.
Отговор в тема
Страница 44 от 87 ПървиПърви ... 3440414243444546474854 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 076 до 1 100 от общо 2160
    Мега фен Аватара на gandalfepi4

Lightbulb

^ Само за пояснение - адовете са едни и същи понеже си е Абрахамската религия все пак.

И исляма и християнството и юдаизма могат да се гледат като три супер големи деноминации, но са си едно и също нещо в крайна сметка.

(Ако втората ти причина да не си мюсюлманин е свързана с това че Мохамед е "педофил" можеш да я зачеркнеш - в Европа по същото време са ебали значително по-малки деца, в интерес на истината той поне е проявявал някакви принципи)
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    три супер големи деноминации, но са си едно и също нещо в крайна сметка.
    не, не са едно и също, може да имат общ корен но имат и съществени разлики, най-вече голямата разлика е между Новия завет и Корана.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ Бегай се бе утрепко малка.

Казвам нещо и ти казваш есенциално същото нещо но с повече акцент върху нещо, което сам съм казал.

Баси педала, само и само да постнеш нещо.

Първия ми пост от два месеца, който да не адресира някоя малоумщина и пак да си навреш клавиатурата в гъза и започваш да сееш лайна из нета!

Oтделно и че думите на Йешуа са включени в корана.

Малоумник с малоумника неграмотен
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    ge6aaaa3, това че има истински Господ Бог и че Той е направил да има вяра, не означава че Той е постановил че всеки човек е длъжен да стане духовник/вярващ задължително като от себе си, камо ли чрез насилие, но все пак Той е (съз-)дал вярата с цел да бъде ползвана от онези, които наистина искат да служат на Доброто, т.е. от онези, които наистина са Добри/Не-зли в вярата, така че, който не иска да бъде Праведен, той не е длъжен да вярва, но дори Бог не иска неправедни да развалят Божията Работа, Той мрази верческата/духовната неправда, но Бог иска да събере само Съвършено Добрите/Любящите/Праведните за Свои Верчески/Духовни Служители, това е написано и в цялата онази Библия, а колкото до другите(сиреч, човешките/неправедните) религии, те са опасни, затова и Исус е предупредил че е възможно мнозина да бъдат заблудени от немалко лъжепророци(Матей 24 гл.), и ето че за съжаление това вече дори се случи, защото досега резултата в това отношение се оказа следният: стотици милиони заблудени индуисти/йогисти/будисти, стотици милиони заблудени мюсюлмани, стотици милиони заблудени юдаисти и дори християни, така че, какво има да кажем, освен че по принцип вярата не е забранена за никой от човеците, но все пак не е дадено от Бога тя да се ползва чрез неправда от страна на систематични(-те)/задълбочени(-те) и професионални(-те) вярващи - това е
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 08:39

Мега фен
    вие двамата по-горе, по принцип корана е изцяло лъжепророческо писание, писано от арабски/персийски лъжепророци, но дано истинският Господ Бог да се смили над мюсюлманите, понеже Целта е да се Спасява, а не да се погубва, а и по принцип целтта на духовниците/духовните служители е да работят за осигуряване(-то) на Спасение(-то) от истинският Господ Бог за всички човеци, или поне не трябва да вършат неспасение и погибел в вярата, иначе Бог ще остане недоволен, като накрая дори ще уволни всички неправедни духовници/духовни служители

