- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Никой не пише, темата явно е изчерпана... Днес ми е 24 ден от операцията, след банята със смрадлика си махнах кончетата, които при мен се задържаха повечко време. Вече бях почнал да си мисля, че са ми сложили нерезорбируеми. Та киснах и после с помощта на една дезинфекцирана нокторезачка и цялото внимание на света ги поорязах, поразчоплих и те се развързаха и ги издърпах. Сложих марля и крем, все пак дупчиците, където са били кончетата са си малки ранички и трябва да се пазят чисти. Ще походя още няколко дни с превръзки, докато всичко заздравее, ще продължа още седмица със смрадликата, оттам нататък ще слагам разни кремчета, алое и т.н. да омекне кожата по белега и да се заличат следите от конците, кожата там стои малко неестествено, понеже е била фиксирана от конците 25 дена и има издутинки на местата между шевовете.
21 ден от операцията, махнаха ми конците преди 1 седмица, но там където са били остават белези като впито, както си бяха конците така си остана.. Дори не е спаднало много.. Дали това ще се оправи и кога? Също до кога ходихте с превръзка? А смрадлика до кога? Кога мога да спра с йодасепт, наистина много сърби и дразни като го сложа.
За белезите по-назад в темата четох, че помага какъвто и да е хидратиращ крем, кожата ще омекне и ще си върне нормалния вид, но се иска малко време и за това. Оттока при някои седи повече от месец, нормално е, въпрос на организъм. И при мен има още лeeeек отток по гемчето, но вече е едва забележим. Още си нося превръзката, понеже забелязвам, че раничката пуска все още малко гной, което значи, че още не е на 100% зарастнала и следователно може да се замърси. Мисля да я нося, докато като сваля превръзката видя, че по нея няма нищо залепнало. И смрадликата дотогава ще правя. А тоя йодасепт го спирай, още тогава ти казах, аз изобщо не съм се мазал с него и ми зарастна всичко без проблем. Той гори нежната новообразувана кожа, може би заради това още имаш оттток. Хората в темата казват, че не бива да се използва повече от 3 дена по тая причина.
Здравейте! На 15 съм и вчера се зачетох в темата и до колкото разбрах имам Фимоза и малко слепена кожичка. В спокойно състояние нямам никакъв проблем, най-спокойно го забелвам но като стане няма начин. Много ми е мерак да ида да се прегледам, ОБАЧЕ умирам от срам да кажа на нащеТака или иначе съм решил някаде тая или другата седмица да ида на уролог,но искам операцията да стане например в петък за да не отсъствам от училище щото имам важни тестове а и след операцията искам да си стоя вкъщи и да почивам колкото се може повече.. Доста ме е срам и от самата операция, по точно след нея, вечерта, защото много момчета видях, че са написали че нощните ерекции доста опъват конците и е адска болка. Искам да задам няколко въпроса от които също доста се интересувам:
1.Боли ли много при уриниране.
2.Има ли начин да контрулирам ерекциитеискам да знам, за да не стане някоя издънка при уролога...
3.Как се третира пишока след операцията (с какво да го мажа, четох и за някакви билки също..)
... По-нататък, като се сетя ще има още въпроси.
Благодаря за вниманието, ще очаквам вашия отговор!
PEACE!
Прочети внимателно първия пост на темата, там е обяснено какво трябва да правиш. Всичко това може да се поправи преди да си навършил 18-19 години, дотогава кожичката ще се отпусне с помощта на ръката ти и малко бебешко олио. Не е необходимо да се осакатяваш, обрязването е крайна мярка, която колкото помага, толкова има и негативни страни.
Защо мислиш че е осакатяване? Аз не го приемам така и не мисля че има лоши страни, а и е много по хигиенично.
Защото с времето, като я няма кожичката да държи главичката на топло и влажно тя загрубява. С годините чувствителността й намалява все повече. При обрязването се маха голяма част от кожата, а тя е най-чувствителното място. Сам се сещаш какво ще остане от удоволствието ти от секса и мастурбацията. Затова не гледай филмите, постарай се сам да си помогнеш и ако не успееш когато си на 18-19 тогава вече мисли за операция, изчети цялата литература по въпроса и реши кое е най-доброто за теб. Понеже както всяко нещо и обрязването е монета с две страни. Обрязването е крайна мярка, когато тясната кожичка ти създава проблеми в секса, а вече си минал възрастта, когато можеш да си помогнеш сам. А ти имаш още няколко години.
