще ти попречи толкова :)

FuckingFreak
05-27-2012, 15:34
Дали ще ѝ попречи - зависи от целите и от общите въглехидрати през деня. Ама корнфлейкс не е най-добрата закуска. 100 пъти по-добре да вкара бавен въглехидрат, растителен протеин и фибри чрез овесените ядки сутрин. + протеин (яйца), защото ще се озори да го намери в млякото, ако само това ще яде.
Направо вече пропагандирам яйцата за закуска, идеални са ми. И извара. Майка ми откача щом ме види на котлона с тефлона в ръка. :D
Нещо тези дни с особен апетит и главно месо - от 24ти ям необичайно много месо, по принцип никога не ми е харесвало толкова. Само днес дето нещо няма да ям, ще е по-скоро като гарнитура, а основното ще е салата - някой ми изяде пилешката гърда, а няма да ям наденица. :D

scrooper
05-27-2012, 15:45
Искам да ви питам какво ви е мнението за тази тренировка http://www.youtube.com/watch?v=5rL_s4HwtIM и дали ще има резултат тъй като е само 4 минути.
Прави го по 3- 4 пъти на ден и ще има ефект.