"когато(т.е. когато вие неправедни/лоши духовници/вярващи) простирате ръцете си(т.е. към Господ Бог), Ще(т.е. Аз истинският Господ Бог ще) крия очите Си от вас; Даже когато принасяте много молитви не ща да слушам; Ръцете ви са пълни с кръв(т.е. с погибел за човеците). Измийте се(т.е. измийте се от горделивостта/завистта/алчността/злобливостта), очистете се(т.е. очистете се от верческата/духовната заблуда/неправда), Отмахнете от очите Ми злото на делата си, Престанете да вършите зло, Научете се да струвате добро, Настоявайте за правосъдие(т.е. за Правдата), поправяйте(също и: изобличавайте) угнетителя, Отсъждайте право на сирачето(т.е. на невярващите/нерелигиозните/нокултистите), застъпвайте се за вдовицата(т.е. за духовниците/вярващите в беда). Дойдете сега та да разискаме, казва Господ; Ако са греховете ви като мораво(т.е. ако вярата ви е неправедна), Ще станат бели като сняг(т.е. ще стане Праведна); Ако са румени като червено(т.е. ако е лоша), Ще станат като бяла вълна(т.е. ще стане Добра). Ако слушате(т.е. ако сте Праведни/Добри в вярата) драговолно, Ще ядете благото на земята; Но ако откажете и се разбунтувате, Ще бъдете изпоядени от нож(т.е. ще бъдете санкционирани), Защото устата Господни изговориха това. Как стана блудница верният град(т.е. как вярата стана верческа/духовна неправда), Който беше пълен с правосъдие(т.е. която беше пълна с Правда)! Правда обитаваше в него(т.е. Правда обитаваше в нея), а сега - убийци(т.е. верчески/духовни неправедници/беззаконици). Среброто(т.е. словото/учението) ти стана шлак(т.е. неправда); Виното(т.е. благодатта) ти се смеси с вода(т.е. с неспасение и погибел). Твоите князе(т.е. духовниците/вярващите) са бунтовници(т.е. противници/врагове на истинският Господ Бог и човеците) и съучастници на крадци(т.е. на верчески(-те)/духовни(-те) беззаконици); Всеки от тях обича подаръци(т.е. користи) и тича след(т.е. и е воден от желанието за лични) възнаграждения; Те не осъждат право сирачето(т.е. те не се Грижат истински за невярващите/нерелигиозните/неокултистите), Нито дохожда при тях делото на вдовицата(т.е. нито са Загрижени истински за духовниците/вярващите в беда). Затова, казва Господ, Иеова на Силите, Всемогъщият Израилев: Ах! ще се облекча от противниците Си, И ще отдам възмездие на враговете Си; И пак ще туря ръката Си върху тебе(т.е. и пак ще се погрижа за Вярата), И ще очистя шлака ти като с луга(т.е. и ще я очистя с Правда), И ще отделя от тебе всеки примес(т.е. и ще премахна от нея всяка неправда); И ще възстановя съдиите ти(т.е. и ще възстановя числото на нейните истински служители) както по-преди, И съветниците ти(т.е. и нейните истински свидетели) както отначало; Подир което ще се наречеш Град на правда, Верен град, Сион(сиреч, Вярата) ще се изкупи(т.е. ще пребъде) чрез правосъдие(т.е. чрез Праведна съдба), И тия, които се върнат в него, чрез правда. А беззаконниците и грешниците(т.е. а верческите/духовните неправедници/беззаконици) ще се съкрушат заедно, И тия, които са оставили Господа(т.е. и онези, които са станали духовници/духовни служители но не в истинският Господ Бог), ще загинат. Защото ще се посрамят поради дъбовете(т.е. поради неправедните вероучения), които пожелахте(т.е. които пожелаха); И ще се смутите(т.е. и ще бъдат смутени) поради градините(т.е. поради користните/нечистите блага), които избрахте, Понеже ще стана(т.е. понеже бог ще стане за тях) като дъб, чиито листа вехнат(т.е. вероучение без праведна полза), И като градина, която няма вода(т.е. и като благодат, която не ползува напълно всички човеци). И силният ще бъде като кълчища(т.е. и властните/силните духовници/духовни служители ще се оплетат като патици в кълчища), И делото му(т.е. и всъщност делото им ще бъде краткотрайно и слабо) като искра; И то ще изгори заедно с него(т.е. с тях), Без да има кой да ги гаси." Исая 1: 15-31
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 08:37