Някой може ли да каже как е казал на родителите си? Някой на 15-16 години който също го е било срам като мен :d
Гледаш в тавана докато мънкаш и увърташ как крачолчето ти е тясно и неможеш да си прокараш крачето през него![]()
![]()
Казваш го направо и тва е, и те са хора, били са като теб, но са ги надживяли тия работи
Спокойно.
Капитански дневник - ден 29. От няколко дни не нося превръзка, спрях баните със смрадлика и Дерма**на. Мажа по няколко пъти на ден с един евтин крем от аптеката с парафин и невен, за да омекне белега и да се отпусне деформираната кожа след шевовете. Сега там е твърдо и на мястото, където е бил среза се усеща като твърдичко пръстенче и е леко болезнено при допир. Няма оттоци, няма болки, няма гной, всичко зарастна безпроблемно. Белега не е перфектно симетричен, но това не е толкова важно в крайна сметка. Проблемите с чувствителността на главичката не са толкова големи колкото очаквах, но и тясното ми бельо ми стана любимо напоследък. Направих грешката да избързам и да избръсна околните места и сега когато съм навън, и главичката се допира до острите покарали косми на моменти сърби нетърпимо, а няма как да си бръкнеш в гащите да си го наместиш, това е неприятния момент
Smileee, как е положението при теб?
Четвърти месец след операцията от фимоза.Следа от операция няма никакъв ... все едно не е правена такава.Правенето на секс почти невъзможно ... гадният дискомфорт на вече заголената главичка все още го има и това е проблем при мен.Може да е само единичен случай но го има и за това пиша.Идея си нямам кога ще отшуми всичко това .....
В какво точно се състои дискомфорта? Свръхчувствителност на главичката при ерекция ли?
Явно имаш проблема наречен "Свръхчувствителна главичка", който е доста често срещан, според това, което съм чел из нета. Има разни спрейове и мазила за задържане, които би трябвало да направят главичката временно безчувствена, незнам обаче това как ще се отрази на секса. С времето би трябвало главичката да загрубее малко, което да я направи по-безчувствена, но при някои хора времето не решава проблема, затова едно посещение при уролог е за предпочитане. Пиши после какво ти е казал доктора.
Здравейте! Минаха 3 години от операцията, обаче ми излизат някакви ранички на места от операцията :/ Какво да направя? Да почна ли пак баните със смрадлика?
чувал съм, че това може да се получи с белега, дори много години след обрязването. Смрадликата няма да ти навреди, но не се знае дали ще помогне. Най-добре иди на доктор и недей да го отлагаш, все пак пушката е важно нещо за всеки мъж.
Кажете какво да правя за чуствителността.. Вече мина повече от месец, а е непоносимо чуствителна главичката на допир.. Не мога без превръзка.. Слагам смрадлика и хидратиращ крем на белезите, както казахте..
При вас кога изчезна?
За да загрубее трябва да свалиш превръзката, свиква се, не е толкова страшно. В началото носи по-тясно бельо за да стои на едно място, че иначе е много гадно като се мандахерца.
Кажете колко време след операцията мога да се изкъпя ?
Колкото ти е казал хирурга. Моя ми каза на 3-ия ден да си взема един дълъг душ за да се разкисне превръзката и после да я сваля лесно. Чети темата.
Там е работата, че моя не ми каза нищо за къпането.. иначе на 16 съм, всяки ден - сутрин и вечер правя бани със смрадлика и винаги нови превръзки незнам как ти до 3тия ден не си я сменял.. иначе ако някой знае нека пише. С цялостно обрязване съм 4ти ден, но ме притеснява, че юздичката има нещо като бяло, прилича на гной, също има оттоци.. нека някой да пише
Споко, чети темата назад, ще видиш. че всичко това е нормалноАз съм на ден 46-ти, всичко си правя с него, само дето белега бавно се заличава
Къпи се, само внимавай да не мокриш превръзката много, аз след всяко къпане си правех баня със смрадлика.
Видях темата и отделих един ден да прочета почти всичко и разбрах доста неща, но да карам по същество. На 16 години съм, преди 5 дена ме оперираха от фимоза. За сега е горе-доло добре, права бани със смрадлика, мажа го с някаква паста и т.н. Има лек отток и нещо бяло, прилича на гной на самата юздичка. Но не за това пиша
Имам брат на 11 години и се боя дали и при него не е същото.. При ''ерекция'' не може да оголи до край и го боли, в нормално състояние няма проблеми.