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Хм интересно...по твоята логика е по-вероятно християнството да е лъжепророческата религия, защото будизмът е възникнал 5 века преди християнството...Будизма, както и конфуцианството са по-скоро философски разбирания за света, отколкото религии, казващи на хората"вярвай сляпо в Бог и ще пребъдеш", такаче ми се виждат доста по-полезни. Според тях само ти си решаваш съдбата...Как сметна, че юдаистите са заблудени...Те вярват в същия Господ Бог като вас, само дето не зачитат Исус Христос.По-добре вместо да ме убеждаваш, че аз заедно с още 3-4млрд. души ще отодем в ада, попрочети и за другите религии да видиш ти в колко ада трябва да идеш, за дето не вярваш в Аллах/Буда/Ра/Тангра...
    ПП Ще те помоля, спри да цитираш Библията - чел съм съкратената и версия и не съм се убедил във Всевишния.Давай доводи с нещо различно от книга, написана от римляните с политическа цел...
    Последно редактирано от ge6aaaa3 : 01-24-2012 на 14:41

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
    Хм интересно...по твоята логика е по-вероятно християнството да е лъжепророческата религия, защото будизмът е възникнал 5 века преди християнството...Будизма, както и конфуцианството са по-скоро философски разбирания за света, отколкото религии, казващи на хората"вярвай сляпо в Бог и ще пребъдеш", такаче ми се виждат доста по-полезни. Според тях само ти си решаваш съдбата...Как сметна, че юдаистите са заблудени...Те вярват в същия Господ Бог като вас, само дето не зачитат Исус Христос.По-добре вместо да ме убеждаваш, че аз заедно с още 3-4млрд. души ще отодем в ада, попрочети и за другите религии да видиш ти в колко ада трябва да идеш, за дето не вярваш в Аллах/Буда/Ра/Тангра...
    ПП Ще те помоля, спри да цитираш Библията - чел съм съкратената и версия и не съм се убедил във Всевишния.Давай доводи с нещо различно от книга, написана от римляните с политическа цел...
    въобще не съм казал че някой трябва да отиде в ада, но в всяка религия, в която духовниците/вярващите изповядват неспасение и погибел за други човеци така по този начин там се върши верческо/духовно беззаконие, така че, аз нямам никакво намерение да върша такова беззаконие и затова и не свидетелствувам никакво неспасение и никаква погибел, но това не означава че аз мога да гарантирам че онези, които не спират да вършат верческа/духовна неправда няма да бъдат санкционирани от Бог - това е
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 15:21

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    въобще не съм казал че някой трябва да отиде в ада, но всяка религия, в която духовниците/вярващите изповядват неспасение и погибел за други човеци всъщност по този начин вършат верческо/духовно беззаконие, така че, аз нямам никакво намерение да върша такова беззаконие и затова и не свидетелствувам никакво неспасение и никаква погибел, но това не означава че аз мога да гарантирам че онези, които не спират да вършат верческа/духовна неправда няма да бъдат санкционирани от Бог - това е
    Колко пъти да ти повтарям?!!?Атеистите не изповядваме погибел и унищожение, нито анархия, нито каквато и да била злина!Просто не вярваме в това, което неможе да се види и пипне, сиреч нематериалното.Защо мислиш, че атеизъм и сатанизъм е едно и също?Ти ми кажи щом си толкова вярващ-постиш ли? Ходиш ли всяка неделя на църква? Ако дойда и ти забия един цигански шамар, ти ще обърнеш ли и другата буза?Или ти си като повечето малоумници, дето незнаят още на кой бряг са-вярва, ама не испълнява нищо, от това което трябва?

Мега фен
    Колко пъти да ти повтарям?!!?Атеистите не изповядваме погибел и унищожение, нито анархия, нито каквато и да била злина!Просто не вярваме в това, което неможе да се види и пипне, сиреч нематериалното.Защо мислиш, че атеизъм и сатанизъм е едно и също?Ти ми кажи щом си толкова вярващ-постиш ли? Ходиш ли всяка неделя на църква? Ако дойда и ти забия един цигански шамар, ти ще обърнеш ли и другата буза?Или ти си като повечето малоумници, дето незнаят още на кой бряг са-вярва, ама не испълнява нищо, от това което трябва?
    това въобще не ми го казвай на мен, защото не аз съм измислил и не аз използвам думата/понятието "атеист", за истинският Господ Бог, а оттам и за мен, съществуват две основни категории хора, първата са верческите/духовните служители/дейци, а втората потребителите т.е. невярващите/нерелигиозните/неокултистите, когато някои от първата категория вършат верческа/духовна неправда, тогава Бог нарича това в Бибията с думи като "грях" и "беззаконие", но невярващите/нерелигиозните/неокултистите няма как да вършат верческо/духовно беззаконие защото не са вярващи/религиозни/окултисти, така че, виждаш ли сега как твоите притеснения относно някакви евентуални мои погрешни разбирания са напразни
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 16:00

това въобще не ми го казвай на мен, защото не аз съм измислил и не аз използвам думата/понятието "атеист", за истинският Господ Бог, а оттам и за мен, съществуват две основни категории хора, първата са верческите/духовните служители/дейци, а втората потребителите т.е. невярващите/нерелигиозните/неокултистите, когато някои от първата категория вършат верческа/духовна неправда, тогава Бог нарича това в Бибията с думи като "грях" и "беззаконие", но невярващите/нерелигиозните/неокултистите няма как да вършат верческо/духовно беззаконие защото не са вярващи/религиозни/окултисти, така че, виждаш ли сега как твоите притеснения относно някакви евентуални погрешни мои разбирания са напразни
    А така!Да си дойдем на думата, напълно съм съгласен!Нека обобщим.За теб Бог съществува-съди те, за мен не съществува-няма кой да ме съди.Не ми отговорихте на въпросите Отче.

Мега фен
    А така!Да си дойдем на думата, напълно съм съгласен!Нека обобщим.За теб Бог съществува-съди те, за мен не съществува-няма кой да ме съди.Не ми отговорихте на въпросите Отче.
    има кой, и това най-малкото са органите на реда наричани полиция и съдебната власт/система наричани прокуратура и съд, така че не бързай да се радваш толкова, защото това дори е написано и в Светото Писание т.е. в Библията: "Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане на себе си. Защото владетелите(т.е. органите на реда) не причиняват страх на добротвореца, но на злотвореца. Искаш ли, прочее, да се не боиш от властта? Върши добро, и ще бъдеш похвален от нея; понеже владетелят е(т.е. понеже служителя на реда е един вид) Божий служител за твоя полза. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно сабята(т.е. оръжието/санкцията), понеже е(т.е. понеже е един вид) Божий служител, мъздовъздател(т.е. орган на реда) за докарване гняв, върху(т.е. за да възпира престъплението(-ята) на) този, който върши зло. Затова нужно е да се покорявате не само поради страх от гнева, но и заради съвестта. Понеже за тая причина и данък плащате. Защото владетелите са(т.е. защото органите на реда и служителите на данъчната система са един вид) Божии служители, които постоянно се занимават с тая длъжност(т.е. докато органите на реда пазят реда в държавата, онези от данъчната система им осигуряват заплати за да изпълняват тази длъжност). Отдавайте на всички дължимото: комуто се дължи данък, данъка; комуто мито, митото; комуто страх, страха; комуто почит, почитта." Римляни 13: 1-7, като лично аз на никой не пожелавам да си има проблеми с държавните служби, дано да няма повече проблеми
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 16:16

има кой, и това са най-малкото органите на реда наричани полиция и съдебната власт/система наричани прокуратура и съд, така че не бързай да се радваш толкова, защото това дори е написано и в Светото Писание т.е. в Библията: "Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане на себе си. Защото владетелите(т.е. органите на реда) не причиняват страх на добротвореца, но на злотвореца. Искаш ли, прочее, да се не боиш от властта? Върши добро, и ще бъдеш похвален от нея; понеже владетелят е(т.е. понеже служителя на реда е един вид) Божий служител за твоя полза. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно сабята(т.е. оръжието/санкцията), понеже е(т.е. понеже е един вид) Божий служител, мъздовъздател(т.е. орган на реда) за докарване гняв, върху(т.е. за да възпира престъплението(-ята) на) този, който върши зло. Затова нужно е да се покорявате не само поради страх от гнева, но и заради съвестта. Понеже за тая причина и данък плащате. Защото владетелите са(т.е. защото органите на реда и служителите на данъчната система са един вид) Божии служители, които постоянно се занимават с тая длъжност(т.е. докато органите на реда пазят реда в държавата, онези от данъчната система им осигуряват заплати за да изпълняват тази длъжност). Отдавайте на всички дължимото: комуто се дължи данък, данъка; комуто мито, митото; комуто страх, страха; комуто почит, почитта." Римляни 13: 1-7, като лично аз на никой не пожелавам да си има проблеми с държавните служби, дано да няма повече проблеми
    Това само затвърждава казаното от мен-религиите са съсдадени с цел манипулиране на народа!Как да ти обясня, че това, че съм атеист, не означава, че нарушавам законите на страната.Още не сте ми отговорили на по-предния пост проповедноко.