Мисалта ми е, че е на 11 години и няма ли някакъв начин да не се прави операцията и да не се стига до там, примерно да прави нещо като тренировки.. Знам, че си писал темата преди 3-4 години, но сега изникна. Никой не знае какво да очаква и кога да го очаква.
Благодаря предварително.
Приятен ден.
radoslav123, съветвам те да говориш с вашите, а едва след това да мислиш какво може да стане. До колкото аз съм запознат, една операция на късо гемче е добре да се направи преди пубертета, тъй като по този начин се спестяват на момчето безсънните и болезнени нощи, когато пишока скача заради конците, които пристягат главичката, и не можеш да го усмириш. Говори с тях, а след това отидете и на гинеколог. И най-важното е да му дадеш смелост и да го успокояваш!!
Е, банда, аз също преминах към групата на рязаните карабини. : )) Нека разкажа малко по-подробно.
На 18 съм и преди година ми правиха операция на късо гемче, но проблемът с пишока не се реши и пак не можеш да го забелвам в ерек. състояние. Та в сряда отидох до болницата. Взеха ми кръв и урина, направиха ЕКГ и доктора вика: от днес на обед до утре никаква храна, вода само до 10 вечерта.
Ден 1-ви
И в четвъртък се намирам аз 8 ч. аз в болницата - гладен и жаден, ама няма и следа от шубе. В една стая сестрата ми вика "Събличай се"но излезе де. И по пишка и по нещо като наметало ме подкара с 20 км/ч по етажите към операционната, а пък топките хубаво ми се надухаха х))
Точно преди началото на операцията докторът ме пита с каква упойка - с местна- казвам - само около мястото. И наистина нищо не усетих освен когато ми сложи упойката, която се бие май в патлака, не съм сигурен. Не можех да гледам, защото имах нещо като параван, но пък не ми се и искаше да надничам. Продължи около час, поне така ми е стори. Бяха двама лекари и няколко сестри отстрани, които само си бъбреха. Докторите също - но все не можех да чуя ясно какво, тъй като бях замаян и в полубудно състояние. Нещо по патлака обсъждаха... Само накрая ясно чух как главния доктор каза: "мм.. стана пишката!" и се изкефих много. После ме настаниха в една стая да си почина малко. Нямах световъртеж, нито гадене, само дето бях изгладнял като вълк, но трябваше да изчакам още 2 часа, "за да не си изповръщам храната"...WTF...
Към следобед упойката ме отпусна съвсем и пишокът започна леко да ме пари. Когато го поразгледах, изглеждаше така: ако разделя пишката на три мислени части - средната беше омотана с марля и покриваше ръбчето на главата. Марлята бе застопорена с две лепенки, свободните краища на които бяха лепнати на долната част на корема ми. Малък недостатък беше, че пишока ми стърчеше напред под прав ъгъл спрямо корема, което затрудни доста "облекчаването", та трябваше да се гърча седнал на тоалетната чиния, за да не опръскам всичко![]()
.
Вечерта ме навести докторът, да види как съм само. Попитах колко дни трябва правя баните със смрадлика, щото се бях подготвил (от този форум естествено), а той за най-голямо мое учудване каза: никакви бани, нищо няма правиш. Утре ще ти предпиша един сапун, ще ти сменя превръзката и това е....Бях доста изненадан. Нощта беше адски неспокойна. Будих се в 2, 3 ,4 и 6, щото веднага щом аз се унесях, патлакът се будеше и не ми даваше мира. Най-накрая, към 6, извиках сестрата и тя ми заби една инжекция, нещо с "м" беше, в гъза. Нямаше полза и половин час по-късно реших, че е безсмислено да се опитвам да заспя.
Ден 2-ри
Към 8-30 пак мина докторът. Огледа малкия приятел, смени превръзката, а при отлепянето доста си болеше, и сложи нова. Явно от раната потече кръв, щото каза: "еее.. стана мърлява работата" и съжали че е махнал превръзката толкова рано. Каза утре сутринта да дойда, за да я смени отново и вече да не се притеснявам. Не ми предписа никакви сапуни, мазила, мехлеми, хапчета, билки. Абе... нищо. Много се учудих и затова задавам тук въпроса си. Не че се съмнявам в уменията и опита му, но какви мерки да взема за най-доброто и бързо оздравяване на малкия приятел??
Моля дайте съвет!!
пп: за още инфо, за болницата и доктора питайте на лично!!