Мега фен
    Това само затвърждава казаното от мен-религиите са съсдадени с цел манипулиране на народа!Как да ти обясня, че това, че съм атеист, не означава, че нарушавам законите на страната.Още не сте ми отговорили на по-предния пост проповедноко.
    напротив, вече беше отговорено, макар и да не съм проповедник, нито каквото и да е там, но все пак вече казахме че всеки, който върши верческо/духовно беззаконие, независимо как нарича себе си или как някой друг нарича него, такъв човек е верчески/духовен беззаконик, и има Небесни Власти, такива като Архангел Михаил и Неговите Ангели, Които са назначени от Бога да бъдат Небесни Органи на реда в вярата/духовността, така че, ако вършиш верческо/духовно беззаконие тогава побързай да спреш да го правиш преди да си имаш работа с Небесните Органи на реда, а ако не вършиш такова беззаконие, тогава не ще има кой да ти противостои в това отношение, иначе ще има, ето един пример от Библията за това: "Валаам стана на сутринта, оседла ослицата си, и отиде с моавските първенци(т.е. с арабските/персийските духовници). Но Божият гняв пламна за гдето отиде; и ангел Господен застана на пътя пред Валаама, за да му се възпротиви; (а той яздеше на ослицата си, и двамата му слуги бяха с него). И понеже ослицата видя, че ангел Господен стоеше на пътя с гол нож в ръка, ослицата се отби от пътя и отиваше към полето; а Валаам удари ослицата, за да я оправи в пътя. Тогава ангелът Господен застана на един нисък път между лозята, дето имаше преграда отсам и преграда оттам край пътя. И понеже ослицата видя ангела Господен, облегна се към зида и притисна Валаамовата нога до зида; и той я удари пак. После ангелът Господен отиде още напред и застана на едно тясно място, гдето нямаше къде да се отбие ни надясно ни наляво. И понеже ослицата видя ангела Господен, тя падна под Валаама; а Валаам се разлюти и удари ослицата с тоягата си. Тогава Господ отвори устата на ослицата, и тя рече на Валаама: Що съм ти сторила та ме биеш вече три пъти? А Валаам рече на ослицата: Защото се подигра с мене. Ах, да имах нож в ръката си! сега бих те заклал. И ослицата рече на Валаама: Не съм ли аз твоята ослица, на която си яздил през целия си живот до днес? Имала ли съм навик друг път да ти правя така? А той рече: Не. Тогава Господ отвори очите на Валаама, и той видя ангела Господен стоящ на пътя с гол нож в ръката си; и преклони глава и падна на лицето си. И ангелът Господен му каза: Ти защо би ослицата си вече три пъти? Ето, аз излязох да ти се съпротивя, защото пътят(т.е. защото вярата) ти не е прав(-а, -една) пред мене; и ослицата ме видя и се отби от мене, ето, три пъти; ако да не бе се отбила от мене, до сега да съм те убил, а нея да съм оставил жива. Тогава Валаам рече на ангела Господен: Съгреших, защото не знаех, че ти стоеше на пътя против мене; и сега, ако това не ти е угодно, аз ще се върна. А ангелът Господен рече на Валаама: Иди с човеците; но само словото, което ти кажа, него да говориш. И тъй, Валаам отиде с Валаковите първенци." Числа 22: 21-35
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 16:38

Хайде спри да ми отговаряш като врачка с цитати и недомлъвки.Кажи ясно и точно без цитати постиш ли?

Мега фен
    Хайде спри да ми отговаряш като врачка с цитати и недомлъвки.Кажи ясно и точно без цитати постиш ли?
    какво имаш предвид като питаш дали постя, и защо трябва да постя?! - да не се окаже че недомлъвките са от твоя страна?!
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 16:48

какво имаш предвид като питаш дали постя, и защо трябва да постя?! - да не се окаже че недомлъвките са от твоя страна?!
    Имам предвид спазваш ли това което Бог иска от един вярващ според Библията/включая пости и какви ли не чудесии/?

Мега фен
    Имам предвид спазваш ли това което Бог иска от един вярващ според Библията/включая пости и какви ли не чудесии/?
    а какво те кара да си мислиш че аз съм някакъв Св. Апостол, който е все на път без храна, без вода, без багаж, и пр., и че така ми се налага да преминавам през глад, жажда, студ, безсъние, и пр.?!, неминуемите гладувания, жадувания, студове, и безсъници, са възможни само ако си мисионер като Светите Апостоли, ето какво казва Св. Апостол Павел по въпроса:

"Тъй като мнозина се хвалят по плът, ще се похваля и аз). Защото вие, като сте разумни, с готовност търпите безумните; понеже търпите, ако някой ви заробва, ако ви изпояжда, ако ви обира, ако се превъзнася, ако ви бие по лицето. За свое унижение го казвам, като че ли сме били слаби; но с каквото се осмелява някой да се хвали, (в безумие говоря), осмелявам се и аз. Евреи ли са? И аз съм; израилтяни ли са? И аз съм; Авраамово потомство ли са? И аз съм; служители Христови ли са? (в безумие говоря), аз повече: бил съм в повече трудове, в тъмници още повече, в бичувания чрезмерно, много пъти и на смърт. Пет пъти юдеите ми удариха по четиридесет удара без един; три пъти бях бит с тояги, веднъж ме биха с камъни, три пъти съм претърпял корабокрушение, една нощ и един ден съм бил по морските дълбочини. Много пъти съм бил и в пътешествия; в опасност от реки, в опасност от разбойници, в опасност от съотечественици, в опасност от езичници, в опасност в град, в опасност в пустиня, в опасност по море, в опасност между лъжебратя; в труд и мъка, много пъти в неспане, в глад и жажда, много пъти в неядене, в студ и в голота; и, освен другите неща, които не споменавам, има и това, което тежи върху мене всеки ден, грижата за всичките църкви. Кой изнемощява, без да изнемощявам и аз? Кой се съблазнява без да се разпалям аз? Ако трябва да се хваля, ще се похваля с това, което се отнася до немощта ми. Бог и Отец на Господа Исуса [Христа], Който е благословен до века, знае, че не лъжа. (В Дамаск областният управител на цар Арета тури стража в град Дамаск за да ме улови; и през прозорец по стената ме спуснаха с кош, та избягах от ръцете му)." 2 Коринтяни 11: 18-33,

"Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме; защото струва ми се, че Бог изложи нас, апостолите, най-последни, като човеци осъдени на смърт; защото станахме показ на света, на ангели и на човеци; ние безумни заради Христа, а вие разумни в Христа, ние немощни, а вие силни, вие славни, а ние опозорени. Ние до тоя час и гладуваме и жадуваме, и сме голи, бити сме и се скитаме, трудим се, работейки със своите ръце; като ни хулят, благославяме; като ни гонят, постоянствуваме; като ни злословят, умоляваме; станахме до днес като измет на света, измет на всичко. Не пиша това, да ви посрамя, но да ви увещая, като любезни мои чада. Защото, ако имахме десетки хиляди наставници в Христа, пак мнозина бащи нямате; понеже аз ви родих в Христа Исуса чрез благовестието. Затова ви се моля, бъдете подражатели на мене." 1 Коринтяни 4: 8-16,

все пак и на мен не ми се размина напълно, но ми се случваха неприятности и то хиляди пъти, бях в студове и безсъници на открито по цели нощи, горях натикан от сатанински духовници в окултен огън в продължение на месеци - страданията бяха колосални от стотици до хиляди пъти по скалата за болка от 1 до 10, бях наклеветяван от фарисеите пред полицията и дори лежах в ареста заради това, бях под екстремален окултен обстрел от страна на армията на дявола в продължение на години пак преживявайки колосални мъки всеки ден, но все пак няма как да се похваля с такива дела каквито Св. Апостоли са вършили, защото мен истинският Господ Бог не ме е направил Апостол, а ти като не знаеш какво има написано в Библията, защо въобще питаш дали някой от духовниците/вярващите спазва нещата там?!, всеки лъжлив такъв лесно би те излъгал след като не знаеш, защото всеки лъжлив от тях би могъл да говори всякакви лъжи, иначе лино аз не съм духовник/духовно лице, нямам чин, нито съм апостол, нито дякон, нито епископ, нито презвитер, нито проповедник, нито пророк, нито каквото и да е там от този род, но това не ми пречи да бъда верен на Правдата от истинският Господ Бог, че какво би попречило на верния Нему?!

"Кой ще ни отлъчи от Христовата любов? скръб ли, или утеснение, гонение или глад, голота, беда, или нож? (защото, както е писано: "Убивани сме заради Тебе цял ден; Считани сме като овце за клане"). Не; във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил. Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христа Исуса, нашия Господ." Римляни 8: 35-38
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 17:49

Не те мисля за Апостол, просто, защо защитаваш нещо, което не правиш? Ти си като повечето "вярващи" - роптае и възразява срещу неверниците или вярващите в други богове, а не поглежда себеси, че е същия като тях. Разликата между теб и мен е, че ти си вярващ на думи, а аз невярващ на практика...и че аз не наричам никой грешник/неверник/неправедник, а всички с ми еднакви.

Мега фен
    Не те мисля за Апостол, просто, защо защитаваш нещо, което не правиш? Ти си като повечето "вярващи" - роптае и възразява срещу неверниците или вярващите в други богове, а не поглежда себеси, че е същия като тях. Разликата между теб и мен е, че ти си вярващ на думи, а аз невярващ на практика...и че аз не наричам никой грешник/неверник/неправедник, а всички с ми еднакви.
    или напиши какви са тези неща, които казваш че според написаното в Библията аз трябва да (ги) правя и за които казваш че не ги правя?!, или не ми губи повече времето, че никак не ми е до defender номер 2, келеш с келеша ти
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 18:56

Мега фен Аватара на Concussion
    , или не ми губи повече времето, че никак не ми е до defender номер 2, келеш с келеша ти
    Брееей, ти голема гад си станал, бре

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    Брееей, ти голема гад си станал, бре
    припознала си се, аз не съм онова животинче, не мразя никой човек, нито съдя/осъждам, нито клеветя, но дори свидетелствувам с любов без каквато и да е неоснователност или презрителност

Абе защо всички много вярващи, като ги настъпиш какво правят, за да докажат вярата си започват да обиждат?Гледай репортажите с висшите български духовници и ще видиш, че и те така реагират.Питах те ясно и точно доказваш ли вярата си в Бога с действия, например пости?

Мега фен
    Абе защо всички много вярващи, като ги настъпиш какво правят, за да докажат вярата си започват да обиждат?Гледай репортажите с висшите български духовници и ще видиш, че и те така реагират.Питах те ясно и точно доказваш ли вярата си в Бога с действия, например пости?
    и аз ти зададох не веднъж един и същи въпрос, на който ти всеки път пропускаш да отговориш, и тук отново ще ти го задам просто като цитирам

или напиши какви са тези неща, които казваш че според написаното в Библията аз трябва да (ги) правя и за които казваш че не ги правя?!, или не ми губи повече времето, че никак не ми е до defender номер 2, келеш с келеша ти

Мега фен
    Абе защо всички много вярващи, като ги настъпиш какво правят, за да докажат вярата си започват да обиждат?
    Защото вярата е вяра защото не се доказва. Това е Божа заповед да вярваме, ако можеше без вяра, Бог нямаше да я изисква от нас

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Защото вярата е вяра защото не се доказва. Това е Божа заповед да вярваме, ако можеше без вяра, Бог нямаше да я изисква от нас
    и къде е тази Божия Заповед, в която се казва че всеки човек задължително трябва да стане вярващ като от себе си?!, това твоето просто си е пак старата песен на нов глас

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си